Şimdi Ara

YENİ STEPWAYCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ MUTLAKA OKU (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
6.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pendik asf 2 hafta sonra haber veririz dedi cumartesi 2 hafta olacak ses yok henüz bu titreme için.
  • fsclup F kullanıcısına yanıt
    Ben bu sabah servise bıraktım, seninle benzer sorunlarımız var titreme ve uğultu vede camdan gelen çıt sesi,klimada şu anda herhangi bir problem olmadı gerçi daha 1.haftalık araç ve izmir çok sıcak olduğu için klima hep devamlı 2-3 ayarda çalışıyor, Yalnız bir şey farkettim belki önemsiz ama önce kendime yuhhh dedim bakarken hiçmi görmedin be adam dedim,! aracın tavanda
    iki tane tutma kolu var arka kapı üstlerinde yok ağbi adamlar ne yaptıysa aracın ön kısmına yapmışlar ve ne çaldılarsa hep arka kısımdan çalmışlar,arka kapı kolları manuel,iki tane hopörler yok,kapı tutuma kolları yok,ulan kaç paralık şey bunlar be, neyse çok önemli şey değil bunlar olmasada olur ama insanın tuhafına gidiyor. @fsclup
  • Sizin aracda sag ustte tutma yeri var mi bende yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsclup F kullanıcısına yanıt
    şöför kapısının ve ön yolcu kapısının tavanların da birer tane var ama arka kapı tavanlarında yok:)) Bu nasıl bir anlayıştır bu nasıl bir mantıktır anlamadım gitti valla inanın. @fsclup

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 25 Temmuz 2013; 15:57:36 >
  • Evetttttt aracı servisten bir saat evvel aldım.!!!!
    Camlardan gelen rüzgar sesini halletmişler eskiye nazaran %80 daha iyi,
    Sebebi ise, kapı ayarları ve kapı lastiklerinden kaynaklanıyormuş.
    İkinci olay yol sesini çok içeriye almasıydı!
    Onuda halletmişler şöyleki; Lastikler yeni olduğu için janta alışma süresi var dediler, rot balans ayarı yapmışlar ve 1500 km den sonra gel tekrar rot balans ayarı yapalım ondan sonra bir gram ses duymassın dediler,
    üçüncü olay; 90-110.km arası süratle giderken Direksiyon titremesi!!! onunda lastikler ve balansların ayarsızlığından kaynaklandığını söylediler ama zamanım çok kısıtlıydı
    Onu test edemedim yarın inşallah.
    Dördüncü olay; Motordan gelen uğultu sesi!!!
    Motoru test etmişler hiç bir şey yok dediler,bunun daha iyi anlaşılması için araçla 2500-3000.km yapın yine aynı sesleri duyarsanız gelin motoru komple açarız dediler.
    beşinci olay; Sağ ön camdan kapanırken gelen çat sesi!!
    Onunda krikosunu değiştirecekler bayramdan sonra.
    Bu arada yol bilgisayarım halloldu!( Bilmiyorlar nasıl yapıldığını bilmiyorlar, evet ellerinde o alet var ama başka araçların işlemlerini yapıyoruz stepwayda böyle bir şeyin varlığından haberimiz yok dediler,ama başlarında bir saat durdum ve burdaki araç bilgisayarını açtıran arkadaşların mesajlarını print etmiştim yanımda götürdüm ve onlara gösterdim, o zaman seve seve ilgilenmek zorunda kaldılar ve hallettiler:)
    Servisin idare müdürüyle 40 dakika sohbet ettik adamın anlattıklarını sizlerle paylaşayım; Diyorki, kimin aklında ne şüphesi varsa hiç çekinmeden servislere gitsin kardeşim diyor, Sizlerin aklına takılan bu ve buna benzer arızalar diğer araçlarda belkide daha fazla oluyor dedi, Bu marka daha çok yeni bir takım eksiklikleri mutlaka çıkacaktır dedi
    Araçlar üretildikleri fabrikada yürüyen aksamı bant üstünde test edilir dedi,motorları ise eloktiranik cihazlar bağlanıp öyle test edilir dedi, hiç bir aracı imalatı bittikten sonra tek tek yola yada piste çıkarıp test etmezler dedi,sadece ellerindeki imalat şemasına göre ayarları yapılır ve satışa hazır hale getirilir dedi, Bizde aracı müşteriye sattığımız zaman müşteri alır biraz kilometre yapar (maalesef ülkemizim bütün yoları berbat dedi) bir takım eksiklikler ortaya çıkar dedi. Ancak bu arızalar 300 tane yeni araçta en fazla 10. tanesinde görülür dedi. İşin iyi tarafı bu aksaklıkllıkların daha yeni alındığı zaman olması bir bakıma iyi dedi hem garanti açısından hemde bir daha tekerür etmemesi açısından bizlere referans oluyor dedi.
    Bu arada aracım siyah renk biraz aksesuar koyalım sağına soluna dedik, cam çıtaları,ön ızgara çıtaları ayna kapakları, bagaj çıtası,kapı direklerinede bir şeyler takılıyormuş galiba bunlara toplam 600.tl fiat söylediler? ben servisin fiat verdiği bu kadar aksesuarı önümüzdeki hafta 210 tl'ye halledeceğim inşallah.
    Şimdilik bu kadar arkadaşlar, yarın otobanda motor uğultusu ve direksiyon titiremesi testlerini yaptıktan sonra sizlere burdan sonucunun ne olduğunu yazarım.

