Profilo BD2086WEXN vs Arçelik 583628EB
Profilo :
Arçelik :
https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/583628-eb-buzdolabi
Ikisinin de fiyatlari asagi yukari ayni... Kompresor ikisi icin de 10 yil garanti kapsaminda... Profilonunki Cin markasi, Arcelik'i bilmiyorum...
Hangisi tercih edilmeli ?..
2021 A3 Sportback - 2021 VW Golf Karşılaştırma ve Deneyimler
Merhaba gencler,
Bu araclari almak isteyenlere fikir olmasi acisindan; iki araci da alip kullanmis biri olarak deneyimlerimi paylasmak istedim... Iki aracin da 1.5 eT(F)SI oldugunu da belirteyim... Bildiginiz uzere 1.0 araclarda arka suspansiyonlar bagimsiz degil, o yuzden tercihim 1.5 oldu hep...
Oncelikle sunu belirteyim; bu iki aractan evvel A3 Sedan vardi 4-5 sene kullandigim... Yani Clio'dan Suzuki Swiftten den gecmis degilim, yorumlarimi ona gore degerlendirirsiniz... :) Her ne kadar en alt segment olsa da premium da kullanmis biri olarak yorum yazacagim yani...
Oncelikle A3 ile baslayacagim... Advanced + cift paketli aracti, cam tavan vs hersey vardi aracta... Yaklasik 4 ay kullanabildim, beklentilerimi karsilamadigi icin sattim... Gelelim sebeplerine;
- Oncelikle ilk aldigimda farkettigim sey ic mekanin kalitesizligi oldu... Ilk basta bayagi bir tepki gostermistim bu duruma ama sonrasinda VAG'in tum araclarinda bu sekilde bir kalite dususu oldugunu gordum... Cok detaya inmek istemiyorum ama emniyet kemerindeki tokayi bile cikarmislar, sadece dikisle duruyor... Daha onceki araciniz premium segmentteyse rahatsiz edici sekilde bir dusus var... Kendi segmentindeki BMW 1 serisi ve Mercedes-Benz A serisi ile karsilastirinca kalite dususu kendini belli ediyor...
- Ikinci konu yazilimsal hatalar... Arac cikali 2 yil civari oldu sanirim, hala cozulemeyen onlarca hata var aracta... Kimi arac sahipleri " ben yasamadim o zaman yoktur" diyorlar ama arac sorunlu... Tahminimce makyajlanana kadar da bu sorunlar devam edecek zira 2 senedir cozemediler veya cozmediler... Yazilimsal hatalarla ilgili soyle bir ornek vereyim; aractan indim kilitleyecegim, bir turlu kilitlenmedi, ne anahtar calisiyor ne de kapi kolundaki dokunmatik... Ardindan bir baska gun geldim baktim ki aracin tum camlari ve cam tavan acik... Sedan araclarda bagaj kapaginin acilmasi vb. durum da cok yasaniyordu...
- Klima... Malesef hala anlamadigim bir durum; [ https://streamable.com/j1l3mf ] ... Hava 36 derece, Start/Stop kapali, klima max seviyede acik ve 70 km ile giderken arac otomatik olarak motoru kapatiyor... Motor kapaninca sesten de anlasilacagi uzere klima da uflemeyi birakiyor... Tekrar gaza basip motoru calistirana kadar boyle devam ediyor... Ya da araci surekli S modunda kullanacaksiniz... Araci satmamdaki ana sebeplerden birisi buydu...
- Arac anlamadigim sekilde duz yolda fren yapiyordu; mesela gaza basip 110 km/h hiza cikiyorum, sonra ayagimi gazdan cekiyorum kendi gitsin diye ama arac durduk yere yavaslamaya basliyor... Bu da sanirim yazilimsal...
- Yalitimini begenmedim ama sanirim cam tavan olmasi da etkiliyordu... Eski kasa A3lerde on cam akustikti, bunlarda yok...
- Ses sistemi vasat...
- LED farlarin tepki suresi uzun... Eski aracimda bi-xenon vardi, sifir lag, aninda cakiyordu uzunlari... Bunda LED var ama nedense gecikme var...
- Bunlar disinda benim basima gelmeyen, karsilasmadigim da pek cok sikinti var... Ara ara girip suradan takip ediyorum; [ https://www.motor-talk.de/forum/a3-8y-maengelthread-t6916212.html?page=184 ] ...
Neyse cok daha fazla sikinti yazabilirim (kablosuz sarjin telefonu ates topuna dondurmesi gibi) ama genel itibariyle sorunlar boyle ve malesef cogu yazilimsal kaynakli olmasina ragmen cozulemedi...
Gelelim iyi taraflarina;
- Arac cok yakisikli... Segmentindeki en yakisikli arac desem yeridir... Hem SB hem Sedan icin konusuyorum...
- Araclar eski kasaya gore daha teknolojik ve ozellik anlaminda daha dolu... Her ne kadar ben sevmesem de deri koltuk, koltuk isitma vs standard geliyor...
- S-tronic sanzimanla hic sikinti yasamadim, ne eski kasa A3'te ne de bunda...
- Klima kontrollerinin tuslarla yapilmasi, dijital olmamasi buyuk avantaj...
