Şimdi Ara

Yeni Peugeot 307 sahipleri buraya!! (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
410
Cevap
8
Favori
106.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ohattap33

öncelikle teşekkür ederim,

arkadan gelen ses gerçekten rahatsız edici, takozları en kısa zamanda değiştireceğim, şaşmaz da iş yerime çok yakın ...

Park sensörünü yenilemek aklıma geldi ama hali hazırdaki deliklere uyacak bir sensör bulabilecekmiyim bir bakacağım,
    sensörlerin çıkma olarak tanesine 90 lira diyorlar...
    ayrıca aşağıdaki kamerayı buldum bir ihtimal sensör ile uğraşmak yerine bunu taktırabilirim...

http://www.aksoytuning.com/aks-peugeot-206-207-307-407-geri-vites-kamerasi-urun7490.html

• quote:

hocam aktaş otoya gittim, park sensörü veya arka amortisör için değil ama hız sabitleyici montajı yaptırdım...

gerçekten ilgililer, diğer işlemleri biraz erteledim, zamanı gelince yine aktaş'da hallederiz, tavsiye için gerçekten teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 13 Mart 2013; 15:01:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkpTiCaLL

Arkadaşlar pazar günü şehir dışında kahvaltılık bir yer vardı ailecek kahvaltı yapmaya gittik neyse yolda giderken araç 90 km yi geçince vites atmıyor aracım 307 1.6 tiptronik baktım devir 5000 e dayandı sonra vites attı anlamadım birde sabit hızda gidiyorsunuz gaza yüklenince tak yapıyor araç kendini ileri atıyor sanırım şanzımanda problem var sizin yorumlarınızı da alayım dedim.

Birde aracımı triger kayışı kopunca servise verdiğimde fan çalışmıyordu yaptık dediler ama hala çalışmıyor o gün ışıklarda dur kalklarda hararet 120 oldu resmen böyle iş görmedim motora birşey olduysa heriflerin ağzına s*çacağım zaten yapılır yapılmaz hemen istediler parayı zar zor toplayarak verdim.Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?

Anladığım kadarıyla vites geçişinde vuruntu yapıyor.Şanzıman yağının eskimiş olmasından dolayı olur bu.Eğer şanzıman yağını değiştirmekle geçmesse selonoidlerin değişmesi gerekmekte.

• İlginiz için teşekkürler. Olayın üstünden biraz zaman geçti o olaydansorna sanayiye götürmüştüm zaten test sürüşü yaptık selenoidlerin değişmesi gerekiyor dedi ve hararet sorunu içinde rezistans değişecekmiş fanla ilgili de bir sorun var yüksek ısıda devreye giriyormuş.

O gün sanayiden gelince arabamı park edince içinde biraz işim vardı garip bir ses gelmeye başladı baktım ön tarafa doğru buhar çıkıyordu kaputu açtığımda araç su kaynatmıştı ama fan çalışmıyordu sanırım mtoru çalıştırmam gerekiyormuş öyle bir durumda biraz korkmuştum motora birşey olacak diye.

Selenoidler de geldi tanesi 120 TL den 240 TL ye mal oldu. Umarım daha başka bir sorunu yoktur aldığımdan beri sanayiden ayrılamadık.
  • merhaba arkadaşlar benim ruhsatımda sadece 307 premium yazıyor xs , xt yazmıyor şimdi bu araç xs veya xt değil başka bir sınıfmı oluyor. aracım 2006 benzinli 307

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sto11 -- 12 Nisan 2013; 10:49:54 >
  • çok teşekkür ederim dediğiniz gibi xt oluyor ozaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

hocam aktaş otoya gittim, park sensörü veya arka amortisör için değil ama hız sabitleyici montajı yaptırdım...

gerçekten ilgililer, diğer işlemleri biraz erteledim, zamanı gelince yine aktaş'da hallederiz, tavsiye için gerçekten teşekkürler...

