Şimdi Ara

yeni samsung c 6500 led tv hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
13.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alfa156

Ender Bey merhaba. Bana göre SD yayında bile fark etti görüntünün dahili tuner dan gelmesi. Uydu özelliği bir alıcıda olması gereken tüm özellikleri taşıyor ve manuel frekans girme konusundaki sorunumu da çözdüğüm için benden iyi not alıyor. Bana göre üründeki tek garip yan kayıt yapmak istediginiz USB diski kendine göre formatlaması ve pcnin bu formatı tanımaması.

Sayın Alfa156 ,

Tüm incelemeleriniz için teşekkürler.
    Bu kayıt işi için bir harddisk kullanmak yerine 4 veya 8 gblık usb bellek kullanmak ve usb portunda sürekli takılı halde bırakmak daha mantıklı olabilir. Tek sıkıntı noname veya piyasada çokça bulunan kingston marka sahte bellek gibi okuma yazma hızı düşük bellek kullanmak. Sonuçta 10mb/s okuma yazma hızı olan orta sınıf usb bellekte kayıt hızı yeterli olacaktır , düşük hızlı olursa muhtemelen kayıt esenesında ya hata verecek veya kayıt atlamalı veya takılmış olacaktır. Harddiskin bilgisayarda görünmediğinden bahsetmişsiniz. Belki linux formatı atıyor olabilir. Samsung B serisi tvlerde linux işletim sistemi vard. Muhtemelen C serisinde de durum aynıdır. Elinizde cdden çalışabilen linux live cd varsa harddiski görüp görmediğini deneme yaparsanız sevinirim. Forum kullanıcıları için faydalı bilgileriniz ve incelemeniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sheckler

Merhabalar ;

C serisi genel olarak başarılı bi seri.B serisinden çok daha iyi diyebilirim. 40C6500 cihazı harici bi bluray player üzerinden 1080p Bluray film ile kendi üzerindeki media player üzerinden 1080p MKV gibi formatlarla baya zorladım ama cihaz banamısın demiyor hakkaten kullandıkları işlemci baya iyi.Cihazda 5.000.000:1 kontrast değeri var.ve 2 ms tepkime süresi mevcut.Görüntü çok akıcı ve net.tabiki bir uydu alıcısından görüntü aldığızda çok net bir görüntü alamayacaksınız.cihazda gömülü uydu alıcısı yok.Bir önceki led serisine göre daha iyi ve tercih edilebilecek bir televizyon tabiki astikmat hastası veya gözünüzde bir problem yoksa.Led lerin doğasında olan ve verdiği ışık frekansından dolayı insan gözünde bazen olumsuz etki yarattığını bilmeyenimiz yoktur heralde.

Herkeze iyi eğlenceler...

bu açıklaman da süperdi dostum teşekkürler. özellikle 2 ms olayı garanti ise o beni baya memnun eder çünki üst düzey bi oyuncuyum kendimce :) ms tepkime süreside çok önemli o işte panel zaten 10 bit dir herhalde. birde bşey ekliim bunu dün farkettim digital uyduda yayın seyrederken ntv altyazılarında çok bulanma oluyodu 2-3 gün çözemedim dün kurcalarken buldum film modu kapalı olması lazım yoksa gecen altyazılar resil oluyo .. bu tip ince ayarlarda birbirimize yardımcı olabiliriz arkadaslar çünki 4-5 bin veripde ufak tefek çözülebilecek sorunları bilememek sinir bozar herkese saygılar sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: sheckler

Merhabalar ;

C serisi genel olarak başarılı bi seri.B serisinden çok daha iyi diyebilirim. 40C6500 cihazı harici bi bluray player üzerinden 1080p Bluray film ile kendi üzerindeki media player üzerinden 1080p MKV gibi formatlarla baya zorladım ama cihaz banamısın demiyor hakkaten kullandıkları işlemci baya iyi.Cihazda 5.000.000:1 kontrast değeri var.ve 2 ms tepkime süresi mevcut.Görüntü çok akıcı ve net.tabiki bir uydu alıcısından görüntü aldığızda çok net bir görüntü alamayacaksınız.cihazda gömülü uydu alıcısı yok.Bir önceki led serisine göre daha iyi ve tercih edilebilecek bir televizyon tabiki astikmat hastası veya gözünüzde bir problem yoksa.Led lerin doğasında olan ve verdiği ışık frekansından dolayı insan gözünde bazen olumsuz etki yarattığını bilmeyenimiz yoktur heralde.