- Ic tasarimi gayet guzel, kalite yeteri kadar yuksek degil ama baktigimda hosuma gidiyordu...
Gelelim Style paket Golf 8'e... Golf'u istedigim ya da sevdigim icin almadim, tamamen "lan para kenarda durdukca eriyor iyisi mi alayim dursun" mantigiyla aldim... Beklenti de yuksek degil o yuzden...
- Malzeme kalitesi yine iyi degil... Malzemeden calma cok var... Misal Golf'un kaputunda nasil amortisor olmaz yahu?.. Tamam A3'te de vardi ama boyle topyekun amortisorsuz olmasi da yakismiyor...
- Yazilimsal hatalar okudugum kadariyla Golf'te de mevcut ama benim basima daha gelmedi... Bir tek araca binince anahtari tanimadi gecen gun, o var simdilik ama daha yeni kullaniyorum araci, cikar kesin...
- Arka koltuklarda kemer ikaz sesi caliyor ve kapatamadim, bunu nasil kapatirim bilen varsa yazsin lutfen :) ...
- Multimedya sisteminde cok az ayar var, aynisi A3 icin de gecerli... Zaten ekran filan biraz sikko...
- Ses sistemi vasat...
- Uretim kalitesi, iscilik pek iyi degil... Atiyorum arka bagaj kapaginin ayari bozuk vb...
Aklima gelenler bunlar simdilik...
Ha bir de ilginc bir durum benim Golf'te rev limiter yok... Dururken gazi koklerseniz 3bin 4bin devir diye gidiyor... Normalde 2500 devirde limit olmasi lazim...
Karsilastirmaya gelirsem;
- Golf'te koltuklar alcantara (ya da adi her ne ise) ve benim gibi sicak iklimdeki birisi icin deri koltuktan sonra cennet gibi... Deri koltuk sicak iklimde cehennem...
- Cam tavan olmadigi icin mi bilmiyorum ama Golf'un yalitimi A3'ten daha iyi geldi bana...
- A3'te 3. maddede klima ile ilgili bahsettigim sikintiyi Golf'te yasamadim ama denemeye devam edecegim... Bunu arastiriyorum da neden boyle bir fark var diye, ileride guncelleyebilirim durumu...
- A3'te 4. maddede belirttigim kendi kendine frenleme olayi Golf'te yok... Belki de A3'te presense front ile ilgili bir durumdu ama Golf'te ayagini gazdan cekince arac "akiyor" A3'un tersine... Bu da onemli bir durum zira yakit tuketimini etkiliyor...
- Golf'un arka bas mesafesi A3'ten daha fazla, eger arkada oturan birileri oluyorsa onemli...
- A3 gorsel anlamda cok cok daha iyi Golf'ten...
- Sanziman konusunda sanki A3 S-tronic bir tik daha iyi gibi... Gecen bir iki defa tekledi Golf anlam veremedigim sekilde...
- Golf'un lastikler Bridgestone geldi malesef, A3'te yanilmiyorsam Michelin gelmisti...
- LED farlarin gecikme olayi Golf'te yok, IQ Led Matrix filan degil bendeki, normal LED hem de, neden boyle anlamadim...
- Yakit tuketiminde sehir ici A3 ile 8'in altina inemiyordum pek (muhtemelen su kendi kendine frenleme isi etkiliyor), Golf'te 7lt civari genelde...
Acikcasi bu segmentte hangisini tercih edersin derseniz; aradaki fiyat farkina degecek bir durum yok iki arac arasinda... Hatta gidip Leon bile alsaniz uzulmezsiniz... Tabii ki Leon'da eksiklik daha fazla ama 100.000 200.000 TL edecek seyler degil... Ha ama 1.5 motor aliyorsaniz is degisiyor zira Leon 1.5 motor da olsa arka suspansiyonlar bagimsiz degil...
A3 makyajlaninca, yazilimsal sikintilar giderilince tekrar denenir ama... Yani ekonomi el verirse... Ya da Formentor alinir gecilir :] ...
[Edit] : İmla...
Gecen arkadasa DOD uzerinden 2018 model Skoda Octavia begendik, ekspertiz raporu temiz, hicbir sey yok... Aradik konustuk, aracta bir kusur olmadigi soylendi... Arac bulundugumuz sehre geldi, kaputu kaldirinca soyle bir manzarayla karsilastik, kimileri aracin kazali/islem gordugunu soyleyince bir de buradan gorus alayim istedim...
Bunlar normal midir, yoksa aracta sikinti mi var?..
CE-36330-5 hata kodu
|
1 yillik US PS Plus $35 - ~107TL
|
Yeni PSU alirken dikkat edilmesi gerekenler ?..
|
Golf MK6 TDI - Motor Kumanda Arızası
|
BEDAVA 1 aylik PlayStation Plus aboneligi - TR ve UK
|
PS3'te SSD kullanimi [ DF incelemesi ]
|
PS4 teknik ozellikleri hakkindaki soylentiler, tahminler
|
Son Giriş: 9 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 13 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.532
İkinci El Bölümü Mesajları: 237
Konularının görüntülenme sayısı: 17.285 (Bu ay: 315)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 962 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun