Şimdi Ara

yeni server sistemi kurduracagim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sirketimde server sistemine gecmek istiyorum. bunun bana ne gibi faydalari v zararlari olur. hangi sistemleri onerirsiniz. egerli yorumlarinizi bekliyorum.
    ilginize tesekkurler.
    ( 20 pc,3 yazıcı, muhendislikle ilgili yazılımlar programlar vs kullanıyorum.)

• arkadaslar fikri olan yok mu acaba? yardimlarinizi bekliyorum
  • windows Server 2003 ve üstü tavsiye ederim.Small business olursa çok daha iyi olur.lisans alırsanız başınız ağrımaz.ancak şuda varki server kurarsanız ana makineye bağlanan her client içinde lisans almanız lazım.yani 23 lisans daha(cal lisans).server sistemi çok iyidir şirketinize gelen fakslarınızı yönetir kullanıcılara otomatik gönderir her faksı çıktı alıp fellik fellik sahibine yetiştirmeye çalışmazsınız(shared fax server). şirket içi mesajlaşmalarınızı yapar(exchange-outlook) kullanıcı yetkilendirme, her türlü kısıtlama(internet ve dosya erişim izinleri vs gibi) yapabilir ve en güzeli dosya sunucusu olarak kullanır her xp çöküşünüzde dosyalarım gitti diye sızlanmazsınız.SQL server olarak kullanırsınız.donanım olarak güçlü bir kasa alırsanız verileriniz daha güvende olur.çökme durumunda vs işinize yarar.tabi bütün bunları siz yapamassınız.ilk başta dışardan bilgisayar firmasından geçici destekle işi götüreceğinizi sanır ama yanılırsınız.bu iş için bir bilgiişlem personeli bulundurmanız gerektiğinide zamanla tecrübe ede ede anlarsınız

zaten şu cümle herşeyi açıklıyor."yeni server sistemi kurduracagim"

öyle kurdurdum bitti olmuyor maalesef.bunun birde sistemi idaresi-işletmesi var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalamar888 -- 28 Şubat 2010; 23:01:43 >

• Merhabalar;

İlk önce gereksinimlerinizi yazmalısınız. (Yani server kurdurmak derken tam olarak kast ettikleriniz önemli.)

Örnek veriyorum, tüm kontrolün sizde ve bir havuz içerisinde görmek ve kullanmak isterseniz, AD(Active Directory) yapısı gerekmektedir.

Tam olarak istenen nedir ? Yapı olarak ne yapmak istiyorsunuz. Bunları yazarsanız daha net açık bilgi verebilirim.

Server neden gerekli ve yararı olur mu kısmına görede istekleriniz doğrultusunda, uygulanacak yapıya göre cevaplar daha doğru olacaktır.

Teşekkür ederim.
  • her client servere bağlanıp oraya çalışacaksa geç onu :)
    mühendislik yazılımları dediğin 3 boyulu çizim programları ise 2 mühendis aynı anda servere bağlanıp bir unigraphics ve autocad açsa o server felç olur :)
    serverler genelde yedekleme internet paylaşımları ve yetkiler ve muhasebe programları içindir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.