Herkeze iyi eğlenceler...

Malesef vermiş olduğunuz bilgiler tamamen yanlıştır. Kime ait bilmiyorum ama tamamen bu işlerden hiç anlamayan ve en ufak bir bilgisi olmayan kişinin fikirleridir.

Tv mkv oynatma kriterine göre seçilmez. Geçen seneki tvler neyi oynatıyorsa bu seneki C serisi de aynı videoları oynatıyor. C serisinde samsung dts lisansı aldığı için dts ses içeren mkvler çözülebiliyor.

Kontrast oranı geçen seneki panellerde 4.000 - 8.000 arasındaydı , şimdi de aynı veya yakındır

Tepki süresi geçen seneki panellerde 6-6,5ms civarıydı , şimdi de aynı veya yakındır

Led diye bir tv yok. Hala anlamayan ve anlamamakta ısrar eden arkadaşlar var. Bir önceki led serisine göre herhangi bir gelişme yok. Paneller aynı , arkada yine kenarlara döşenmiş led aydınlatma var.

"astikmat hastası veya gözünüzde bir problem yoksa " sizin eksik ve yanlış bilgilerinize göre kimseyi hasta ilan etmeyin. Komik duruma düşersiniz. Ayrıca astikmat değil doğru yazılışı astigmattır. Bunu bile yanlış yazmışsınız.

Ledlerin ışık frekansı falan gibi açıklamaya saçmalama demek hafif kalıyor. Ledler panelin arkasında insanın gözüne ışık veren led falan yok. Kaynak yapmıyorsunuz tv izliyorsunuz.

"Herkeze iyi eğlenceler..." demişsiniz, herkese olacak ve teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: Alfa156

Ender Bey merhaba. Bana göre SD yayında bile fark etti görüntünün dahili tuner dan gelmesi. Uydu özelliği bir alıcıda olması gereken tüm özellikleri taşıyor ve manuel frekans girme konusundaki sorunumu da çözdüğüm için benden iyi not alıyor. Bana göre üründeki tek garip yan kayıt yapmak istediginiz USB diski kendine göre formatlaması ve pcnin bu formatı tanımaması.

Sayın Alfa156 ,

Tüm incelemeleriniz için teşekkürler.
    Bu kayıt işi için bir harddisk kullanmak yerine 4 veya 8 gblık usb bellek kullanmak ve usb portunda sürekli takılı halde bırakmak daha mantıklı olabilir. Tek sıkıntı noname veya piyasada çokça bulunan kingston marka sahte bellek gibi okuma yazma hızı düşük bellek kullanmak. Sonuçta 10mb/s okuma yazma hızı olan orta sınıf usb bellekte kayıt hızı yeterli olacaktır , düşük hızlı olursa muhtemelen kayıt esenesında ya hata verecek veya kayıt atlamalı veya takılmış olacaktır. Harddiskin bilgisayarda görünmediğinden bahsetmişsiniz. Belki linux formatı atıyor olabilir. Samsung B serisi tvlerde linux işletim sistemi vard. Muhtemelen C serisinde de durum aynıdır. Elinizde cdden çalışabilen linux live cd varsa harddiski görüp görmediğini deneme yaparsanız sevinirim. Forum kullanıcıları için faydalı bilgileriniz ve incelemeniz için teşekkür ederim.

Tekrar merhaba. Kayıt işi hakkında biraz daha bilgi vereyim. Diske atılan format XFS diye geçiyor ve IRIX işletim sistemi için geliştirilmiş ve sonradan linuxa adapte edilmiş büyük dosyalar ve sorunsuz veri transferinde uzman yüksek performanslı bir dosya sistemi. 2 dk 21 saniyelik bir kayıt 108 MB alan kapladı diskte. Bu hesaba göre 8 GB lik bir USB ile yaklaşık 3 saatlik kayıt alınanabilir, tabiki usbnin tvnin performans testini geçmesi şartı ile. selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa156 -- 1 Haziran 2010; 18:44:06 >

