Şimdi Ara

Yeni Seat Leon (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
89.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu baştan sona okudum öncelikle uğraşmıssınız ve sıkılmadan okunan akıcı bir yazı yazmışsınız. Kendimce yazıdan çıkardığım sonuç şu şekilde; Olumsuz:Hedef kitlesi dış spor goruntunun farklılasmasından dolayı degısmıs olabılır bunu ılerleyen zamanlarda gorecegız.. 5 vites,eskı kasada kendını bellı eden dıs ozellıklerın yerıne standart c sınıfı kasa getırılmesı ve opsiyon olmadan pek bır albenısı olmaması. Olumlu: Teknık olarak aracta ıyılestırmelere gıdılmış, opsiyon ekletmek her ne kadar bir handikap olsa da bu opsiyonları ekletmek arabaya tamamen farklı bır hava katıyor ve golf ile karşılaştırdıgınızda opsiyonlara daha az para verıp daha guzel sonuç alıyorsunuz.

Ben Leon'u her zaman sevmişimdir yenisini test etme imkanım olmadı fakat FR modeli çok methedıldı bu yuzden mutlaka gıdıp gormelıyım en yakın zamanda. İyi forumlar...

• güzel bir özet inceleme olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Orijinalden alıntı: tigerr

Bir haftadır Leon u inceliyorum 1.6 tdi DSG style.

-Erya da tdi modeli yok ama 1.2 tsi style ile herşeyi aynı dendi ama gözüme çarpan "Ambiyas aydınlatma" nın olmaması. Katalogda ve sitesinde style ile Fr modellerinde standart olduğu söyleniyor.Bunun nedenini Erya bilmiyor. Sizlerin bu konuda bilgisi olan var mı?

-Gösterge tablosundaki bilgi ekranın renkli olmasını istiyorum, renkli olanı varmı ? opsiyon olarak eklenebiliyor mu?

-Benim yaptığım opsiyonlar ;
    DSG
    17 inç jant
    Kış paketi
    Alcantara siyah deri spor koltuklar
    Navigasyon Sistemi
    Ön-arka park sensörü+optik park sistemi
    Full led paketi
    Panoramik sunroof

Navigasyon sistemi alındığında otomatik olarak renkli yol bilgisayarı geliyor. Bilgiyi Samsun bayisinden aldım.

İngiltere'de alınabilen özel seat ses sistemine gelirsek de; Türkiye'ye gelen araçlarda orjinal ebat stepne olduğundan ses sistemi ekipmanları için yeteri kadar alan olmuyormuş. Alternatif olarak alandan tasarruf etmeyi sağlayan stepne alınırsa belki sipariş edilebilir.

Son bilgiler bunlar.

Bilgi için teşekkürler.

Birde buna cevap alabilirsem sizlerden çok sevinecem.

Gözüme çarpan Style da "Ambiyas aydınlatma" nın olmaması. Katalogda ve sitesinde style ile Fr modellerinde standart olduğu söyleniyor.Bunun nedenini Erya bilmiyor. Sizlerin bu konuda bilgisi olan var mı?
    Yoksa bu durum sürüş profili ile mi alakalı?
    Peki tdi ya sürüş profili ekletebiliyormuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerr -- 3 Mart 2013; 13:25:52 >

• quote:

Bilgi için teşekkürler.

Gözüme çarpan Style da "Ambiyas aydınlatma" nın olmaması. Katalogda ve sitesinde style ile Fr modellerinde standart olduğu söyleniyor.Bunun nedenini Erya bilmiyor. Sizlerin bu konuda bilgisi olan var mı?

Rica ederim. Ambiyans aydınlatması, frda sürüş profiline göre beyaz ile kırmızı renkleri arası değişim gösteriyor. Sanıyorum ki sürüş profilini sipariş ettiğinizde bağlantılı olarak gelecektir. Size önerim, samsun bayisini aramanız, oldukça bilgililer.

• fr + fr plus için kapora verdik. Aracın gelecek hafta bir ihtimal teslim edileceğini en geç 15 gün içinde teslim edileceğini söylediler.act yi beklemedik istemedik açıkcası hazirana kadar.zaten act totalde 0,4 lt yakıt tasarrufu sağlıyor. Hali hazırda aracımızı sattığımız için hazirana kadar araçsız kalmak da istemedik ve aracı aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Bilgi için teşekkürler.

Rica ederim. Ambiyans aydınlatması, frda sürüş profiline göre beyaz ile kırmızı renkleri arası değişim gösteriyor. Sanıyorum ki sürüş profilini sipariş ettiğinizde bağlantılı olarak gelecektir. Size önerim, samsun bayisini aramanız, oldukça bilgililer.

Teşekkürler
    Samsun bayisiyle bir görüşmem lazım ozaman..

