Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
25
Favori
126.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 38bin dediği 200 km menzilli pil. 400 km kimbilir kaç para. Fiyatların yükselmesi fluence nerdeyse bedava binebilmenin yanısıra enflasyon da etkili. Herşey pahalanıyor arabaların pahalanmasıda normal. Yanlız ortada bir gerçek var 10 saate de şarj etsen bu arabayı ucuza alanlar şuan avantajlı durumda değeri anlaşıldı sürekli artan egzostan çıkıp giden neye hizmet ettiği anlaşılmayan petrol ürünleriyle uğraşmaktansa 10 saat beklerim işime gider gelirim demek güzel bişey.
    Fluence hızlı dolum olsa iyi olurdu ama çok zor ve masraflı gibi görünüyor ikincisi bu işi kim yapacak? Üçüncüsü zoe gibi hızlı şarj olan arabaların motoru gibi sürekli sürebilmeye uygun motor varmı? Belki hızlı şarj ede ede gidilse motor yanacak. Motorudamı değiştirecen? Hızlı dolum pil kirası olmayan araba alın kurtulun. Yada fluenci günde 1 kere 2 kere şarjederek sürmeye devam edin tavsiyem bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antilogaritma -- 13 Kasım 2017; 23:5:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence zoe kadar olmasada biraz daha hızlandıran şarj cihazı var. 5 saate düşürüyor. 10 saat beklemektense bu cihazdan kurun 5 saatte şarjetmek daha mantıklı. 4 bin civarıydı galiba. Avmlerdeki hızlı şarj istasyonlarındada fluence şarjedilebiliyor. Ben olsam öyle yapardım.

• kaçaydı araç
  • fluence nin motoru trifaze. regen esnasında trifaze elektrik bataryayı şarj ediyor. 400 voltla şarj edebiliyor. 220 volta uygun olması aslında bir tuzak. charger bunu kısıtlıyor. pille ilgili değil. zira pili yokuş aşağı inanılmaz hızlı şarj edebiliyor. gözünüzün önünde şarj ibresi yükseliyor.
  • Dediğin doğruysa camelon ünitesi takıp şarjedin o zaman. Ama trifaze motor ne demek? Pilin trifaze doluma uygun olması lazım yani 3 kat hızlı şarj ietmeye uygun olması lazım. Benim bildiğim pil aynı anda 3 bölümden birden şarj ediliyor ondan kısa sürüyor yani normal pil gibi değil ama umarım dediğin doğrudur. Bi bilene sormak lazım

• Merhaba arkadaşlar satılık bildiğiniz araç var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: antilogaritma

Dediğin doğruysa camelon ünitesi takıp şarjedin o zaman. Ama trifaze motor ne demek? Pilin trifaze doluma uygun olması lazım yani 3 kat hızlı şarj ietmeye uygun olması lazım. Benim bildiğim pil aynı anda 3 bölümden birden şarj ediliyor ondan kısa sürüyor yani normal pil gibi değil ama umarım dediğin doğrudur. Bi bilene sormak lazım

camelon ünitesi bulmak lazım önce. ayrıca yazılım olarak sorun çıkar mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfonso_

kaçaydı araç

satilmis 42.000 e birakmislardi bana uzerine 18.000 tl eklersek 60.000 tl ki sahibinden 46.000 de ilani gormustum tam arayacaktim baslik duzenlenip satilmistir diyiyordu cidden bulabilirsem alacagimdizel uctu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel benzin kaç para oldu hiç bilmiyorum valla :) 3 senedir benzin istasyonuna uğramadım. Merak ettim mesela 100 km gitmek için dizel en az yakan kaç para gider? Zoe 25 tl bir dolumla 200 km gider

• quote:

Orijinalden alıntı: antilogaritma

Dizel benzin kaç para oldu hiç bilmiyorum valla :) 3 senedir benzin istasyonuna uğramadım. Merak ettim mesela 100 km gitmek için dizel en az yakan kaç para gider? Zoe 25 tl bir dolumla 200 km gider

"Zoe 25 tl bir dolumla 200 km gider" klavyede yanlışlıkla bastın herhalde eski Zoe 22kw versiyonu 200 km için 5tlye doluyor ev priziyle. Yenisi Ze40 modeli 400km için 40kw 10tlye doluyor.

Yukarıdaki sorularına cevap yazılım-motor uygunluğu derdi yok Koredeki versiyonun teknik bilgilerine baktım birebir fluence z.e, chameleon charger değişikliği var bu sayede trifazeden bir saat gibi bir sürede doluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq t -- 16 Kasım 2017; 2:51:54 >
  • Avmde hızlı şarj istasyonunda dolduruyorum fatura öyle geliyor ben evde şarj etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antilogaritma -- 16 Kasım 2017; 5:22:25 >
  • Sahibinden.com da bi tesla ilanı var tek şarj 635 km...

