Merhaba arkadaşlar 2019 model 71000 km eat 8 3008 aracımda geçen adblue arıza ışığı yanmıştı ( 1200 km sonra araç durdurulacaktır YAZMADI ) servis ile görüşmüştüm Fransa ya kadar yazdım garantisi bittiği için ücretli tamir edilebileceği bilgisi verilmişti bende tunap 987 kullandım ve arıza gitmişti. Ta ki dün akşama kadar yine adblue arıza ışığı yandı ama bu sefer 1200 km sonra araç durdurulacaktır uyarısı da verdi. Adblue iptalini Emülatörü ile mi yaptırmak yoksa chiptuning ile mi yapmak sağlıklı ? Bu işlemi yapan İstanbul Avrupa yakasında yer tavsiyesi yapabilecek var mı ? Bir de bu arızayı elm327 obd2 ile silebiliyor muyuz ? |
YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (3185. sayfa)
-
-
Adblue iptali telekodlama ile oluyor basit bir elm ile yapamazsınız.
Şahsen yaptırmadım yaptıran varsa yer önerisi olabilir genelde instagram üzerinden reklam yapıyorlar
Elm ile arıza kodunu anlık silseniz dahi kapat aç yapınca geri gelecektir çok yüksek ihtimal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Ekim 2024; 13:10:55 > -
Önce Adblue Kaptür değişimi sonra da Ablue tank değişimi gerektiğini söyleyip toplamda 60,000TL e varan bir maliyet çıkardıkları için yazılım yüklenmesi ile bu sorundan daha ucuz maliyetle kurtuldum. Bodrum Konacık Oto Sanayide DR. ECU bayisi çok düzgün bir esnafa yaptırdım(farklı bir yer 3 katı sözde indirimli fiyat ile bir maliyet çıkarmıştı). Farklı şehirlerde de şubesi olması lazım. Bayi olarak kendileri için daha maliyetli olsa da, risk almayıp, Aracınızın modeline yılına/kilometresine bağlı olarak plakanıza özel bir dosya açıp özel yazılım atılıyor. Daha önce farklı bir araç için aldıkları yazılımı kopyalamıyorlar. Adblue araçta hiç yokmuş gibi sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Aracı cihaza bağlatıp, yazılım attırmadıkça silinmiyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compy -- 29 Ekim 2024; 16:27:51 > -
🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Tüm forumdaşların 29 Ekim Cumhuriyet bayramını ve cumhuriyetimizin 101. yılını kutlarım 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 -
Bu aracın muhtemel tek sıkıntısı bu ve en kolay çözümü bu. Uzun vadede bunun yaratabileceği bir sorun var mı acaba? -
-
-
1.6 gt 180 beygir benzin. Son durum bu. -
hocam 3008 ses sistemi bilgim yok ama genelde mps ses kalitesinden yapar. bir de slow ne hareketli parçalarda ses daha çok oluyor. ben kendi sistemimde yaşıyorum. 192 kbps ile 320 kbps deki müzikler hem kalite hem de ses seviyesi farklı olabiliyor. 124 kbps de var değerlerde. çevirici kullanıyorsan bu değerleri dikkate alabilirsin.
-
Tüketim değerleriniz çok iyi. Benim uzun dönem asla 7.6 lt altına düşmedi. Sorun etmiyorum ama demek ki daha iyileri olabiliyormuş
-
Hız yüksek ise mümkün. Her şehirde bu mümkün değil malesef. İstanbul da 7.8-8lt gayet normal.
Tüketim verisi paylaşırken ortlamaa hız verisine bakmak gerekiyor. -
1.2 hybrid benimkisi
Ekrandaki böyle ama depoyu full doldurunca 100 km de 5.58 lt oldu son doldurmada.
-
Ortalama hıza bakarsanız iyi hocam.
-
Hibrit farkı işte. -
1.2 hibrit
Deneme amaçlı elde edilmiş bir değerdir. Bu değeri aşırı sakin bir kullanm ile elde ettim. Sonuç olarak ekonomi potansiyeli yüksek bir motor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av_avi -- 2 Kasım 2024; 16:13:19 > -
Beyler selam, aracım 1.6 eat6 dizel. Bu aralar nadiren de olsa bazen giderken hafiften titreme yapip sanki gazı tam yemiyor gibi yapiyor arac. Düşük veya yüksek hız farketmiyor. Dururken de normalden daha sarsıntısı çalışıyor. Bir süre sonra gidiyor ama hiçbir sorun kalmıyor. Arac 2016 model 60binde henüz. Bir yorumunuz olur mu neden yapabilir. Bir sonraki bakima martta gireceğim beklsemmi önden götürsem mi bilemedim -
Bir sorun yaratmaz.. Tuvtürk kontrollerinde de sorun olmaz. Cihazın motor performansı ile ilgili bir işlem yapılmıyor, sadece adblue için işlem yapıldığından farklı bir sorun yaratmaz. Bu işlemi yaptırdıktan sonra, sadece yetkili servise gittiğinizde bunu belirtip, yazılım güncellemesi yapılmamasını isteyin.
-
Benimki 8.1 lerde geziyor. Sanırım çok fazla iyi bir sürücü değilim 😂 -
selam,
2021 1.6 puretech 180 bg, aracın ön tarafında direksiyonu tam sağ sol yapıp gaza yüklenince lok lok, lık lık sesler geliyor. Bu arıza yaşayan ve sonucu kaça mal ettiğini iletecek biri var mı :)
-
Aks kafalarından geliyor. Garanti varsa sağ sol aks değişiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X