Şimdi Ara

yeni topladığım HTPC sistemim(biraz uçuk oldu ama) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşım sistem güzel olmuş ama birde su sayfaya kasanın önden açılmış halini koysan yani ekranı bi görmek istiyorum bende bir tane htpc kasa ısmarlayacamda bi resim koyarsan cok makbule gecer bende bir manyakım bu konularda maaşı nerdeyse sisteme yatırdım desem yeridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssonerr

arkadaşım sistem güzel olmuş ama birde su sayfaya kasanın önden açılmış halini koysan yani ekranı bi görmek istiyorum bende bir tane htpc kasa ısmarlayacamda bi resim koyarsan cok makbule gecer bende bir manyakım bu konularda maaşı nerdeyse sisteme yatırdım desem yeridir.

''önden açılmış haliyle'' ne demek istediğinizi anlamadım.iyice anlatırsanız sizin için istediğiniz resmi koyarım
  • Bu sistemi plazmaya bağlayıp kullanacaksanız (ben bir lcd ekran gördüm o yüzden) oyun kurduğunuzda bilhassa crysis ekran görüntüleri alabilir miyiz şöyle üst ayarlarda. 50 inchte nasıl görünüyor bir bakalım. Hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Bu sistemi plazmaya bağlayıp kullanacaksanız (ben bir lcd ekran gördüm o yüzden) oyun kurduğunuzda bilhassa crysis ekran görüntüleri alabilir miyiz şöyle üst ayarlarda. 50 inchte nasıl görünüyor bir bakalım. Hayırlı olsun bu arada.

tamam,inşallah haftaya resimleri koyayım sevgili tamay_aytam.
  • kardeş, hayırlı olsun, güle güle kullan.
    ama, aldığın parçaların fiyatlarını neden yazdığını anlamış değilim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcok

kardeş, hayırlı olsun, güle güle kullan.
    ama, aldığın parçaların fiyatlarını neden yazdığını anlamış değilim?

bilgi vermek icin tabi, baska ne sebebi olabilir?
  • Inca 2.4 Ghz klavye mouse seti hem fiyatı ucuz hem benim denediklerim arasında en uzaktan çeken, ama oyun vs performansı için daha kaliteli ürünler gerekebilir, mouse da mouse pad istiypr çok yüzey seçiyor.
  • Hocam öncelikle hayırlı olsun dehşet sistem yapmışsın. Senin içine sinmişse eleştirilere kulak asma. Ama foruma yazdığına göre yorumda bekliyorsun bence.

Kıskanılmayacak gibi değil sistemin ama bence de çok abartı olmuş. BLoWeR ın yorumu gibi benimki de. O kadar masrafa girmişken Zalmanın bir üst seviye kasasını alsaydın bence. En önemli sorununun ses olacağını düşünüyorum.

Benzerini ben yapmak üzereyim. Aynı kasayı (Zalman hd160 plus) sipariş ettim evrenshop a inşallah 16 haziranda gelecek. Diğer parçaları tamamladım kasayı bekliyoruz hep birlikte. Oyun oynamam. Film, müzik, tv ve internet amaçlı.

Benim sistem parçaları şu şekilde

Kasa: ZALMAN HD160 PLUS siyah
    Psu: ZALMAN ZM500-HP
    CPU: AMD Phenom X3 8450 2.1Ghz 2MB L3
    CPU cooler: Zerotherm BTF95 (Pasif soğutucu kelebek dizayn)
    Anakart: GIGABYTE MA78GM AM2+ (HDMI)
    Ram: OCZ Reaper 2x1 GB 1066 DDR2 Dual
    HDD: SAMSUNG 500GB 7200RPM 16MB
    HDD cooler: Scythe Quite Drive HDD (Sessizleştirici ve soğutucu)
    DVD: SAMSUNG SH-S203B 20X SATA
    Fanlar: NOCTUA NF-S12-800 120MM (2 adet yanlara), NOCTUA NNF-R8 80MM (2 adet egsoz zalmanların yerine)
    TV: Panasonic 37PV7F Plazma

