Şimdi Ara

Yeni Sistem Stabil Sorunu ve Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım arkadaşlar.

Sorunuma gelicek olursak 1 ay kadar önce yeni bir sistem topladım sistemde stabil sorunu olduğunu düşünüyorum ama henüz ne olduğunu çözemedim. Win7'lerin hepsini tek tek kurdum basic'den ultimate 7600'e kadar. Fakat sürekli garip garip bazende bilindik hatalarla karşılaştım. 32 bit ve 64 bit sistemlerde kasma yavaşlama crash dump hataları gördüm. Windows XP kurulumu imkansız çünkü bu işletim sistemini kurdum ilk olarak ve en basitinden counter gibi eski ve yüksek donanım istemeyen bir oyunda bile donmalar oyundan atmalar yaşadım. Sistemimde tamamen kalıcı donma olmadı kasmalar, hoş geldiniz ekranında uzun beklemeler, açılışta "windows u normal olarak başlat" yazısı ve ona bastığım halde tekrar tekrar reset atıp aynı yere gelmesi vs vs.. hatalarla karşılaştım şimdi ben ne yapayım anlamadım arkadaşlar aşşağıda sistemimin tüm özelliklerini yazdım. Konu hakkında yardımcı olabilicek veya görüş bildirebilecek arkadaşlar üstadlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

SİSTEMİM:

intel CORE i5 650 İşlemci
    Gigabyte P55-US3L Anakart
    Hi-LEVEL 2GB DDR3 RAMx3
    Nvidia GeForce 9800GT 1GB 256bit Ekran Kartı
    Thermalthake PSU 450W
    Önde ve Yanda 25cm'lik 2 fan + Arkada 15cm'lik fan ve tüm donanımlar kendine ait soğutma ile birlikte çalışıyor.

• Overclock yapmadınız değil mi?
  • hayır sistemim yeni ve overclock işlemine gerek yok.. yapmadım.
  • Yeni donanımlar konusunda fazla bilgim yok ama BIOS ayarlarınızı sıfırlayın diyorum. Ters bir ayar yapılmış olabilir.

Sistem tavsiyeleri bölümümüze bir sorsaydınız keşke bu kombinasyonu.
  • psu daha yüksek seçilebilir(di)
  • Psu Sistem yeter gibi

İşlemci Fanının Tam oturup oturmadıgını tekrar kontrol et.
    Ram Slotunu Değiştirip Dene..

Bi de o sisteme o ekran kartı hiç gitemiş be dostum kesin elinde vardı değerlendireyim demişsindir
  • BIOS ayarları yapılmadı default halde ama yinde bir deniyim. Thermalthake 450W yeterli sistem için şuanlık.. Ekran kartını maddi imkansızlıklardan bunu alabildim :) ekran kartı tavsiyeleriniz varsa alabilirim ama öncelikli olarak bu stabil sorununu ortadan kaldırmak amacım cünkü cidden can sıkan bi durum. PSU yu seçmedim vardı zaten. Ayrıca ramleri tek tek söküp denemiştim yada teker teker çalıştırmayı veya slotların yerini değiştirmeyi sorun devam ediyor. Şuan iş yerinde oldugum icin aksama bakıcam tavsiyelerinizi denicem..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios güncellemeyi denediniz mi?
  • C:\Windows\Minidump klasörünü upload edip buraya link koyun, birde HDTune programında Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken bir ss koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Kasım 2010; 14:12:28 >
  • @exfat hocam yukarıdaki mesajda da yazdıgım gibi şuan iş yerindeyim vakit buldukça önerilerinizi takip ediyorum akşama deniyip dediklerinizi yapıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

C:\Windows\Minidump klasörünü upload edip buraya link koyun, birde HDTune programında Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken bir ss koyun.

Bu HDTune ss:

http://img593.imageshack.us/img593/163/hdtuness.jpg

Buda Minidump upload:

http://hotfile.com/dl/85146710/da76137/Minidump.rar.html

• @junkers
    Sistem yeni olduğu halde şimdiden hdd de 3 badsector oluşmuş ve yedek sector kullanılmış , alttada bilinmeyen değerlerde sorun var uyarısı yapıyor ama hdtune nin eski versiyonunu kullanmışsınızhttp://www.hdtune.com/files/hdtunepro_460_trial.exe yeni versiyonla tüm değerler gözükürken tekrar ss koyarsanız bilinmeyen değerlerin ne olduğunu anlayabiliriz.
    Dump dosyalarını inceliyorum..
  • http://img695.imageshack.us/img695/163/hdtuness.jpg

bu sizin verdiginiz linkteki hdtune programı ile alınmış ss..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junkers -- 26 Kasım 2010; 19:10:03 >
  • dostum ram yataklarını kontrol etmelisin anakartların la uyumlu olup olmadığına bak ramlar de arızalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

dostum ram yataklarını kontrol etmelisin anakartların la uyumlu olup olmadığına bak ramlar de arızalı olabilir.

hocam ram yatakları derken ram'lerin hepsini teker teker denedim sorun oldugunu düşünmüyorum ayrıca DDR3 destekli yuvalara Hi-Level DDR3 1333 2gb lık 3 tane ram takılı.. Birde ilginç olan ne kötü şansım varmış benim pc alalı 2 ay olmadı :(
  • Sorun harddisk kaynaklı gibi dump dosyalarında ekbir sürücüden dolayı mavi ekran olayı olmamış sadece işletim sisteminin kendi dosyaları hatayla karşılaşmış buda ya hdd de yada ramlerde sorun olduğunu gösteriyor, hdd de sorun olduğu belli birde ramleri Memtesthttp://www.memtest.org/ programıyla test etmek faydalı olabilir siteden iso dosyasını indirin nero veya ultra iso gibi bir program ile imaj dosyasını(.iso) cd ye yazıp sistemi cd den başlatın test otomatik olarak başlayacakdır pass değeri %100 oluncaya kadar test devam edecekdir (uzun sürebilir) hata tespit edilirse Error bölümündeki değer artacakdır.
  • ram leri taktığın yere anakartla birleşik olan bölge oradan kaynaklı sorun olabilir. ddr 3 var diyorsun top. 2gb ram var diyorsun 512-512 1gb takılı olmalı 1gb olanı çıkart ve öyler kulllan
  • o halde hdd yi değiştirmek çözüm olacaktır sanırım.. Nasıl olsa garanti kapsamında olduğundan problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

ram leri taktığın yere anakartla birleşik olan bölge oradan kaynaklı sorun olabilir. ddr 3 var diyorsun top. 2gb ram var diyorsun 512-512 1gb takılı olmalı 1gb olanı çıkart ve öyler kulllan

hocam yukarıda belirttim yanlış anlaşıldı sanırım 2gb ddr3 1333 ram var bu tel slottaki ram yani 2gblık tek ram bundan 3 tane var zira "x3" yazdım :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.