• fluence için aliexpress den 16 amper şarj aleti alan oldu mu. sahibindende 1525 lira aliexpressde 160 dolar artı yüzde yirmi gümrük vergisiyle kapıya geliyor
  • hkucu H kullanıcısına yanıt
    Selamlar Bulent Bey,

Mesajlari okurken gordum muhtemelen ihtiyacinizi gidermissinizdir ama ben yine de yardimci olmak istedim belki sonra lazim olur ya da baska kisilere yardimi olur.
    Sanirim pdf yuklemek mumkun degil fakat asagidaki link e-guide.renault.com Turkiye kisminda da diger kilavuzlar bolumunde hala duran Fluence Z.E. kullanici kilavuzuna ait. Belki sonradan kaldirilabilir yine de bir kopyasini indirmek iyi olabilir.

http://tr.e-guide.renault.com/sites/default/files/olds_pdfs/914_4_L38_Fluence_ZE/Fluence_ZE_-_914-4_TRK.pdf

iyi gunler

• e_kodak E kullanıcısına yanıt
    Selamlar Sayin e_kodak,

Bu konudaki mesajlari okurken farkettim herkese cok yardimci oluyorsunuz ve cok dogru ve tutarli bilgiler veriyorsunuz, fakat az tesekkur almissiniz. Ben sizin mesajlarinizdan cok faydalaniyorum, size ve yardimci olan diger arkadaslara cok tesekkurler.

iyi gunler
  • Bu araç acaba sıfır alındığında menzili kaç km idi?

Benim aracım 60 binde ve menzili ortalama 100 km.

Çok sakin kullanıyorum. 100 km için en fazla 12,5 kw tüketimim var ama 100 km gidebiliyorum.

Acaba benim bataryam kapasite kaybına mı uğramış?Yoksa aracın yol bilgisayarı mı yanlış gösteriyor?

Boşa yakınken 10 amperlik şarj cijhazı ile şarj süresi de 10 saat.

Bu aracı sıfır iken veya km si düşük iken alıp kullanan varsa ilk zamanlardaki menzili ile şimdiki menzilini kıyaslayabilir mi acaba?

Şimdiden teşekkürler

• Big_Data B kullanıcısına yanıt
    Estagfurullah, o sizin inceliğiniz. Ben sadece kendi deneyimlerimi paylaşıyorum fırsat buldukça, birilerine faydası dokunuyorsa ne mutlu bana. Ben teşekkür ederim, sağolun.

• vural2005 kullanıcısına yanıt
    Şarj süresi normal, hep yazdığımız gibi aracın bataryası boşken 10A şarj cihazı ile 10 saatte, 16A şarj cihazı ile 6 saat civarında doluyor.

Bizdeki araçlar genelde 15 üstü hava sıcaklıklarda 16kWh ortalama ile normal kullanımda 120 km civarı yol yapıyor. Sizin ortalama tüketiminiz 12,5 kWh hakikaten mucizevi bir rakam, saatte 30 km ile filan sürmek gerekir heralde böyle bir tüketim için :) Bu denli sakin kullanım için menziliniz biraz düşük gibi sanki ama havalar soğuduğunda menzilin düşeceğini de hesaba katmak lazım tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_kodak

Şarj süresi normal, hep yazdığımız gibi aracın bataryası boşken 10A şarj cihazı ile 10 saatte, 16A şarj cihazı ile 6 saat civarında doluyor.

Bizdeki araçlar genelde 15 üstü hava sıcaklıklarda 16kWh ortalama ile normal kullanımda 120 km civarı yol yapıyor. Sizin ortalama tüketiminiz 12,5 kWh hakikaten mucizevi bir rakam, saatte 30 km ile filan sürmek gerekir heralde böyle bir tüketim için :) Bu denli sakin kullanım için menziliniz biraz düşük gibi sanki ama havalar soğuduğunda menzilin düşeceğini de hesaba katmak lazım tabi.

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.

Aslında benim tüketimim 12 kwh bile değildi. Havalar soğuyunca arada ısıtmayı açtığımdan biraz yükseldi. Her gün yaklaşık 100 km yapıyorum.

Yol bilgisayarını yaklaşık 2–3 aydır sıfırlamıyorum. Ekranda ortalama tüketim 12.2 kwh olarak görünüyor. Ben fazla bile söyledim :)

Fotoğraf gönderebilirim.

Kullanım stilime gelince şehir içinde genellikle sokaklarda ortalama 40 km/h hızda kullanıyorum. Geniş caddelerde vs ise 70 km/h hız ile kullanıyorum. İlçeye gittiğimde ise şehirlerarası yolda giderken (iniş) 80–90 ile, dönerken (yokuş) 70–80 ile kullanıyorum. Fakat ağırlıklı şehir içinde kullanıyorum. İlçeye haftada bir gidiyorum. Agresif kullanmam.

Daima 30 ile kullansam muhtemelen 11 e düşer :)

Regen özelliğini aktif kullanıyorum. Önceki araçlarımda da motor frenini iyi kullanırdım.

Bence benim batarya kesinlikle yüzde 70 in altında.

Teşekkürler

• aracınızın bataryası boşaldığında şarj süresi ile kwh hasabı yapmak zor. ancak araya bir elektrik saati konursa net olarak kaç kwh dolduğu anlaşılır. şarj aleti aslında bir akım sınırlayıcı ve düzeltici. 10 amperden fazla çekilmesini önlüyor ama daha az akım çekilebilir.
    benim de aracım ortalama 100-120 km arası gidiyor bu havalarda. soğukta bataryanın şarj performansı düşüyor. geçilen km yi sıfırladığımda menzil tam şarjlı iken 80 km civarında oluyor hep. ama reel olarak daha fazla km yapılıyor. menzil göstergesi lineer değil bence.
    istinye servise sorduğumda garantiye giren pili 7 ay bekleyebildiklerini ,tedarikte sorun ve gecikmelerin olduğunu söyledi. iki ay içinde bakıma girecek aracım, batarya ölçümünden para alınmayacağını söyledi usta.
    benim ortalama tüketimim en düşük 11.2 olmuştu. diğer zamanlarda 12.5 -13.5 arasında.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.