• Bu arada camlardan rüzgar sesi geliyor demiştikya, işte sebebi!

http://www.izleneo.com/0-km-dacia-kapi-ayari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Evetttttt aracı servisten bir saat evvel aldım.!!!!
    Camlardan gelen rüzgar sesini halletmişler eskiye nazaran %80 daha iyi,
    Sebebi ise, kapı ayarları ve kapı lastiklerinden kaynaklanıyormuş.
    İkinci olay yol sesini çok içeriye almasıydı!
    Onuda halletmişler şöyleki; Lastikler yeni olduğu için janta alışma süresi var dediler, rot balans ayarı yapmışlar ve 1500 km den sonra gel tekrar rot balans ayarı yapalım ondan sonra bir gram ses duymassın dediler,
    üçüncü olay; 90-110.km arası süratle giderken Direksiyon titremesi!!! onunda lastikler ve balansların ayarsızlığından kaynaklandığını söylediler ama zamanım çok kısıtlıydı
    Onu test edemedim yarın inşallah.
    Dördüncü olay; Motordan gelen uğultu sesi!!!
    Motoru test etmişler hiç bir şey yok dediler,bunun daha iyi anlaşılması için araçla 2500-3000.km yapın yine aynı sesleri duyarsanız gelin motoru komple açarız dediler.
    beşinci olay; Sağ ön camdan kapanırken gelen çat sesi!!
    Onunda krikosunu değiştirecekler bayramdan sonra.
    Bu arada yol bilgisayarım halloldu!( Bilmiyorlar nasıl yapıldığını bilmiyorlar, evet ellerinde o alet var ama başka araçların işlemlerini yapıyoruz stepwayda böyle bir şeyin varlığından haberimiz yok dediler,ama başlarında bir saat durdum ve burdaki araç bilgisayarını açtıran arkadaşların mesajlarını print etmiştim yanımda götürdüm ve onlara gösterdim, o zaman seve seve ilgilenmek zorunda kaldılar ve hallettiler:)
    Servisin idare müdürüyle 40 dakika sohbet ettik adamın anlattıklarını sizlerle paylaşayım; Diyorki, kimin aklında ne şüphesi varsa hiç çekinmeden servislere gitsin kardeşim diyor, Sizlerin aklına takılan bu ve buna benzer arızalar diğer araçlarda belkide daha fazla oluyor dedi, Bu marka daha çok yeni bir takım eksiklikleri mutlaka çıkacaktır dedi
    Araçlar üretildikleri fabrikada yürüyen aksamı bant üstünde test edilir dedi,motorları ise eloktiranik cihazlar bağlanıp öyle test edilir dedi, hiç bir aracı imalatı bittikten sonra tek tek yola yada piste çıkarıp test etmezler dedi,sadece ellerindeki imalat şemasına göre ayarları yapılır ve satışa hazır hale getirilir dedi, Bizde aracı müşteriye sattığımız zaman müşteri alır biraz kilometre yapar (maalesef ülkemizim bütün yoları berbat dedi) bir takım eksiklikler ortaya çıkar dedi. Ancak bu arızalar 300 tane yeni araçta en fazla 10. tanesinde görülür dedi. İşin iyi tarafı bu aksaklıkllıkların daha yeni alındığı zaman olması bir bakıma iyi dedi hem garanti açısından hemde bir daha tekerür etmemesi açısından bizlere referans oluyor dedi.
    Bu arada aracım siyah renk biraz aksesuar koyalım sağına soluna dedik, cam çıtaları,ön ızgara çıtaları ayna kapakları, bagaj çıtası,kapı direklerinede bir şeyler takılıyormuş galiba bunlara toplam 600.tl fiat söylediler? ben servisin fiat verdiği bu kadar aksesuarı önümüzdeki hafta 210 tl'ye halledeceğim inşallah.
    Şimdilik bu kadar arkadaşlar, yarın otobanda motor uğultusu ve direksiyon titiremesi testlerini yaptıktan sonra sizlere burdan sonucunun ne olduğunu yazarım.

