Şimdi Ara

Yeni Sistem-Asus P5Q serisi anakart model farkları-1-2 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2-3 gün içerisinde yeni bir sistem toplayacağım ve aklıma takılan bazı sorular var. Uzun süre bilgisayar dünyasından uzak kaldım, son 1 haftadır yeni bilgisayarımı toplamaya çalışıyorum... Şu anda düşündüğüm sistem;

INTEL E8400 Core2 DUO 3.0 GHz Socket 775 6MB, 1333 MHz, 45nm
    CORSAIR 4 GB (2X 2048) KIT DDR2 800 MHZ RAM (4-4-4-12)
    ASUS P5Q-E P45, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775, ATI CrossFireX
    Cooler Master RC-690-KKP2- GP 460W Siyah Kasa GP 460W Siyah Kasa
    GECUBE HD4850 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit

Bir süre önce ide harddisk'im bozulmuştu şu anda kullandığım bilgisayarda seagate sata2 400gb hd var.

İlk sorum başlıkta da belirttiğim gibi Asus'un P5Q anakartları arasındaki farklar... Bu sisteme hangisi daha çok yakışır? P5Q,P5Q Pro,P5Q-E,P5Q Deluxe.
    P5Q-E'den itibaren incelediğim kadarıyla fansız soğutma, yedek bios vb gibi yeni özellikler var, eğer aranızda kullanan varsa P5Q nun üzerine yaklaşık bir 50 dolar daha verilip P5Q-E veya P5Q Deluxe alınır mı?

İkinci sorum, overclock yapmayı düşünüyorum ve bu ram'ler bana bir sorun çıkartırmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Remler overclock a yatkın remler ancan PSU sorun çıkarır.
    Hem o.c hem HD4850 hem 8400, üçünü bu PSU kaldırmaz tam yükte 400W veriyor.
    Kaliteli 500W psu öneririm sana
  • Hmm... Şimdi ayrı ayrı kasa ve psu almaya kalkarsam maliyet baya bir yükseliyor. 125 Dolar civarıydı Coolermaster'ın dediğim modeli. 150-160 doları kasa da pek geçmem mümkün değil...Kasa konusunda tavsiyeniz var mı?
  • Centurion 532 Gümüş-Siyah (PSUsuz)............67 usd +kdv
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/5269
    LC Power Super Silent 550Watt V2.0 (12CM)....63 usd + kdv
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/2501

Topllam : 130 usd + kdv

THERMALTAKE M9 Siyah Mid Tower Kasa (PSU yok) VI1000BNS....79 usd + kdv peşin
    http://www.sanalmarketim.com/urun/9775a0dc559433f1421123c11901fd0b/?liste&ref=%2Csxbiu%3A4%2Csxbia%3A14%2Csxmi%3A4&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1
    LC Power Super Silent 550Watt V2.0 (12CM)....63 usd + kdv
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/2501

Topllam : 142 usd + kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 26 Haziran 2008; 4:06:25 >

• Teşekkür ederim kasa ve psu fikirleriniz için... Anakart hakkında bilgi verebilecek biri var mı? Cidden çok kararsız kaldım.
  • slm arkadaşım 3 gün önce p5q-e aldım.valla tek zalman soğutucuyu takarken biraz sorum yaşadım onun dışında süper anakart.yakında test yapacam ayrıntılı bilgi veririm ama alırsın pişman olmazsın bence.
  • Bildiğim kadarıyla aralarındaki en büyük fark birinin 8 afz diğerinin 16 faz güç sisteminin olması. Ne kadar yüksek faz okadar yüksek başarımlı stabil sistem. Bence P5Q-E modelide tercih edilebilir. Bende bu iki anakarttan birini alacağım nasip olursa.
  • Anakart: Dostum bu anakartlar arasında seçim yaparken amacına göre hareket etmelisin. Eğer sisteminde uç noktalarda overclock ile uğraşmayacak, günlük bir overclock yapıp sistemi sürekli o şekilde kullanacaksan, aralarında en mütevazi modelle ilgilenmen yeterli olur. P5Q-E oldukça iyi bir seçim olacaktır senin için, soğutma önlemleri de yeterli bu anakartta.

Bellek: Alacağın bellekler çok overclock olmazlar. Fakat 900-950 MHz gibi değerlere sorunsuz çıkacaklardır. Voltaj ve zamanlamalarla oynanırsa 1000 MHz de görebilirler. Dediğim gibi çok uç overclock yapmayı planlamıyorsan pek önemi yok bu konunun.

Güç Kaynağı: Tedbiri elden bırakmayıp, uzun vadeli düşünerek 500W güç kaynağı içeren bir kasa veya ayrıca 500W güç kaynağı almanı öneririm.

• bende p5Q var e8400 ü 4.5 e kadar zorlayabiliyorum nirvanayla fena bi alet değil ama çok v drop yapıyo ancak o volttan asla şaşmıyo dalgalanma yok ama vdrop var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.