Şimdi Ara

YENİ PC ALDIM AMA OYUNLARDA KASIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Arkadaşlar ben Vatan Bilgisayar'dan Asus marka laptop aldım fakat beni hayal kırıklığına uğrattı.Bunun nedeni bilgisayarımın özelliklerinin iyi olmasına rağmen Ets2 gibi fazla özellik istemeyen bir oyunda bile kasması.

Bilgisayar Özellikleri: Asus k555ub xo093t modeli 12,00 Gb Ram Nvidia Geforce 940M 8093 Mb İntel Core İ5
    Lütfen yardımcı olun moralim çok bozuk :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkashe -- 4 Şubat 2016; 0:06:42 >

• Dostum 12 GB Ram'a aldanım almamışsındır umarım bu laptopu forumdaki bir çok arkadaş "Casper" mantığıyla bilgisayar alıyor. Her neyse 940M dediğimiz kart ne yazık ki giriş seviyesinin altında bir kart burada ki oyun testlerine bakabilirsin :http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html

Eğer adam akıllı oyun oynamak istiyorsan GTX serisine göz atmalısın onların başlangıcıda x50M serileri oyun oynamak için 64 bitlik bir ekran kartı alarak büyük hata etmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: SirusBro

Dostum 12 GB Ram'a aldanım almamışsındır umarım bu laptopu forumdaki bir çok arkadaş "Casper" mantığıyla bilgisayar alıyor. Her neyse 940M dediğimiz kart ne yazık ki giriş seviyesinin altında bir kart burada ki oyun testlerine bakabilirsin :http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html

Eğer adam akıllı oyun oynamak istiyorsan GTX serisine göz atmalısın onların başlangıcıda x50M serileri oyun oynamak için 64 bitlik bir ekran kartı alarak büyük hata etmişsin
    2500 tl para verdim bu bilgisayara şimdi ne yapacağım adam övdü o kadar :(

• quote:

Orijinalden alıntı: darkashe

2500 tl para verdim bu bilgisayara şimdi ne yapacağım adam övdü o kadar :(

Alıntıları Göster
    keşke buraya konu açsaydınız k serisi zaten performanslı değil bildigim kadarıyla bende bugun aldım ikimizede hayırlı olsun fakat isterseniz iade edin ne kadar oldu alalı
  • Alalı 1 hafta falan oldu
  • Alalı 1 hafta falan oldu
  • quote:

Alalı 1 hafta falan oldu

oyunu 940m ile oynadına eminmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeqeWp

quote:

Alalı 1 hafta falan oldu

oyunu 940m ile oynadına eminmisin

Alıntıları Göster
    dostum ekran kartı driver yükle güncelle ve oyunu simgesine sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemci ile çalıştır de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan67*

dostum ekran kartı driver yükle güncelle ve oyunu simgesine sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemci ile çalıştır de

Alıntıları Göster
    bunları yaptım fakat kasıyor ufak tefek arkadaşlar içimi rahatlatacak şeyler söyleyin lütfen belki de windows 10 olduğu için kasıyordur. Ben bu bilgisaarı alırken çok büyük bir hevesle aldım internetten araştırdım gtav de mediumda 55 fps gören bi bilgisayardı bu niye böyle kötülediler anlamıyorum hala

• darkashe D kullanıcısına yanıt
    ets2 düşük grafik değil yüksek grafik kartı isteyen bir oyundur. bende 740m ile oynuyorum. şehir içinde ve bazı yollarda 22fpsye kadar düşüyor. ve karışık ayarlarda oynuyorum. kenar yumuşatma kapalı. ama genelde 35 45 arası fps veriyor. şehir içinde ise çok düşünyor. 25lere kadar geriliyor. yani bu oyun için bu değerler normal. farklı bir oyunla dene. ayrıca nvidia exprerienceden oyunun ayarları vardır mutlaka oradan o ayarları da uygulayabilirsin. işlemcin ve kartın oyunu oynatmak için çok musait. sadece biraz kurcalaman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorumcu toplum

ets2 düşük grafik değil yüksek grafik kartı isteyen bir oyundur. bende 740m ile oynuyorum. şehir içinde ve bazı yollarda 22fpsye kadar düşüyor. ve karışık ayarlarda oynuyorum. kenar yumuşatma kapalı. ama genelde 35 45 arası fps veriyor. şehir içinde ise çok düşünyor. 25lere kadar geriliyor. yani bu oyun için bu değerler normal. farklı bir oyunla dene. ayrıca nvidia exprerienceden oyunun ayarları vardır mutlaka oradan o ayarları da uygulayabilirsin. işlemcin ve kartın oyunu oynatmak için çok musait. sadece biraz kurcalaman lazım.
    Nvidia Experience dan desteklenen oyunlar listesine baktım ETS2 görünüyordu fakat bn onu yapmayı bilmiyorum anlatır mısın acaba