Ben bugün 4000km'i devirdim. Motordan 100-110kmh arasında gelen uğultuda değişiklik yok. Şehir içinde sorun olmuyor ama uzun yolda tasarruf amacıyla sürekli o bantta seyir ederim ben. Benim için sinir bozucu. Servisteki arkadaş başka arabaları da deneyeceğini ve gelişme olursa bana haber vereceğini söyledi. bekliyoruz bakalım ilk kim bulacak uğultunun nedenini. Benim arabada da yüksek hızlarda rüzgar sesi oluyor ama çok da dert edilecek boyutta değil. 4000km'dir geziyorum (6 haftada yaptım bu kadar kilometreyi) üşengeçlikten bugün lastik havalarına baktım. Önler de arkalar da 40psi'nin üzerindeydi. Sürücü kapısının içindeki değerlere düşürdüm basınçları. Yani önler 32psi arkalar 29psi. Bence sizler de dikkat edin. Özellikle yeni alıp benim gibi üşengeçlikten kontrol etmemiş olanlar. Yarın balans yaptırmayı düşünüyorum. Yüksek hızlarda direksiyon titremesi sorunu yok ama ehil bir göze ön takımı da gösteririm. Dün arabayı kullanan servis görevlisi uğultunun motordan ziyade yürüyen aksamdan kaynaklanabileceğini söyledi içime kurt düşürdü. Bahsettiğiniz aksesuarları temin ettiğinizde paylaşırsanız çok sevinirim. Ben de bir kaçını almayı düşünüyorum.

• Arkadaslar merhaba tekrardan bu 100 - 110 hizi ilk yazan olarak foruma sunu soyleyecegim bir arkadas yazmis bu gece servis normal bu ses dedi diye o servisi ac sikayet et arkadasim ben burda bangir bangir yaziyorum ne dedim renault bu hatayi kabul etti hala arastirmalari devam ediyormus diye nasil olurda senin gittigin servis normal der hic birseyden haberleri yok birlik olalim her seyi paylasalim benim 2.5 ay oldu hala bulamadilarmi bu ugultu ve titresimi yazik gercekten yazik !!! Bir turlu kayit actiramayan arkadasim benden soylemesi bugun ne yap ne et git kayit actir basin agrir benden soylemesi

• Buarada ben renault Eren servisine baktiriyorum bu sesle ilgili gercekten cok ilgililer tavsiye ederim

• Arkadaslar buarada aracimda mazot
    Calkalandikca yakit sesi geliyor ozellikle fullleyince daha cok geliyor sizdede varmi bu sanki arkada damacana varmis gibi

• evet yakıt çalkalanması bende de var
  • yakıt çalkalanması bende yok yada ben fark etmedim ama uğultu için henüz geri dönmediler bide benzinli stepway lerde de varmı bu titreşim bilen?
  • valla benzinlilerde varmı bilmiyorum ama bu ses ve titreşimle ilgili kim bilgi alırsa hemen forumda paylaşırsa çok iyi olur ben yakın olarak takip ediyorum ama dediğim gibi bu bir sorun renault kabul etti bakalım ne zaman çözecekler
  • ben neziroğlundan çarşamba gününe randevu aldım birkaç sorun ve yol bilgisayarı ile ilgili sonucu buraya yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkandogan34

Arkadaslar buarada aracimda mazot
    Calkalandikca yakit sesi geliyor ozellikle fullleyince daha cok geliyor sizdede varmi bu sanki arkada damacana varmis gibi

bendede var mazotu fulleyin c oluyor

• Su an ankara neziroglundayim benden once biri gelip yol bilgisayari meselesini yaptirmis fazla aciklama yapmak durumunda kalmadim

100-110 arasi titreme meseleside fabrikanin sorunu bildigini soyledi. Servis birsey yapamiyor fabrikadan cevap bekliyorlarmis

• quote:

Orijinalden alıntı: erkandogan34

90 km hız yada 100 km hızda başlıyo 5. vitesteyken 110 a kadar sürüyo titreşim ve uğuldama gibi abi derhal yetkili servisi git kayıdını açtır firmanın araştırmaları devam ediyo bu sorunu kabul ediyolar araştırmaları bittikten sonra çağıracaklar ücretsiz sorun neyse halledecekler ama mutlaka yetkili srrvise gidip bunu beyan et başın ağrımasın bizim gibi şaun forumlardan tanıştığım 8 kişi var hepimizde bu sorun var

kardeşim aynı sorundan bende gittim sağ üst motor kulağının üstünde bir parça lmadan araç gelmiş dediler sipariş verdiler ve taktılar yine ses kesilmedi dün gitim yine maise yazı yazacaklarını ve bana döneceklerini söylediler
  • Peki Sandero olanlarda bu durum var mı acaba?
  • valla varsada millet zaten daha çoğu bilincinde değil bütün forumlarda ve burada ve benzeri sitelerde ilk konuları açan benim ama kaç ay oldu hala ses yok renault maisten
  • Buarada arkadaşlar bu titreşim ve ses olayı başka biryere zarar verip vermediğini bilemiyoruz servide sorarsan vermiyor diyor ama bu konuda hepimizin işbirliği yapması lazım hep beraber aramamız bu konuyla ilgili biraz bastırmamız lazım dedimya ilk ben açtım 4 ay oldu hala ses yok fabrika 5 aydır bu durumu biliyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.