Disk bloğunu çıkaracağım tek disk kullanacağım için. Diski Scythe soğutucunun içinde disk bloğunun oraya sabitleyeceğim. Ayrıca disk bloğunun bulunduğu yerdeki ve onun gerisindeki fan ızgaralarına 120 MM 2 adet fanı kalın çift taraflı bantla sabitleyeceğim (yabancı bi inceleme sitesinde görmüştüm). 800 rpm Noctua fanlar sessizlik için mükemmel. direnç veya kontrolcüye bile gerek yok en sessiz ortamlarda test edildi. sadece kulağınızı dayadığınızda havanın çok hafif uğultusunu duyuyorsunuz. belki 80 mm likler için direnç koyabilirim sistemi kurduktan sonraki ses durumuna göre. CD rom un yanında da fan ızgarası var ama o kısım biraz dar görünüyor tam anlayamadım. 80 mm sığabilir belki.

Almayı düşündüklerim:
    TV kartı: TECHNISAT SKYSTAR-HD2
    Klavye: Logitech Dinovo Mini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xndr -- 30 Mayıs 2008; 3:09:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xndr

Hocam öncelikle hayırlı olsun dehşet sistem yapmışsın. Senin içine sinmişse eleştirilere kulak asma. Ama foruma yazdığına göre yorumda bekliyorsun bence.

Kıskanılmayacak gibi değil sistemin ama bence de çok abartı olmuş. BLoWeR ın yorumu gibi benimki de. O kadar masrafa girmişken Zalmanın bir üst seviye kasasını alsaydın bence. En önemli sorununun ses olacağını düşünüyorum.

Benzerini ben yapmak üzereyim. Aynı kasayı (Zalman hd160 plus) sipariş ettim evrenshop a inşallah 16 haziranda gelecek. Diğer parçaları tamamladım kasayı bekliyoruz hep birlikte. Oyun oynamam. Film, müzik, tv ve internet amaçlı.

Benim sistem parçaları şu şekilde

Kasa: ZALMAN HD160 PLUS siyah
    Psu: ZALMAN ZM500-HP
    CPU: AMD Phenom X3 8450 2.1Ghz 2MB L3
    CPU cooler: Zerotherm BTF95 (Pasif soğutucu kelebek dizayn)
    Anakart: GIGABYTE MA78GM AM2+ (HDMI)
    Ram: OCZ Reaper 2x1 GB 1066 DDR2 Dual
    HDD: SAMSUNG 500GB 7200RPM 16MB
    HDD cooler: Scythe Quite Drive HDD (Sessizleştirici ve soğutucu)
    DVD: SAMSUNG SH-S203B 20X SATA
    Fanlar: NOCTUA NF-S12-800 120MM (2 adet yanlara), NOCTUA NNF-R8 80MM (2 adet egsoz zalmanların yerine)
    TV: Panasonic 37PV7F Plazma

Disk bloğunu çıkaracağım tek disk kullanacağım için. Diski Scythe soğutucunun içinde disk bloğunun oraya sabitleyeceğim. Ayrıca disk bloğunun bulunduğu yerdeki ve onun gerisindeki fan ızgaralarına 120 MM 2 adet fanı kalın çift taraflı bantla sabitleyeceğim (yabancı bi inceleme sitesinde görmüştüm). 800 rpm Noctua fanlar sessizlik için mükemmel. direnç veya kontrolcüye bile gerek yok en sessiz ortamlarda test edildi. sadece kulağınızı dayadığınızda havanın çok hafif uğultusunu duyuyorsunuz. belki 80 mm likler için direnç koyabilirim sistemi kurduktan sonraki ses durumuna göre. CD rom un yanında da fan ızgarası var ama o kısım biraz dar görünüyor tam anlayamadım. 80 mm sığabilir belki.

