Şimdi Ara

Yeni Seat Leon (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
89.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

drpardus otm gibi bir zorunluluk yok madem Leonu manuel öneririm. Dsg ye vereceğiniz ücrete led far ve cam tavan alırsınız.

Sizin SEAT'ınız(SEAT ANA SAYFASI KONFİGÜRATÖRÜ)
    MODEL REFERANS KOD TAVSİYE EDİLEN ANAHTAR TESLİM FİYAT
    Yeni Leon
    MOTOR
    LEON 1.6 TDI CRI 105 hp Style DSG 5F12F5 56.000 TL
    RENK
    Beyaz (O.Beyaz) B4B4 0 TL
    OPSİYONEL EKİPMANLAR
    Dokunmatik renkli 5,8" ekranlı RCD MP3 çalar+sd kart+usb+ıpod bağşantısı+bluetooth+8 hoparlör WB4 650 TL
    Leon Style Plus Paketi ( SEAT Full Led + Led Gündüz Sürüş Farı + Led Arka Stop Lambaları + Arka Park Sensörü + Koyu Karartılmış Arka Camlar ) PXX+PCO+PAK 2650 TL
    Sunroof PTC 1900 TL
    TAVSİYE EDİLEN ANAHTAR TESLİM TOPLAM FİYAT 61.200 TL

Yukarıda konfigüratörün belirttiği anahtar teslim fiyatı.Bu aracı eşiminde kullanabilmesi için otomatik olark düşünmüştüm.sizce fiyat pazarlık edilse 60 bin tl makul mudur?SAYGILAR

• Biraz önce konuştum isteginiz aracın aynısı var bayide 60.350 diyor son fiyat olarak.
    Edit cam tavan yok benim kastettiğimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsirvan -- 11 Temmuz 2013; 11:52:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    evet artık bütçeyi düzeltirsem alacağım inşallah .Çok düşündüm ama hem volkswagenden ucuz olsun hem golften güzel olsun hem dizel hem güçlü olsun hem az yaksın deyince elimde bi leon kaldı:)İnşallah pişman olmam.
  • Yeni aracım olan 2013 Seat Leon 1.6 tdi DSG S&S yakıt tüketimi düştü. Şuanda 1500 km yaptım istanbul içi, henüz şehirler arası test edemedim.
    Şuanda Yol bilgisayarının gösterdiği değer 6,5 lt 100 km de. Sürekli araçta Klima açık ve 2-3 kişi yolculuk yaparken alınmış bir değerdir. Bu hesaba göre 1 km de 0,28 kuruş yakıyor araç.
    Bilgi sahibi olmak isteyenlere duyurulur.

• Bende yeni aldım aracı tek kelime ile süper beyler :)

• Arkadaşlar merhaba,
    Bende 2012 1.4 170hp manuel giulietta aracımı satıyorum.
    Yerine alacağım araç,

1- Yeni kasa 1.2 tsi leon manuel
    2- Eski kasa (2012) 1.6 tdı dsg
    3- Citroen c4 1.6 dizel otomatik (2012)

Alfa 9 - 9.5 lt 'lerde yakıyor. Senelik toplamda 12000km yol yapıyorum. İnanılmaz kararsız durumdayım. Arabamdan çok memnunum ama paraya ihtiyacım var. Yeni aracıma da maksimum 44.000 tl civarı verebilirim. Otomatik tercihimdir. Yorumlarınızı ve varsa önerilerinizi rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakeuss

Arkadaşlar merhaba,
    Bende 2012 1.4 170hp manuel giulietta aracımı satıyorum.
    Yerine alacağım araç,

1- Yeni kasa 1.2 tsi leon manuel
    2- Eski kasa (2012) 1.6 tdı dsg
    3- Citroen c4 1.6 dizel otomatik (2012)

Alfa 9 - 9.5 lt 'lerde yakıyor. Senelik toplamda 12000km yol yapıyorum. İnanılmaz kararsız durumdayım. Arabamdan çok memnunum ama paraya ihtiyacım var. Yeni aracıma da maksimum 44.000 tl civarı verebilirim. Otomatik tercihimdir. Yorumlarınızı ve varsa önerilerinizi rica ederim.

Her 3 araçta da eski aracınızın performansını ararsınız. Bariz bir şekilde sürüş alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekecek.
    Perfomansı kaybediyorsunuz bari konfor gelsin yerine, DSG'yi öneririm - hem konfor hem de yakıt avantajı sağlıyor. İkinci el bakarken mümkünse garantisi devam eden araç bakınız.

