Merhaba arkadaşlar yeni bir üyeyim bilgisayar toplamak istedim ama işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim.
1)Amd ve intel arasında çok fazla bir fark var mı acaba ??? ben daha ucuz oldugu için amd bir sistem toplamayı düşünüyorum. İntelin işlemcileri biraz tuzlu o farkı verecek kadar bir kalite farkı olur mu ???
2)DDR2 ve DDR3 arasında fiyat olarak fazla bir fark yok ama performans açısından önemli bir fark olur mu ??? Tavsiyeniz nedir ???
3)İşin açıkçası fazla bir bilgim olmadığından işlemci-anakart-ekran kartı arasına uyum sorunu olmasından korkuyorum . Toplamak istedigim bilgisayar ;
İşlemci ===>AMD Phenom II X2 550 AM3 3.1GHz 7mb İşlemci2 ===>AMD Athlon II X4 635 AM3 2.9GHz 2mb
(İşlemci olarak 2 seçenek düşündüm ama performans açısından hangisi daha mantıklı olur bilemedim arasından 20tl kadar fark var ve kafamı karıştıran bir durumda Önbellek olarak 7mb ve 2mb olayı açıklayabilirseniz sevinirim. )
(Anakart hakkında hiç bir bilgim yok alırken nelere dikkat etmek lazım , mesela 1333-1600-1800 mhz farklıkları , soket tipi ???)
Ekran Kartı===>SAPPHIRE HD4650 GDDR3 1GB / 2.8GB HM 128Bit atı dx10.1 Ekran Kartı2===> ASUS HD5450 GDDR3 1GB 64Bit ATI DX11
(Ekran kartı hakkında da fazla bir bilgim yok açıkcası :D Bu kartlardan handisini tercih etmek daha mantıklı olur ve Biri 128 bit dx10.1 - digeri 64bit dx11 ??? tercih ederken" bit "olayımı önemli yoksa" dx " olayımı ???)
RAM===>Kingston 2gb DDR3 1333mhz tek modül
HARDDISK===> SEAGATE 500GB 16MB SATA2
Biraz fazla soru sordum galiba şimdiden teşekkürler...
bütçe ve gereksinimleri yaz hocam elimizden geleni yaparız yardım konusunda
Bütçe : max 500 TL En azından beni 2 3 yıl oyun anlamında tatmin etsin...Mesala PES 2013 e kadar idare etsin
CPU AMD ATHLON II X3 440 AM3 3.0 GHz, 1.5 MB, BOX İşlemci 77 $ ( 116,96 TL) ANAKART ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3 105 $ ( 159,50 TL) BELLEK - RAM HI-LEVEL 2 GB DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU) 49 $ ( 74,43 TL) HDD SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm 49 $ ( 74,43 TL) Ekran kartını sana bırakıyorum anakartı ileri dönük yazdım ilerde alırsın amd phenom ii x6 şu an ki işlemcin %10 overclock stock fan ile çalışır 3.3ghz rahat rahat oyununu oynarsın ekran kartına gelince ddr5 5770 almanı tavsiye ederim .
CPU hakkında birkac sorum olacak; X3 le X4 arasında ne kadar perf. farkı olur ? birde benim verdiğim sistemde uyum sorunu varmıdır ? 5770 bizi aşar . önerebileceğin başka kart var mı ? bu arada fiyatlar nerden
fiyatlar çoğu internet satışı yapan yerde 3 aşağı 5 yukarı aynıdırwww.teknofiyat.com dan en iyi sonuçları bulabilirsin işlemci 3 çekirdek şu andaki sistemle yazılan oyunların hiç birinde sorun yaşamadan oynayabilirsin 128bit ddr3 yada ddr5 uygun bi kart alabilirsin ekran kartı olarak niye ilerde fazla performans istersin x4 işlemciye gerek yok şu an için bu bütçeyle rahatlayınca o anakartta takarsın amd phenom ii x6 yı babalar gibi her işini görür yanına 2gb bi ram daha takarsın tadından yenmez ama dediğim gibi işlemci anakart ram şu an senin işini her türlü görür
Haklısın arkadaşım bu dogrultuda bişeyler yapmayı düşünüyorum...Eyw.saolasın... Bide son olarak bişey sorayım kardeş..Bende 2003te aldıgım bi bilgisayar var acabaonun kasasına yeni parça alınca taksam sorun olurmu ??? power falan bu anakartla alacagın orta düzeyde bir erkan kartını destekler mi ???