Bizim bir tanıdığımız da kaza geçirdi geçenlerde onun da rapor savcılığa gitti
o 2 senelik formaliteler en kötü ihtimal...
ozyurek arkadaşım, izninle bir soruda ben sormak istiyorum. Buraya kadar herşeyi anladık,peki arkadan vururlarsa ben eskiden olduğu gibi rapor tutturup raporumu ertesi gün trafikten alıp almış olduğum raporla kaportacıma gidip veya sigortacıma gidip aracımda meydana gelen hasarımı yaptıramayacakmıyım. Ya da tüm bunlar eskisinden çok daha mı geç yapılacak.
Özetle şunu soruyorum suç tamamıyla vuran arabada ise bundan vurulan(darbe ile hasar görmüş) araç eskiye oranla zararamı uğramış oluyor bu gelen yasa ile?... Ben hemen zararımı telafi edemeyecekmiyim?...
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Haberlerde de bahsedildi. Üstelik kazanın mahkemesi kaza nerede olduysa o şehrin mahkemesinde yapılacakmış. Hay ben böyle işin. Bu hükümet kolay olan şeyleri daha da zora götürüyor. Neler görücekmişiz meğer...
o zaman sigortacılar iflas eder yani. Bu kadar uğraşıcama cebimden öderim...
ya ben şunu anlamıyorum, ku kanunları hazırlayanların kafası basmıyor mu? Düşünemiyor mu aynı saçmalıktan kendin de zarar göreceksin
Bence geri adım atmak zorunda kalırlar, bu kanunda uygulanabilirlik görmüyorum. Bakalım ne olacak...
Karayolları Trafik Kanunu ile yeni TCK kanunu çelişirse, Yeni çıkan kanun uygulanır. Kusur oranını ise mahkeme belirleyecek. Bu önemli, eskiden polis bir şeyler yazardı. Mahkemenin yaptıracağı bilirkişi incelemesi, Trafik polisinin ayaküstü oranlamasından daha güvenceli. Çölaşan'a katılmıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: was
Karayolları Trafik Kanunu ile yeni TCK kanunu çelişirse, Yeni çıkan kanun uygulanır. Kusur oranını ise mahkeme belirleyecek. Bu önemli, eskiden polis bir şeyler yazardı. Mahkemenin yaptıracağı bilirkişi incelemesi, Trafik polisinin ayaküstü oranlamasından daha güvenceli. Çölaşan'a katılmıyorum.
Haklısın,söylediklerin aklıma yattı...
quote:
Senin hiç mahkeme kapısına yolun düşmedi heralde... İş mahkemeye kalırsa varya yandık, bu yasa ile ilgili bir değişiklik olmak zorunda yoksa sigortacılar batar bence. Onun dışında kaza yapanda mahkemelerde sürünür.
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos Senin hiç mahkeme kapısına yolun düşmedi heralde... İş mahkemeye kalırsa varya yandık, bu yasa ile ilgili bir değişiklik olmak zorunda yoksa sigortacılar batar bence. Onun dışında kaza yapanda mahkemelerde sürünür.
Valla her gün adliyelerdeyim @antiochos. Ama bu iş dosya üzerinde çözülecek zaten, duruşmalı değil. Duruşmalı olsa dediğin doğru yıl sürerdi.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos Senin hiç mahkeme kapısına yolun düşmedi heralde... İş mahkemeye kalırsa varya yandık, bu yasa ile ilgili bir değişiklik olmak zorunda yoksa sigortacılar batar bence. Onun dışında kaza yapanda mahkemelerde sürünür.
Valla her gün adliyelerdeyim @antiochos. Ama bu iş dosya üzerinde çözülecek zaten, duruşmalı değil. Duruşmalı olsa dediğin doğru yıl sürerdi.
Arayacaksın hemen bilirkişi gelecek mi? Bence o iş olmaz. Zaten polis gelene kadar trafik felç oluo. Bilirkişinin erte3si gün filan gelir olaya. Dava falan olacakmış, 2 yıl sürecekmiş . Yani doğru en basit dava 2 yıl sürüyor kendimden biliyorum. Artık işimizi kendimiz hallediyoruz.
