Şimdi Ara

Yeni sistem topluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Öncelikle foruma yeni üye olduğumu belirtmek isterim.Daha doğrusu önceleri de forumdan haberim vardı ve takip ediyordum ama yeni üyelik sistemine geçildiği için üyeliğim silinmiş. Ben de tekrar üye oldum.
    Arkadaşlar yazımın konusuna gelirsek ben bu akşam yeni bir toplama pc sahibi olucam. oluşturduğum sistemi sizlerle bir paylaşayım dedim. Eğer oluşturduğum toplama pc hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Bu arada OErdem ve SorrowOcean adlı üyelere bana yardımcı olan konuları için ayrıca teşekkür ederim.
    Ayrıca teşekkür foruma katkıda bulunan diğer tüm üyeler için.

Kullanım amacı : Autocad çizim, 3dmax(3 boyut modelleme, animasyon oluşturma) , sony vegas pro 8(video düzenleme), photoshop... gibi programları kullanıyorum. Download yapıyorum (film, müzik vs..) ve biraz da oyun tutkunuyum :))

Bütçe: yaklaşık 2000 TL Monitör dahil (kasa için yaklaşık 1500- 1700 TL)

Sistem özellikleri:

İşlemci: intel Q8300 Quad Core 2.53 Ghz 4 MB CACHE 1333 FSB 45 NM
    Anakart: GIGABYTE GA-EP45-DS3L P45/ICH10 DDR2 1200 MHZ 1600FSB
    Bellek(RAM): 4 Gb (2Gb*2) XMS2 1066Mhz DDR2 8500 Kit CL5
    Ekran kartı: SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512 MB 256 Bit
    Sabit disk: SEAGATE 250 GB 16 MB SATA2 7200 RPM
    Dvd- yazıcı: 22X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    Kasa/güç kaynağı: COOLER MASTER RC-334 460W MidT ATX SİYAH KASA
    İşletim sistemi: VISTA, XP (karar veremedim)

Sizce nasıl bir sistem? Değiştirmem gereken önemli bir yer var mı( fiyat farkı çok olmaması kaydıyla) ?

PC BIOS ve overlock dan anlamam ama bunları da öğrenmek istemiyor değilim doğrusu. Herkesin paraf paraf yazdıklarına bakılırsa önemli bir şey olsa gerek.:)

Bu sisteme senede 250-400TL lik bir upgrade, takviyeyle her sene dinç tutabilir miyim? Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler...

• Hoşgeldiniz öncelikle, sisteminiz güzel bir iki noktaya dikkat çekmek istiyorum...

İşlemci: intel Q8300 Quad Core 2.53 Ghz 4 MB CACHE 1333 FSB 45 NM (işlemci gayet güzel şimdi herkes Q9550 tavsiye edicekler gerek yok o kadarına)
    Anakart: GIGABYTE GA-EP45-DS3L P45/ICH10 DDR2 1200 MHZ 1600FSB (Aynı serinin DS3R olanını tavsiye ederim crossfire destekli olur ilerisi için)
    Bellek(RAM): 4 Gb (2Gb*2) XMS2 1066Mhz DDR2 8500 Kit CL5 (A-data Vitesta 2*2 kit 1066mhz alabilirisn 145 lira sanırım seçtiğiklerin ne akdar bilmiyorum)
    Ekran kartı: SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512 MB 256 Bit (sonic modelini alabilirsin soğutması daha iyi)
    Sabit disk: SEAGATE 250 GB 16 MB SATA2 7200 RPM (320gb seçebilirsin sabit diskten kısmak iyi olmuyor kapasite büyüdükçe fiyat farkı çok daha az oluyor)
    Dvd- yazıcı: 22X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI (gayet iyi ve ekonomik)
    Kasa/güç kaynağı: COOLER MASTER RC-334 460W (kasa da gayet iyi daha üst powerlı model de bakabilirsin ilerde power değiştirmek zorunda kalmazsın)

• Bir düzenleme de ben yapayım bari.Seagate yerine Samsung veya Western Digital öneririm.Özellikle de Samsung.Seagate de bir iki hata mı ne varmıdıydı.Lakin Seagate yine de pek kötü sayılmaz
  • Q6600 öneririm iyi oc yaplıyor
    ep45-ds3l güzel seçim yanlız ep45-ds3r veya ep45c-ds3l öneririm
    ramleri a-data 4 gb 1066 mhz öneririm
    ekran kartını hd4850 sonic öneririm soğutması iyi
    kasa akasa zen 520 w öneririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkboy22

Q6600 öneririm iyi oc yaplıyor
    ep45-ds3l güzel seçim yanlız ep45-ds3r veya ep45c-ds3l öneririm
    ramleri a-data 4 gb 1066 mhz öneririm
    ekran kartını hd4850 sonic öneririm soğutması iyi
    kasa akasa zen 520 w öneririm

akasa zen 520 watt powerli olan modelini gördüm ve inanılmaz dayanıksız bi kasa.saclar elimde kalacak gibi hissettim.şu anda enermax chakra 25 cm fanlı modelini ve glacial power 550 watt power suplay kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.özellikle psu nun fanının bilgisayar kapandıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha çok düşük devirde ve sesi bile duyulmayacak kadar sakin bi şekilde soğutmaya devam etmesi ve otomatik durması muhteşem bi özellik.tabi tercih meselesi, donanımhaberdende ödül almış bi kasa akasa zen, ama nedense bana çok oyuncak gibi geldi ve dökülecek gibi duruyo..belirtmek istedim..kasa limitin nedir bilmiyorum ama gördüğüm için söylüyorum,benim kasanın bide big toweri var oda yanında 25 cm fanlı şu an tam hatırlamıyorum fiyatını ama oda muhteşemdi ve gayet geniş...

