Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
677
Cevap
25
Favori
126.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Şarj işini nasıl yapıyorsunuz?
  • Teşekkürler. Hocam önceki mesajlarimi okuyun yukari kisimdan sarj aletini gorün. 220 fis olan cep telefonunuzu sarj ettiginiz her prizde araci sarj edebilirsiniz.
  • Merhaba, ben de bir Fluence ZE aldım bakalım. Neler yapabileceğim bununla göreceğiz. Mevcut eve şarj aletimle 8 saat kadar sürede şarj ediyor. Bu şarj aletinin 10 amperlik mi olduğuna işaret eder.

veya Fluence ZE nin içindeki Akü ve şarj ünitesini değiştirerek 350 km menzil ve 1 saat şarj süresi söylendi. Ne kadar gerçekçi ve maliyeti konusunda bir diyeceği olan var mı, değer mi ?
  • İyi günler.

Elektrikli otomobiller ile ilgili bir blog açtım. İçerisinde Fluence ze ile ilgili bir incelemem de mevcut. Bol fotoğraflı bir inceleme:
    http://hizliveelektrikli.blogspot.com/2018/07/elektrikli-fluence-renault-fluence-ze.html?m=1

Linki ekleyip eklememekte kararsız kaldım. Eğer sorun olursa kaldırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vural2005 -- 18 Temmuz 2020; 11:32:30 >
  • antilogaritma A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba. Radikal bir kararla Kastamonu'ya sanırım ilk fluence ze'yi kazandırdım. Yaklaşık bi şarjla 100-120 km civarı gidiyor araç. En son 1 saat önce şarjdan aldım ve 117 menzil gösteriyor şu anda. Tüketim 100 km de 14 kw civarı. Batarya konusunda öğrenmek istediklerim var malum çekiciyle götürmem gerekir en yakın Ankara mais var zaten oradan aldım aracı. Ölçüm için randevu almak gerekiyor mu yoksa uygun rakama çekici bulursam hemen götürüp ölçüm yaptırabiliyor muyum acaba. Teşekkürler...
  • hayırlı olsun güle güle kullan .kastamonuda ölçüm yapacaklarını sanmıyorum hazır ordayken yaptır bence tabi yapıyorlarsa. benim zoeyide ölçtüler istinye maiste direk pil kiralama şirketine gönderdiler onlarda fransaya sipariş verdiler 2 ay oldu gelmedi. geçen mail attım haber yok dediler ama yüzde 65 lik pil performansıyla sürüyorum vede kira veriyorum. pil kirası denen illet olmasa arabadan oldukça memnunum. ayrıca pil kirası aracın değerini felaket derecede düşürüyor . nolurdu fluencein kirası kaldırıldığı gibi zoe ninkide kaldırılsa . ayrıca yabancı ülkelerde 400 kmlik pilde takıloyor burda öyle bişey yok. geçen sultanbeyliden kartepeye anca gittim geldim . yani orda 80 dk civarı şarjettim öyle geldim . sonra gene bitti gittim yine şarjettim biyerlerde .elektrikli arabanın sürüş keyfine diyecek yok . zaten hız regulatörü kullanıyorum ayaklar yorulmuyor . şehirlerarası mükemmel konfor saglıyor . ama teknolojiyi niye geriden takip ediyoruz anlamıyorum. bari 400 kmlik pil takılmıuor en azından 100 kmde bir şarj istasyonu olsa öyle gezsek .

neyse hayırlı olsun tekrar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antilogaritma -- 16 Temmuz 2018; 12:49:5 >

• Teşekkür ederim. Pil kirasını kaldırma gibi bir olay olduğunu duymuştum daha önce fluence için o bahsettiğiniz firmadan ama zoe için yaparlar mı bilmiyorum. Yeni zoelerde kira yok diye biliyorum ama. Batarya için ölçüm yapmak için Ankara maise gitmem gerekiyor sanırım. Fakat gittiğim gibi yaptırabilir miyim yoksa sıra vs. olur da işim gecikir mi bilmiyorum malum çalışan vatandaşız...
  • Arkadaşlar selamlar. bu konuya 1 sene önce yazmıştım en son.. Nasip olduda bu sene 1 ay önce bu aracı sahip olabildim. Adana da oturuyorum ankaradan gidip aldım. Aracın pili mart ayında degiştirilmiş %100 çıktı.

57 bindeki aracı ankaradan adanaya 3 kere şarj ederek 24 saatte getirebildim.

Adana da şehir içi kullanarak toplamda 1500 km devirmişim. Tecrübelerimi aktarmak istiyorum size ve bazı sorularım olacak.

Aracı evimin garajı oldugundan ve 10 metrelik ev tipi şarj aleti oldugu için kapı önünde şarj edebiliyorum geceleri, sabaha hazır oluyor.

Adana arazisi düz oldugu için gerçekten sonuna kadar kullansam 200 zü bile gececegimi düşünüyorum ve çok tasarruflu bir kullanım tarzım var.

aracın atikligi beni inanılmaz etkiledi. vites geçişlerin olmaması ve gaza bastıkça kendini ileriye atması muazzam.

