Selamlar, dün yeni bir sistem topladım ve temiz windows 10 kurdum. Sorunum şu durduk yerde değişik tiplerde mavi ekran alıyorum sanırım driver kaynaklı. Whocrashed aracılığıyla aldığım mavi ekranları ekliyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?
Ekran görüntüsündeki 2 hata driver kaynaklı net olarak.. diğerleri de öyledir büyük ihtimalle.. öncelikle işletim sistemini Windows Update uygulamasını çalıştırı güncelle.. daha sonra internet sitelerinden anakart, ekran kartı, ethernet driver larını en güncel versiyonlarını yükle.. anakartın BIOS'unu da güncelle.. mavi ekran almaya devam edebilirsin.. ama sen güncellemeleri tamamlayınca kesilecektir hepsi..
Angelmax
kullanıcısına yanıt
Hepsi bios dahil guncel durumda hocam problem de burada zaten
Herhangi bir oc var ise geri alın. Biosu default ayarlarına döndürün. Ram iki parça ise birini söküp deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Ingrid
Hepsi bios dahil guncel durumda hocam problem de burada zaten
Diğer arkadaşın dediklerini de yapmayı deneyebilirsin.. yine düzelmedi ise tekrar güzel bir format atıp yeniden kurman gerekebilir.. :) bir de o SSD çok iyi bir model değil.. arıza ihtimaline karşı başka SSD veya hard diske kurulum yapmayı da düşünmelisin..
Oc yok hocam sadece ramlerin xmp profili açık, ramler iki parça birini söküp deniyorum en kısa zamanda