Şimdi Ara

Yeni Seat Leon (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
89.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raziyecimri

Selâm Arkadaşlar. Yazılanları dikkatle okudum. Epey faydalı olmuş. Bayilerin bu kadar bilgili olup olmadıkları konusunda şüpheliyim.
    Benim de niyetim Beyaz 1.6 tdi Style almak. Bayide gittim, gördüm. Opsiyon olarak şunları düşündüm:
    - 17 inch jantlar ---1.000 TL
    - full led ---2.650 TL
    - Alcantara Siyah Kumaş&Deri Spor Koltuklar ( siyah-siyah) ---1.200 TL

56.750 TL

Fikirlerinizi bana yardımcı alacaktır. Teşekkür ederim.

Bu araca led ve 17" jant olmazsa olmaz iki donanım bence. Gelelim koltuk olayına. Bence siyah gri kombinasyonu duşunun derim. Siyah renk kasvetli oluyor. Keza ön göğüs siyah zaten. Cam tavan ve beyaz renk cok yakışıyor bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Selâm Arkadaşlar. Yazılanları dikkatle okudum. Epey faydalı olmuş. Bayilerin bu kadar bilgili olup olmadıkları konusunda şüpheliyim.
    Benim de niyetim Beyaz 1.6 tdi Style almak. Bayide gittim, gördüm. Opsiyon olarak şunları düşündüm:
    - full led ---2.650 TL

56.750 TL

Bu araca led ve 17" jant olmazsa olmaz iki donanım bence. Gelelim koltuk olayına. Bence siyah gri kombinasyonu duşunun derim. Siyah renk kasvetli oluyor. Keza ön göğüs siyah zaten. Cam tavan ve beyaz renk cok yakışıyor bu arada.

Hocam ilginize teşekkür ederim. Döşeme konusunda çok haklısınız. Ne var ki biraz da mecburiyetten. Bahsettiğiniz siyah-gri döşeme sadece deri olarak var ve 3.500 TL. Hani 1.200 veren 2.300 daha verir gibi gözüküyor ama zaten maddi olarak en uçtayım artık. Cam tavan da bu yüzden yok. Katalogda siyah-gri deri döşemenin kumaş olanı var, o da Reference modeli için diyor. Bir parantez daha açayım tavana film çeksek nasıl olur?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

- full led ---2.650 TL

56.750 TL

Hocam ilginize teşekkür ederim. Döşeme konusunda çok haklısınız. Ne var ki biraz da mecburiyetten. Bahsettiğiniz siyah-gri döşeme sadece deri olarak var ve 3.500 TL. Hani 1.200 veren 2.300 daha verir gibi gözüküyor ama zaten maddi olarak en uçtayım artık. Cam tavan da bu yüzden yok. Katalogda siyah-gri deri döşemenin kumaş olanı var, o da Reference modeli için diyor. Bir parantez daha açayım tavana film çeksek nasıl olur?

Rica ederim. Anladım. Ekonomiyi zorlamasak daha iyi. Tavana film iyi ama polis yakalarsa bağlıyor aracı. Ruhsatta çift renk yazması gerekiyor. Sıkıntılı bir durum.

• Renk degistirmede %30 a kadar izin var diye biliyorum. Arastirilabilir aslinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Renk degistirmede %30 a kadar izin var diye biliyorum. Arastirilabilir aslinda.

Evet. Ben de tereddüt ettim şimdi. 10 polise sorsak 10 farklı cevap alınacak bir konu.
  • 150 tl ilk aldığım mazotla 500 km yaptım. Kabaca şehir içinde 30 krş yakıyor gibi daha uzun yola hiç çıkmadım ama sakin kullanımlarda anlık tüketimde 4 ltyi hemen görüyorsunuz. Dün ilk defa 190 km sürate çıktım hava biraz rüzgarlıydı hava sesini içeriye alıyor. Fakat çokda
    rahatsız edici değil. 3000 devirde 170 3200 devirde 190 yapıyor. Motor sesi kabine giriyor bu süratlerde. Kesin olan birşey var arabada 3 kişiydik ve hiçbirimiz tedirgin olmadık. Süratini göstermiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccoc

