Eski q6600 işlemci, ocz 600 watt psu, 7 X 1tb hdd ve 4 X 2gb kingston 800 mhz ramlari kullanmaya devam edicem.
bugun kurulumu yapicam insallah.
Sistemle alakali fikirleinizi rica eidyorum.
Herkese kolay gelsin.
hayırlı olsun ama x48 bence gereksiz x38 yeterdi.nehalem öncese gereksiz bir yatırım olmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: gktgys
hayırlı olsun ama x48 bence gereksiz x38 yeterdi.nehalem öncese gereksiz bir yatırım olmuş.
Aslında X38-ds5 alacaktım. Bana ekstra sata portları gerekli idi. X38 de sadece ds4 modeli vardı. Daha fazla bekleyemedim, mecburen x48 aldım.
sistem içinde dengesizlik mevcut ben olsam anakartı x38 ds4 alır artakalan paranın üstüne biraz daha koyar hd3870x2 alırdım kingston ramleride hiçbi zaman tavsiye etmem votaj yemiyor HAYIRLI OLSUN
quote:
Orjinalden alıntı: pegasus arda sistem içinde dengesizlik mevcut ben olsam anakartı x38 ds4 alır artakalan paranın üstüne biraz daha koyar hd3870x2 alırdım kingston ramleride hiçbi zaman tavsiye etmem votaj yemiyor HAYIRLI OLSUN
Öncelikle teşekkur ederim. Sistemimde 8 adet int. sata ve 2 adet esata kullanmaktayim. 4 portlu sata kartlar çok pahalı olduğu için, 2 portlu sata kart aldım. Dolayısıyla anakartta 8 adet sata portu olmalı. X38 serisi ds5 modeli yada dq6 modeli işimi görebiliyordu fakat piyasada bulamadım. Mecburen x48 aldım.
Ramlar i para kalmadığı için değiştiremedim. Önümüzdeki ay onlarada bi iyilik düşünüyorum. :) Sonra overclock denemelerine başlayacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: treleibus
quote:
Orjinalden alıntı: gktgys
Aslında X38-ds5 alacaktım. Bana ekstra sata portları gerekli idi. X38 de sadece ds4 modeli vardı. Daha fazla bekleyemedim, mecburen x48 aldım.