Çalıştırdıgmda herkesten aldıgım tepki beni mutlu ediyor (Hani motor ses çıkarmıyor) :D

Araç benim gibi şehir içi gezenlerin çok iyi ihtiyacını karşılıyor. Sanırım ben 1 kere daha pil degişimi yaptırırım bu araca.

Arkadaşlar motoru çok pis bunu temizlemem için motor temizleyici sprey önerirmisiniz ?

• DJ_DISCO D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ölçümde yoğunluk oluyor mu hemen ölçüm yapıyorlar mı acaba.
  • Selamun aleykum

Arkadaşlar bir süredir araştırıyorum elektrikli otomobil olayını. Kışın kalorifer yok gibi birşey duydum bir zoe videosunda. Fluence de durum nedir? Bu ısıtma olayının ayrıntıları nedir acaba?
  • androkolik kullanıcısına yanıt
    ewela yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle kullanın. gayet güzel ve başarılı tasarruflu bir araç. yine söyledim yine söylüyorum temizini bulunca 3e 5 e bakmayın alın. benim araç pil değişim kapsamında. yerine ikame araç verdiler her petrol ofisine girdiğimde içim cız ediyor. :(
    klima ısıtma meselesine gelince çok güzel kliması var dijital ister ısıt ister soğut.
    yeni değişen piller 230 km kadar yol yapabiliyor. şuan için hızlı şarj imkanı yok. ayrıca kırmızı ışıkta beklerken ki tüketimin 0 yazması apayrı bir mutluluk tatmanızı isterim :)
  • Aldığıma pişman olmadım.
    İşsiz kalınca arabayı satabilirdim , onun yerine daha ucuz ama arabayı şarj etmeye çok müsait bir yere taşınmayı başardım. Daha sonra yeni bir işe girdim.
    Yeni taşındığım yere elektrik bağlatırken 3 zamanlı elektrik aldım.
    Sadece gece 22 den sonra şarj ediyorum. iyice ucuza geliyor.
    2 ayı geçti alalı daha servise gitmedim.
    Siyah full sürüm araba.
    Ankara'dan getirirken 24 saatte geldim.
    Tek depoyla 200 km üzeri gittim. istanbula gelirken.
    Ama çok çok yavaş geldim.
    Bu araçta en makul hız 70 km/s.
    Şehir içi için mükemmel bir araç.
    Artıları : MTV yok. , senenin her günü şehiriçinde yetişemeyeceği menzil yok, istanbul'dayım bana yetiyor. Çok ucuz. Çatır çatır araç kullanabiliyorsunuz. Cebinizi yakmıyor.
    Eksileri : 200km menzil nedeniyle, her an aracın aküsünü dolu tutmanız gerekiyor. Başınıza bir işe gelir de yoğun koşuşturmak zorunda kalırsanız ve aracı şarj etme yerleri denk gelmez ve evden uzak kalırsanız diye, her fırsatta şarj kablosunu takmadan rahat edemiyorum. Ya elektrik kesilirse. :)
    Bagaj küçük. Daha bu araçla kış görmedim ama kışın ısıtıcı çalıştırınca menzil çok fazla düşüyor deniyor. Ben yeni işimde günde 30 km katedeceğim için bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
    Herkese tavsiye edemiyorum. Sadece kullanım alışkanlığına uyanlar alabilir. Günde 200 üzeri km yapıyorsanız almayın.
    Benim araç siyah. Eksiksiz olarak 67500 e almıştım. Aküsü yeni değişmiş demişlerdi. Ama belge vermediler. Servise gidince göreceğim bakalım.
    Ev tipi araç şarj aletini bir kutuya koymuşlar ona da şarj istasyonu demişler. Ondan var ben de , garajda duvara monte ettim. Aracı park edip direk kabloyu takıyorum. Baya kullanışlı oldu. Ev tipi şarj kablosunu ev dışında bir yerde örneğin iş yerinde şarj etmem gerekirse kullanıyorum. Ayrıca şarj istasyonu şarj kablosu da var. Eşarj dan kart aldım. Nadiren gerekirse eşarj istasyonunda da şarj ediyorum.
    35 metre uzunlukta 3x2.5 kablo uzatma da yaptırdım. Duruma göre gerekebiliyor. Bagajda durabilir uzun yola giderken.
    aynalar kumandadan ayarlanabiliyor. Radyo gayet iyi. cep telefonu eller serbest olarak gayet iyi. Koltuk yatma, yükseltme, ileri geri ayarı, direksiyon ayarı var. Güneşlikler lambalı aynalı. Orjinalinden lastik şişirme elektrikli pompası var. Arka koltukların ortasında açılan bardaklık var. Ön koltukların arkasında cep var.
    Isıtıcı kışın menzili düşürüyor deniyor göreceğiz.
    Herkese sevgiler saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykanbelirdi -- 26 Ağustos 2018; 4:14:57 >

