Şimdi Ara

Yeni Sistem Dizdik Fakat Ekrana Görüntü Gelmiyor Yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni sistem dizdim fakat ekrana birtürlü görüntü gelmiyor.

Bilgisayarın Parçaları:

İşlemci Amd Athlon X4 740x 3.7 Ghz Max Turbo 3.2 Ghz Base
    Anakart:Msi FM2-A55M-E33
    Ekran Kartı:Asus HD 5770 Cu Core
    500 W High Power Güç Kaynağı
    CRT Monitör
    Ram:1333 Mhz Hi-Level Soğutuculu

Sizce sorun nerde yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Yardımcı Olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Eğer kabloyu ekran kartına bağlıyorsan ekran kartı tam yerine oturmamış olabir gelişmelerde haber verirmisin daha iyi yardımcı olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: olak321

Eğer kabloyu ekran kartına bağlıyorsan ekran kartı tam yerine oturmamış olabir gelişmelerde haber verirmisin daha iyi yardımcı olabilirim
    ekran kartı yerine tam oturmuş durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fnrl

ekran kartı yerine tam oturmuş durumda.

Alıntıları Göster
    Görüntü Onboard'tan geliyor olabilir, gerçi otomatik hariciye geçmesi lazım ama.

BIOS'dan bir kontrol edin, ya onboard'u kapatın veya hariciyi birincil yapın. Hangi ayarlar vardır tam bilmiyorum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Görüntü Onboard'tan geliyor olabilir, gerçi otomatik hariciye geçmesi lazım ama.

BIOS'dan bir kontrol edin, ya onboard'u kapatın veya hariciyi birincil yapın. Hangi ayarlar vardır tam bilmiyorum ama.

Alıntıları Göster
    görüntü hiç gelmiyor biosa nasıl girebilirim.onbord danda denedik haricidende ama görüntü gelmedi.
  • fnrl kullanıcısına yanıt
    Belleklerin yerini bir değiştirin bakalım.

Güç bağlantıları doğru şekilde yapıldığından, ve tam oturduğundan emin olun ?

Ekran Kartını çıkartıp, sadece Onboard’tan dener misiniz ? Anakartınız işlemci için BIOS güncellemesi istiyor olmasın (tam emin değilim ama)

Yazdıklarımı deneyin bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Ocak 2014; 17:05:49 >
  • quote:

Belleklerin yerini bir değiştirin bakalım.

Güç bağlantıları doğru şekilde yapıldığından, ve tam oturduğundan emin olun ?

Ekran Kartını çıkartıp, sadece Onboard’tan dener misiniz ? Anakartınız işlemci için BIOS güncellemesi istiyor olmasın (tam emin değilim ama)

Yazdıklarımı deneyin bakalım.
    işlemci fm2 destekli belleklerin yerini değiştirdik ekran kartını çıkarıp sadece onboard dan görüntü almaya çalıştık güç bağlantısınıda kontrol ettik fakat değişen bişe yok. bios güncellemesi istiyorsa onu nasıl yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnrl -- 22 Ocak 2014; 17:07:13 >
  • fnrl kullanıcısına yanıt
    MSI sitesinde anakartın işlemci destek listesine baktım.

740 karşısında 7721vA3.zip adlı BIOS yer alıyor. Anaakrtındaki BIOS bundan eskiyse bu yüzden açılmıyor olabilir sistem.

Başka bir parçada arıza olmadığını varsayarak söylüyorum tabi.
  • quote:

MSI sitesinde anakartın işlemci destek listesine baktım.

740 karşısında 7721vA3.zip adlı BIOS yer alıyor. Anaakrtındaki BIOS bundan eskiyse bu yüzden açılmıyor olabilir sistem.

Başka bir parçada arıza olmadığını varsayarak söylüyorum tabi.
    benim işlemci 740X ordaki 740 bu sorun olurmu bide sorun bios ise biosu nasıl güncelleyebilirim ? yardımların için çok saol dominic.
  • quote:

işlemci fm2 destekli belleklerin yerini değiştirdik ekran kartını çıkarıp sadece onboard dan görüntü almaya çalıştık güç bağlantısınıda kontrol ettik fakat değişen bişe yok. bios güncellemesi istiyorsa onu nasıl yapabilirim ?