Citroen, yakıt olarak iyidir ama otomatiği robotik şansıman, alışması zor ama sakin kullanmak gerekiyor, performans kullanımında çok itekliyor.
    Her üç seçenek için de kullanmadan karar vermeyin.

• xao kullanıcısına yanıt
    Yardım için teşekkür ederim. Bende leon'dan memnun kalacağımı düşünüyorum. Ama yakıt açısından forumda takip ettiğim kadarıyla 100km'de 7.5 lt görenler var, o sebepten citroenin 5.6 lt lik durumu daha ilgi çekici duruyor.
  • quote:

Yardım için teşekkür ederim. Bende leon'dan memnun kalacağımı düşünüyorum. Ama yakıt açısından forumda takip ettiğim kadarıyla 100km'de 7.5 lt görenler var, o sebepten citroenin 5.6 lt lik durumu daha ilgi çekici duruyor.

Bugün akşamüstü Kayseri'den aracımı teslim aldım ve 350 km yol yaparak, Ankara'ya az önce ulaştım.
    Taze taze size ilk izlenimlerimi paylaşayım.

350 km yolu, 85 km ortalama hız ile, 4.8 lt yakıt ile bitirdim (Klima kapalı idi). Yolun coğunu cruse control ile (110 km/h), 100 kmlik kısmını aracın hızlanmasını test ederek (60'dan 140lara çıkmasını test ettim sık sık) ve yol çalışmaları nedeniyle tek şeride düşen yolda kamyon arkasında (30-60 km/h) şehir içi gibi geldim. Bu aracın ilk seferi olduğu için güzel bir değer, daha da düşeceğini düşünüyorum.

Ankara'ya girdikten sonra 70 km hız limitine uyarak eve kadarki 30 km'lik mesafeyi 40-75 km arasında akıcı şehir içi trafiğinde geçirdim. İşin ilginci bu 30 km'lik sakin kullanımda anlık tüketim değerleri en fazla 8-9 lt gösterirken, ortalaması 3,7 lt idi. buna tam ikna olmadım, önümüzdeki günlerde benzer trafikte işe gidiş gelişlerimi takip edip paylaşırım.

Ayrıca Yeni leon, ses yalıtımı olarak çok yol almış. Yoldaki darbeleri emiyor ve konforlu bir sürüş sağlıyor.

Bu arada TDI motor düşük hızlarda da çok verimli, yakıtı zıplatsa da tam gaz yaptığınızda gücü hemen hissediyorsunuz. Bu sürüşe keyif katıp yakıt ortalamasını arttırıyor, muhtemelen forumda 7.5 görenler bu yüzden. Çünkü yukarıda yazdığım gibi sıcak motorla sakin kullanımda az önce almış olduğum değerler çok çok iyi, benim de inanasım gelmedi. İlerdeki günlerde sağlamasını yaparım.

Unutmadan dokunmatik ekran ile ilgili hızlıca bir kaç şey yazayım:
    + Dokunmatik başarılı, kullanımı çok kolay
    + Direksiyondan bir çok fonksiyona erişebiliyorsunuz
    + Orta kadrandaki küçük ekranda radyo, şarkı listelerine ve son aranan numaralara erişebilliyorsunuz.
    + Arama sesi fena değil, aradıklarıma göre de sesim sadece biraz boğuk geliyormuş, görüşmelerde bir sıkıntı yaşamadım.
    + Bluetooth'tan şarkı dinleyebiliyorsunuz. Direksiyondaki kulandadan, bluetooth cihazdaki şarkılar arasında geçiş yapabiliyorsuz.
    - Birinci eksi, orta ekran arka park sensörü ile entegre değil, ekranda birşey çıkımıyor sadece ses var.
    - USB ve SD kart okuyucalar sadece 2 GB'a kadar FAT32 destekliyor (kitapçık öyle diyor-benim 32 gblık usb'imi okumadı.)
    Ama herşeye rağmen ben çok memnun kaldım, çok kullanışlı. O kadar fonksiyona rağmen kullanımı çok kolay.

Şimdilik bu kadar görüşürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xao

quote:

Bugün akşamüstü Kayseri'den aracımı teslim aldım ve 350 km yol yaparak, Ankara'ya az önce ulaştım.
    Taze taze size ilk izlenimlerimi paylaşayım.

