Şimdi Ara

Yeni Pc aldım sistem iyi ama fps çok düşük (LOL, Valo,Knight)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RTX 4060 ekran kartı, Ryzen5 5500 işlemci, 32GB Ram var. Ama Lol'de 75 FPS alıyorum, Knight Online oyununda daha da düşük fps alıyorum ve çok fazla kasıyor Valorant'da aynı şekilde gerektiğinden düşük fps ile oynuyorum. Yardımcı olabilir misiniz işlemci ve ekran kartı uyumsuzluğu olduğunu düşünüyorum sizce nedir?

• Behesero B kullanıcısına yanıt
    Evet işlemci darboğaz yapıyor orası kesin. Onun dışında oyunlarda vsync ayarı açık olabilir onu kontrol edin. Oynadığınız çözünürlük ne? Ram hızı nedir? Tek parça mı Ram yoksa 2 veya dört parça mı? Güç kaynağı tam marka ve model nedir?
  • 2 parça ram kullanıyorum. Çözünürlük 1920 ama onda sorun olacağını düşünmüyorum Ram'i de bu sabah kontrol ettim hatta biostan ayar çektim fps artmasında katkı sağladı. Güç kaynağı modelini bilmiyorum ama markası Extreme Gamer.

• Behesero B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle oynadığınız oyunlar CPU odaklı oyunlar. Ekran kartı kullanımı az. Bundan dolayı ekran kartı ile ilgili pek bir durum yok. CPU çok çok iyi bir CPU değil. Onun için zaten bottleneck var dedim. Çözünürlük düştükçe de işlemciye binen yük artar onun için 2k mı acaba diye sormuştum ki 1080p imiş. 1440p'de oynasanız muhtemelen daha yüksek FPS alırsınız. İşlemci hızı ve sıcaklığını da kontrol etmeniz önemli. Bunun için MSI Afterburner ve RTSS uygulamalarını kullanabilirsiniz. İşlemcide boost açık olmayabilir. Sıcaklıktan dolayı da aynı şekilde hızlı çalışmıyor olabilir.

Ram hızı da aynı şekilde önemli. Ramleriniz 2133Mhz de olabilir 3800Mhz de. Standart hızını ve xmp halini bilmeniz ona göre bostan ayarları açmanız lazım. Zaten biraz kurcalamışsınız fps fark etmiş. Özellikle amd işlemcilerde ram hızı fark yaratıyor. Hazır sistem bir bilgisayar kullandığınız, sitesinden kontrol ettim güç kaynağı markasız sanırım. Bu da bir sorun teşkil edebilir.

Cpu bottleneck test etmek için varsa elinizde, gpu odaklı görsel kalitesi yüksek Rdr2 gibi bir oyun açıp deneyin. CPU bottleneck azalacağı için muhtemelen daha yüksek FPS alacaksınız. Dediğim programlar ile hem işlemci hem de ekran. Kartı sıcaklık, kullanım oranı ve hızlarını kontrol edin.

• Hocam öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler, henüz çözemedik ama biz işlemci odaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Anakartım MSi A520-A PRO işlemcim ise belirttiğim gibi Ryzen5 5500 daha iyi bir işlemci sizce sorunu çözer mi yoksa başka bir değişikliğe gitmem gerekir mi? Elimde test edeceğim bir oyun yok. Sıcaklık kontrollerini Görev Yöneticinden kontrol etmiştik bir sorun teşkil etmiyordu. Ayrıyeten kasamın parçalarını göz önünde bulundurarak kasa iadesi almadıklarında hangi parçayı değiştirmem sorunu ortadan kaldırabilir bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Mevcut sorunlu kasam bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behesero -- 3 Eylül 2024; 14:34:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.