Ne kadara taktırdınız acaba hız sabitleyiciyi? Ve hemen hemen 1 ay olmuş bi sorun çıkarmamıştır umarım? İmzamdaki 307yi yeni aldım bende taktırmak istiyorum yetkili servis 240tl fiyat veriyo montaj dahil bana fazla geliyo açıkcası parça 140 tl çünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burglar08

quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

Ne kadara taktırdınız acaba hız sabitleyiciyi? Ve hemen hemen 1 ay olmuş bi sorun çıkarmamıştır umarım? İmzamdaki 307yi yeni aldım bende taktırmak istiyorum yetkili servis 240tl fiyat veriyo montaj dahil bana fazla geliyo açıkcası parça 140 tl çünkü..

Bir sorun yok uzun yolda da kullandım, benim araç 2005 model olduğundan (makyajlı kasa değil) götergede CC yazısı çıkmıyor ama sizde muhtemelen görünecektir.

Aktaş oto'dan Şükrü usta ile beraber PP2000 üzerinden 2-3 deneme yaparak beraberce monte ettik diyebilirim, iş böyle olunca 20 lira verdim geçtim, servis işçilik için 80+KDV istemişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alýntý: burglar08

quote:

Orijinalden alýntý: Fox913

hocam aktaþ otoya gittim, park sensörü veya arka amortisör için deðil ama hýz sabitleyici montajý yaptýrdým...

gerçekten ilgililer, diðer iþlemleri biraz erteledim, zamaný gelince yine aktaþ'da hallederiz, tavsiye için gerçekten teþekkürler...

Ne kadara taktýrdýnýz acaba hýz sabitleyiciyi? Ve hemen hemen 1 ay olmuþ bi sorun çýkarmamýþtýr umarým? Ýmzamdaki 307yi yeni aldým bende taktýrmak istiyorum yetkili servis 240tl fiyat veriyo montaj dahil bana fazla geliyo açýkcasý parça 140 tl çünkü..

hız sabitleyiciyi internet üzerinden(şahin peugeottan) 90 tl ye alıp 10 tl ye taktırmıştım geçen sene bilginize

Desenize 1 senede %50den fazla zam gelmiş
    http://www.peugeotmarket.com/HIZ-SABITLEME-KOLU,PR-278.html

• Peki kolu monte ettiği yere geçirmek için plastik aksamda kesme işlemi oluyor, işçilik durumu nedir? açıkcası biraz titizimdir ordaki pütürlü bir görüntü ya da kesildigini bariz belli eden bi görüntü olsun istemem

Bu arada siz kolu ne kadara almıştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burglar08 -- 19 Nisan 2013; 19:56:32 >
  • 2 gün önce biz de tek kusuru ön camı çatlak olan 2006 model aldık şansımıza ertesi gün dolu yağdı cam patlayacak diye korktuk vallahi.
  • Arkadaşlar 307'min kokpitteki fan ızgara çerçevelerinin, kapı açma kolu çerçevelerinin ve teyp kenarlığının grisini arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Elinde olan yada Ankara içi çiziksiz olarak maunla değişmek isteyen olursa haber versin.
  • Merhaba Arkadaşlar Bende peugeot 2003 307 Xt aldım. 120 binde 2 parça boyalı, değişensiz 16.750 ye aldım. Tabi almadan önce cimbiteste sokarak adlım ve 2 yere gösterdim hepside iyi dediler. Aldığım adam kredi borcundan dolayı acil satıyordu.

Neyse ben bu zaman kadar pug'ları kötü sanardım. Hiç içine oturup sürmemiştim daha önce. Ama şimdi kullanınca verdiği rahatlık ve sunduğu donanım bir harika.

Bugün aracımla öğlene kadar işim vardı. Daha sonra evin önüne park ettim. Daha sonra arabaya bindiğimde marşa bastım ve çalışmadı. Usta çağırdım benzin pompası yanmış. işçilik ve malzeme dahil 165 lira tuttu. Renaultun pompası birebir uydu.

