Şimdi Ara

Yeni Tip Ehliyetim Geldi, (Detaylar İçerde) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
820
Cevap
34
Favori
155.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ön yüzünde 4d. de TC kimlik no yazıyor Hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanunal kullanıcısına yanıt
    Dünyanın değişik ülkelerinde Araba kiralayarak eski ehliyet geçiyordu işlevinde bir sorun yoktu ama yunana ve bulgara beynelminel ehliyet olmadan giriş yapamıyordun zaten kapıdan geçsen sorun yok bugune kadar insanları hep devirdiler
    Tır şöförleri hersene mecburen aldı, bugune kadar devlet hep salladı durdu işine gelmiyordu para kazandığı bir olaydı yeni kimlikleride salladılar senelerce şimdi bize daha yeni yeni dağıtılacak kimlikleri 7-8 sene önce dağıtan bizden çok geri olan makedonya arnavutluk sırbıstan ve bosnalıların hiç birisi pasaport çıkartmıyor ve taşımıyorlar çipli kimliklerle avrupayı geziyorlar ab de olmamalarına rağmen, bizim devlete para lazım herkese pasaport satacak

• ben bugun top sakalli biometrik fotograf cekindim.

yilbasindan once saglik raporu almistim.

sizce saglik raporu ve fotografta bir sorun olur mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 530 liramı :O sen yeni ehliyetten bahsediyorsun sanırım.zaten o paranın 200-300 lirası kurs parası.almanyada 1500 avro ehliyet siz hala şikayet ediyonuz ehliyet fiyatlarından.yani burdaki şahin,tofaş parası ehliyet fiyatı var yurt dışında.şikkayet yerine şükür edin.
  • Arkadaşlar bugün Ankara Emniyet Müdürlüğünde randevu ile işlemlerimi yaptım. Benim gözlüklü biyometrik fotoğrafımı kabul etmediler.(pasaportumda bu fotoğraf mevcut).İnce kemiksiz çerçeveli belli bile olmuyordu fakat gözlük olmadan fotoğraf çektirmemiz gerekiyormuş nasıl bir mantığı var çözemedim ama emniyetin içerisinde ki şipşak makinesinde gözlüksüz fotoğraf çektirdik 5 TL karşılığında çok sevimsiz oldu içime sinmedi ama kabul ettiler bakalım geçici belge verdiler 10 güne kalmaz gelir diye düşünüyorum...
  • Bende ankara emniyeti için 11 şubata randevu aldım ama merak ettiğim birkaç şey var gözlük ve lens kullanıyorum. Şimdiki ehliyetimde gözlük veya lens yazıyor. Fotoğrafı lensle çektirip gideceğim sıkıntı çıkarmazlar sanıyorum.

Bir de bi yerde okudum B sınıfı ehliyetim var sağlık raporunu imzalayan aile hekimi sadece b sınıfı için olanları işaretleyebiliyormuş sanırım. B sınıfında kullanabildiğimiz kamyonettir şudur budur onlar için aile hekimi olmayan bir doktora imzalatmak gerekiyormuş sanırım. Böyle bir şey duyan oldu mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekilord

Bende ankara emniyeti için 11 şubata randevu aldım ama merak ettiğim birkaç şey var gözlük ve lens kullanıyorum. Şimdiki ehliyetimde gözlük veya lens yazıyor. Fotoğrafı lensle çektirip gideceğim sıkıntı çıkarmazlar sanıyorum.

Bir de bi yerde okudum B sınıfı ehliyetim var sağlık raporunu imzalayan aile hekimi sadece b sınıfı için olanları işaretleyebiliyormuş sanırım. B sınıfında kullanabildiğimiz kamyonettir şudur budur onlar için aile hekimi olmayan bir doktora imzalatmak gerekiyormuş sanırım. Böyle bir şey duyan oldu mu acaba?

Bende aile hekimimden aldım raporu. Sadece B sınıfı için veriyor o hepsini kapsıyor. Benim de raporum gözlük ve lens ile kullanabilir şeklindeydi. Gözlüklü fotoğrafı direk kabul etmediler zaten gözlüksüz çekinin gelin dediler. Sizde ona göre çektirirsiniz. Arka fon mutlaka beyaz olmalı.

