Şimdi Ara

YENİ SKODA FABİA ANA KONU (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
32
Favori
47.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hmm peki teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

o zaman değişen bir şey yok demektir.

hocam 2016da arka park sensörü var, 2015de yokmuş.

yeni fiyat alan var mı ? şu an style paket ne kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xf -- 28 Temmuz 2016; 19:30:53 >
  • xf kullanıcısına yanıt
    park sensörü çok da elzem bir donanım değil aslında.
    ambition pakete mi eklemişler bunu.
    bayiden istendiğinde bazıları zaten hediye edebiliyor.
  • arkadaşlar fabia style donanımda cruise control opsiyonu var mı?varsa kaç bin lira?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

park sensörü çok da elzem bir donanım değil aslında.
    ambition pakete mi eklemişler bunu.
    bayiden istendiğinde bazıları zaten hediye edebiliyor.

bayinin taktığı ile orjinali farklı, orjinalinde araç ekranında görsel ile yönlendiriyor.
  • xf kullanıcısına yanıt
    ambition donanımda var mı artık?
  • xf kullanıcısına yanıt
    Bayiden aldıktan sonra serviste taktırırsan 1200tl, orjinalden direk siparişle taktırırsan 400tl
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır farklı forumlarda gezindim, farklı kullanıcılarla konuştum, fiyatları ve testleri karşılaştırdım. Bu segmentte amaca yönelik beğendiğim 3-4 model var.

Polo 1.2 TSI DSG 90bg Lounge ve Fabia 1.2 TSI DSG 110bg Style arasında kalanlar için;

Polo daha pahalı (6-7K TL), daha dar, bagaj hacmi küçük, 20bg daha düşük performans ve Yaklaşık 5-6 yıldır aynı kasa -ama beğendiğim bir dizayna sahip-, Hız sabitleme, soğutmalı torpido ve sensör ekstraları mevcut. Bununla birlikte 2. elde kolaylıkla satılan bir araç.

İbiza 1.0 ECO TSI DSG 110bg Style ve Fabia 1.2 TSI DSG 110bg Style

İbiza 4-5K daha ucuz, 1.0 3 silindir Turbo motor performans olarak 1.2 TSI Fabia ile aynı belki 1 pıtım daha iyi, Hız sabitleme var, 5'' dokunmatik ekran Fabia'dan daha küçük, performans ve yakıt tüketim değerleri Fabia dan iyi. Ama süspansiyon fecaat, konfor ve kalite Fabiadan geride, bagaj ve kabin hacmi Fabiadan kötü. Dizayn olarak arka Fabia 'dan bile kötü. Bu sınıftaki en iyi arka görünüm Polo'da.

Hyundai İ20 1.2 MPİ 84bp Manual Elite Blue ve Fabia 1.2 TSI 90bg Style

Hyundai i20 nin otomatik 4 ileri tam otomatik Atmosferik motoru ile Fabia DSG'yi karşılaştırmak acımasızlık olur diye manuelleri üzerinden yürüyeyim dedim.

i20 donanım ve dış tasarım olarak Fabia ya gömer, Fiyat olarak ise çok ufak farklılıklar var (1-2K). Hız sabitleme, dış tasarım (bence sınıfının en iyisi), geri görüş kamerasi, soğutmalı torpido vs. Fabia ile kıyaslanmayacak derecede çok artı sunuyor. Manuel atmosferik 84bg i20 motor Turbo Fabia karşısında ölü. Düz şehir içi trafikte hissetmesi zor olan bu fark uzun yol ve hafif eğimde kendini belli ediyor. Yakıt nerden baksanız şehir içi için 1.5lt fark yaratıyor (i20 7.5-8, Fabia 6-6.5). Panaromik seçenekler i20 için çok daha görkemli ve iç dizaynı başka boyuta taşıyor, Fabia cam tavan ise STD bir etki yapıyor.

Sonuç olarak;

2 kişiyiz, kolay satmak istiyoruz, arabanın adı olsun, kalite önceliğimiz derseniz : Polo 1.2 TSI DSG 90bg Lounge (63.600tl)
    Arada 4 kişi de bineriz, bagaj hallice olsun, performans isterim, İstanbulda sol bacak pert olmasın, Polo ya o parayı vermem, satmalık değil kullanmalık alacam derseniz: Fabia 1.2 TSI DSG 110bg Style (58.200tl+400tl Cruise System)
    Aileyiz, donanım teknoloji önemli, otomatik gereksiz, yaşlı başlı insanlarız performans uzun yol aramam şehir içinde sakin kullanacam, şık arabam olsun satışa koyduğum gün satayım derseniz : Hyundai İ20 1.2 MPİ 84bp Manual Elite Blue (54.850)

Allah yardımcınız olsun, çok sıkıntılı bir süreç

• İbizayı fazla yermişsiniz. İ20den önde bir araç. Kalite olarak da açıkçası fabia ile aynı geliyor bana

