Şimdi Ara

Yeni sistem topladım, sistem açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem topladım. Sistemin özellikleri şu şekilde:

Conroe E6600
    Team 2*1 800
    Gigabtye DS4
    Msi 1950pro
    Fsp 700W

Şimdi herşeyi taktım tam olarak. Güç kaynağına taktım, cpu'nun güç kablosunu taktım, atx kabloyu taktım, power'a bastım ama sistem açılmıyor. Ne fan dönüyor, ne bir ışık yanıyor.
     Yeni sistem topladım, sistem açılmıyor!

Yalnız power'a basınca resimde gösterdiğim yerden hafif bir duman çıkıyor ve koku geliyor. Kısadevre olmuş olabiliceğini düşünerek, etrafındaki kabloları da çıkardım, etrafını temizledim ama maalesef yine aynı şekilde koku geliyor. Yalnız bu sefer duman çıkmıyor gibi. Acaba anakartın o kısmı yandı mı? Bana önerebileceğiniz herhangi birşey var mı? Birazdan her ihtimale karşı şu anki bilgisayarımın güç kaynağını çıkarıp, onunla açmaya deneyeceğim ama sorun anakarttan gibi görünüyor, gördüğünüz üzere.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• kardeş bence bi daha açma anakartın gümlemiştir büyük ihtimalle aldığın yere toplattrıp keşke test ettirseydin
  • Parçaları farklı farklı yerlerden aldım, zaten aynı yerden alsam da ben toplayacaktım. Anakartta bir problem var büyük ihtimalle de niye böyle oldu onu anlayamadım. Herşeyi düzgünce taktım, yerleştirdim ama maalesef açılmadı işte. En iyisi aldığım yere götürüp, değiştiriyorlarsa değiştirtmek. Ama bu arada başka yapabiliceğim birşey varsa da onları da denemek lazım. Başka çözüm önerisi olan var mı?
  • Ufff yazık olur sistem de baya bi güzelmiş!
  • Farklı bir güç kaynağı ile denediniz mi?
  • Güç kaynağını değiştirmeyi deneyecektim şimdi. Önce sadece bir ram ve ekran kartını takıp uzay montaj yapıp çalıştırmayı denedim. Nasıl olduysa çalıştı. Herhalde bir kısadevre oldu kasanın içinde. Şimdi diğer parçaları takıp, Windows'u da kurup tam olarak deneyeceğim daha sonra kasaya tekrar koyacağım, inşallah bir problem çıkmaz. Yoksa hevesim kursağımda kalıyordu, yeni almışız bir sürü para vermişiz, çalışmayınca insanın morali bozuluyor tabi. İnşallah gerisini kazasız belasız atlatırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agemennon -- 27 Ocak 2007; 18:25:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.