Araba daha 2 aydır bende ve sorunsuz biniyorum umarım böyle gider.
  • beyler alt takım olarak nasıl bu araçlar ? kardeşi citroenin alt takımı o akdar çabuk dağılıyor ki, eşimin aracını değiştirmeye karar verdik. düşündüğümüz araçlardan biriside makyajlı 307.
  • Merhabalar arkadaşlar,

Yaklaşık 1 hafta öncesinde 2006 model 1.6 benzin + lpg li 307 aldım ve araçtan gerçekten çok memnunum, 5. viteste 3000 devirde maksimum 100 ü görmesi (Devir yükseldiğinde 180'i de gördüm ama malum yakıt ) ve bir kaç problemi hariç

Araç ile ilgili fazla bir bilgim yok açıkçası, dizel focus almayı düşünürken maddi olarak gücüm buna yettiğinden bunu aldım ama arabaya aşık oldum diyebilirim. Fakat işte fakatı insanı öldürüyor malesef, araç şu anda 58000 kmde olduğundan 60000 bakımı nedir bilmiyorum.

Çok araştırdım fakat bir türlü cevap bulamadım. Triger 80.000 de değişir diyolar, yağı ve yağ filtresi değişecek onu biliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• Koskoca forumda 307si olan kalmadı mı arkadaş?
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Ben 1,6 dizel kullancısıyım, dizelde triger seti 120.000 km'de bir değişiyor.

Benzinlide 80.000 civarı normal, bence aksatmayın. İçinizin rahat olması açısından 60.000 bakımında da değiştirebilirsiniz, özel serviste yaptırırsanız çok fazla masrafı olmaz.

Normal bir periyodik bakımda değişmesi gereken temel şeyler şunlar :

Motor yağı
    Hava filtresi
    Yağ filtresi
    Yakıt filtresi (30.000 km'de bir değiştirilir)
    Polen filtresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 11 Kasım 2013; 11:06:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Ben 1,6 dizel kullancısıyım, dizelde triger seti 120.000 km'de bir değişiyor.

Benzinlide 80.000 civarı normal, bence aksatmayın. İçinizin rahat olması açısından 60.000 bakımında da değiştirebilirsiniz, özel serviste yaptırırsanız çok fazla masrafı olmaz.

Normal bir periyodik bakımda değişmesi gereken temel şeyler şunlar :

Motor yağı
    Hava filtresi
    Yağ filtresi
    Yakıt filtresi (30.000 km'de bir değiştirilir)
    Polen filtresi

Araç temenniniz için teşekür ederim, Allah herkese daha iyilerini nasip etsin.

Bilgilendirme için ayrıca teşekkürler, periyodik bakımı yaptırdım ve ekstradan balata ve arka amortisör değiştirdim. Yalnızın arkadan gelen o boğuk tok ses kesildi, tam da süper oldu

• çok güzel araba
  • 6 senedir kullanıyorum lpg 4 senedir var. lepg yi 80-100 arası fiyatlara tam depo dolduruyorum. 320-340 km arası gidiyor. vites manuel. benzinli kullanıcam derseniz. bir depo benzin ile ben standart 110km /s ile 640 km gidiyorum 90 ı geçmezseniz bu 700 e çıkar.

şehir içi trafiği(istanbul) dur kalk ile bu lpg nmesafesi düşüyor ama 300km nin altına düşmedi.
    temiz bulmanız kolay olur mu bilmiyorum.

Benim deneyimlerim bu şekilde umarım yararlı olur.

yedek parçası pahalıdır.
    direksiyonu serttir. sertlikte doğan L ile kapışır.
    arka suspansiyonları serttir makas var sanırsınız.
    silecekleri durdurması zor(ben 6 senedir doğru düzgün kullanamıyorum) belki benden dir bu bilemiyorum
    kornası geç basar
    genel olarak araç bazen geri viteste dişli atıyor.(geri vitese güç atıyorsunuz) birçok 307 de duydum aynı sorunu
    105 brygir olmasına rağmen yokuşta şişer.

artısı

yol tutuşu iyidir. ben sakin araç sürerim
    17 saat non stop sürdüm yormadı. (yani uzun yolda sürüş konforu iyidir.)
    benimki premium xt. yani kendi çapına göre yağmur sensörü-arka sensörler-yol bilgisayarı-ses sistemi gibi aksesuarları iyidir)

bu kadar yaw yoruldum.
    alan kazasız belasız binsin.

sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.