• bizde kayıt yok abi :) bana su tepkime süresinin gerçeğini bulabilirse bi arkadaslar sevinirim 5 altında ama kaç ?
  • Arkadaşlar ben bu ürürnün kullanım kılavuzunu ındırdım ama yayınları usb'ye kayıt dıye bişey göremedim????Siz kayıt edebiliyor diyorsunuz???Sadece anynet ile bağlı cihazları kaydeder diyor.Benım sorum şu.Tv yi kabloya bağladım A kanalındaki bir programı usb ye kaydedebiliyormuyum????
  • kor_do bende c6000 kullanıyorum.Bir kaç hafta oldu alalı ama görüntüde sorun var.Hızlı hareket eden görüntülerde iz kalıyor.100 motion plus özelliğini değiştirince biraz fark ediyor ama sonuçta dikkatli bakınca yine ağır çekim izler gibi oluyor.Görüntü bir türlü akıcı olmuyor.
    Dün akşam atv(ezel) ve star(küçük kadınlar) da yayınlanan dizilerde bu sorun ortaya çıkıyor.Ntv de böyle bir sorun yok.Acaba kanal veya dizi çekimleri ile ilgilimi görüntü sorunu?Sizde de aynı problem varmı? (Not:Kablo tv kullanıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimitar

kor_do bende c6000 kullanıyorum.Bir kaç hafta oldu alalı ama görüntüde sorun var.Hızlı hareket eden görüntülerde iz kalıyor.100 motion plus özelliğini değiştirince biraz fark ediyor ama sonuçta dikkatli bakınca yine ağır çekim izler gibi oluyor.Görüntü bir türlü akıcı olmuyor.
    Dün akşam atv(ezel) ve star(küçük kadınlar) da yayınlanan dizilerde bu sorun ortaya çıkıyor.Ntv de böyle bir sorun yok.Acaba kanal veya dizi çekimleri ile ilgilimi görüntü sorunu?Sizde de aynı problem varmı? (Not:Kablo tv kullanıyorum)

zimitar kardes ben d.smart hd uydu kullanıyorum hd kanal seyredemiyorum ama normal kanallarda hiç bi sorun yok sen bi ark.dan veya bişekilde baska bi cihaz digital uydu takıp dene gene aynı sorun varsa servisine basvur derim .insallah bişey yoktur hayırlı günler

• Bende samsung 40c6540 aldım. Usb memory stick ve usb hdd taktım. Tanıdı ama kayıt yapmakla ilgili ne kılavuzda nede televizyonda böyle bir seçenek yok. Acaba bu televizyonda mı bu kayıt yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperxf

Bende samsung 40c6540 aldım. Usb memory stick ve usb hdd taktım. Tanıdı ama kayıt yapmakla ilgili ne kılavuzda nede televizyonda böyle bir seçenek yok. Acaba bu televizyonda mı bu kayıt yok

hayırlı olsun tvn. bn c 6850 lerde usb den kayıt özelliği varolduğunu biliyorum sadece
  • bu tv den alan arkadaslar bilgilerini paylaşabilirller
  • Arkadaslar bende UE 40 B 7000 LED TV var. Ilk cikan Samsung Led ( Edge Baclit ) Serisi.

Bu televizyon var ya... Full Led bazi marka modellerinden cok daha net bicimde daha guzel. C6500'u bilmiyorum fakat Samsung kalitesini en azindan LG ile kiyaslamayin sakin. Bir adet LG 37LE5300 LED TV aldim yazliga fiyati makul geldigi icin, PES 2010'da falan nedense ekranda garip isik huzmeleri beliriyor tum ekrana yayiliyor dalgalanma gibi saha uzerinde.. Gunduz maclarinda boyle yapiyor.. Sebebini bir turlu anlamadim...

Samsung ve PARLAK EKRAN olayindan kesinlikle sasmayin eger LED TV dusunuyorsaniz.
  • ya arkadaslar bnde ue40c6600 var galiba (ama emin dglm 6500de olabilir o yuzden buraya yazıyorum) fifa oynarken topu diktigim zaman top havada bi kac tane oluyor ve gözü cok rahatsız ediyo bunun nedeni ne olabilir? bide bu tvleri default ayarlarla mı kullanmak lazım yoksa kendimiz ayar mı cekmemiz lazım eger kendimiz ayar cekmeliysek bilen varsa lütfen yazabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

Arkadaslar bende UE 40 B 7000 LED TV var. Ilk cikan Samsung Led ( Edge Baclit ) Serisi.

