Şimdi Ara

yeni pc için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıldır kullandıgım celeron 400 bilgisayarımı degıstırmeye karar verdim ama cok kararsızım. aldıgım pcnin beni yine en az 2-3 sene idare etmesini istiyom.
    intel yada amd fark etmez .

1. işim oyun oynamak ama gerektiğinde kodlamada yapcam 3d de calısma yapcam anlıcanız bılgısayarı baya zorlıycam. 1000$+KDV +- 100$ civarında harcama yapmayı dusunuyom ve ılerde de zorlanmadan upgrade yapabilmeliyim (dual-core cpu, sli v.s.). intel v.s. amd ve ati v.s. geforce seçimlerinden hangileri daha mantıklı sole guzel bi pc onerebilirmisiniz. 1 hafta 10 gun icerisinde pc yi almayı dusunuyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkreign -- 12 Kasım 2005, 1:16:05 >

• 1000 DOLARA İYİ Bİ SİSTEM YAPARSIN..

ASUS I925XE DELUXE BOARD 160 $
    3.0 GHZ OLMALI İŞLEMCİ.EN AZ 200 $
    2 x 512 DUAL CHANNEL KİT DDRAM 100 $
    ASUS 256MB 6200TD EKRAN KARTI 80 $
    ZEVKİNE GÖRE 350 WATT KASA 50 $

GERİSİNİ KALAN PARANA GÖRE AYARLA ..BENCE ÖNDEN TEMEL PARÇALARI İYİ AL ,BİR KAÇ AY SONRA DİĞERLERİNİ YENİLERSİN.
  • oyun oynucam ve 3d çizim yapcam diosan amd derim aslında p4 3.0 da olabilir ama amd hızı plere göre daha ii.
  • dostum oyun + 3d için tartışmasız amd
    profesyonel çözümler için x2, fiyat/performans için venice 3000+

board da epox ya da dfi o/c için nf4 ultra
    diğer kullanımlar için msi veya via çipsetli bi board

ram olarakta erişim süresi düşük bi ram lazım, corsair tavsiye, gerçi kingston da twinmos ta iyidir

kasa aopen ya da cooler master 350 w rahat yeterli.

vga da bireysel tavsiyem msi marka bi vga dır (6600 de) alt sınıfta fiyat performans için gecube x550

bi not daha, bu benim bireysel yargıdır:

pc olayında ileriye dönük yatırım yapmak imkansızdır
    boardlara ve vga ya yüzlerce dolar saçmak saçma bence, bugün en babasını al demode oluyor 2 sene sonra,
    çünkü ram frekansları ve cpu tabanları sürekli değişiyor bu yüzden boardlar atıl kalıyor yapabileceğin en iyi upgrade vga yı değiştirmek ve ram miktarını arttırmak ki bunu tüm boardlarla yaparsın.

bir not daha: o/c potansiyeli olmayan işlemci almak mantık dışıdır.

son not: günümüz pc bileşenleri çok sesli çalışıyor toplamda 6 fan mevcut benim kasamda, tavsiyem mümkün olduğunca pasif soğutmaya dayalı bir pc oluşturmanız.

• p4 leri o/c yapmak zor mu yada olmuyomu amd nın oyun dısı uygulamalarda zorlandıgını duydum o yuzden p4 ten yanayım p4 un oyun performansı nasıldır p4 3.0 ı o/c yapsam kaca cıkarabılırim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.