150 tl ilk aldığım mazotla 500 km yaptım. Kabaca şehir içinde 30 krş yakıyor gibi daha uzun yola hiç çıkmadım ama sakin kullanımlarda anlık tüketimde 4 ltyi hemen görüyorsunuz. Dün ilk defa 190 km sürate çıktım hava biraz rüzgarlıydı hava sesini içeriye alıyor. Fakat çokda
    rahatsız edici değil. 3000 devirde 170 3200 devirde 190 yapıyor. Motor sesi kabine giriyor bu süratlerde. Kesin olan birşey var arabada 3 kişiydik ve hiçbirimiz tedirgin olmadık. Süratini göstermiyor.

Hayırlı olsun. Araç dizel herhalde.
  • selam arkadaşlar. 1.4 tsı önceki kasa leonu 4 yıldır kullanmaktayım. maşaallah bir sorunum olmadı. yeni leonu bayide inceledim. özellikle fr olanı kesin alınası bir araç.sadece bazı noktalar var ki seata ne desek boş. bunu vw kasıtlı yapıyor bence. zaten golfü ezdirmek istemiyor. olay bu .ama yinede leon fr ın muadili golfte kaça alınır? yani her daim f/p aracıdır yine de leon.

beni hasta eden birkaç nokta:

-arka kapı kollarıyla neden oynarsın
    -sileceklerle derdin ne senin
    -ibiza gibi yapıp tipini millete "hormonlu ibiza "dedirtmeye ne hakkın var.biraz farklı kıl bir ruh ver araca

1.6 tdı test etmedim. ama 1.4 tsı fr led far, cam tavan alınır arkadaşım alınır.hemen alınır
  • Herkese selamlar, başından sonuna yeni leon hakkında yazdıklarınızı harfiyen okudum. Öncelikle test edip emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür etmek istiyorum.

Ben 2005 model dizel citroen c4 110 hp kullanıyorum ve yakın zamanda aracımı değiştirmeyi planlıyorum. Benim sormak istediğim bazı sorular var, yanıtlarsanız çok sevinirim.

1- Bilindiği gibi c4 'ün motoru PSA motoru ve performans + kalite olarak tatmin edici bir motor. Yeni leon 105 dizel manuel alırsam kalite ve performans olarak c4'ü arar mıyım?

2- C4 sert bir araç ve çukurlarda, tümseklerde çok ses çıkartıyor, bu araç için de sert süspansiyonlu deniliyor ve aynı sorunu yaşar mıyım?

3- iç malzeme ve motor kalitesi olarak c4'den çok memnunum, sıfır aldım ve 8 yıldır kullanıyorum, Allaha şükür beni yarı yolda hiç bırakmadı, o yüzden genelde bu PSA'nın yaptığı dizel otomobillere odaklandığım için diğer motorları incelemedim bile, ancak PSA'nın yaptığı motora sahip markalar bütçe olarak çok yukarda, istediğim donanımda araçlar 60 bin liranın üzerindeler. Bu araç daha uygun. Bu araç iç malzeme ve motor kalitesi olarak beni 8-10 yıl mutlu eder mi?

4- Yedek parça fiyatları nasıl? Citroen'in yedek parçası çok pahallı ve bu konuda çok şikayetçiyim. Seat'ın yedek parça fiyatları nasıl?

5- Boyut olarak Leon "c" segmentindeki birçok araca göre 6-8 cm daha kısa, bu durumun iç hacime (daha çok diz mesafesine) yansıması nasıl?

6- Aracı en kısa zamanda gidip test edeceğim fakat tasarım olarak ibiza'yı çok beğenmiyorum, LEon için; ibiza'nın hormonlusu diye yorum yapan bi kaç arkadaş olmuş, gerçektende fotoğraflarını karşılaştırdığım zaman çok benziyor ve en çok çekindiğim nokta bu malesef ,ibiza gibiyse test etmeme bile gerek yok, ( alırsam full led ve 17 inch jant taktıracağım) Leon'un ibiza'ya çok mu benziyor?

Bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Herkese selamlar, başından sonuna yeni leon hakkında yazdıklarınızı harfiyen okudum. Öncelikle test edip emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür etmek istiyorum.

