Corsairin sıvı soğutma desteğine bi bakın. 7950X i niye düşündünüz ki. |
Yeni sistem için tavsiyelerinize ihtiyacım var. (2. sayfa)
-
-
aslında zaten en üst işlemci 7950X olduğundan ilk onu düşünmüştüm. ancak onun için sıvı soğutma zorunluluk, dediler. Sıvı soğutma ile uğraşmak istemediğimden en hızlı hava soğutma ile çalışan işlemciye baktım.
Yanlız Intel işlemciler daha çok güç kullanıyor, ısınıyor; onlar için sıvı soğutma zorunluluk gibi bir uyarı görmedim.
-
İntelin yeni nesil üst seviye işlemcileri içinde sıvı soğutma gerekiyor.
-
-
RTX 4070 Ti e.kartı için ,7800X3D fazla bi işlemci. Düz Ryzen 7700 alınız. Sıvı soğutmaya da gerek kalmaz. Ayrıca RTX 4070 Ti nin 10000 tl ye kadar daha ucuz modelleri de var. 35000 TL ,bu kart için fazla.
-
Teşekkür ederim yardımlarınız için yıllarca oyun laptopu kullanıp sürekli işlemci dar boğazı ısınması vs. yaşamış biri olarak işlemciyi takıntı haline getirdim aman iyi olsun diye , ekran kartı için bu toplamayı yaptığım teknobiyotik sitesinde farklı galax marka var dediğiniz gibi 25 bin ancak nasıldır bilmiyorum hangi marka önerirsiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibcg1995 -- 14 Ağustos 2023; 21:27:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi ya işte, 7700 de ,darboğazda olmaz,ısınma da olmaz. 7800X3D yi ancak sıvı soğutmalar frenliyebiliyor. 7700 ü stok soğutucusu ile kullanacaksınız . Isı borulu iyi bi stok soğutucusu ile satılıyor.7800X3D soğutucusuz satılıyor,fazla ısındığı için.
Galax, tanınmış bi üreticidir. Kart guru3D sitesinden geçerli notları zaten almış.
AMD 2025 e kadar soket değiştirmeycek Daha ne işlemciler çıkarır o zamana kadar.3-5 sene sonra yine fazla ısınmayan ,çok daha güçlü bi işlemcisi ile bu makinayı upgrade ettiniz mi,artık,tabiri caizse, bu makina sizi eskitir,siz onu eskitemezsiniz.3-5 daha verip,mümkünse anakrtı biraz daha güçlü bi şey alırsanız,tam garanti olur.
guru3d.comGALAX GeForce RTX 4070 Ti EX Gamer White reviewhttps://www.guru3d.com/articles_pages/galax_geforce_rtx_4070_ti_ex_white_review,32.html
-
Anakart için bir öneriniz var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teknobiyotikteki anakrtlar içinde ,fazla açılıp saçılmadan, ama yine de sağlam bi kart olsun dersek,yine Asrock un daha üst seviye olan ve ATX formunda olan, şunu alın geçin. İlerde ,ısınma sorunu olmadan,istediğiniz işlemciyi takabilirsiniz.
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...AsRock B650 PG Lightning - AMD B650 6400+MHz(OC) DDR5, 2.5G Gaming Lan, Gen5 m.2, Soket AM5 ATX Anakart - Anakart - PC Bileşenleri | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-b650-pg-lightning-amd-b650-6400-mhz-oc-ddr5-2-5g-gaming-lan-gen5-m-2-soket-am5-atx-anakart.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X