350 km yolu, 85 km ortalama hız ile, 4.8 lt yakıt ile bitirdim (Klima kapalı idi). Yolun coğunu cruse control ile (110 km/h), 100 kmlik kısmını aracın hızlanmasını test ederek (60'dan 140lara çıkmasını test ettim sık sık) ve yol çalışmaları nedeniyle tek şeride düşen yolda kamyon arkasında (30-60 km/h) şehir içi gibi geldim. Bu aracın ilk seferi olduğu için güzel bir değer, daha da düşeceğini düşünüyorum.

Ankara'ya girdikten sonra 70 km hız limitine uyarak eve kadarki 30 km'lik mesafeyi 40-75 km arasında akıcı şehir içi trafiğinde geçirdim. İşin ilginci bu 30 km'lik sakin kullanımda anlık tüketim değerleri en fazla 8-9 lt gösterirken, ortalaması 3,7 lt idi. buna tam ikna olmadım, önümüzdeki günlerde benzer trafikte işe gidiş gelişlerimi takip edip paylaşırım.

Ayrıca Yeni leon, ses yalıtımı olarak çok yol almış. Yoldaki darbeleri emiyor ve konforlu bir sürüş sağlıyor.

Bu arada TDI motor düşük hızlarda da çok verimli, yakıtı zıplatsa da tam gaz yaptığınızda gücü hemen hissediyorsunuz. Bu sürüşe keyif katıp yakıt ortalamasını arttırıyor, muhtemelen forumda 7.5 görenler bu yüzden. Çünkü yukarıda yazdığım gibi sıcak motorla sakin kullanımda az önce almış olduğum değerler çok çok iyi, benim de inanasım gelmedi. İlerdeki günlerde sağlamasını yaparım.

Unutmadan dokunmatik ekran ile ilgili hızlıca bir kaç şey yazayım:
    + Dokunmatik başarılı, kullanımı çok kolay
    + Direksiyondan bir çok fonksiyona erişebiliyorsunuz
    + Orta kadrandaki küçük ekranda radyo, şarkı listelerine ve son aranan numaralara erişebilliyorsunuz.
    + Arama sesi fena değil, aradıklarıma göre de sesim sadece biraz boğuk geliyormuş, görüşmelerde bir sıkıntı yaşamadım.
    + Bluetooth'tan şarkı dinleyebiliyorsunuz. Direksiyondaki kulandadan, bluetooth cihazdaki şarkılar arasında geçiş yapabiliyorsuz.
    - Birinci eksi, orta ekran arka park sensörü ile entegre değil, ekranda birşey çıkımıyor sadece ses var.
    - USB ve SD kart okuyucalar sadece 2 GB'a kadar FAT32 destekliyor (kitapçık öyle diyor-benim 32 gblık usb'imi okumadı.)
    Ama herşeye rağmen ben çok memnun kaldım, çok kullanışlı. O kadar fonksiyona rağmen kullanımı çok kolay.

Şimdilik bu kadar görüşürüz.

Bilgiler için teşekkürler. Çok aydınlatıcı oldu. Tahminim son kasa tdi ile bi eski kasa arasında motor olarak bir fark yoktur. Tekrar teşekkürler.

• Soracağınız başka sorular olursa seve seve cevaplarım.
    Eski motordan farkı start&stop. İsikta beklerken kullanılan az bir yakıt var (0.5-1 lt). Ondan tasarruf sağlıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

quote:

Tüketim 8,2 Lt çıktı 7 km boyunca neredeyse hep tam gaz gittim. Soğuk motor ve yeni bir arac icin cok basariliydi. Ort hız 57 çıktı.

Bence hiç başarılı bir tüketim değil 60 kilometre ortalama hız için 8,2 litrelik bir tüketim değeri. Motor ne kadar soğuk olursa olsun çok fazla bir değer...

Leonu iyi tanıdığım icin emin ol o tüketim cok iyi. Sakin i30 testinde 8,8 Lt tüketimi görünce bu deger az bile.

Ortalama hız deyince üç aşağı beş yukarı sabit 60la o hızda gidiyor gibi mi anlaşılıyor acaba herkes tepki göstermiş bu değerlere. Yani dip gaz vs. yapılıp 150 km hıza çıkılmış, gerektiğinde ani duruş ve ani kalkış yapılmış ortalama hız 57 çıkmış, maksimum yakacağı değer diye algıladım ben. Yanlış mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

quote:

quote:

quote:

Tüketim 8,2 Lt çıktı 7 km boyunca neredeyse hep tam gaz gittim. Soğuk motor ve yeni bir arac icin cok basariliydi. Ort hız 57 çıktı.

