Şimdi Ara

Yeni PC topladım, ama PC oyun oynarken donuyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni PC aldım. Sistemim şu şekilde;

C2D E7400

2*1 Kingston Hyperx 1066 MHZ

Sparkle 512 MB 9800GT

Asus P5KPL SE

Seagate 500 GB 7200 RPM Sata 2 16MB Cache

ve kasayla birlikte gelen Thermaltake marka 400W PSU

Şimdi, masa üstünde bir problem yok, lakin Grid ya da herhangi bir oyunu oynadığımda en fazla 1-2 yarış sonra ya mavi ekran veriyor ya da ekran donuğ kalıyor. Isımna olacağını sanmıyorum, CPU yükteyken 55'i geçmiyor. PSU yetmiyor olabilir mi? 400W bu sisteme yeter diye düşünmüştüm ama sanırım yetmiyor.

Bugün bir PSU daha aldım ve onu direk ekran kartına bağlayacağım eve gidince. 2 PSU paralel olacak yani.

Sizce sorun ne olabilir? Saygılar...

• Up
  • Sadece CPU ısınmaz diğer donanımlarda ısınmış olabilir. VEYA ekran kartı, ram, anakart gibi donanımlarda sorun olabilir. (toz, yerleşmeme, uyuşmazlık problemleri veya yanlış yazılım yüklemeleri olabilir.)
  • P5KPL SE

Enjoy the extreme FSB speed
    Intel LGA775 Platform
    45nm CPU ready
    Intel G31/ICH7 Chipset
    FSB 800/1066/1333/1600(O.C.)
    Dual-Channel DDR2 1066(O.C*)/800/667
    PCI Express x16
    Realtek PCIe Gb Lan Featuring AI NET2
    4x SATA 3Gb/s
    6-CH HD audio
    EZ Flash2 & Crashfree BIOS3

Ramlar oc li herhalde....
  • O.C ile anakart 1066 MHz'i destekliyor. Çok zor değil zaten, oc yapmak bile sayılmaz o iş :) Uyuşmazlık olduğunu sanmıyorum, tozdan vs. dolayı ısınma zaten olmaz. Alalı daha 3 gün oldu kasayı :)

Zaten sorunu çözdük, PSU yetmiyormuş. Paralel PSu bağladık, onu direk ekran kartına verdik. Anlamadım vallahi 400W PSU nasıl yetmedi bu sisteme. SLI yapıyoruz sanki...

SLI PSU yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning_monster -- 16 Şubat 2009; 21:46:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuning_monster

O.C ile anakart 1066 MHz'i destekliyor. Çok zor değil zaten, oc yapmak bile sayılmaz o iş :) Uyuşmazlık olduğunu sanmıyorum, tozdan vs. dolayı ısınma zaten olmaz. Alalı daha 3 gün oldu kasayı :)

Zaten sorunu çözdük, PSU yetmiyormuş. Paralel PSu bağladık, onu direk ekran kartına verdik. Anlamadım vallahi 400W PSU nasıl yetmedi bu sisteme. SLI yapıyoruz sanki...

SLI PSU yaptım

PSU ne hocam ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

O.C ile anakart 1066 MHz'i destekliyor. Çok zor değil zaten, oc yapmak bile sayılmaz o iş :) Uyuşmazlık olduğunu sanmıyorum, tozdan vs. dolayı ısınma zaten olmaz. Alalı daha 3 gün oldu kasayı :)

SLI PSU yaptım

PSU ne hocam ?

Hangi anlamda soruyorsun arkadaşa anlamadım. PSU nedir mi yoksa PSU'nun markası nedir mi

PSU: Power Supply

Marka: Thermaltake 400W yazmış zaten arkadaş :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosunun guncel olmadigini zannetmiyorum ama bakmakta fayda var guncel deyilse guncelle derim

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5KPL%20SE
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasarcay

biosunun guncel olmadigini zannetmiyorum ama bakmakta fayda var guncel deyilse guncelle derim

İşe yarıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

quote:

Orjinalden alıntı: yasarcay

biosunun guncel olmadigini zannetmiyorum ama bakmakta fayda var guncel deyilse guncelle derim

İşe yarıyor mu?

evet bazen ise yariyor.. anakarttan kaynaklanan uyumsuzluk ve stabilite sorunlari varsa yeni cikan guncel bios yazilimiyla bu sorunlar gideriliyor.... sonucta guncel bios %99 her zaman iyidir.. ama dedigim gibi anakartinin bios yazilliminin guncel olup olmadigina bak zaten guncelse gerek yok... benimkisi hani bir ihtimal...

• En küçük Oyun Bios tan Kasmaz.
    sadece online oyunLarda Bios Sorun OlabiLir. MeseLa "Knight Online"
    ßenim Görsem daha SağLıklı biÇözüm buLunur Ama spply De OlabiLr Sorun
  • Yahu bütün 9800GT ler mi sorunlu.. Hocam hiç düşünmeden ekran kartını gei gönder.. Garanti yoksa downclock yapabilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilcnr

Yahu bütün 9800GT ler mi sorunlu.. Hocam hiç düşünmeden ekran kartını gei gönder.. Garanti yoksa downclock yapabilirsin..

Konuyu açan arkadaşın arkadaşıyım. Zaten PC'yi birlikte topladık...

Şimdi; pek alaka kuramadım hocam dediğinle. Kartın sorunlu olmasıyla fazla güç çekme durumunun alakası nedir? Downclock demişsin, daha neler hocam :) Aynı kartı ben de kullanıyorum benzer bir sistemde ve bana da 350W PSU yetmemişti, kilitlenmeler, mavi ekranlar vs... Gittim, Recom Power Engine 580W aldım, hiç bir sorunum kalmadı.

Dediğmiz gibi, sorunu çift PSU kullanarak çözdük, Thermaltake 400W + Çin Malı dandik PSU 250W Dandik olan PSU'yu direk ekran kartına verdik, Grid oynarken 2. yarışa kalmaz donuyordu sürekli ama artık olmuyor. Kısaca sorun, PSU yetmiyor...

Gerçi şimdi daha salak bir sorun var; sonradan eklediğimiz PSU'yu ekran kartına verdiğimizde oyunlarda çok az (sanki parazit yapar gibi) bir dalgalanma söz konusu. Thermaltake'i taktığımızda olmuyor fakat onunla PC stabil değil. Sanırım ekran kartına bağladığımız PSU'nun eski oluşundan kaynaklanıyor. Yeni bir PSU ile çözmeyi düşünüyoruz...

Bios güncelleme hiç aklıma gelmemişti ama söylediğiniz iyi oldu arkadaşlar. Akşam bir de onu deneyelim. Normalde bu sisteme 400W yeter diye düşünmüştüm, ama yetmiyor. İlginç...

• Bios da olmadı. Acaba sorun oyuunda mı arkadaşlar? Sadece Grid ve Dirt'te yapıyor, onlar da aynı grafik motoru zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

SLI PSU yaptım

PSU ne hocam ?

Hangi anlamda soruyorsun arkadaşa anlamadım. PSU nedir mi yoksa PSU'nun markası nedir mi

PSU: Power Supply

Marka: Thermaltake 400W yazmış zaten arkadaş :)

teşekkürler de ne işe yarıyor onu sordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.