Şimdi Ara

Yeni Sistem - Önlemler ve bir takım sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki sistemi bugün topladım. Daha montaj yapmadan sizlere sorularım var

İ7-13700K
    Sapphire6900xt
    Msi B760M-A wifii ddr5
    rampage p85 850W
    Gskill ram 2x16 ripjaws
    Nvme m2 ssd
    Cooler master 240mm sıvı soğutma

1-Oturduğum bina eski. Prizlerde topraklama yok. Geçen elektrik gitti geldi pc açılmadı. Ve ekran kartımın gpu-z grafikleri darmadağın şuan. Kesintiler yeni sistemi bozar diye korkuyorum. Önlem olarak ne yapılabilir?

2- Montaj sonrası bios güncelledim windows kurdum sürücüleri vs hallettik diyelim. Yapılması yararlı olur dediğiniz bir şey var mı?

3- nvme m2 ssd var. Ayrıca bir de depolama amaçlı hdd var elimde. Veriler önemli olduğundan depolama amaçlı bir ssd almalı mıyım? Veri kaybı riski hangisinde daha düşük?

4- win10 home lisansım var. Win11e geçmemi önerir misiniz? Performans kaybı vs yaşar mıyım ?

5- tüm bileşenlerin entegre şekilde çalışmalarını takip edebileceğim uygulama var mı? gpu-z ile ekran kartını anlık izleyip yorum yapıyordunuz o şekilde.

6- ekran kartını ikinci el aldım. Fakat garantisi devam ediyor. Alırken test vs yaptırdım gayet iyi gibi ama yinede karta bakıp yaptırabilir miyim? Yaptırsam iyi olur mu? Endeks bilişim isimli bir firma. Firmayı tanıyan vardır belki , gönderme bakmıyorlar vs tarzı bir yorum bile olur.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler
    Herkese sevgiler saygılar hürmetler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• O rampage psu ya hiç bir şekilde güvenmezdim. Sıvı soğutmanın kılı-tüyü çok fazla. Bence hala efektif ve verimli değiller. Yani bir kule tipi soğutucu kadar. w11 şu an çöp, w10'a dönmüştüm. Lisans filan zaten hikaye, aktivasyon için güvenilir yöntemler var. Yine de çok istiyorsanız ''ömür boyu garantili'' denilen 1-2 yıl çaışacak yalan lisans kodlarını 20-40 tl ye alabilrisiniz.

Bina da topraklama yoksa pc yi kaliteli bir prize takın sorun olmaz. Kasa montajını da yaparken dikkat edin anakart kasaya direk değmesin. Ya da kasaya bakır kablo atıp ucunu toprağa verin bu da çözer.

Ekran kartının durumuna bağlı, bakım denilen şey iyice tozunu temizlemek ve macun yenilemek. Anlamıyorsanız bulaşmayın ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 7 Eylül 2023; 6:54:18 >
  • Hayırlı olsun güle güle kullan.

1. Akım korumalı prizin faydası olabilir.
    2. işlemci chipset sürücüleri, ME sürücüleri, HDD varsa AHCI sata sürücülerini yüklemen gerek.
    3. Sürücülerin saglık durumu iyi ise depolama için yeterli. oyun depolamak için SSD çok daha iyi olur.
    4. Güncel işlemcilerin tüm kabiliyetlerini tam anlamıyla kullanılabilmesi için win11 öneriliyor. Bileşenler yeterli performans anlamında bir kayıp olmaz aksine win11 web performansı w10dan çok daha iyi.
    5. HWinfo kullanabilirsin ancak 7/24 açık kalmasına gerek yok bir kaç oyun veya benchmark esnasında sıcaklıkları voltajları gözlemlemen yeterli.
    6. Sıcaklık degerlerini çalışma frekansında anormal bir durum yoksa sorun yoktur. Bakım isteyen kart GPU based oyunlarda sıcaklıkların artmasıyla anında belli olur.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Montajı tamamladıktan sonra bakayım hepsine. Ekran kartı umarım üzmez.
    Win11 dijital lisans alabilirim evet. Ama dediğim gibi zamanında w10 çıktı uzun bir süre sorunları devam etmişti. Aynı durum w11 için geçerli ise beklemek istedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1200VA (720w) line interactive ups alıp voltaj akım zıplamalarından korunabilirsiniz. 2k gibi fiyatı var. ayrıca elektrik gidince kasa pat kapanmaz. elektrik için çakma çözümler yerine mümkünse bütçeniz varsa ups kullanın.

bir de önemli veri varsa google drive aboneliği alın 2tb 300tl riske girmeyin. forumda 5 yıllık abonelik nasıl alınır konusu da mevcut (dolar artışından etkilenmemek için)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.