Arkadaşlar merhaba, Malum günümüz piyasasında, toplumun oluşturduğu algıdan dolayı tramer in şişik olması aracın değerini bir nebzede olsa düşürüyor. Axa Sigortadan aracım kaskolu ve ücretsiz ön cam değişimi hakkım var poliçemde, internette biraz araştırma yaptım ama güncel bilgi bulamadım. Aracın ön camında ufak taş ezikleri var ve bu biraz rahatsız ediyor bende hazır böyle bir hakkım varken kullanayım diyorum. Kasko ile ön camımı değiştirsem, tramer kaydım bu görünecek mi acaba ? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden |
Kaskodan Ön Cam Değişimi Tramer Kaydına Yansır mı?
Kaskonuzdan yaptırdığınız ön cam değişiminin tramer kaydına yansıyıp yansımayacağı, sigorta şirketinizin politikalarına bağlıdır. Bazı sigorta şirketleri, cam değişimlerini hasar kaydı olarak kabul etmezken, bazıları kabul eder.
Tramer, sigorta şirketlerinin hasar bilgilerini paylaştığı bir sistemdir. Bir hasar kaydı, aracın değerini etkileyebilir ve gelecekteki sigorta primlerini artırabilir. Bu nedenle, cam değişiminin tramer kaydına yansıtılacağından endişe ediyorsan, sigorta şirketine başvurarak bilgi alman faydalı olacaktır.
Kaskodan cam değişimi yaptırmayı düşünüyorsan, aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısın:
- Sigorta poliçeni kontrol et: Poliçende cam değişimlerinin hasar kaydı olarak kabul edilip edilmediğini öğren.
- Sigorta şirketine sor: Sigorta şirketine başvurarak cam değişiminin tramer kaydına yansıyıp yansımayacağını doğrudan öğrenebilirsin.
- Yetkili servise git: Kaskodan cam değişimi yaptırmak için yetkili bir servise gitmelisin. Bu, değişimin sigorta şirketin tarafından kabul edilmesini sağlar.
Cam değişiminin tramer kaydına yansıtılması konusunda sigorta şirketleri arasında farklı uygulamalar olabilir. Bu nedenle, kesin bilgi için sigorta şirketine başvurman önemlidir.