Şimdi Ara

Yeni Sistem Topluyorum (Öneri&Yorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar birkaç gün içinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Biraz araştırmadan sonra parçalara karar verdim. Sistemi genel olarak oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde:

İŞLEMCİ: INTEL E6750 C2D ... 279YTL

ANAKART: GIGABYTE P35-DS3R 1333 MHz DDR2 16x LGA775 ... 185YTL

EKRAN KARTI: PALIT  GF8800GT 512MB 256BIT DDR3 16x ... 361YTL

HARDDISK: SAMSUNG 500GB 7200RPM 16MB SATAII ... 174YTL

RAM: 2 x TWINMOS DDR2 800 2048MB ... 144YTL

KASA: GIGABYTE  GZ-X3 460W SİYAH ... 133YTL

Hepsi toplam kdv dahil 1275 YTL tutuyor. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Edit: Parçaların fiyatlarını yanlarına ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hf -- 19 Ocak 2008; 3:47:54 >

• yanalrına fıyatlarını yazabılırmısın acaba.bana cok tutmus gıbı geldıde
  • hard disk neden samsung, önerilen bir ürünmü? ben olsam seagate alırdım, birde almışeken rami 3 gb yap gitsin bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mez

hard disk neden samsung, önerilen bir ürünmü? ben olsam seagate alırdım, birde almışeken rami 3 gb yap gitsin bence.

Hocam sen mümkünse kimseye tavsiyede bulunma, olur olmaz saçmalıyorsun. Hani birşey yazdın açıklamasını da yaz. Samsung olmasınmış, peh. neden olmayacakmış , bana göre de samsung olsun, evveliyattan beri hep sessiz ve sorunsuz olmuştur samsung hdd ler. seagate de kötüdür demiyorum artık o da sessiz olmayı başarabildi tabi ama senin yorumun eksik ve yersiz.

ram' e gelince 2gb olunca dual ama 3gb olunca dual çalışmaz, faydası değil zararı olur +1gb ramin. 64bit veriyolu yla neden çalışsın 128bit dual ile çalışabiliyorken..??

hf hocam sistemde işlemciye bence o para verilmez, ya şunu al
    http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,57380/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/

ya da e2140 al çok rahat kendi soğutucusu ile %100 hızaşırtmalı günlük kullanabilirsin o anakart ile. Kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: mez

hard disk neden samsung, önerilen bir ürünmü? ben olsam seagate alırdım, birde almışeken rami 3 gb yap gitsin bence.

Ram 4GB zaten 2x2GB şeklinde. Harddisk'i samsung olarak düşündüm çünkü daha sessiz ve çok daha ucuz. Açıkçası hdd'de performansa da pek önem vermiyorum, çalışsın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hf -- 19 Ocak 2008; 4:06:47 >
  • @hiickimse

E8400 bütçemi biraz aşıyor E6750 ile de arasında fiyat farkını karşılayacak düzeyde bir performans getirisi olacağını sanmıyorum açıkçası. E2140'de tam bir f/p ürünü olmasına rağmen dual core olduğundan ve artık eskidiğini düşündüğümden pek makul gelmedi. Bu arada önerilerin için teşekkürler.
  • Allah akıl fikir versin. e8400 ile e6750 arasındaki 70 lira haketmediği bir para ama . %10 performans için e2140 ile e6750 arasındaki yaklaşık 200 lira hakedilen bir para, wallahi garipsiniz. ayrıca performansı da belli. neyse tabi birileri de e6750 alacak di mi, stoklar erisin
    quote:

Orjinalden alıntı: hf

@hiickimse

E8400 bütçemi biraz aşıyor E6750 ile de arasında fiyat farkını karşılayacak düzeyde bir performans getirisi olacağını sanmıyorum açıkçası. E2140'de tam bir f/p ürünü olmasına rağmen dual core olduğundan ve artık eskidiğini düşündüğümden pek makul gelmedi. Bu arada önerilerin için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %10 değil en az %40-50 performans farkı var e2140 ile e6750 arasında. O/c yapmayı da düşünmediğim için e2140'ın bir anlamı yok. E8400 ile E6750 arasında da öyle ahım şahım bir fark yok. Yurtdışında fiyatları aynı o işlemcilerin. E8400 daha avantajlı tabi yurtdışında ama burda 75 lira fark ile satılınca e 6750 daha ağır basıyor tabiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.