Daha 2 yıllık Pc'de son 20 gündür zaman zaman ekranda beyaz uzun çizgi,sarı çizgi veya gri ekran hatası ile donma gerçekleşiyor.Bu durum masaüstünde veya oyunda olabiliyor.Bazen 20 dakika'da bir bazen 2 günde bir oluyor.Aldığım bazı resimleri aşağıya koydum...
Sistemim: Amd hd 6870 ekran kartı Fx 6100 işlemci 8 gb corsair ram 650 wat psu asus m5 a97 evo r 2.0 ana kart sandisk 120 gb SSD
Peki Ben Çözüm olarak ne yaptım?
1-Windows 8 ile temiz bir kurulum yaptım driverleri yükledim. 2-Kasayı komple söküp bağlantıları kontrol ettim.Hatta Ekran kartını söküp temizledim. 3-İki adet ram'i birini çıkarıp diğerini sonra diğerini kullandım.Hata belki birindedir diye... 4-ısı değerlerini devamlı takip ettim Ekran kartı en fazla 75-80 derece gördü.İşlemci en fazla 65 5-Furmark benzeri iki yazılımla sistemi zorladım banamısın demedi.
Sorunun ekran kartından mı yoksa başka bir şeyden mi olduğunu bir türlü anlayamadım.Bu konu ile ilgili tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı umarım. Donma sırasında çektiğimi Resimler: Not:Bazen reset sonrası Pc açılmıyor ekran kartının altında kırmızı bir ışık yanıyor kasadan kapatıp açınca her şey kesin düzeliyor.
mahmutca57M
kullanıcısına yanıt
Sorun pc de değil monitörde, ya monitörün anakartında sorun var yada panel ile anakart arasındaki bağlantı yapan flex kabloda
Normalde monitörünü dvı kablo ile ekran kartına bağlıyorum. Evdeki küçük tv'yi monitor olarak kullanıp vga ile pc'ye bağladım yine aynı sorunu verdi.Olmassa monitörü bi açayım.
benzer bir sorun bendede vardı karıncalanma oluyordu pcı giriş yeri yanmıştı anakartın
quote:
Orijinalden alıntı: mahmutca57
Normalde monitörünü dvı kablo ile ekran kartına bağlıyorum. Evdeki küçük tv'yi monitor olarak kullanıp vga ile pc'ye bağladım yine aynı sorunu verdi.Olmassa monitörü bi açayım.
Merhaba ;
Eğer anlattığınızı doğru anladıysam, kasayı başka monitörde (Tv'de) deneyip aynı hatayı alıyorsanız, Sorun monitörde değil ekran kartınızda oluşmuş gibi gözüküyor. İyi forumlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme