Şimdi Ara

Yeni Togg modeli 2025’te yola çıkacak: Üretim hızı da artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Togg modeli 2025’te yola çıkacak: Üretim hızı da artıyor
    Yerli elektrikli otomobil üreticisi Togg, model yelpazesini genişleterek daha fazla müşteriye uaşmayı hedefliyor. Halihazırda SUV T10X modeliyle Türkiye’nin en çok satan ikinci elektrikli otomobil markası olan Togg, yeni model üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı ve firmanın CEO’su Gürcan Karakaş merak edilen tarihi paylaştı.

Yeni Togg, 2025 yılında çıkacak

Togg CEO’su Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamada SUV olmayan C segmentinde yeni bir binek araç üzerinde çalıştıklarını belirtirken 2024 yılı sonunda tasarımı tamamlamayı, 2025 yılı başında ise yollara çıkmayı hedeflediklerini duyurdu. Yeni modelin gençlerin tercihleri dolayısıyla coupe tarzını benimseyeceğini söyleyen Karakaş, yeni modelin de sedan coupe veya cross coupe hatlarını taşıyabileceğini aktardı.

Ayrıca Bkz.Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var!

Üretim hızı artıyor

Yeni Togg modeli 2025’te yola çıkacak: Üretim hızı da artıyor
    Karakaş, fabrikada ikinci vardiyaya geçiş ile birlikte üretimin hızlanacağını aktardı. Hâlihazırda bir vardiyada günde 170 adet araç ürettikleri söyleyen Karakaş, ikinci vardiya ile birlikte sayıyı günde 280 adede çıkartacaklarını aktardı.

Bununla birlikte yıl sonuna kadar Togg için yapılan yatırım tutarının da 1.8 milyar Euro büyüklüğüne ulaşacağı söyleniyor. Karakaş, bunun 500 milyon Euro’luk bölümünü ortakların sağladığını, geri kalan kısmının ise kredilerle karşılandığını belirtti.

Kaynak:https://www.ekonomim.com/sektorler/otomotiv/yeni-togg-2025te-yollarda-haberi-710277

• Keşke borsaya açılsa reeder bile bile 1 haftadır yüzde 10 yapıyor. Halka arzda şöyle 2000 liralık lot dağıtsa o zaman işte halkın arabası olur. En az yüzde 30 dağıtılması lazım.

• Devlet malı değil özel sektör, önce onlar bi kazansın sonra senin paranı almak için borsaya da gelirler 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hani bu arabalar çoğu vatandaş için ulaşılabilir fiyatta olacaktı?

• Nasıl bir tasarım olacak şimdiden merak etmeye başladım 😇

• Önce 20 bin adet kura talihlisine araçları teslim etsinler. Hala günlük 70 araç zar zor üretiyorlar..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Togg alacakmışlar güldürmeyin beni tesla satılmasın diye vergi dilimi yükseltildi.3 ayda 1.6milyondan 2.3milyona çıktı.alırsın alırsın ama …..

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Ucuz görünsün diye diğer araçların vergisi arttı ama yine de ucuz kalamadı.

• togg un amacı.

ilk olarak kamu kuruluşlarındaki araçlara yönelik basit hafif ticari/makam arabası gibi araçlar olmalı.

sonrasında hafif ticari son kullanıcı olabilir. her miting de togg dicen sonra mersedese audiye binicen nası iş lan bu.

