Şimdi Ara

Yeni Su soğutma sistemim ve AIDA64 sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yeni aldığım soğutma sistemimi 2 gün önce taktım ancak kasayı daralttığı,tam olarak sığmadığı ve kasa içinde ısınacağı düşüncesi ile radyatörü kasa dışına aldım.Ancak Cpu sıcaklığım nedense bi kaç derece yükseldi.AIDA 64 adlı programda;

Anakart:47 c (sabit)
    Cpu:Min 19 c,normalde 24 c,Yük altında 33 c
    Cpu 1:Min 43 c , Max 43 c
    Cpu 2:Min 31 c , Max 39 c
    Hard disk:28 c (sabit)
    Ekran kartı:Boşta 34 c , Max 40 c (Funmark ile test)

Benim merak ettiğim ve sizlere sormak istediğim şunlar;
    -Radyatör içerdeyken sıcaklık 22 c iken dışardayken 24 c oldu sebebi Hortumların uzaması ve sıvının daha çok yol katetmesimi yoksa yeni pompamı?
    -Anakart 47 c normalmi ve anakarttan kasıt neresi oluyo kuzey köprüsümü ?
    -Cpu 1 neden 43 c yüksek değilmi?
    -Kuzey köprüsü soğutucusu bilgisayarı kapattığımda oldukça ısınıyo elimi bi kaç saniyeden fazla tutamıyorum üzerinde gigabyte ın kendi bakır soğutucusu vardı ek olarak 4 cm lik bi fan taktım fark edermi bilemiyorum ancak bu sıcaklık hiç hoşuma gitmedi.

Sistemim;
    Kasa:Cooler master rc-690
    Anakart:Gigabyte ga-ep35c-ds3r
    İşlemci:İntel e8400
    Ekran kartı:Geforce 9800 gt

Soğutma;
    Radyatör:Thermaltake 120x240(2 tane Cooler master 120 mm fan)
    Cpu + Gpu bloğu:Türk malı markasını bilmiyorum kanal yapılı
    Pompa:Kendi yapımım 2 Litre saklama kabı içinde akvaryum kafa motoru 800 l/s

Sistemimi mümkün olduğunca en ayrıntılı bi şekilde yazmaya çalıştım.Umarım kafamdaki soru işaretini sizin yardımlarınızla gideririm
    şimdiden teşekkürler.
    Not:Sistemim overclocksuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus koç -- 10 Aralık 2010; 23:21:22 >

• 1.radyatörün içerde iken daha ıyı sonuc verecegı durumlar şöyle olabılır..radyatör ufak veya uzerınde yeterlı fan yok ıse kasa ıcı sırkulasyon sayesınde daha fazla soguyabılır..fakat kasa dısında durum bıraz daha degısebılır..ayrıca bu ölçümleri yaparken oda sıcaklıgın ne idi?oda sıcaklıgı da buna etkı eden en buyuk etkenlerden...2 derece-5 derece yaz ayları ıcın konusursak 7-8 derecelık artıslar -inişler dogal..fazla takılma 2 dereceye..radyatörün kaclık üzerinde kac fan var?

2.hortumun uzaması ısıya dogrudan etkı etmez..fakat daha uzun hortum gıdılecek daha cok mesafe olacagından pompaya yük bıner..kısa hortum mesafesınde akıs hızı daha fazla olur hortum uzadıkca pompaya daha cok yuk bınecegınden akıs hızında azalma olabılır bu da sana artan 1-2 derece olarak yansıyabılır..

3-anakarttan kasıt kuzey köprüsü değil..programlarda anakart sıcaklıgı dıye gecen sıcaklık aslında anakart uzerınde bulunan anakartın/kasa içinin sıcaklıgını gösteren bır degerdır..bulundugu yere göre anakarttan anakart sıcaklıklarda cok farklılıklar olabılır fazla takılmaman gereken dıger bır yer..

4-yük altında 60 dereceyı gecmedıgın sürece sıcaklıklar normal..43 derece normal bır sıcaklık..

5-intelin kuzey köprüleri maalesef fazla ısınıyor...özellikle i3-i5-i7 sistemlerde durum felaket...kuzey köprusune koydugun fanın ıllakı dogrudan etkısı olur mumkunse kalsın..

6-ekran kartı sıcaklıgın normal...

kafana takılanları sorabılırsın hıc sorun degıl..elımızden geldıgınce...

kolay geLSİN

ha unutmadan ..aida değilde everest ile veya işlemci için core temp,ekran kartı ıcın gpu-z veya msı afterburner kullanırsan daha kesin sonuc elde etmıs olursun..tek programa baglı kalma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 11 Aralık 2010; 0:29:39 >

• Teşekkür ederim.Kuzey köprüsü İçin olan cevabınız beni rahatlattı.Üzerindeki fanı yağladım ses çıkartmadığı bi sürece çıkartmam.Radyatörüm thermaltake 120x240 üzerinde ise 120mm 2 tane fan var Ve oda sıcaklığım 24 c odamdaki dereceki en ufak değişimler bile programa hemen yansıyo bu programın iyi olduğunu gösterir sanırım.Aıda64 programını ise everest indirmeye çalışırken bütün sitelerde everst yerine aida64 indi.Diğer programlarıysa vaktim olunca deniycem.
  • haa pardon everest yerını aida ya bıraktı sanırım dogru..böyle bır durum vardı yanlıs hatıurlamıyorsam yanı artık everest cıkmayacak..

tamam ama dedıgım gıbı baska bırkac programla da bakabılırsen daha kesın sonuc elde ederız..cunku 2 derecelık bır artıs-azalıs cok da önemlı degıl..program yanılması da olabılır...
  • everest programının artık çıkmayacağı ve yerine aida64 ismi ile devam edeceği doğrudur.
    Ben ek olarak anakartınızın bios update ini yaptınızmı onu soracakdım? zira anakart update yapılmamışsada sıcaklık değerleri sizleri yanıltabilir çünki kullandığınız her program bios değerlerini size yansıtır.
  • Anakartımda en son biossürüm yüklü.Şu anda sıcaklıkla ilgili bir problemim yok sadece sıcaklık değerleri farklı olunca bilgi eksikliğinden dolayı şüphe oluşmuştu.Zaten su soğutmadada ilk denememdi.Şu anda overcloğuda yaptım 3 Ghz olan e8400 işlemcimi stabil bi şekilde 3.3 ghz yaptım.Yüksüz 25 c tam yük altında 35 c civarı bi değerde.Oda sıcaklığım yüksek olduğu ve bilgisayarın açık kalma süresinin uzun olduğu zaman 59 c yi gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.