• serkan bey
    sizin ehliyette kullandığınız fotoğrafın zemini beyaz mı yoksa kar beyazı mı?

• Toplam maliyeti ne kadar ehliyetin ve ne kadar eğitim sürüşü yaptınız acaba?

• zeka52 Z kullanıcısına yanıt
    Raporda sorun olabilir Hocam, çok kişiyi eski format rapordan dolayı geri gönderdiler.Fotoğrafın bıyometrık olması yeterli olur diye düşünüyorum ama net bir bilgim yok.

• Ümit5725 Ü kullanıcısına yanıt
    Evet Hocam, kar kadar olmasa da düz beyaz arka zemin.

• Maliyet 15 lira + fotoğraf hocam, diğer işlemler için ücret ödemiyorsunuz, sağlık raporunu ASM'lerden ücretsiz alıyorsunuz, bazı Asm'lerin haberi olmayabiliyor ama, eski tipi yeni tipe çevirmek için herhangi bir eğitim veya sınav yok.

• hocam bende şuan yılbaşından önce aldığım sağlık raporu var.

geçerli olur mu ?

yeni nesil sağlık raporu ile eskinin arasında ne fark var ? eğer tekrar almam gerekirse aradaki farkı bilmem gerek. yoksa aynısını almıyayım tekrar

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeka52 -- 19 Ocak 2016; 16:23:17 >
    eski tip raporu kabul etmiyorlar
    yeni raporun fotosonu foruma koydum
    serkan bey de raporu koydu
    lütfen forumu takip ediniz
    başlığın adı yeni tip ehliyet hakkında bilgiydi

İlk mesajda Excel formatında var Hocam, ordan indirip bakabilirsiniz, 1. Grup sürücü olabilir, 2. Grup sürücü olabilir şeklinde değişti rapor.

• @Ümit5725 ben ehliyeti yeni alacağım. prosedür zaten hemen hemen aynı. o yüzden bu konuya yazdım. konuyu 2 defa kontrol ettim ama sizin koyduğunuz fotoyu göremedim.

kursu aradım bana sizlik bir durum yok sizinki geçerli. bize yazı gelmedi dedi. ne yapacağımı bende bilmiyorum. perşembe gün dosyamı aldığımda her şey belli olur teşekkürler

@SerkanÇelik çok teşekkür ederim. öğrenmiş oldum. yeni ehliyet alıyorum. prosedür hemen hemen aynı olduğu için bu konuya yazdım . kursa kayıt olurken sağlık raporu almıştım. sizin koyduğunuz ecxel dosyasındaki rapor gibiydi resim falan yapıştırdı. ama aynısı mı emin değilim.

kursu aradım az önce sizlik bir durum yok sizinki geçerli. bize yazı gelmedi dedi. kafam hep karıştı. perşembe gün dosyamı alıyorum. o zaman her şey belli olur. zaten top sakallı biometrik fotoğraftanda işkillendim. allahtan fotoğrafçı ile anlaştım. eğer kabul etmezlerse yeniden fotoğraf çekicek. 8 tane biometrik 10 tl verdim

• Benim gibi ehliyeti yiprananlar için iyi oldu. Eskiden 300-350 isteniyordu. 15 TL cok degil.

Hocam şuan kimse doğru düzgün bilgili değil, çoğu Asm'lerin, hastanelerin, sürücü kurslarının haberi yok, sizin kursun haberi yokmuş ama ben ilk mesajda ki rapor şablonunu sürücü kursundan aldım, bence hiç riske atmayın randevunuz da yanmasın, zaten ücretsiz Asm'den raporu alıp öyle gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -MaxPAYNE

quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Fişleniyoruz kimlik pozu altında.

Yasa dışı bir iş yapıyorsanız SIP diye bulunacaksiniz .

Bi kötülük yapacak olan dusunsun

Kanunsuzlugu yine devlet yapacak ki....
  • 11.01.16'da yaptım yeni ehliyet başvurusunu fakat ptt kargo'dan mesaj falan gelmedi bana..1 Hafta kaldı verdikleri kağıtın süresinin bitmesine..Siz ne zaman yaptınız ne zaman geldi hocam?İstanbul Beylikdüzünden Yaptırdım Ben...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.