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: teomanakyar

ooff of aldık focus3 style ama aklım kaldı golf 6 da arada tıkırdı soruncuklar çıkıyor satmaya kıyamıyoruz almaya 2. el alamıyoruz şirkete olduğu için golf 7 de hoş gelmedi sanki bu yeni leon da iş var dolu bir fr paket test etmek lazım nerede var ise

hocam focus 3 dizelmi?
    ben tip olarak pek ısınamadım ama bence focusun titanium ve daha üstü donanımları daha iyi bi seçenek gibi..tabi parayı sorun etmezseniz çünkü focus baya pahalı..
    1.6 180 hp sunroff focus3 ve bikaç body kit süslemesiyle daha iyi bi seçenek söliyim:D

titanium paket pahalı gerçekden ama genel olarak bi hoşnutsuzluğumuz var ama hafta sonu avekde yeni leonu kullandıkdan sonra focus un daha tok bir araba olduğunu anladım leon alınacaksa kesinlikle fr olarak alınmalı tdi leon alt devirde çok iyiydi üst devirlere doğru gitmemeye başladı acaba leon da chip olunca üst devirlerde canlanırmı bu soruyu umutsirvan cevaplayabileceğini düşünüyorum önceki focus 2 trendx 90 hp araç şahlanmasını geçtim herdevirde iyiydi ve hiç bu araç yürümüyor dediğim olmadı sanırım işyerine 2. aracı focus2 alıcam ama içeri aldığı sesi halletmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Prostaglandin F2 Alfa

fr + fr plus için kapora verdik. Aracın gelecek hafta bir ihtimal teslim edileceğini en geç 15 gün içinde teslim edileceğini söylediler.act yi beklemedik istemedik açıkcası hazirana kadar.zaten act totalde 0,4 lt yakıt tasarrufu sağlıyor. Hali hazırda aracımızı sattığımız için hazirana kadar araçsız kalmak da istemedik ve aracı aldık.

pazarlık yapma şansınız oldumu liste fiyatındanmı aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropi13

quote:

Orijinalden alıntı: Prostaglandin F2 Alfa

fr + fr plus için kapora verdik. Aracın gelecek hafta bir ihtimal teslim edileceğini en geç 15 gün içinde teslim edileceğini söylediler.act yi beklemedik istemedik açıkcası hazirana kadar.zaten act totalde 0,4 lt yakıt tasarrufu sağlıyor. Hali hazırda aracımızı sattığımız için hazirana kadar araçsız kalmak da istemedik ve aracı aldık.

pazarlık yapma şansınız oldumu liste fiyatındanmı aldınız

selam pazarlık yaptık ama öyle aman aman birşey oynamıyor(yarım milyardan biraz daha fazla diyelim).Zaten fr+fr plus lı paketler sayılı türkiyeye gelen.
    Kasada yeni olunca pek fazla pazarlık yapma şansı kalmadı.Birde araç muadil fiyatlı araçlara göre çok dolu çok kaliteli.

• Style versiyonunda ön cam yıkama için püskürtme yaptığınızda sağda 3, solda 3 kol olmak üzere 6 koldan su geldiğini görüyorsunuz. Eskiden sprey etkisi vardı Leon'da bunu kaldırmışlar. Ya maliyet düşürme çabası ya da belki daha iyi yıkıyor bilemedim ama açıkçası bir yol olsa o çıkışları değiştirip eski sistemdeki gibi sprey etkisi ile su sıksın isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza07 -- 8 Mart 2013; 19:29:47 >
  • selamlar
    2012 model 6 bin kmde opel astra classic 3 kullanıcısıyım.arabam 2. ayında su baskınına maruz kaldı.arabadan biraz soğudum.ayrıca yakıt tüketimi biraz etkilemeye başladı.yeni leon dış görünüm olarak çok iyi.ayrıca led farlar mükemmel.arabadan beklentilerim güvenlik-konfor-yakıt tüketimi ve sessizlik.güvenlik ve tüketimde sıkıntı yok ama sessizlik ve konfor konusunda yeni leon opel astra classic 3'e göre nasıldır.

almayı düşündüğüm araç seat leon 1.6 tdi style (51900 tl) donanıma ek olarak
    -kış paketi 900 tl
    -style plus paketi 2650
    -panoramik sunroof 1900 tl

toplam 57350

arabamı satmaya değer mi.arabamda boya yok sıfırı 38 bin.benim arabayı ne kadara alırlar fikri olan var mıdır.

edit. sitede yakıt tüketimi için uzun yolda 3.3 litre diyor.mükemmel değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkry -- 11 Mart 2013; 21:29:59 >
  • dışı neyse fena değil ama içi hiç güzel olmamış.yeni aurisin bile içi bundan güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

selamlar
    2012 model 6 bin kmde opel astra classic 3 kullanıcısıyım.arabam 2. ayında su baskınına maruz kaldı.arabadan biraz soğudum.ayrıca yakıt tüketimi biraz etkilemeye başladı.yeni leon dış görünüm olarak çok iyi.ayrıca led farlar mükemmel.arabadan beklentilerim güvenlik-konfor-yakıt tüketimi ve sessizlik.güvenlik ve tüketimde sıkıntı yok ama sessizlik ve konfor konusunda yeni leon opel astra classic 3'e göre nasıldır.

