Şimdi Ara

Yeni PSU alirken dikkat edilmesi gerekenler ?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Verimlilik onemli elbette fakat Gold mu Platinum mu Bronze mu ?..
    2- Ileriyi de dusunurek minimum kac watt olmasi gerekir, misal su an tek 7950 var, yarin oburgun crossfire yapabilirim diyelim... 750W 80 Plus Gold kaldirir mi yoksa almisken 1000W kusur mu alinmali ?..
    3- Elektrik tuketimi acisindan 750W ile 1000W arasindaki farklar nelerdir ?.. Sirf ileriyi dusunecegiz diye astari yuzunden pahaliya gelmesin diye soruyorum...
    4- Moduler olanlar mi tercih edilmeli, neden ?..
    5- En cok cesit, en uygun fiyat nerelerde mevcut ?..
    6- Bu donemin favori PSUlari hangileri ?..

Bunlarin disinda aklima gelmeyen ve eklemek istediginiz seyleri de yazarsaniz memnun olurum...

[Not] : 750W - 1000W tamamen atmasyon, ornek olsun diye verilmis degerler... 7950 icin dogru duzgun bir 550-600W yeterli olur sanirim?..

• hocam gold tabikide güç tüketimi iyi demektir ileriyi düşünerek alıcam diyorsn ama günden güne sistem güçleri yükseliyor daha yüksek psular çıkıyor ortaya bunlarda fiyatları düşürüyor 750w psu yeter diye düşünüyorm
  • 1- verimlilik konusu önemli tabi bu üç seçenekten hangisi olursa olur önemli olan bütçe
    2- CF yaparım dersen 750W yeter ama sistemin geri kalan parçalarıda önemli FC yapmam dersen 550-600W bir PSU rahatlıkla yeter
    3-bu konuda bilgim yok ama 750w ve 1000w arasında çok fark olmaz sistemin ihtiyaç duyduğu gücü veriyorlar sonuçta
    4-modüler olması çok iyi olur gereksiz kullanmadığın kablolar kasada kalabalık etmez
    5-teklonoji mağazalarında istediğin ürünleri bulabilirsin Vatan,inventus,eksen,teknobiyotik ve daha fazlası gibi
    eğer CF yapmam diyorsan kendi kullandığım PSU yu gönül rahatlığı ile tavsiye ederim hem sessiz hem performanslı hemde en iyi markalardan Seasonic S12II 620W 80 Plus Bronze
  • keyn K kullanıcısına yanıt
    cf için 750 w 80 plus yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl_marx -- 26 Ocak 2014; 18:42:56 >
  • Gece gündüz bilgisayarı yük altında çalıştıranlar için Gold veya Platinum PSU ya verecekleri para değer. Öteki türki 80+Bronz ile Platinum arasonda %5-6 gibi verimlilik farkı vardır ama fiyatı 2 katıdır . Düz 80+ veya Bronz bence çoğumuz için yeterli.
    Ben olsam 750W Gold almak yerine 1000W Bronz almayı ben tercih ederim.

Güç kaynağının eğer verimlilikleri aynıya 750W yerine 1000W olması güç tüketimini arttırmaz. Güç kaynağı ihtiyaç duyulan kadar güç tüketir. %80 verimliyse 400W verebilmek için prizden 500W çeker.
  • Arkadaşlar Modüler PSU nedir? Modüler olmayanlara ne deniyor. Aralarındaki farkı kısaca yazabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Valla hocam bi de bu maddelerin hepsi önemli ancak konfor açısından Coil Whine olmaması çok önemli. Ben Corsair 400R nin üzerinde gelen CX750 PSU yu kullanıyorum. Coil Whine sorunu var. Rahatsız edici seviyede değil, ancak yük altında dikkatli dinleyince duyulabiliyor. Ama yine de hoş değil tabi. Hiç coil whine yapmayan bir PSu var mı peki? Çoğu yük altına girdiğinde az da olsa cızırdıyor sanırım :/
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Modüler psu'da kablolar çıkabiliyor söküp takması daha kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrFinito kullanıcısına yanıt
    Tahmin etmiştim. Teşekkürler hocam. Kullanmadığımız kabloları çıkartıyoruz sanırım, kasa içinin temiz kalması açısından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.