Bence hiç başarılı bir tüketim değil 60 kilometre ortalama hız için 8,2 litrelik bir tüketim değeri. Motor ne kadar soğuk olursa olsun çok fazla bir değer...

Leonu iyi tanıdığım icin emin ol o tüketim cok iyi. Sakin i30 testinde 8,8 Lt tüketimi görünce bu deger az bile.

Ortalama hız deyince üç aşağı beş yukarı sabit 60la o hızda gidiyor gibi mi anlaşılıyor acaba herkes tepki göstermiş bu değerlere. Yani dip gaz vs. yapılıp 150 km hıza çıkılmış, gerektiğinde ani duruş ve ani kalkış yapılmış ortalama hız 57 çıkmış, maksimum yakacağı değer diye algıladım ben. Yanlış mıyım?

Hocam aynen doğru anlamissiniz. Sabit 60-70 gidilirse bu arac 3-3,3 Lt arası tuketir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

quote:

quote:

quote:

Hocam aynen doğru anlamissiniz. Sabit 60-70 gidilirse bu arac 3-3,3 Lt arası tuketir.

Evet ben de yaklaşık böyle bir sonuç elde etmiştim. Teşekkürler...

• Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Önce kendimi tanıtayım biraz. 27 Yaşındayım Metalurji ve Malzeme Mühendisiyim.Satınalma Sorumlusu olarak çalışıyorum.Evliyim.Bu kadar yeterli sanırım.:)

Forumu üye olmadan bilgi edinmek için uzunca bir süre takip ettim. Araç hakkında çok detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldum ve araç aldım.
    Aldığım araç SEAT LEON 1.4 TSİ 140 HP STYLE + LED OPSİYON + 17'JANT
    Sadece forumu inceleyip istediğim bilgilere ulaştıktan sonra çekip gitmek istemediğim için en azından nereden aldığımı ve ne kadar indirim olduğunu vs paylaşmak istedim ki belki birinin işine yarar.
    SEAT Kayadibi Şubesinden aldım aracı.
    style 1.4 140bg 47800
    led paket 3000
    Jant 1000 TL toplamda 51800tl yapıyor. Yaptığım pazarlık sonucunda 50700' e indirdim.Eylül 20 sinde aracımı teslim alacağım.
  • 45000 tl ye hangi sedan arabayı almayı düşünüyorsunuz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Russen

Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Önce kendimi tanıtayım biraz. 27 Yaşındayım Metalurji ve Malzeme Mühendisiyim.Satınalma Sorumlusu olarak çalışıyorum.Evliyim.Bu kadar yeterli sanırım.:)

Forumu üye olmadan bilgi edinmek için uzunca bir süre takip ettim. Araç hakkında çok detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldum ve araç aldım.
    Aldığım araç SEAT LEON 1.4 TSİ 140 HP STYLE + LED OPSİYON + 17'JANT
    Sadece forumu inceleyip istediğim bilgilere ulaştıktan sonra çekip gitmek istemediğim için en azından nereden aldığımı ve ne kadar indirim olduğunu vs paylaşmak istedim ki belki birinin işine yarar.
    SEAT Kayadibi Şubesinden aldım aracı.
    style 1.4 140bg 47800
    led paket 3000
    Jant 1000 TL toplamda 51800tl yapıyor. Yaptığım pazarlık sonucunda 50700' e indirdim.Eylül 20 sinde aracımı teslim alacağım.

Hayırlı olsun, neden FR tercih etmediniz acaba?

• kimiferhat kullanıcısına yanıt
    Fr ile Style arasında donanım açısından çok fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum. LED Paket ile birlikte gelen arka park sensör karartılmış camlar eklenince Fr da standart olanlar styleda da olmuş oluyor. Sunroof zaten kullanmıyorum. Cam acık dahi araç kullanmam. FR ın süspansiyonları sert ve araç biraz daha yere yakın. Görünüş açısından daha albenili ancak hem spor hem aile aracı olsun diye duşünerek style led jant aldm.
  • 59.500tl

2013 stokta kalmış sıfır, seat bayisi, 1.6 tdi style plus paket, düz vites, metalik renk.

aracı satınalmak üzereyim siz değerli seat kullanıcıların yorumuna ihtiyaç duyuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.