BIOS güncellemesi yapabilmen için çalışan, görüntü alabildiğin bir sisteme sahip olman gerekiyor, yani şu durumda sen yapamazsın maalesef.. :)

işlemci, ekran kartı, PSU ve kasa fanlarını kontrol et, hepsi çalışıyor mu diye.. Bir de işlemcinin fanı ya da alimünyum soğutucu iyi takılmamış olabilir, onları da bir kontrol et derim.. son olarak anakartta LED ışığı varsa yanıp yanmadığına da bir bak..
  • quote:

benim işlemci 740X ordaki 740 bu sorun olurmu bide sorun bios ise biosu nasıl güncelleyebilirim ? yardımların için çok saol dominic.

Alıntıları Göster
    ıslemcın dahılı ekran kartı ıceredıgı ıcın onboarddan goruntu alamazsın bıos olarakta yazılan bıos ılk bıosu zaten anakartın o yuzden ıslemcıyı takar takmaz acması gerekır guncellemeye gerek yok
    teknık olarak baglantılarını bırdaha kontrol et gerekırse kasa dısında tekrar kur sıstemı anakartın ustundekı 4pın cpu guc gırısını ve ekra kartının guc gırıslerını tekrar kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 22 Ocak 2014; 17:20:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

BIOS güncellemesi yapabilmen için çalışan, görüntü alabildiğin bir sisteme sahip olman gerekiyor, yani şu durumda sen yapamazsın maalesef.. :)

işlemci, ekran kartı, PSU ve kasa fanlarını kontrol et, hepsi çalışıyor mu diye.. Bir de işlemcinin fanı ya da alimünyum soğutucu iyi takılmamış olabilir, onları da bir kontrol et derim.. son olarak anakartta LED ışığı varsa yanıp yanmadığına da bir bak..

Alıntıları Göster
    Tüm fanlar çalışır durumda aliminyum soğutucuyu iyice oturttuk led ışığı yok galiba anakartta göremedim öyle bişey.

• quote:

Tüm fanlar çalışır durumda aliminyum soğutucuyu iyice oturttuk led ışığı yok galiba anakartta göremedim öyle bişey.
    cpu grişini ve ekran kartı girişine baktık onlarda sorun yok nede sorun var anlamadık gitti.
  • quote:

cpu grişini ve ekran kartı girişine baktık onlarda sorun yok nede sorun var anlamadık gitti.
    anakartın uzerınde buzzer varmı sıstem hata sesı verıyormu buna bakın hata uyarı sesı gelmıyorsa buzzer oldugu halde baska ram ıle deneyın bırde dedıgım gıbı sıstem kasa ıcerısınde ıse sokup kasa dısında uzay montaj test edın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 22 Ocak 2014; 17:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

anakartın uzerınde buzzer varmı sıstem hata sesı verıyormu buna bakın hata uyarı sesı gelmıyorsa buzzer oldugu halde baska ram ıle deneyın bırde dedıgım gıbı sıstem kasa ıcerısınde ıse sokup kasa dısında uzay montaj test edın

Alıntıları Göster
    rami çıkarınca dıııt dııt diye bi ses geliyo takınca sess yok n-buzzer nedir bilmiyorum.
  • quote:

rami çıkarınca dıııt dııt diye bi ses geliyo takınca sess yok n-buzzer nedir bilmiyorum.
    ses duyuyorsanız buzzer vardır zaten sorununuz buyuk ıhtımalle ramın arızalı veya anakarta uyumsuz olması baska ram ıle denemeye calısın sıstem acacak buyuk ıhtımalle
  • quote:

ses duyuyorsanız buzzer vardır zaten sorununuz buyuk ıhtımalle ramın arızalı veya anakarta uyumsuz olması baska ram ıle denemeye calısın sıstem acacak buyuk ıhtımalle

Alıntıları Göster
    tmm saolasın pegasus başka ram bulabilirsem denerim inş.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bellekler sıfır mı alındı ?

Başka bir marka ile değiştirin onları.
  • quote:

Monitör bağlantısını da kontrol et son olarak.. bağlantı kablosu gevşemiş ya da iyi takılmamış olabilir.. Bu da değilse, anakart, ekran kartı ya da PSU arızalı olabilir.. Bir de RAM anakartın destek listesinde yoksa o da sorun yaratabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Monitör bağlantısını da kontrol et son olarak.. bağlantı kablosu gevşemiş ya da iyi takılmamış olabilir.. Bu da değilse, anakart, ekran kartı ya da PSU arızalı olabilir.. Bir de RAM anakartın destek listesinde yoksa o da sorun yaratabilir..

Alıntıları Göster
    @Angelmax

O listelere takılmamak lazım, listede olup da çalışmayan, listede olmayıp da çalışan bellekler olabiliyor.

Başka bir marka ile değiştirsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.