Ben 2005 model dizel citroen c4 110 hp kullanıyorum ve yakın zamanda aracımı değiştirmeyi planlıyorum. Benim sormak istediğim bazı sorular var, yanıtlarsanız çok sevinirim.

1- Bilindiği gibi c4 'ün motoru PSA motoru ve performans + kalite olarak tatmin edici bir motor. Yeni leon 105 dizel manuel alırsam kalite ve performans olarak c4'ü arar mıyım?

2- C4 sert bir araç ve çukurlarda, tümseklerde çok ses çıkartıyor, bu araç için de sert süspansiyonlu deniliyor ve aynı sorunu yaşar mıyım?

3- iç malzeme ve motor kalitesi olarak c4'den çok memnunum, sıfır aldım ve 8 yıldır kullanıyorum, Allaha şükür beni yarı yolda hiç bırakmadı, o yüzden genelde bu PSA'nın yaptığı dizel otomobillere odaklandığım için diğer motorları incelemedim bile, ancak PSA'nın yaptığı motora sahip markalar bütçe olarak çok yukarda, istediğim donanımda araçlar 60 bin liranın üzerindeler. Bu araç daha uygun. Bu araç iç malzeme ve motor kalitesi olarak beni 8-10 yıl mutlu eder mi?

4- Yedek parça fiyatları nasıl? Citroen'in yedek parçası çok pahallı ve bu konuda çok şikayetçiyim. Seat'ın yedek parça fiyatları nasıl?

5- Boyut olarak Leon "c" segmentindeki birçok araca göre 6-8 cm daha kısa, bu durumun iç hacime (daha çok diz mesafesine) yansıması nasıl?

6- Aracı en kısa zamanda gidip test edeceğim fakat tasarım olarak ibiza'yı çok beğenmiyorum, LEon için; ibiza'nın hormonlusu diye yorum yapan bi kaç arkadaş olmuş, gerçektende fotoğraflarını karşılaştırdığım zaman çok benziyor ve en çok çekindiğim nokta bu malesef ,ibiza gibiyse test etmeme bile gerek yok, ( alırsam full led ve 17 inch jant taktıracağım) Leon'un ibiza'ya çok mu benziyor?

Bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Saygılar.

Merhaba aracım siparişte iki ay sonra filan gelicek ancak bildiğim ve okuduklarım kadarıyla yanıtlıyayım

1. Arayacağınızı sanmıyorum şu an kullandığınız motorun performansı güncel 1.6psa motorundan daha düşük bir güçte ve tork eğrileri daha farklı ancak 1.6TDI çok geniş bir bant aralığında maksimum torku verebiliyor dolayısıyla şu an kullandığınız motordan daha az performanslı olacağını sanmıyorum kaldıki yakıt değerlerinin çok daha düşük olmasının bir etkiside aracın daha hafif olması

2. Süspaniyonları bilmiyorum ancak ikiside torsiyonlu olmasından dolayı ben çok bişey beklemiyorum.

3. 8-10 kesinlikle mutlu eder düşüncesindeyim malzeme kalitesi gerçekten iyi golften eksiği torpido gözünün içinin halı kaplı olmaması gibi ufak detaylar onun dışında iç tasarım olarakta gayet hoş.

4. İkiside pahalı zaten ucuz olan araba yok gibi bişey sırf o yüzden LED farlı seçmedim kamyonun fırlattığı taşın ön farla buluşması bir servise gidince bir yıkıma yol acabilir.

5. Diz mesafesinde ve araç içi genişlik söz konusu olduğğunda önemli olan aracın uzunluğu değil dingil mesafesinin uzunluğudur zira arac içi genişlik dingil mesafesiyle birebir ilgilidir onun dışında aracın uzun olması tamponları büyük yaparak veya overhang in fazla olmasıyla ilgili olabilir.

6. Dikkatsiz birine göre tasarım olarak ibizayla benziyorlar ancak LED far secerek bu durumun önleyebilirsiniz benzer durum yeni C3 ile C4 veya polo ile golf arasında da var ancak içi kesinlikle çok farklı.

