Şimdi Ara

Yeni topladığım sistemde kulaklığa az ses geliyor ses seviyesi %100'de olmasına rağmen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar çok araştırdım ama sorunumun çözümünü bulamadım belkide basit bir çözümü vardır diye konu açıyorum.

1 ay önce filan yeni bir sistem topladım.Kendi harici hoparlörümü taktığımda ses konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum fakat kulaklığım olan HyperX Cloud Stinger'ı kullandığımda oyunlarda ve müziklerde yetersiz ses seviyesi alıyorum. Ses seviyesini %100'e getirmeme rağmen anca orta ayar bir ses seviyesi veriyor bana.

Pubg gibi rakiplerin nerde olduğunu anlamak için ayak sesinin çok önemli olduğu oyunlarda orta seviye kulaklık sesi yetersiz kalıyor.

Kulaklıkta bir sorun olduğunu düşündüm fakat internetten kimsenin bu kulaklıkla böyle bir sorun yaşadığını görmedim.Ayrıca kulaklığı arkadaşımın dandik laptopunda denediğimde bangır bangır ses alabildiğimi gördüm.

Demek ki sorun ses kartımla alakalı diye düşündüm.Aygıt yöneticisinden girip fotoğrafta görünen bütün sesle alakalı her şeye sağ tıklayıp ''sürücüyü güncelleştir'' yaptım ama sorunum hala devam ediyor. Her türlü önerinize açığım.

Yeni topladığım sistemde kulaklığa az ses geliyor ses seviyesi %100'de olmasına rağmen

Topladığım sistem:

Msi B450-A Pro max 3466mhx(oc) m.2 am4 atx Anakart
    Amd ryzen 5 3600 işlemci
    Dark n10 pro mid tower kasa
    rx 5700 ekran kartı
    Crucial 2x8gb 3200 ram
    High power 600w gold güç kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pend0s -- 18 Mayıs 2020; 4:59:52 >

• Ses kartinizda 600 ohmluk kulakliklari bile surebilecek kapasite oldugu belirtiliyor anakartinizda bunu bir sekilde aktive etmeniz gerekiyor fakat bugune kadar klandigim tum anakartlarda onboard karrlarin hikaye oldugunu ve bahsigecen gucleri saglayamadigini gordum. Bir ses karti sizin sorununuzu cozecektir yada kulaklik anfisi. Ornegin vatan bilfisayrdan alip is yerindeki pcme taktigim asus strix 2.0 kulakligim berbat otesi bir ses vermisti onboard kartla fakat evdeki xfi ses kartiyla resmen costu ses seviyesi yuzde60 i gecemedim basslarda kulaklik kulagimdan firlayacak sandim o denli farklilik var onboardla ayrica takilan ses karti arasinda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam kardeşim. Öncelikle ses ayarlarına gir, oradan özellikler, geliştirmeler ve gürültü dengelemeyi işaretle. Sorun kesin çözülecektir. Eğer ses ayarlarında gürültü dengeleme çıkmıyor ise eski sürüm bir realtek dosyası indirmelisin. Arkadaşın da dediği gibi baksan anakartlar 600 Ohm kadar destek sunuyor ama normal bir kulaklığın bile hakkını veremiyor.

• Anakartınızın ses yongası alc 892 gözüküyor benim kendi denemelerinde 50ohm Luk kullaklığı besleyebiliyordu, ama alc 1120 olan onboardlar dan ses yüksekliği ve kalite olarak yine düşük kalıyordu. Yine de iş görür seviyedeydi. Sizdeki kulaklık 30ohm, mobil cihazların bile çok rahat besleyebileceği bir değer. Farklı bir ayar sorunu var gibi duruyor.

Çözüm önerisi olarak realtek yazılımını kurcalayın, orda ses amfisi yükselik değeri gibi birşey olabilir, onu en üst seviyeye alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 18 Mayıs 2020; 10:28:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar zaten anakarttaki ses kartının kapasitesinden bahsetmişler. Normalde bir sorun yaşamamanız gerekiyor. Sıkıntı sürücülerle ilgili gibi görünüyor. Bende de mikrofon tarafında bir sıkıntı vardı. Realtek'in sürücüsünü kaldırarak çözdüm olayı. Bir denemenizde fayda var. Realtek sürücüsünü kaldırıp Windows'un kendi default yüklediği driver ile bir deneme yapın. Kulaklıktan düzgün ses geliyorsa uygun sürücüyü bulmanız gerekecektir. Ben gerçi Windows'un kurduğu sürücü ile devam ediyorum.
  • @CagriErcan Hocam dediğiniz yerden değilde realtek ayarlarından buldum ve bir nebze ses seviyem yükseldi. Tatmin edici düzeye geldi diyebilirim çok teşekkür ederim.

@Cnytkyz Hocam dediğiniz ayarı bulamadım fakat ''gürültü dengeleme'' yi aktif edince istediğim seviyeye ulaştım.

@trkgncr Hocam yinede tonlarca para akıtıp yeni bir sistem topluyoruz en azından default ayarlarda hiç bir şeye ellemeden %100 ses seviyesinin kulağımızı rahatsız etmesi gerekmez mi ?
  • Pend0s kullanıcısına yanıt
    Ben anakartın kendi sitesindeki ses sürücülerine güvendim. Dedim herhalde mikrofon tarafına hiç önem vermiyorlar, konuştuğum her Allah'ın kulu sesin çok az geliyor diyor. Ben de gittim 70 TL'ye bir usb ses kartı aldım onu kullanıyordum. Bir gün yine driverlara taktım, gittim pcdeki Realtek sürücüsünü kaldırdım. Bir bakayım o da ne sesim aldığım ses kartından daha da çok gidiyor . Güler misin, ağlar mısın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.