Almayı düşündüklerim:
    TV kartı: TECHNISAT SKYSTAR-HD2
    Klavye: Logitech Dinovo Mini

dostum ZALMA'nın bir üstü kasa benim için gereksizdi,zaten tek fark onda LCD ekranın olmasıydı ve buda fiyatı çok yükseltiyordu.şayet kızmassanız bir kaç tavsiyede bulunacağım;kasamız çok iyi ve kaliteli.görünüşü ise süper.dolayısıyla HTPC sistemlerde en önemli şey kasa ve bu kasa çok uzun seneler bizi götürür.3-5 sene sonra kasa hariç tüm bileşenleri değiştirebiliriz.bu yüzden bence güç kaynağını en az 750 watt olarak yükselt.çünkü ileride sistem değişikliğine gidersen problem olur.benim aldığımı tavsiye edebilirim,hem de çok sessiz.kasayla gelen 2 ZALMAN fan çok kaliteli ve sesiz ayrıca bunları değiştirmenize gerek yok.ama boş olan 2 fan için istediğinizi alın.sisteminizde onboard ekran kartlı olduğundan,mutlaka sistemin RAM'inden kullanacak.bu yüzden RAM'inizin 2*2 olmasını da önerebilirim.HDD cooler almanıza kesinlikle gerek yok.benim sistemimde bile en ufak ısınma ve rahatsızlık verecek ses olayı yok.bir arkadaş bunun mümkün olmadığını söylemişti bana ama inanın hiç ses yok diyebilirim ki,PC hemen benim yanımda masa da duruyor.yalnızca ilk PC'yi açtığımda 2-3 sn'ye ses oluyor sonra kendiliğinden susuyor.benim yaptığım hatayı sizde yapmışsınız ve DVD alıyorsunuz.bence dediğim gereksiz parçalardan elde edeceğin parayla BLU RAY DISK alın.size son tavsiyem,bu kasayı aldığınız EVREN Bey,bu işlerden anlayan ,çok kaliteli ve yardımsever birisi,insana mal satmak için uğraşmıyor.mutlaka kullanmak istediğiniz parçaları ona sorun.daha sonra uyum problemi yaşamayın.herşey gönlünüzce olsun.sevgilerle

• tebrik ediyorum
    süper bir makine olmuş
    bu cihazın altından kalkamayacağı iş yok gibi gözüküyor,
    evet bu elektronik işi hakkaten hastalık işi.
    galiba bende de var o hastalıktan, ama bütçem çok kısıtlı olduğu için
    cesaret edemiyorum bu tür sistemleri kurmaya.
    param olsaydı buna benzer bir sistemde ben kurardım,
    ama AMD üzerine kurardım.
    her türlü maksat için kullanırdım.

Şunu belitmekte fayda görüyorum,
    bu şahsi görüşümdür,
    PC ler evrim geçirmeye başladı,
    hemen hemen çok evde bir pc bulunyor,
    artık PC yerine çok işlevli makineleri LCD ve PLASMA tvlerin
    yanında görmeye alışacağız.
    yani PC ler artık insanların kendilerine ait olan odalarından çıkıp,
    tüm ailenin kullanabileceği salonlara taşınacak,
    ve hertürlü ihtiyaca cevap verebilecek, bu gelişme LCD tvlerin yaygınlaşmasıyla
    daha belirgin hale gelecek.
    10 yıl önceki interneti düşünün,
    sadece metin tabanlı siteler mevcuttu,
    bağlantı hızlarının ilerlemesiyle siteler resimler ile süslendi,
    şimdi öyle bir boyut kazandıki insanlar internet üzerinden online film izliyolar.
    bunu göz ardı etmemek gerekiyor, on yıl önce bunu hayal etmek bile olanaksızdı.
    Ben şahsi olarak mert2004 arkadaşımızı kutluyor ve tebrik ediyorum
    geleceği şimdiden evine taşıdığı için.

• quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

tebrik ediyorum
    süper bir makine olmuş
    bu cihazın altından kalkamayacağı iş yok gibi gözüküyor,
    evet bu elektronik işi hakkaten hastalık işi.
    galiba bende de var o hastalıktan, ama bütçem çok kısıtlı olduğu için
    cesaret edemiyorum bu tür sistemleri kurmaya.
    param olsaydı buna benzer bir sistemde ben kurardım,
    ama AMD üzerine kurardım.
    her türlü maksat için kullanırdım.

Şunu belitmekte fayda görüyorum,
    bu şahsi görüşümdür,
    PC ler evrim geçirmeye başladı,
    hemen hemen çok evde bir pc bulunyor,
    artık PC yerine çok işlevli makineleri LCD ve PLASMA tvlerin
    yanında görmeye alışacağız.
    yani PC ler artık insanların kendilerine ait olan odalarından çıkıp,
    tüm ailenin kullanabileceği salonlara taşınacak,
    ve hertürlü ihtiyaca cevap verebilecek, bu gelişme LCD tvlerin yaygınlaşmasıyla
    daha belirgin hale gelecek.
    10 yıl önceki interneti düşünün,
    sadece metin tabanlı siteler mevcuttu,
    bağlantı hızlarının ilerlemesiyle siteler resimler ile süslendi,
    şimdi öyle bir boyut kazandıki insanlar internet üzerinden online film izliyolar.
    bunu göz ardı etmemek gerekiyor, on yıl önce bunu hayal etmek bile olanaksızdı.
    Ben şahsi olarak mert2004 arkadaşımızı kutluyor ve tebrik ediyorum
    geleceği şimdiden evine taşıdığı için.

sevgili xcamplus,önce iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.evet kesinlikle haklısınız,PC'ler evrim geçirmeye başladı.siz şahsi fikirlerim adı altınta yazdıklarınızı okuyunca ,birden 7-8 sene evveline gittim.o zamanlar eczanelerde PC'ler yoktu,yada çok değildi diyelim daha doğrusu.herşeyi elimle yapıyordum.bir reçetenin dökümü,hesaplaması,kontrolü çok zamanımı alıyordu,bir de hesaplar tutmazsa hadi herşeyi tekrardan kontrolünü yapardım.şimdi ise herşey PC ile oluyor ve bir tuşa basıyorsunuz 1 dakikada herşeyi sıfır hatayla hazır.gerçekten bu PC olayı binyılın buluşu bence.yalnız PC kullanmakla,PC hastalığı farklı şeyler.herkez ama az ama çok mutlaka bir şekilde hayatına giriyor bu PC olayı.ama hastalık işi çok farklı.bir çok arkadaş bu benim HTPC sistemime harcadığım para ile 3-4 tane PC toplardı.ama dediğim gibi benimki hastalık.bu hastalık iyi mi?kötü mü?bilemiyorum ama birazda bu iş para işi.bence kötü hastalık.iyi yönleri de var,mesela eczanemde 2 dizüstü ve bir de kendimin çok iyi sayılabilecak masaüstü olmak üzere 3 PC 'im var.ve neredeyse 3-4 senedir yazıcılarda dahil,bütün problemlerimi kendim hallediyorum.başkalarına muhtaç olmuyorum.bazen birşeyleri bilmek ve anlamak iyi oluyor.hatta firmacı arkadaşlarımda dahil,bir çok kişininde işini görüyorum.tabii bedavaya.hiç para almadım ,almamda.inşallah istediğiniz sistemi kurarsınız,sevgilerle

