Şimdi Ara

Yeni sistem ve ram kurulumu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kisaca durumumdan bahsedeyim. Yeni bir sistem topladim fakat montajini da kendim yapmaya kalkistim, bir yerden baslamak gerek gec de olsa... :)
    Kurulum tamam, sorunsuz ilerledi her sey diye dusunurken, BIOS menusunde bellek frekanslarinin 1333 olarak gorundugunu fark ettim, 1600 olmasi gerekiyordu.

Anakart: Asus H97 Plus
    Bellek: Kingston HyperX Beast 2x8GB -1600mhz CL9

Baya bir arastirma yaptiktan sonra acaba bellekleri yanlismi taktim diye dusunmeye basladim, fotograflari ekliyorum ve degerli yorumlarinizi rica ediyorum. Iyi Pazarlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egla -- 28 Aralık 2014; 14:24:37 >

• Günaydın,

Bu forumda bu konuda 2 satır yorum yapacak kimsenin olmadığına inanmak istemiyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egla -- 29 Aralık 2014; 9:24:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trebs

Günaydın,

Bu forumda bu konuda 2 satır yorum yapacak kimsenin olmadığına inanmak istemiyorum. :)

XMP modu açın 1600 mhzye kendi ayarlıyacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Günaydın,

XMP modu açın 1600 mhzye kendi ayarlıyacaktır

Teşekkürler, akşam denememi yapıp sonucu bildireceğim.
  • Ramleri yanlış takmışsın hem daha iyi performans sağlayabilmesi için çift modül olan ramler Mesela 1-2-3-4 adet pin girişi varsa, çift modül ramlerin montajını 1-3 numaralı pinlere takılır diye biliyorum. bi dene istersen
  • Ramleri dual kit olarak takıp, XMP modülünü aktifleştirirsen frekans, zamanlama ve voltajı otomatik ayarlar sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ramleri dual kit olarak takıp, XMP modülünü aktifleştirirsen frekans, zamanlama ve voltajı otomatik ayarlar sistem.

Selam,

Dün cevap gelmeyince slotları değiştirdim dual kit olarak taktım, fakat bu şu sebeple çok zor oldu, fark ettiyseniz işlemci soğutucu oradaki slotların bir bölümünü engelliyor. Baya bir zorlanarak da olsa dual kit olarak monte ettim. Dual channel olarak görmeye başladı ama frekanslar düzelmedi...

Fakat XMP modülünü aktifleştirmem gerektiğini bugün sizlerden öğreniyorum, akşam UEFI'den kontrol edip yazacağım tekrar size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egla -- 29 Aralık 2014; 14:57:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 eski sistem güncellemesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi akşamlar,

XMP'i aktif hale getirdim ve dediğiniz gibi olay otomatik olarak ayarlandı. Şimdilik başka bir terslik yok gibi gözüküyor, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egla -- 29 Aralık 2014; 20:29:11 >
  • quote:

İyi akşamlar,

XMP'i aktif hale getirdim ve dediğiniz gibi olay otomatik olarak ayarlandı. Şimdilik başka bir terslik yok gibi gözüküyor, teşekkürler.

Geçmiş olsun hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.