• Valla İbiza İ20den artıları var ki zaten genel TSI ların motor avantajları o da, yoksa donanım ve dış dizayn olarak İ20 bu sınıfa komple gömer. Ama türkiyede maalesef Hyundai ye ön yargı var. Bu Hyundai i20 ye koy EU6 motor, fiyatına da 5K ekle bak bakalım diğerlerinden satılan oluyormu.
  • Hocam hyundai ix35 kullanıyorum zaten. Hyundai markasını da seviyorum. Mesela tasarım demişsiniz. Kişisel görüş...buna göre en iyi en kötü denilemez. İbiza ecotsi b segmentindeki en iyi f/p arabası. Sonrasında da fabia geliyor bana göre. Polonun kalitesi iyi evet. Ancak hem pahalı hem de boş araba. Bize lounge donanımını 61e vereceklerdi en düşük. Birkaç daha verip üst segment almak varken kusura bakmasınlar yani o paraya polo almam

• Müdür zaten çok parametre var araçların üstünlük ve noksanlarını değerlendirebileceğimiz. O yüzden en güzel seçenecek araç arayan insanların kendilerine 5-6 ana kriter belirlemesi. Bunlara puan verip en yüksek puanı alan aracı gidip alması yoksa kafa bi milyon oluyor. Mesela önem sırasına göre benim 5 kriter;

1. Az yakan bir benzinli araç (Opel ve Kia araçlarının B segmentini eledim)
    1. Seri otomatik veya manual bir araç (Burdan yeni nesil DSG olmayan otomatikleri eledim zaten, i20 düz yolda şehir içinde fena değil yokuşta ve yüksek hızda üzer bu soru işareti bırakıyor bende)
    2. İç hacim&Bagaj&Konfor (İbiza bu konuda dar, Polo da bi nebze dar ama hemen eleyemiyorum şerefsizi, İbiza sert bir araba)
    3. Fiyat (Polo maalesef bu konuda abartıyor, istediğim özellikler Lounge da mevcut ama Fabia dan 6-7K fazla fiyat mantıklı gelmiyor)
    4. Satmayacam binmek istiyorum. (İkinci eli satılıyor diye İ20 ve Polo da şartlanmam, milletin düşüncesiyle aman onu satamazsın demeleriyle iş yapmak mantıklı değil)
    5. Donanım&Fiyat (i20 en iyisi, Fabia ve Polo aynı donanım seviyesinde olduklarında 6-7K fark oluşuyor, Fabia soğutmalı torpido ve Cruise sıkıntı)

Tüm kriterleri düşündüğümde %45 Fabia DSG Style, %30 Polo DSG Lounge, %25 İ20 belirledim. Şu saatten sonra şikayetleri ve kampanyaları takip ediyorum, bu süre içinde mantıklı bir kampanyaolur fiyat çok cazip gelirse Polo ve i20 düşünürüm ama sanırım Fabia DSG Style olacak gibi:)).

Bir soru soracam, sizde DSG Fabia 2. el alınır mı?. Garantisi devam eden 10000-20000 de bir Fabia 5-6 bin aşağısına alınsa mantıklı mı?

• Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum aracım 9 binde hiç bir sorunu yok, inşallah olmaz. DSG kullanımına dikkat etmek lazım ( yokuşta araç yükünü şanzımana yüklememek,sıkışık trafikte düşük devirde kullanmamamak vs) bunlar zaten insanı yoran veya işi zorlaştıran şeyler değil. Zamanla el alışkanlığı oluyor. İkinci el alırken bütün arabalara ön yargıyla bakarim. Bana göre boya vs.den onemli bilinçli kullanılmış bir araba bulmanız lazım araba hangi marka olursa olsun.

• Adam modelin ismine Elite blue demiş klima manuel, sırf onun için bile alınmaz arkadaşım.
  • 1.2 tsi 90 bg lere Prins bir kit çıkarmış 4500 lira fiyatı, bence çok yüksek. 3000 civarına düşerse taktırmayı düşünüyorum.

LPG li kullanan var mı şu an bu arabayı onu merak ediyorum.
  • civan76 C kullanıcısına yanıt
    Lansman zamanı dijital klima temin edemedilerse demek:)
  • civan76 C kullanıcısına yanıt
    Kaç yakıyor acaba bu kit'le?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ladiklims

Kaç yakıyor acaba bu kit'le?

Sıvı sistem değil bu kit. Yüzde 93 lpg kullandığını iddia ediyor montajı yapan eleman.
  • emesdos kullanıcısına yanıt
    bizim telefon da lg g4. mirrorlink üzerinden değil de androidauto üzerinden bağlanıyoruz. gayet güzel çalışıyor. yalnız androidautonun son sürümü sıkıntılı. bir önceki sürümünü yüklersen sorunsuz kullanırsın. telefonuna androidauto uygulamasını indir. bazı programları daha istiyor google music play falan. onları da indir. zevkle kullanırsın.
  • ibiza 1.0 style + plus dsg mi yoksa 1.2 fabia dsg style mi?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.