• salon için kuracağım htpc nin en çook kasa kısmı zorluyor beni,
    güzel şık ve işlevsel olan kasaların fiyatları nerdeyse orta yollu bir pc fiyatına satılıyor.
    ama şundan çok eminim,
    şık güzel dekoratif ve işlevsel olan bir kasanın
    ve muadillerinin çok kısıtlı olması nedeniyle fiyatları şu anda çook uçuk bulunuyor
    kasa üretimi yapan firmalar htpc pazarının önümüzdeki 2-3 yıl içinde çok ciddi
    bir potansiyele sahip olduğunu gördüklerinde, bu tür ürünlerin imalatına ağırlık vereceklerdir.
    ve şuanda 750 ytl ye satılan bir HTPC kasa, 3 yıl sonra çeşitliliğin ve rekabetin
    sayesinde 200-250 ytl ye temin edilebilecektir.

eee napalım fiyatların düşmesi için 2 senemi beklicez?
    elbette hayır. şuanda htpc için bir standart oluşturulmamış durumda
    bu nedenle meraklıları kendi kafalarına göre sistem oluşturuyorlar.
    süper tower bir kasayı alıp, tv sehpasının yanına koyan meraklılar var.
    kim isterki özenle alışveriş edilmiş, ve şık bir şekilde döşenmiş salonunda
    süper tower bir pc kasasının bulunmasını. tabiki kimse istemez
    bu durum sadece zorunluluktan kaynaklanıyor. yani demek istediğim
    zaten meraklıları bu işe bi şekilde el atmış durumdalar,
    maalesef fikir yoksunu memleketimde herzaman ve her gelişmede olduğu gibi
    birilerini taklit etmekten çekinmeyeceğiz.
    öncelikle yurtdışında bu ürünlerin ikinci hata üçüncü jenerasyonlarının çıkmasını beklicez
    ondan sonra yurtdışında pazar bulamayan ilk nesil sistemleri türkiyede
    htpc de son nokda reklamlarıyla tüketicilerle buluştuğunu göreceğiz,

aynen DVD player ve VCD playerlerdeki durum gibi
    hatırlarsanız diğer ülkeer DVD izlerken bizler hala VCD PLAYER ile yeni tanışmıştık.
    hatta hatta şu anda bile VCD tüketimi çok fazla. YAbancılar (BLURAY DISK) BD ye geçtiler.
    biz daha HD-DVD ye geçemedik. Şu anda bir HD-DVD PLAYER satın alacak olsanız 400-450 ytl fiyatla satılıyor.
    Hemde HD-DVD geçtiğimiz şubat ayında Toshibanın yaptığı açıklama BD nin üstünlüğünü kabul ederek,
    kan kaybetmeye başlamışken, Büyük film sütüdyoları HD-DVD yerine BD ile üretim yapacaklarını açıklamaları dahi HD-DVD playerlerin fiyatlarını aşağılara çekmeyi pek başaramadı.

Bu nedenledirki; güzelim ülkemize bu işin şu anda sadece meraklıları var,
    gelecek yıllarda bu durumun merak ve kişisel hobi olmaktan çıkıp,
    Zorunluluk haline geleceğini görebilen sadece iki firma oldu,
    biri BOTECH diğeri BEKO MİNİ BİG Kendilerini tüm forum kullanıcılarının önünde Tebrik ediyorum.
    Teknolojinin gelmesini beklemeden kendi ürünlerini ürettiler. (her nekadar fiyatları pahalı olsada)
    bu vizyona sahip olduklarını gösterdiler.

• Hocam üst model de elbette o paraya değmeyebilir ama + özellikleri çok başarılı. lcd ekran dokunmatik, 2.ekran olarak kullanabiliyorsun. tv de film izlerken sen ordan windows u yönetebilirsin vs.vs... ama dediğin gibi bence de o fiyat farkına değmez. benim sana söyleme nedenim hiç bir masrafdan kaçınmamışsın onu da alabilirdin. benim bütçem uygn olsa o fiyata da alırım valla. çünkü en önemli bileşen kasa ve kasa fiyatları diğer donanımlar gibi fazla düşmez. Ayrıca kasa en uzun ömürlü bileşen.

