Şimdi Ara

Yeni sata HDD'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuanda kullanmakda olduğum pc de HD121IJ samsung hdd var ve güzel çalışmakda. Yeni bir hdd aldım bu da HD161HJ, anakarta taktığım zaman bios dan bile gözükmüyor...
    Ve bu çok canımı sıkmıştı bende pc çalışırken sata kablosunu çıkartıp takmıştım. Ve birşey oldu HDD çalıştı ve hemen ubuntu kurdum. Anladım ki pc açılırken yani bios yazıları çıkar çıkmaz sata kablosunu takarsam HDD çalışıyor (Bazen) ama sata kablosu takık iken pc yi açarsam bios dan bile görmüyor. İşletim sistemini kurdukdan sonra pc ye reset attım yine aynı sorun. Şuan hala ubuntu kurulu HDD de.

Yaptığım şeyler;
    Biosdan raidi kapatıp denedim,
    HDD yi sata1 ve sata2 yerinede taktım,

Şuan 2 HDD anakarta takılı ama malesef yeni olanı görmüyor.

Anakart: ASRock 775VM800

Birde, belki bios sürümü eskidir diye yeni HDD leri görmez diye bios sürümünü 1.0 dan 1.5 e kadar yükselttim zaten bundan yukarı versiyonu mevcut değil, ama yine değişen birşey olmadı.

Bunu nasıl yapabilirim ?. HDD yi internet üzerinden arkadaşım aldı ve direkt bana gönderdi ve 3 yıl gatantili yazıyor. Servise götürmem gerekse illa istanbula mı yollamam gerek ? Şuan ben Tekirdağ - Çorludayım burda bir yere verebilir miyim ?

• Bilgisayarınıza sata sürücüleri yüklerseniz sata hddnizi bilgisayara tanıtabilirsiniz. İmzamdaki xpli sata yapma konusuna bakabilirsiniz.
  • Hocam benim sorunum işletim sistemi kurarken yaşanan raid sürücüsü sorunu değil. HDD yi bios da görmüyor...

Ama sorunu zorda olsa hallettim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_18631142/tm.htm adresindeki SelimEksi nikli kişinin sayesinde halledebildim.
    Nasıl mı yaptım ?
    SelimEksi'nin verdiği adresdeki programları indirdim "SATA1_5G.zip" isimli olandı galiba :). Sonra bir flash belleği bootable şekilde ayarladım (Bunun için özel programlar var). Sonra flash disk içinde A diye klasör açıp indirdiğim dosyanın içindeki dosyaları o klasöre attım.
    Ve can alıcı nokta ise şu;
    Burayı yapmaz iseni indirdiğiniz program ve yaptığınız bootlu flash disk hiç bir işe yaramaz.
    1. Biosdan Raidi kapatın.
    2. Pc yi açarken sata kablosu çıkık vaziyette olacak.
    3. IDE aygıtları arama yaparken hemen sata kablosunu takacaksınız ve HDD niz şak diye görünecek.
    4. Sonra pc ye reset atıyorsunuz (DİKKAT!! PC yi kapatıp açma değil. Normal reset tuşuna basıyorsunuz yoksa 2. adıma tekrar geri gelirsiniz. Pc ye reset atarsanız HDD nin elektriği kesilmediği için bunu yapıyoruz.)
    5. RESET işlemini yaptıkdan hemen sonra flash diski takıyoruz ve boot edilmesini bekliyoruz. Eğer boot edilmez ise tekrar RESET tuşuna basın ve pc açılırken ASRock 775VM800 anakartlarda F11 e basabileceğiniz gösteren yazı gelince F11 e basıyoruz ve ordan Flash diskimizi seçiyoruz.
    Boot edildikden sonra yazacağınız komutlar;

chdir A
    RUN

Sonra sizden 1 yada 2 ye basmanızı söyleyecek
    Eğer 1 e basarsanız HDD yi 1.5 hızından hızına ayarlayacaktır
    Eğer 2 ye basarsanız HDD yi 3. hızından 1.5 hızına ayarlayacaktır.

Benim anakart 1.5 hızında olduğu için 2 ye bastım.

Ne zamandan veri uğraşıyordum bunları yaptım ve mutlu sona ulaştım. SelimEksi'nin o yazısını görmeseydim kesinlikle şuan hala uğraşıyor olacaktım :)

Tekrar teşekkürler SelimEksi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.