-kış paketi 900 tl
    -style plus paketi 2650

toplam 57350

arabamı satmaya değer mi.arabamda boya yok sıfırı 38 bin.benim arabayı ne kadara alırlar fikri olan var mıdır.

Selam hocam. Opel ses yalıtımı konusunda seattan başarılı. Yeni leon eskisine oranla daha sessiz. Tuketim 3,3 olabilmesi icin cok sabırlı ve dikkatli kullanmalısınız. Ama tüketim sizi cok memnun edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

selamlar

-kış paketi 900 tl
    -style plus paketi 2650

toplam 57350

Selam hocam. Opel ses yalıtımı konusunda seattan başarılı. Yeni leon eskisine oranla daha sessiz. Tuketim 3,3 olabilmesi icin cok sabırlı ve dikkatli kullanmalısınız. Ama tüketim sizi cok memnun edecektir.

yalıtım konusunda opel astra 100-110dan sonra azımsanmayacak şekilde motor sesi alıyor.yol sesi de mevcut.kısa zamanda teste çıkmak lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

selamlar

-kış paketi 900 tl
    -style plus paketi 2650

toplam 57350

yalıtım konusunda opel astra 100-110dan sonra azımsanmayacak şekilde motor sesi alıyor.yol sesi de mevcut.kısa zamanda teste çıkmak lazım

Leon tdı 3000 devirde 165 km/s hız yaptıgı icin motor sesi gelmiyor.
    Test en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar geçen Perşembe 1.6 tdı style Leonu teslim aldım. 1haftadır aracı kullanıyorum. Dizel motorun yalıtımı çok iyi ses yok denecek kadar az. Yol tutuş ve yüksek sürat stabilitesi beklentimin üzerinde ve çok iyi. Golf 7'i test ettim geçen ve kesinlikle aralarında bir fark yok. Style donanım ile golfün comfortline donanımı aynı gibi fiyat farkı 8000 tl. Görecelide olsa kasası kesinlikle golfden daha güzel. Aracın multimedya özellikleri bence piyasanın en iyisi. Kliması çok hassas. Bluetooth ve USB inanılmaz pratik. Telefonunuzu aracın dokunmatik ekranından istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Hatta telefondan bile daha pratik( galaksi s-3) mp3leri parça içinde ileri geri alma gibi muhteşem bir özelliği var. Dediğim gibi multimedya harika. Önceki araçlarımdakinden( fluence, linea, auris, bravo) kat kat iyi. Sürüşüne gelince vitesler çok kolay yolunu buluyor.süspansiyonları sessiz darbe emişleri başarılı hafif sert yapılı ama kesinlikle sessiz. Motor alt devirlerde özellikle 1. Viteste biraz ağır kalsa da çok iyi devirleniyor ve gecikmiyor. Performansı yeterince iyi. 3 ve 4. cü viteslerde anında 120 ve 150' li süratlere çıkabiliyorsunuz. Daha motoru yeni fazla zorlayamıyorum ancak performansını yeterli buldum. önceki aracım 120'lik bravo idi. Vesselam araçtan çok memnunum. Aldığıma hiç pişman olmadım ki çok hassas ve takıntılı biri olarak söylüyorum tavsiye ederim. Pejo 308'in , fluence 90 bglik dizelin 52-55000 gibi fiyatlara satıldığını düşünecek olursak seat leon şu an piyasadaki en iyisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dün seat leonu yakından inceleme fırsatım oldu.kısaca söylemek gerekirse OLMAMIŞ......araba hormonlu ibiza gibi.heybet yok.arka kapı içi plastikleri hep sert malzeme.ama içi ferah geniş yakıt tüketimi fabrika verisine göre muazzam görünüyor.şimdilik beklemedeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccoc

Arkadaşlar geçen Perşembe 1.6 tdı style Leonu teslim aldım. 1haftadır aracı kullanıyorum. Dizel motorun yalıtımı çok iyi ses yok denecek kadar az. Yol tutuş ve yüksek sürat stabilitesi beklentimin üzerinde ve çok iyi. Golf 7'i test ettim geçen ve kesinlikle aralarında bir fark yok. Style donanım ile golfün comfortline donanımı aynı gibi fiyat farkı 8000 tl. Görecelide olsa kasası kesinlikle golfden daha güzel. Aracın multimedya özellikleri bence piyasanın en iyisi. Kliması çok hassas. Bluetooth ve USB inanılmaz pratik. Telefonunuzu aracın dokunmatik ekranından istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Hatta telefondan bile daha pratik( galaksi s-3) mp3leri parça içinde ileri geri alma gibi muhteşem bir özelliği var. Dediğim gibi multimedya harika. Önceki araçlarımdakinden( fluence, linea, auris, bravo) kat kat iyi. Sürüşüne gelince vitesler çok kolay yolunu buluyor.süspansiyonları sessiz darbe emişleri başarılı hafif sert yapılı ama kesinlikle sessiz. Motor alt devirlerde özellikle 1. Viteste biraz ağır kalsa da çok iyi devirleniyor ve gecikmiyor. Performansı yeterince iyi. 3 ve 4. cü viteslerde anında 120 ve 150' li süratlere çıkabiliyorsunuz. Daha motoru yeni fazla zorlayamıyorum ancak performansını yeterli buldum. önceki aracım 120'lik bravo idi. Vesselam araçtan çok memnunum. Aldığıma hiç pişman olmadım ki çok hassas ve takıntılı biri olarak söylüyorum tavsiye ederim. Pejo 308'in , fluence 90 bglik dizelin 52-55000 gibi fiyatlara satıldığını düşünecek olursak seat leon şu an piyasadaki en iyisi.

Hayırlı olsun aracınız. İzlenimlerinizin devamını bekliyoruz. Özellikle tüketim verilerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccoc

Arkadaşlar geçen Perşembe 1.6 tdı style Leonu teslim aldım. 1haftadır aracı kullanıyorum. Dizel motorun yalıtımı çok iyi ses yok denecek kadar az. Yol tutuş ve yüksek sürat stabilitesi beklentimin üzerinde ve çok iyi. Golf 7'i test ettim geçen ve kesinlikle aralarında bir fark yok. Style donanım ile golfün comfortline donanımı aynı gibi fiyat farkı 8000 tl. Görecelide olsa kasası kesinlikle golfden daha güzel. Aracın multimedya özellikleri bence piyasanın en iyisi. Kliması çok hassas. Bluetooth ve USB inanılmaz pratik. Telefonunuzu aracın dokunmatik ekranından istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Hatta telefondan bile daha pratik( galaksi s-3) mp3leri parça içinde ileri geri alma gibi muhteşem bir özelliği var. Dediğim gibi multimedya harika. Önceki araçlarımdakinden( fluence, linea, auris, bravo) kat kat iyi. Sürüşüne gelince vitesler çok kolay yolunu buluyor.süspansiyonları sessiz darbe emişleri başarılı hafif sert yapılı ama kesinlikle sessiz. Motor alt devirlerde özellikle 1. Viteste biraz ağır kalsa da çok iyi devirleniyor ve gecikmiyor. Performansı yeterince iyi. 3 ve 4. cü viteslerde anında 120 ve 150' li süratlere çıkabiliyorsunuz. Daha motoru yeni fazla zorlayamıyorum ancak performansını yeterli buldum. önceki aracım 120'lik bravo idi. Vesselam araçtan çok memnunum. Aldığıma hiç pişman olmadım ki çok hassas ve takıntılı biri olarak söylüyorum tavsiye ederim. Pejo 308'in , fluence 90 bglik dizelin 52-55000 gibi fiyatlara satıldığını düşünecek olursak seat leon şu an piyasadaki en iyisi.

hayırlı olsun.

yalıtım konusunda biraz daha ayrıntı rica edebilirmiyim. motor ses yalıtımı dışandaki yol ve lastik sesi konusunda.

• Şuan şehir içindeki kullanımımda yol bilgisayarı 6,5 Lt gösteriyor. Ancak ölçümü satın aldığım mazot fişlerini yaptığım kmye bölerek buluyorum daha gerçekçi oluyor. Ses yalıtımına gelince motorun sesi 150 kmden sonra hissedilmeye başlıyor ama rahatsız edici değil. Yol ve lastik sesi yalıtımı iyi. Aracın içinde genelde bir sükunet var. Bozuk ve pütürlü yollarda özellikle mıcır oranı yüksek yollarda ses fazla içeri yansımıyor. Ben başarılı buldum. Arnavut taşlı yollarda içeri titreşim ve sarsıntı almaması çok hoşuma gitti. 3 önceki arabam 2010 auristi ve aynı yolda çok sarsılıyor ve direksiyon kutusundan lokurdama sesi geliyordu. Süspansiyonları kesinlikle iyi kesinlikle golf-7 den iyi. Tek eleştirim direksiyon biraz daha hassas olabilirdi. Kullanan pek çok kişi direksiyonu çok beğenmesine rağmen bence daha hassas olabilirdi.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.