Şimdi Ara

Yeni RAM taktım, pc reset atıyor. YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın özelliklerini yükseltmek için yeni ram ve işlemci aldım. işlemcide sorun yok ama yeni ram'i taktığımda bilgisayar açılmadan reset atıyor. "del","f9",f12" seçeneklerinin olduğu sayfaya geldiğinde biraz durup kendi kendini resetliyor.

daha önce ddr2 667mhz 2+1gb yani 3 gb ram vardı. Yeni aldığım ram ise ddr2 800mhz 4gb tek modül.
    anakartım ise: GA-G41M-ES2L ve ddr2 800mhz 8gb kadar destekliyor.

yeni aldığım ram sorunlu mu? yoksa bir ayar mı vermem gerekiyor pc'ye veya Biosa?

ben işin içinden çıkamadım, yardımcı olabilen olursa çok sevinicem...

• anakart max 8gb destekli ve 4 slot olduğunda slot başına 2gb takabilirsin.yeni aldığın tek 4gb ram anakartına uyumlu değil 2gb takarsan sorun olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

anakart max 8gb destekli ve 4 slot olduğunda slot başına 2gb takabilirsin.yeni aldığın tek 4gb ram anakartına uyumlu değil 2gb takarsan sorun olmaması lazım.

Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim. Ana kartımda 4 değil 2 ram slotu var. yani 4gb destekliyor. her yolu denedim, bios güncelledim, bios ayarlarından memory desteğini 800 mhz yaptım, format attım, bios pili değiştirdim... yok yok yok yine de çalışmadı. Ram arızalı kanaatine vardım en son. İade için gönderdim. Ancak anlamadığım açılış ekranında memory testing bölümünde 4gb olarak görüyordu ram'i... eklediğim resimdeki ekrana gelince pc reset atıyor sürekli ve dikkat ederseniz memory testing bölümünde ram'i 4gb olarak görüyor. bu yüzden ram'in arızalı olmasına ihtimal vermek istemedim. ama son çare, ram arızalı demek oldu...
     Yeni RAM taktım, pc reset atıyor. YARDIM!

• okudugun zaman 2+1 vardi yanina 4 gb taktim gibi anlasiliyor mesajin.tek basina 4gb sorun yapiyor degil mi?ram sorunlu degildir de anakartinla uyusmamistir oluyor boyle seyler hatta aldigin yere bozuk da deme anakartimda calismadi de surekli baslarina gelen bir olay zaten.baska marka ram dene biri uymazsa digeri uyacaktir.
  • çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Ram'i iade ettim. biraz pürüz çıkardılar ama halloldu. şimdi forumda dolaşıp uygun bir ram bulmak zamanı :)
  • rame gerek yok, ekran kartının rami yeter de artar bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc özellikleri şuan için bunlar. İşlemciyi yeni aldım, ram takviyesi de yapmak istiyorum. performans için faydalı olmaz mı sizce?
     Yeni RAM taktım, pc reset atıyor. YARDIM! Yeni RAM taktım, pc reset atıyor. YARDIM!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar ben ram aldım pc taktım biosa girdim ram görünüyor ama biostan çıkınca reset atıyor ne yapmam gerek ve format atsam düzelirmi ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.