Bu televizyon var ya... Full Led bazi marka modellerinden cok daha net bicimde daha guzel. C6500'u bilmiyorum fakat Samsung kalitesini en azindan LG ile kiyaslamayin sakin. Bir adet LG 37LE5300 LED TV aldim yazliga fiyati makul geldigi icin, PES 2010'da falan nedense ekranda garip isik huzmeleri beliriyor tum ekrana yayiliyor dalgalanma gibi saha uzerinde.. Gunduz maclarinda boyle yapiyor.. Sebebini bir turlu anlamadim...

Samsung ve PARLAK EKRAN olayindan kesinlikle sasmayin eger LED TV dusunuyorsaniz.

aynen öle dostum 3d felan yok ama görüntü olarak suanda hd ve standart yayınlarda en iyisi suana kadar gördüğüm hala karsılastırıyorum philipslerle ve lg lerle ama fark atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TsUnAmI

ya arkadaslar bnde ue40c6600 var galiba (ama emin dglm 6500de olabilir o yuzden buraya yazıyorum) fifa oynarken topu diktigim zaman top havada bi kac tane oluyor ve gözü cok rahatsız ediyo bunun nedeni ne olabilir? bide bu tvleri default ayarlarla mı kullanmak lazım yoksa kendimiz ayar mı cekmemiz lazım eger kendimiz ayar cekmeliysek bilen varsa lütfen yazabilir mi?

dostum bende dikkat ettim bnm ps3 kafem var burda hiç bi tv de o sorun yoktu evde bu ledde oldu deli olcaktım ama bi iki ayarla gitti . öncelikle film modu nu kapatıcaksın sonra 100 hz özelliğini açıp oyun moduna getir tv yi sonra top canavar gibi tek olarak havada süzülüyo kardesim film modunu kapamata ntv de felan gecen altyazı bulanmalarını bitiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kor_do

quote:

ya arkadaslar bnde ue40c6600 var galiba (ama emin dglm 6500de olabilir o yuzden buraya yazıyorum) fifa oynarken topu diktigim zaman top havada bi kac tane oluyor ve gözü cok rahatsız ediyo bunun nedeni ne olabilir? bide bu tvleri default ayarlarla mı kullanmak lazım yoksa kendimiz ayar mı cekmemiz lazım eger kendimiz ayar cekmeliysek bilen varsa lütfen yazabilir mi?

dostum bende dikkat ettim bnm ps3 kafem var burda hiç bi tv de o sorun yoktu evde bu ledde oldu deli olcaktım ama bi iki ayarla gitti . öncelikle film modu nu kapatıcaksın sonra 100 hz özelliğini açıp oyun moduna getir tv yi sonra top canavar gibi tek olarak havada süzülüyo kardesim film modunu kapamata ntv de felan gecen altyazı bulanmalarını bitiriyor

film modu ztn kapalı onu nedense ayarlayamıyorum koyu renkle yazmıslar ayarlanmıyo ama 100hz özelligini acmayı bulamadım yardım edersen cok sevinirim vallahi bnde senn gibi deli olmak üzereym

• bnm tv modeli c 6500 aynı ise seninki ile aynıdır muhtemelen kardesim yerden açılıp kapanıyor 100 hz olayı biri görüntü ayarlarında resim ayarları yerinden üzerindeki iki secenek kapalıdır zaten diğeride ayarlar kısmından genel yazar ordanda 100 hz özelliği netleştir özel ayar ve kapalı gibi ayarlarla ayarlanabiliyor menüyü iyi kullanırsan film modu yerini de bulursun o da kapanıp açılıyor suan işteyim yam nerlerde olduğunu salllamiim sana ::)
  • quote:

bnm tv modeli c 6500 aynı ise seninki ile aynıdır muhtemelen kardesim yerden açılıp kapanıyor 100 hz olayı biri görüntü ayarlarında resim ayarları yerinden üzerindeki iki secenek kapalıdır zaten diğeride ayarlar kısmından genel yazar ordanda 100 hz özelliği netleştir özel ayar ve kapalı gibi ayarlarla ayarlanabiliyor menüyü iyi kullanırsan film modu yerini de bulursun o da kapanıp açılıyor suan işteyim yam nerlerde olduğunu salllamiim sana ::)