• quote:

Nvidia Experience dan desteklenen oyunlar listesine baktım ETS2 görünüyordu fakat bn onu yapmayı bilmiyorum anlatır mısın acaba

Alıntıları Göster
    hocam galiba laptop almışsınız asus k555ub bende adım cs.go da ve diğer oyunlarda kasıyordu ama düzeldi sizede yardımcı olmak istiyorum kasma nedeni DRİVER GÜNCEL DEĞİL. Ekran kartının driverını güncellersen sorun düzelir program kuramana gerek yok googleye nvidai yaz altta hemen nvidia.com güncelleştirme var gir ekran kartı modelini gir sonra bi uygulama inecek onu kur zaten gerisi kolay ekranda güncelleme denetle falan yazar takip et güncellenince sorun olmaz. Ben bi hevesle aldım CS:GO oynuyamıyordum düşük ayarlarda bile kasıyordu güncelledim şimdi ortada ayarlarda oyunuyom 0 kasma normalde yüksek ayarlarda oynarsın ben fazla kasmamak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hassso

hocam galiba laptop almışsınız asus k555ub bende adım cs.go da ve diğer oyunlarda kasıyordu ama düzeldi sizede yardımcı olmak istiyorum kasma nedeni DRİVER GÜNCEL DEĞİL. Ekran kartının driverını güncellersen sorun düzelir program kuramana gerek yok googleye nvidai yaz altta hemen nvidia.com güncelleştirme var gir ekran kartı modelini gir sonra bi uygulama inecek onu kur zaten gerisi kolay ekranda güncelleme denetle falan yazar takip et güncellenince sorun olmaz. Ben bi hevesle aldım CS:GO oynuyamıyordum düşük ayarlarda bile kasıyordu güncelledim şimdi ortada ayarlarda oyunuyom 0 kasma normalde yüksek ayarlarda oynarsın ben fazla kasmamak istiyorum.

Alıntıları Göster
    Şimdi arkadaşlar bu bilgisayar iyi mi kötü mü anlayamadım.Gta 5 i mediumda 55 fps gören bir ekran kartı nasıl giriş seviyesi oluyor onuda anlamadım

• darkashe D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bilgisayar çok kötü filan değil, arkadaşların dediği 2500 TL yi biraz aşıp Asus X550JX-XX171D alınsa daha iyi olabilirdi şeklinde zira dediğim modelde 4gb gtx950m 4720hq işlemci var fakat 940m de çok kötü değil giriş seviyesi üst segment bir kart çok ta problem etme, eğer içine sinmediyse iade imkanın varsa iade et
  • 940m ets2 oynatır ama bu ets den kaynaklı bir sıkıntı. Güncel versiyon kullanıyorsan son sürümlerde fps değerleri berbat durumda. Nedeni oyunun grafik motoru. SCS oyunu DX11 destekli yapmaya çalışıyor ve her güncellemesi yavaştan bir şeyler yerleşiyor altyapıya. Bundan dolayı tırtlamalar olur. American truck simulator ets2 den daha syabil çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wpbykrm

940m ets2 oynatır ama bu ets den kaynaklı bir sıkıntı. Güncel versiyon kullanıyorsan son sürümlerde fps değerleri berbat durumda. Nedeni oyunun grafik motoru. SCS oyunu DX11 destekli yapmaya çalışıyor ve her güncellemesi yavaştan bir şeyler yerleşiyor altyapıya. Bundan dolayı tırtlamalar olur. American truck simulator ets2 den daha syabil çalışıyor.
    dediim gib kasma varsa driverlar güncel değil demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassso

dediim gib kasma varsa driverlar güncel değil demektir

Alıntıları Göster
    Öncelikle oyunu harici ekran kartıyla çalıştırdığından emin olmalısın. O yüzden Nvidia denetim masasından oyunu harici ekran kartıyla çalıştırılacaklar listesine ekle kesin emin ol yani. Sonra Ekran kartı driverını güncelle en son sürüme. Ardından oyunda dikey eşitlemeyi kapat ve köşe yumuşatmayı 2x e falan düşür.