bizim kasa da çok güzel ve bence fiyat olarak da çok pahalı değil. diğer ilginen arkadaşlara da düşünmelerini tavsiye ederim. bugün alabileceğiniz normal tamamıyla aliminyum (bazı markaların kasaları gibi sadece ön panel değil) ve kaliteli bir kasa zaten 180-200 usd den aşağı değildir. buna lcd panel ve kumandayı da eklerseniz 130 usd kadar daha eklemeniz gerekir. Ayrıca şekli ve kalitesi de tam istediğiniz gibi olmayacak. Zalmanınki 550 usd ye geliyor. Gerçekten pahalı ama en önemli parça bunu aklınızdan çıkarmayın.

Mert hocam niye kızayım aksine teşekkür ederim. Tavsiyelerini okudum mantıklı da ama ben ihtiyacım dışına çıkmak istemiyorum. Bütçem uygun olsa hiç düşünmeden daha iyisini alırdım. Bu aldıklarım bile beni öderken çok zorlayacak ama bende de hastalık var. Size önerilerimin nedeni oyun oynamıyacam demeniz. Bu nedenle sizin makine atıl çalışacak gibi gözüküyor yoksa kötü hiçbir parça yok. Ben de oyun oynamayacağım ve bütçemi düşündüğüm için kısıtlamalara gittim.

Güç kaynağı benim sistem için şu an 250 watt bile çekmez. Zalmanın piyasada olan en düşük watt lısı 500 olduğu için aldım. ilerde de bana fazlası lazım olmaz diye düşünüyorum. zaten sizinki fiyat olarak da beni aşar.

Kasayla gelen fanlar umarım dediğiniz gibidir. ses htpc nin en büyük sorunu. 2 tanesini aldım daha fanların. zalmanınkiler sessiz çıkmazsa onların yerine 2 tane daha alacam.

Hocam 2 gb ram rahat yeter gibi geliyor bana. sistemi kurunca deneyecem olmazsa 4 e çıkarırım.

HDD cooler dediğiniz gibi gerekmeyebilir ama bende ses takıntısı var ve scythe in ürününü denedim hoşuma gitti. amaç sessizlik. soğutma değil.

Bence Blueray almaya hiç gerek yok. hem fiyatları hem de medyaları çok aşırı pahalı. ayrıca çok kullanmayacaksınız görürsünüz. mkv ve avi download edip onları izleyeceksiniz.

Evren bey tanıdığım kadarıyla düzgün bir insan ama burdan sitemim var kendisine. belki bizim bilmediğimiz nedenler vardır ama bu ürünleri bize bu kadar gecikmeli getirmeyin. htpc yapmak için 5 aydır bekliyorum. daha da yapamadım inşallah 16 haziranda gelecek kasam.

mert hocam kasanın aydınlıkta ve boyutlarının da anlaşılmasını (mesela dvd player ın falan yanında) sağlayacak resimler de ekleyebilirsen çok makbule geçer. Benim kasa geldiğinde be de eklerim inşallah. tekrar güle güle kullan güzel inceleme olmuş . biçok kişiye fikir verecektir eminim.