Elbette en kısa yol Sulh olmaktır. Zaten eskiden de hemen bilirkişi gelmiyordu ki, Polisin tutanağını ertesi gün almıyor muyduk? Üstelik sigorta firması tek yönlü hasar tesbiti yapmıyor mu aylarca?
Şöyle birşey kaza yaptın hemen bilirkişi gelecek mi oraya Polisle beraber nasıl oalcak? Bilirkişi dediği belki de Trafik Polisi olur. Aylarca hasar tespiti filan olmuyor kaza yapıyorsun tutanak tutuyor polis arabayı çekiyor şirket garaja kendi anlaşmalı servisinde yaptırıyor ayalrca sürmüyor ki, 1 hafta bile sürmüyo kazanın durmuna göre. BUrada 2 yıldan bahsediyoruz.Tabi uygulamayı görmek lazım ben 2 yıla takıldım o yoksa srun yok
Polis gelip hemen tutanak tutacak. Bu delil tesbitidir. Bu gözleme göre bilirkişi süresinde kusuru saptayacak. Araba servise hemen gider tabi. Çölaşan 2 yıl demekle şişiriyor. Ülkede herkesin çalışmıyor da Çölaşan'ın saksısı mı işliyor.
quote:
Polis gelip hemen tutanak tutacak. Bu delil tesbitidir. Bu gözleme göre bilirkişi süresinde kusuru saptayacak. Araba servise hemen gider tabi. Çölaşan 2 yıl demekle şişiriyor. Ülkede herkesin çalışmıyor da Çölaşan'ın saksısı mı işliyor.
Doğru,ben bu konuyu bu şekilde birtek sayın çölaşandan duydum. Peki ya diğer köşe yazarları... Acaba onlar ne diyor bu konuda,bi de onları dinlemek lazım... E zaten eskiden sigorta firması uzun süre hasar tesbiti yapıyor,bu bayağı uzuyodu zaten... Bi akrabam eksper ordan biliyorum yoksa sigortacı falan değilim... Valla şimdi kafam karıştı,Allah kaza bela göstermesin ama bi gün birisi arkadan vurursa veya ben öndekine bindirirsem işte o zaman olayı tam anlama fırsatı bulcam herhalde... Aman, Allah hepimizi kazadan korusun...
arabam.com dan alıntı
"Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ile polisin kaza yerindeki yetkisi azaltıldı. Kazanın ardından polis yine olay yerinde tutanak tutacak ve kaza yapan sürücüler için karakol ve mahkeme süreci başlayacak. Tarafların aralarında anlaşamamaları halinde önce ifadeleri alınacak sonra ifadeler savcılığa gönderilecek. Savcılık da konuyu mahkemelere taşıyacak. Kimin ne kadar kusurlu olduğu hakim kararıyla belirlenecek.
Sigorta sorunu yaşanacak Düzenleme mahkemelerin iş yükünü artırırken, kaza yapan sürücünün bürokrasi sürecini de uzatıyor. Kazadaki maddi hasarın karşılığı sigorta şirketinden talep ediliyor ancak sigortacılar kusur oranı belirlenmeden ödeme yapılmayacağını söylüyor. Kaskosu olan araç sahipleri ise eskiden olduğu gibi tutulan rapor karşılığında arabalarının hasarını sigorta şirketinden alabilecek. Ayrıca yeni uygulamada ters yöne bilmeden giren ve kazaya neden olan bir sürücü için, ölen yada yaralanan olmasa bile hapis cezası istenebilecek."
vay anasına be,desene yandık ki ne yandık...
arkadaşlar endişelenmeyin . kanun böyle desede fiilen böle bir uygulama yapılamaz. yapılmıyorda. ölümlü ve yaralamalı kaza olmadıkça adli kovuşturmaya başvurulmuyor. bu halen böyle. bazı kanunlar uygulanamaz. bu alandada bu kanun asla uygulama alanı bulamaz. eğüer uygulansaydı , ne sigortacılık kalırdı nede boş sulh ceza mahkemesi