Şimdi Ara

Yeni RAM sonrasi Bilgisayar Acilis sirasinda kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart klavuzunda dedigi gibi mavi slotlara yani a1-b1 slotlarina (mavi olanlar) taktim fakat asagida resimdeki gibi bilgisayar acilis ekraninda sistem kitleniyor..Bu mevzunun sebebi konusunda yardimlarinizi bekliyorum.

anakartim asus P7P55D http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7P55D/specifications/
    Chipset Intel® P55 Express Chipset
    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)

aldigim ram Gskill F3-12800CL9D-8GBRL http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbrl
    Series Ripjaws
    Memory Type DDR3
    Capacity 8GB (4GBx2)
    Multi-Channel Kit Dual Channel Kit
    Tested Speed 1600MHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksteal -- 12 Haziran 2016; 19:12:50 >

• yok mu yardim edecek yahu..
  • Değişik slotlarda takmayı deneyin.Anakartın kitapçığında yazması lazım dual olarak hangilerine takılacağı.
  • hali hazirda bilgisayardaki ram ler asagidaki resimdeki gibi takili ve dual olarak gozukuyorlar ve sorunsuz calisiyorlar ..

yeni aldigim ram leride bu sekilde takiyorum fakat yukardaki resimdeki gibi baslangicta sistem kitleniyor.

• Anladım sen 4 rami aynı anda çalıştırmak istiyosunama çalışmıyor,demekki uyumsuzluk var aynı ram değilse diğer 2 si,belki biostan zamanlamalarını oynayabilirseniz çalışır,keşke aynı modelden alsaydınız.
  • bios timing kismindan elle 9-9-24 vs save leyip ciktim fakat yine calismadi.
    OCZ OCZ3G1333LV2G ram var bilgisayarda ve eski oldugundan amazon dahil cogu yerde bulamadim..Bu yuzden yeni 8gb ram aldim fakat sonuc husran :)

Bu rami kullanan ayni anakarta sahip kullanicilarin yorumlarina baktigimda sorunsuz hizli vs tarzinda yorumlar yapiyorlar..Ben mi beceremiyorum anlamadim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksteal -- 11 Haziran 2016; 20:40:11 >
  • darksteal D kullanıcısına yanıt
    Şimdi dediklerimi dikkatlice yapın önce güsul alıp sonra,99 kere
    Bir şansızlık var ama pcdemi sizdemi artık,valla hzleri timingleri de kurcaladıysanız bir bios update yapın eğer son sürüm deilse biosunuz çünkü aynı anakartlarda kullananlar varmış bi deneyin.
    Ne biliyim yerlerini değiştirin takılı olanı çıkarıp son aldığınızı,yada 1 boşluk arayla vs olursa olur artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios update yaptim , pil cikardim , cmos zimbirtisini cikarip taktim , memeok denilen zimbirti ile sistemi actim....

baska yerlere taktigimda IRQL_not_less_or_equal ile Bad Pool Header mavi ekran hatasi veriyor ki siyah slotlara taktigimda oluyor bu..Mavi slotlara takmam gerekiyor yanlis bilmiyorsam eger.

neyse usta ilgin icin tesekkurler google amcayi 3saattir hatim ettim devam edeyim :)
  • sorunum hala devam etmektedir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.