Şimdi Ara

yeni plaka icin ikamet zorunlulugu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sifir arac aldim suan ikametimin oldugu il yozgat ben balikesir plaka almak istiyorum (memleketim oldugu icin) ikametimi balikesire aldirdigimda direk plaka cikarmi yoksa beklemem gereken bi sure varmi veya bunun baska bi yolu varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikametgah adresini eğer o ilde aynı soyadınızı taşıyan kimse yoksa taşımak çok zor.daha geçenlerde bu mevzuyla uğraştık olmadı.Emniyete falan yazı yazıyorlarmış oradan gelen cevaba göre yapılıyormuş veya yapılmıyormuş haa birde eğer o adreste oturmadığınız öğrenilirse birde para cezası kesiliyor.Taşıyacağınız ilde aynı soayadına sahip kimse varsa sorun yok.
  • şuan ikametgah değiştiremezsin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ötürü ( seçime 1 ay kala ikametgah değişmez )
  • ikemetgah için bildiğim kadarıyla süre yok.Aynı şeyi biz de yapmıştık hemen e-devlette gözüküyor ancak seçim dolayısıyla birşey olurmu bilmiyorum.

eğer kredi..vs kullanmayacaksanız aracı Balıkesirde oturan güvendiğiniz birinin üzerine alın sonra noterden yeniden plaka değiştirmeden satışını alın size 100 tl gibi bir rakama malolur
    ancak aracı üstüne aldığınız kişi kaçarsa bilemem
  • İkamet aldırmak eskisi kadar zor değil. Aynı gün içerisinde aldırabilirsiniz. Fakat şuan cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştığından bu mümkün değil maalesef. Beklemeniz gerekiyor.
  • Kredi kullanılmayacaksa en temizi oradan birinin üstüne alıp, ondan satın almak. Bir de ikinci ikametgah olayı vardı, halen var mı bilmiyorum.
  • İkametgah için memlekete gitmeniz gerekebilir bazı yerler imza isteyecektir bu tip işlerle uğraşmak yerine
    ordan birinin üzerine alıp (bunun içinde balıkesirden birinin size gelmesi lazım galiba ) , ertesi gün sizin arabayı tekrar satın almanız daha mantıklı veya
    bulunduğunuz ilin plakasına alın plakanın sonunu memleketin plakasını yapın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir kişi iki yerde ikamet edebilir, bunda problem yok.

seçim dolayısı ile değişim yapılıyor mu orasını bilemiyorum. iki türlü de düşünüldüğünde saçma oluyor.
  • Saolun arkadaslar kredi kullanildi arac icin o yuzden satip baskasinin uzerine alamiyorum ailem orada oldugu icin ikamet aldirmamda sikinti olmaz bnm merak ettigim beklemek gerekip gerekmedigiydi gerekmiyomus galiba ikamet suan olmuyo ama 20sinden sonra olur dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkamet ettiğiniz il değişti diye plakayı değiştiremezsiniz. Plaka sadece satış halinde alıcının nüfusunun kayıtlı olduğu ile (tabi istenirse, mecburi değil) değiştirilebilir.
    Ben sırf bu yüzden eşimin adına aldığımız aracı noter satışı ile kendi üzerime geçirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.