dostum bu benim kullandığım kasahttp://www.mavibilgisayar.com/ud/3411

buda dediğim big tower olan modelihttp://www.mavibilgisayar.com/ud/10812

yine söylüyorum sadece kasaya ne kadar ayırdın ama ben kullandığım kasadan memnunum ve tavsiye ederim.daha geniş olsun istersen de diğer modelini öneririm.tabi bide psu alman gerekecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodstar -- 21 Şubat 2009; 16:06:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

Bir düzenleme de ben yapayım bari.Seagate yerine Samsung veya Western Digital öneririm.Özellikle de Samsung.Seagate de bir iki hata mı ne varmıdıydı.Lakin Seagate yine de pek kötü sayılmaz

western digital kullanıyorum ve çok güzel..
  • Bende kullanıyorum 400 lük çok iyi yaw.Hiçbişisi yok en önemli WD in dayanaklılığı
  • Arkadaşlar bilgisayarımı orjinal işletim sistemimle birlikte dün aldım sistem şu şekilde oldu:

İşlemci:-------------- intel Q8300 Quad Core 2.53 Ghz 4 MB CACHE 1333 FSB 45 NM
    Anakart:------ -------GIGABYTE GA-EP45-DS3L P45/ICH10 DDR2 1200 MHZ 1600FSB
    Bellek(RAM):----- ----CORSAIR 4 Gb (2Gb*2) XMS2 1066Mhz DDR2 8500 Kit CL5
    Ekran kartı: ----------SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512 MB 256 Bit
    Sabit disk: ------------SEAGATE 320 GB 16 MB SATA2 7200 RPM
    Dvd- yazıcı: -----------LG 22X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    Kasa/güç kaynağı:--- COOLER MASTER RC-334 460W MidT ATX SİYAH KASA
    Monitör: ---------------21.6" 2243LNX Geniş Ekran Lcd Monitör
    İşletim sistemi: ------- XP home edition
    kalvye mouse:---------logitech kablosuz
    joystick:----------------logitech attack 3
    hoparleör:--------------MICROLAB 2+1 40 Watt

Nasıl omuş sizce yorumlarınızı bekliyorum ? Bir de bu aralar kimsenin dilinden düşüremediği şu crysis i düzgün çalıştırır mı?

Bir de yardımcı olabilirseniz eğer xp ram imi 3.25 gb olarak gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim? 64 bit işletim sistemi almam gerekiyormuş galiba ama xp de böyle bir eklenti var mı?

• 32 bit işletim sistemlerinde 4gb ramin tamamını kullanamazsın 64 bit işletim sistemi kurman gerekiyor. 64bitlik xp ler mevcut ama makinen çok güçlü bence 64 bit vista kur. Hayırlı olsun bu arada
  • Sistemin çok güzel crysis i de çok güzel oynarsın.arkadaşında da dediği gibi vistaya geçsen daha da performans alırsın bu sistemle.Yalnız HDD ni değiştirebilirsen Samsung ve ya WD al.Her zaman söylerim bu aralar Seagate in yanından bile geçmeyin birçok hataları mevcut.Ama sen almışsın zaten.Değiştirebilirsen değiş HDD ni.Eğer değiştirmezsen de boşver kafana takma

quote:

Orjinalden alıntı: pAntastic

Arkadaşlar bilgisayarımı orjinal işletim sistemimle birlikte dün aldım sistem şu şekilde oldu:

İşlemci:-------------- intel Q8300 Quad Core 2.53 Ghz 4 MB CACHE 1333 FSB 45 NM
    Anakart:------ -------GIGABYTE GA-EP45-DS3L P45/ICH10 DDR2 1200 MHZ 1600FSB
    Bellek(RAM):----- ----CORSAIR 4 Gb (2Gb*2) XMS2 1066Mhz DDR2 8500 Kit CL5
    Ekran kartı: ----------SAPPHIRE HD4850 GDDR3 512 MB 256 Bit
    Sabit disk: ------------SEAGATE 320 GB 16 MB SATA2 7200 RPM
    Dvd- yazıcı: -----------LG 22X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    Kasa/güç kaynağı:--- COOLER MASTER RC-334 460W MidT ATX SİYAH KASA
    Monitör: ---------------21.6" 2243LNX Geniş Ekran Lcd Monitör
    İşletim sistemi: ------- XP home edition
    kalvye mouse:---------logitech kablosuz
    joystick:----------------logitech attack 3
    hoparleör:--------------MICROLAB 2+1 40 Watt

Nasıl omuş sizce yorumlarınızı bekliyorum ? Bir de bu aralar kimsenin dilinden düşüremediği şu crysis i düzgün çalıştırır mı?

Bir de yardımcı olabilirseniz eğer xp ram imi 3.25 gb olarak gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim? 64 bit işletim sistemi almam gerekiyormuş galiba ama xp de böyle bir eklenti var mı?

• sistem süper olmuş kardeş.hayırlı olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.