Orjinalden alıntı: mert2004

dostum ZALMA'nın bir üstü kasa benim için gereksizdi,zaten tek fark onda LCD ekranın olmasıydı ve buda fiyatı çok yükseltiyordu.şayet kızmassanız bir kaç tavsiyede bulunacağım;kasamız çok iyi ve kaliteli.görünüşü ise süper.dolayısıyla HTPC sistemlerde en önemli şey kasa ve bu kasa çok uzun seneler bizi götürür.3-5 sene sonra kasa hariç tüm bileşenleri değiştirebiliriz.bu yüzden bence güç kaynağını en az 750 watt olarak yükselt.çünkü ileride sistem değişikliğine gidersen problem olur.benim aldığımı tavsiye edebilirim,hem de çok sessiz.kasayla gelen 2 ZALMAN fan çok kaliteli ve sesiz ayrıca bunları değiştirmenize gerek yok.ama boş olan 2 fan için istediğinizi alın.sisteminizde onboard ekran kartlı olduğundan,mutlaka sistemin RAM'inden kullanacak.bu yüzden RAM'inizin 2*2 olmasını da önerebilirim.HDD cooler almanıza kesinlikle gerek yok.benim sistemimde bile en ufak ısınma ve rahatsızlık verecek ses olayı yok.bir arkadaş bunun mümkün olmadığını söylemişti bana ama inanın hiç ses yok diyebilirim ki,PC hemen benim yanımda masa da duruyor.yalnızca ilk PC'yi açtığımda 2-3 sn'ye ses oluyor sonra kendiliğinden susuyor.benim yaptığım hatayı sizde yapmışsınız ve DVD alıyorsunuz.bence dediğim gereksiz parçalardan elde edeceğin parayla BLU RAY DISK alın.size son tavsiyem,bu kasayı aldığınız EVREN Bey,bu işlerden anlayan ,çok kaliteli ve yardımsever birisi,insana mal satmak için uğraşmıyor.mutlaka kullanmak istediğiniz parçaları ona sorun.daha sonra uyum problemi yaşamayın.herşey gönlünüzce olsun.sevgilerle

• sevgili xndr ,Evren Bey'le bu ürün getirme geç getirme işi için kısa bir görüşme yapmıştım.tabi biz tüketiciler hemen alalım istiyoruz.hatta satıcılar da bunu istiyor,ama malesef Türkiye'de bu ithalat işlerinin prosedürü varmış ve oldukça uzun bir zaman gerekiyormuş.bir de bu tür pahalı ürünlerde ön stok toplamak gerekiyor,çünkü satıcı parasını peşin ödüyor.bir de dövizdeki bu dalgalanmalar yüzünden,gelen malın hemen satılması gerekiyor yoksa satıcı zarar bile edebilir.

kasanın boyutları ürünün sitesinde var.ancak canlı olrak şöyle söyliyebilirim ki,benim PIONEER LX-60 amfim kadar.yalnızca yüksekliği 17 cm falan.diğer ölçüleri normal bir AV kadar diyebilirim.

ancak kesinlikle RAM'nı yükselt.sonra problem çıkarır ve ilk aldığın RAM'leri boşuna masraf yapmış olursun.şayet bana yetmezse , 1 çift daha aynı RAM'dan alırım dersen,bu da sorun çıkarabilir.çünkü 4*1 GB ram'ler bazı anakartlarda sorun çıkarıyor.ayrıca 2*2 GB ram,4*1 gb RAM'den daha hızlı ve sorunsuzdur.onboard ekran kartına sahip anakartlarda,HD film izlerken,(işlemcine de bağlı ama)takılmalar yaşayabilirsin.bir de VİSTA kuracaksan kesin yetersiz gelir.zaten çok büyük fiyat farkları yok.

• Bu döviz dalgalanmasında kalktık bu kasa'dan aldık..Yani neyiz hasta ruhluyuz,detaycıyız vs.
    Malesef gelen kasa açılmış poşeti bile buruş buruş..kutudan sadece ve sadece kasa çıktı :(
    - Dvd kapağı
    - Eject butonu
    - Montaj vidaları
    - Kitapçık
    - Uzaktan kumanda

Hiç biri yok..Ya bu kasayı alan adam belliki kırık deli yani..gitmiş bu kasayı seçmiş..İzmir'den sana bu kasayı sipariş geçiyor..Hevesle haftasonu uğraşmak istiyor ama sen böyle amaaan yolla yerse diye kasayı yolluyorsun..Her bir işimiz yarım bu ülkede malesef
    Sitelerine baktım haftasonu çalışmıyorlar sanırım?

Evren bey'in sizde telefonu var mı acaba?

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.