Bu soruları Seat bölümündeki "YENİ SEAT LEON ANA KONU (Fiyatlar ve Donanımlar Belli Oldu)" başlığında da sorarsanız daha fazla cevap alabilirsiniz.

• Sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim, diğer otomobiller (ford focus, vw Golf, vw jetta vs.) markalarını Türkiye'de tutmasını fırsat bilip yaklaşık 8-10 bin tl yüksek bir fiyatla satış yapıyorlar. Niyetim 5 kapı focus style versiyonuydu. Ancak o araba için 60 bin (donanımsız haliyle, klima bile analog ) lira vermek pek mantıklı değil. Audi, bmw seviyelerinde fiyat sunmalarına az kaldı. Seat markası için çekincelerim vardı fakat avrupada Yeni leon, Golf ve Audi A3 ile aynı kulvarda olduğunu görünce fikrim değişti ve biraz daha araştırıp bir tercihte bulunacağım.
  • 3aydır kafa yordum makyajlı mondeo 2.0tdci otomatik karar verdim alacaktım yine aklımı karıştırdılar yeni leon almaya karar verdim mayıs ayı başında otomatik leon gelecekmiş. Leon dizellerde fr donanım olacakmı? 15mayısta beyaz leon tdi dsg fotoları inşallah burda görünecektir. Otomobil işine nekadar kafa yorarsanız işin içinden çıkamazsınız kim ne alırsa hayırlısı olsun derim.

• arkadaşlar yeni aldığım seat leonda silecek problemi yaşıyorum. ses yapıp iz bırakıyorlar. servis garanti kapsamında değiştirdi ancak sorun devam ediyor. yeni araçlarda camın üzerinde bir kimyasal varmış bu sürtünmeye yol açıyor dedi servisteki eleman temizletilmesi gerekiyormuş. bu konudaki yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum. iyice kıllanmış durumdayım acaba camda bir eğrilik olabilirmi? ikinci silecektede aynı sıkıntı silecek cam düz olmadığından tam oturmuyormu acaba?

• Arkadaşlar LED farla Bi-xenon farın aydınlatma farkını görsel olarak paylaşabilir misiniz?
    Led ler ile xenon ların yanyana farklarını herkez merak eder, bu konuda bilgi, fotoğraf varsa yayınlarsak iyi olur.
  • Leonda bu kadar donanım seçenekleri içerisinde olmayıp beklenti yaratan anahtarsız giriş/çalıştırma ve elektronik el freninin opsiyon olarak bile olmayışı bende hayal kırıklığı yarattı, 5 vites olayına katılmamakla beraber, eski kasadaki sileceklerin çalışma şekli ve arka kapı tutamağının şeklinin korunması ise leon için çok çok iyi olurdu ...
  • Arkadaşlar aracı bende test ettim 1.6 tdi style manuel, arabanın 5.vites 100 km/h hızdaki devri 1850d/dk ve bu tasarruf için gayet yeterli. Sonuçta 1500 d/dk bandında max torku veren bir araç fakat 5 vites olayı aralıkların uzun olması sebebiyle hızlanmayı biraz negatif etkilemiş. Bence başka eksisi yok, nihayetinde VW serisindede aynı şanzıman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o_tutu -- 14 Nisan 2013; 22:11:44 >
  • Dsg style modeli 1.6 tdi a 56.500 dediler onumuzdeki ay geliomus

• Bugün yolda gördüm, gerçekten mükemmel gözüküyor tasarımı hele o stop ışıkları çok iyi olmuş ama bir sorum var arkadaşlar bu arka stop lambaları standart mı geliyo yoksa led opsiyonu alınca mı böyle oluyo?

Şu çizgi şeklinde olandan bahsediyorum?

Yeni Seat Leon
  • quote:

umutsirvan

hocam bu stop lambaları hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgun77

Bugün yolda gördüm, gerçekten mükemmel gözüküyor tasarımı hele o stop ışıkları çok iyi olmuş ama bir sorum var arkadaşlar bu arka stop lambaları standart mı geliyo yoksa led opsiyonu alınca mı böyle oluyo?

Şu çizgi şeklinde olandan bahsediyorum?

Yeni Seat Leon

Arka ledler fr modelinde standart . Diğer modellerde opsiyonel .

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.