Laptopun 1366x768 de gayet yeterli performans veren bir cihaz sıkıntı laptopda değil yani

• quote:

bunları yaptım fakat kasıyor ufak tefek arkadaşlar içimi rahatlatacak şeyler söyleyin lütfen belki de windows 10 olduğu için kasıyordur. Ben bu bilgisaarı alırken çok büyük bir hevesle aldım internetten araştırdım gtav de mediumda 55 fps gören bi bilgisayardı bu niye böyle kötülediler anlamıyorum hala

Zayıf kötü diyenlere aldanma parasına göre gayetde güzel bilgisayar.GTA 5 gibi oyunu rahatlıka oynatabiliyor ,driver güncelle , yine olmaz ise yazılımsal baska bir sorun vardır muhakkak.

• quote:

Orijinalden alıntı: seylem

quote:

Zayıf kötü diyenlere aldanma parasına göre gayetde güzel bilgisayar.GTA 5 gibi oyunu rahatlıka oynatabiliyor ,driver güncelle , yine olmaz ise yazılımsal baska bir sorun vardır muhakkak.

Alıntıları Göster
    Sadece ekran kartının iyi olması yetmez.

Senin bilgisayarında Intel Core i5 6200U işlemci kullanılmış, malesef bu işlemciden fazla yüksek perfonmas bekleme.

Kötü bilgşsayar demiyorum ama oyun için tasarlannış Asus bilgisayarı değil.

U seriler yerine HQ serileri oyun vede grafik ile filim tasarımları için idealdir.

Yüksek perfomas için aşağıda ki seri işlemciler tercih edilmelidir

Intel Core i7-4720HQ 4.nesil

Intel Core i7-6700HQ 6.nesil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 15 Şubat 2016; 17:26:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Sadece ekran kartının iyi olması yetmez.

Senin bilgisayarında Intel Core i5 6200U işlemci kullanılmış, malesef bu işlemciden fazla yüksek perfonmas bekleme.

Kötü bilgşsayar demiyorum ama oyun için tasarlannış Asus bilgisayarı değil.

U seriler yerine HQ serileri oyun vede grafik ile filim tasarımları için idealdir.

Yüksek perfomas için aşağıda ki seri işlemciler tercih edilmelidir

Intel Core i7-4720HQ 4.nesil

Intel Core i7-6700HQ 6.nesil

Alıntıları Göster
    bende asus k555ln var seninkinin bir alt versiyonu i5 5200u gt840m var. 940m ve 840m arasında çok az fark var isteyen gpuboss dan bakabilir.

fallout 4 high medium ayarlarda akıcı olarak oynuyorum. onun dışında ac black flag bitirdim gayet akıcıydı. deneme açısından bf 3 ve bf hardline da medium ayarlarda akıcı oynadım.

ama şunu bilmen lazım , bu bir OYUN LAPTOP ı DEGIL ! yani piyasadaki AAA+ en iyi grafikli oyunu full ayarlarda oynayamazsın doğal olarak. ama bir çok oyunu ortalama ayarlarda oynarsın.

laptop hayırlı olsun. bir de bir oyun çalışmayınca sorun laptoptan yada karttan diye düşünme, optimizasyon özürlü o kadar oyun var ki, sistem - ekran kartı fark etmeksizin kastıran. Batman Arkham Knight bunun en büyük örneği.

Kişisel Not: ben bu tip ortalama laptopları frp - rts - rpg laptop ı olarak görüyorum. Yani her türlü rpg oyununu çalıştıran laptoplar bunlar yeni ve eski. Şahsen saçma sapan fps oyunlarından hazzetmediğimden , zaten fps türünü aşırı sevmediğimden bu benim hep işime gelmiştir :) herkes cod black ops sevmek zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finwefeanor -- 16 Şubat 2016; 17:47:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.