• Ne coupe’si arkadaş. İki kapılı araba aile arabası değil. Genç dediğin insanında ailesi var, yoksa da her Yiğit gibi evlenecek onlarda. Hovarda mıyız biz. Vardır üç beş tane illaki onları hedef alıp geneli yok saymak ne demek. Coupe bir defa aile yapımıza ters. İki kapılı araba üretmeyin. Boş boş işlerle uğraşmayı bırakıp, 4 kapılı uygun fiyatlı hatchback üretin. Türkiye’nin ihtiyacı 4 kapılı uygun fiyatlı araba. Clio’ya alternatif uygun fiyatlı araba üretin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mpv sınıfı ya da yüksek bir hatcback yapsınlar da biz de alalım

• 20.000 TL vergi vermek için bu kadar çaba sarfetmek ancak Türkiye'de olurdu. Özelikle şarj başlı başına problem.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Şarj sorunu sebebi ile elektrikli araçlar henüz Aile aracı olmaya aday değil. bu benim şahsi görüşüm. bununla ilgili herhangi bir istatistik görmüş değilim. ama TOGG yetkilileri mutlaka bir anket yapıp karar vereceklerdir.

• yav arkadaş sadece eylül ayında 4700 tane tesla model y satılmış toplam togg teslimatı 5600. Daha bunun üretim hedefine yetişememişken 1 senede yeni araba çıkaracağız demek biraz inandırıcı gelmiyor. Porsche Cayenne kartları 2021 den beri geliştiriliyor arç 2025 da çıkacak Yeni Togg modeli 2025’te yola çıkacak: Üretim hızı da artıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 3 Ekim 2023; 22:11:37 >
  • montaj hattı programlanabilir olduğu için tasarım hazır ise yetişmesi mümkün.

• Teslada var Toggda neden olmasın diye düşünülmüş olabilir. Uygun fiyatlı araç üretin kısmı içten fakat hayalperest bir istek olmuş. Nerde o günler...

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Sonradan uygun fiyatlı model 2025'te çıkacak denmişti diye hatırlıyorum.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Aile demek;

- Ekonomi demektir,

- Birlik demektir,

- Beraberlik demektir,

Elektrikli araçların yürütme/bakım ve enerji maliyeti düşük olduğu için bir ailenin ekonomisine en büyük katkıyı yapar. Ailenin ekonomisini bereketlendirir. Yüzleri güldürür.

Pili korumak için çeşitli teknolojiler yada yöntemler mevcut. %80 ile şarj’ı sınırlamak ve %20’nin altına düşürmeden şarj etmek gibi.

İleride yazılım güncellemesiyle ‘Pil koruma modu’ eklenmesini isterim Togg’lara.

Pil koruma modu kısaca;

- Pil gerçek şarjı %80’e gelince dur ve Pil doluluğunu %100 göster.

- Pil gerçek şarjı %20’e gelince, Şarj bitti deyip Pil doluluğunu %0 göster.

Arabanın menzili düşer illaki ancak Pil ömrü 2 katına kadar artar.

• Worcestershire kullanıcısına yanıt

Önce yerelde güçlenmek sonra genele açılmak en doğrusu. SUV ürettiler tamam, gösterişli bir çıkış ve sükse yapmak için anlaşılır bu durum. Ancak aylık açıklanan en çok satan araba modelleri listesine bakıyor musunuz. Uygun fiyatlı arabalar listede başı çekiyor. Uygun fiyatlı Togg’a da ihtiyaç var ve bu araba kesinlikle coupe (iki kapılı) olamaz.

Aile içinde kavgalara bile sebep olur iki kapılı coupe arabalar. Düşünebiliyor musunuz uygun fiyatlı diye coupe togg aldınız, hanımınız yan koltukta oturuyor ve sürekli arabadan inip tekrar binmesi gerekiyor arkadakiler için. Bunun adı rezillik.

Coupe denilen arabalar, züppe için tasarlanmış arabalardır benim gözümde. Züppelikte Türk kültüründe hoş karşılanmayan bir durumdur. Türk kültürü; mütevazılığı, saygıyı ve yardımlaşmayı önemseyen bir kültürdür. Züppelik, bu değerlere ters düşen kibirli, kendini beğenmiş ve başkalarını küçümseyen bir tavırdır.

• Hatchback lazım normal sedan lazım bizim millete özellikle hatchback id3 boyutlarında olmalı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.