• Merhaba,

Sabit / seyyar şarj cihazı ihtiyacınız olursa benimle iletişime geçebilirsiniz. (Kayseri)

z i d g e d @ g m a i l . c o m
  • beyler müjdeee :) zorlu susurluğa kadar yeni şarj istasyonları açmış. zes.net sitesinden bakabilirsiniz. yeni istasyonlarda açılacakmış. vedeeeee en önemlisi bedava arkadaşlar. yakında izmire kadar tamamlanır diye düşünüyorum. yani istanbuldan izmire beleşe gidip gelinebilecek. beleş olmasa bile gidilebilecek olması önemli. helal olsun diyorum adamlara ...

elektrikli arabaların önü açıldı artık kimse tutamaz ... daha şimdiden değeri artan bu arabalar bu istasyonlar farkedildikçe artacagı değeri düşünebiliyormusunuz ? vergi yok yağ yok benzin yok izmire bodruma beleş gidip gelinebilir demek bu arabaları inanılmaz gözde hale getirecek demektir. ama fluence yavaş şarj oluyor o kötü malesef . inşallah ilerde hızlı şarj geliştirilir fluence ze için . zoe sahipleri için mükemmel devrim niteliğinde gelişmedir diğer hızlı şarjı olanlar içinde ....
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogemi -- 30 Ocak 2021; 0:26:50 >
  • cancer038 C kullanıcısına yanıt
    Cancer Hocam
    Allah razi olsun iyiki bu resimleri atmissiniz. Benim sarj aletim arizalanmisti. Icini acip saglam dagitmistim, Mennekesin sigortasi yanmis, duzelttim. Fakat sonra onun baglantilari neydi unuttum, sizin bu resme bakarak tekrar yaptim cok isime yaradi.

Yeni birtane soyle zeki birsey yapmak lazim gece tarifesine gore sarj edebilen belki wifi ile evden sarj seviyesini gorebildigimiz sarj olmuyorsa anlayabildigimiz vs aklimda var ama ugrasamiyorum. Bu sarj aleti gecen yuzyildan kalma bir teknoloji yenisine gereksiz para vermek istemiyorum, agir aksak gidiyoruz iste boyle.

tekrar tesekkurler Hocam,
  • antilogaritma A kullanıcısına yanıt
    Sayin Antilogaritma hocam,

mujde guzelmis tesekkurler, ama fluence ze'lerimizde hizli sarj olmadigi icin uzun yol buyuk macera olur sanirim. Zoecilere gelsin mujdeler:)
  • Arkadaşlar Fluence araçları şarj istasyonlarında hızlı şarj yapamıyor muyuz? Evdeki prizden şarj olduğunda kaç saatte doluyorsa e-şarj'ın veya Zorlu'nun hızlı şarj istasyonlarında da aynı sürede mi doluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big_Data

Sayin Antilogaritma hocam,

mujde guzelmis tesekkurler, ama fluence ze'lerimizde hizli sarj olmadigi icin uzun yol buyuk macera olur sanirim. Zoecilere gelsin mujdeler:)
    doğru söylüyon fluence lerin çok işine yaramaz günlük hayatta ama olaki yolu düşen buradan faydalanabilir. bu şarj istasyonları normal ev elektriğinden daha hızlı şarj ediyor ama bilgim yok tam olarak kaç saatte doluyor bilen varsa söylese iyi olur.

şimdi bu hatta istasyon döşenmesi türkiyenin en çok kullanılan otoyolda elektrikli arabaların kullanılabileceği anlamına geliyor ve elektrikli araç üretimini ve ilgiyi cesaretlendiriyor. ülkenin en kalabalık şehrinden en çok ziyaretçi akınına ugrayan tatil yöresine giden yolda elektrikli araç için istasyon ağı kurulması elbetteki bu araçların önünü açan en önemli gelişmedir. bugün izledim haberlerde yerli elektrikli araba fuarda sergilenmiş. 20 dklık şarjla 400 km gidiyor. otomotiv sektörü elektrikli araçlara kayıyor ve dediğim gibi en çok kullanılacak güzergahta istanbul-izmir- bodrum-marmaris-antalya veyahut istanbul-antalya bu ağın döşenmesi işin ciddi boyuta ulaştığının göstergesi.

fluence ze ler hızlı şarjı olmasada bedava olmasından dolayı değeri daha düşmez. bende kullandık memnundum ama çok geziyorum ben 10 saat şarj bekleyemem diye zoe ye geçtim.

dün servise bıraktım yeni pil takılıyor yarın alıcam. isteyen olursa değişim konusunda bilgileri paylaşırım...

• Merhabalar Kardeşim Bende Fluence Ze Kullanıyorum 4 senedir Aracım 90.000 km de şu an malum menzil kısaldı 50km 60 km arası,siz galiba bataryayi değiştirdiniz bunun hakkında Bilgi Alabilirmiyim, Çok Teşekkür Ederim..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.