yaptım sonunda cok saol kardesm vallahi oyun moduna alınca düzelio cok tesekkur ettm tekrar bide zahmet olmazsa bi tvnin ayarlarının yazabilir misin bi ara bn bi kac ayar degistirdm kotu oldu sanki tesekkurler smdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser802

slm..46 c6500 seçeneklerim arasında ağır basıyor..
    siz kullanan kişilere sorarsak..
    görüntüyü uydudan aldığınızda sd görüntü nasıl beyler..
    normal lcd ler ile kıyaslarsak sd ve hd görüntülerde
    gözle farkedilir farklar var mı..mesela
    46c650 lcd ile 46c6500 ledler arasında 1000 lira fark var
    bu farkı vermeye değer mi..
    veya kaliteli plazma tvlerle kıyaslarsak özellikle sd yayınlarda
    hangisi iyidir..c6500 ledlerde dts mkv sorunsuzmudur..
    ve bi arkadaş çok yansıma yaptığından bahsetti..
    yansıma katlanılmaz boyuttamı..

Normal lcd tv ile yani C650 ve bu C6500 arasındaki fark panelin arkasındaki aydınlatma sistemidir. C650 de floresan lamba ile aydınlatma yapılırken C6500 de panelin kenarına dizilmiş olan ledler ile yapılır. Kısacası 1920 x1080 tane minik ledden oluşan bir tv yoktur. Bu sebeple görüntü kalitesi aşağı yukarı aynıdır. Kenara dizilmiş led arka aydınlatmalı lcd tvlerde arka aydınlatma eşit ve iyi olmuyor. Gözünüz hassassa karanlık sahnelerde bunu farkedersiniz , değilse sorun olmaz.

Samsungun UCP , ultra clear panel , parlak ekran gibi isimlendirilen tvlerinde yansıma vardır. Parlak ekran hem normal lcd tvde hem de led arka aydıntlatmalı lcd tvde kullanılıyor. Eviniz çok ışık alıyorsa , pencere karşınına tvyi kuracaksanız yansıma sıkıntı yaratabilir. Samsungun C serisinde DTS sesli filmleri sorunsuz izlersiniz. Yine de cok az da olsa mkv ses veya görüntü kodlaması garip veya sorunlu olan filmler var.

• quote:

quote:

bnm tv modeli c 6500 aynı ise seninki ile aynıdır muhtemelen kardesim yerden açılıp kapanıyor 100 hz olayı biri görüntü ayarlarında resim ayarları yerinden üzerindeki iki secenek kapalıdır zaten diğeride ayarlar kısmından genel yazar ordanda 100 hz özelliği netleştir özel ayar ve kapalı gibi ayarlarla ayarlanabiliyor menüyü iyi kullanırsan film modu yerini de bulursun o da kapanıp açılıyor suan işteyim yam nerlerde olduğunu salllamiim sana ::)

yaptım sonunda cok saol kardesm vallahi oyun moduna alınca düzelio cok tesekkur ettm tekrar bide zahmet olmazsa bi tvnin ayarlarının yazabilir misin bi ara bn bi kac ayar degistirdm kotu oldu sanki tesekkurler smdiden

KARDESİM YARDIMCI OLABİLDYSEM NE MUTLU TV NİN AYARLAMASI KONUSUNDA BENDE TAM Bİ DÜZEN OTUTTURAMADIM :) PS3 X360 HA SMArt VE PC Yİ AYNI ANDA KULLANIYORUM BU TV DE HEPSİNE FARKLI AYARLAR DENİYORUM İNCE AYARA SADECE KARANLIKTA SİYAK EKRANDA BEYAZ ISIK SÜSMESİNDEN KURTULMAK İÇİN GİRDİM VE HALLETTİM O SORUNUDA PARLAKLIK VE NETLİĞİ VE ARKA IŞIGI UFAKTAN KISARAK GÖREBİLİRSİN ÇOK BASİT GENELDE DİNAMİK VE STANDART ARASINDA GİDİP GELİYORUM YAYİNİN KALİTESİNE GÖRE SAYGILAR BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞMAYA DEVAM

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.