Şimdi Ara

Yeni Trend: Konsol Donanımlarında Sınıflandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Trend: Konsol Donanımlarında Sınıflandırma

Yeni Trend: Konsol Donanımlarında Sınıflandırma

Evet arkadaşlar son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz Playstation 4.5 diğer adıyla Neo mevcut Playstation 4'den daha güçlü bir konsol olacağı konuşulmakta gerçekte ne olacağını bilemiyoruz ama gelecekte böyle bir konsolun çıkmasıyla birlikte jenerasyon aynı kalıp donanımları farklı olan iki konsol piyasada olmuş olacak haliyle donanımı güçlü olan konsol diğerinden daha iyi grafik ve performans sunabilecek ve bu durum mevcut konsol piyasasında ilk defa yaşanacak sizce bu sistem eğer başarılı olursa konsol donanımları gelecekte sınıflandırılabilir mi? Eğer olursa buna tepkiniz ne olur, desteklermisiniz? Çünkü böyle bir durumda donanımı daha düşük bir konsol daha ucuz alacak ve konsolu alamayanlar içinde bir alternatif oluşturacak, düşünceleriniz nedir arkadaşlar?

Fiyatlandırmaya Örnek verecek olursak:

High Konsol: 2.000TL
    Medium Konsol: 1.250TL
    Low Konsol: 650TL

gibi..

Üç platfomunda oyunları ortak olacak oyun konusunda birbirinden üstün olmayacaklar.

Not: Şuan için böyle bir çalışma yok arkadaşlar yazdıklarım sadece bir fikir, bu konuyu son yaşanan gelişmelere göre açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 25 Nisan 2016; 12:42:17 >

• Gerçekte neler olacağımı bilemiyoruz...

Eğer sadece bir ps4 slim çıkarsa insanlar çok kötü sözler söylemeye başlayacak bu kibarcası tabiki ortada sadece bir iddia varken bu konu dahil anakonular vb açılmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece PS4 Slim çıkarsa hiç bir şey olmaz. Ama Ps4'ün geliştirilmiş adı altında PS4.5 gibi bir şey çıkarsa o zaman konsol devrinin yavaş yavaş sonu gelmeye başlar. Oyunlar ortak olacak deniyor buna inanan var mı ? PS3-PS4'te ortak çıkacak denip sonra PS3 kaldırmıyor denen oyunlar var. Aynı şey yine olacak. Önce düşük konsola kasa kasa oyunlar çıkmaya başlıcak. Sonra kaldırmıyor diyecekler. Ya çok az önem verecekler ya da X oyunu çıkmayacak. Sonra bir bakıyoruz donanım güç farkından PS4 kulalnan ile PS4.5 kullanan aynı oyunu online oynayamaz hale gelecek. Mecbur insanları PS4.5'uğa zorlayacaklar. Sonra bir bakmışlar PS4.5'ta yetersi sayıya ulaşmış Hadi PS5 çıksın. Aradan 2-3 yıl geçecek PS5 yetersiz PS5.5 çıkartarım olacak. Konsolun rahatlığını avantajını bitirecekler. Açıkçası Exc oyunlar dışında tercih edilmeyecek hale gelecek. Konsol'un avantajı PC'ye nazaran ucuz olması ama oyunlarının Pahalı olmasıydı. Şimdi Konsollarda pahalılanıp 2-3 senede bir yenilemeye zorlandığında Exc dışında hiç bir avantajları kalmayacak.

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Benim kastetmek istediğim asıl şey cihazını daha yeni almış insanlara karşı resmi açıklamasız neo 4.5 haberleri yapılması göreceksiniz slim bir modelden daha ötesi tanıtılmayacak e3 te

• Hangi konsol çıkarsa çıksın ben ps4 oynamaya devam edeceğim . Eskisini getir yenisi al gibi kolaylık sağlanırsa belki düşünürüm .
  • Oyle olursa cok guzel olur

• PS4 çıkalı 3- 3,5 yıl oldu galiba Sony bu konsolu 10 sene götüremeceğine göre? yeni bir konsolun çıkması normaldir. Adamlar bir konsolu 10 sene götürecek değil ya? zaten teknoloji maşallah yetişemiyoruz. Adamların tarafından bakarsanız hak verirsiniz. Adamlar her bütçeye uygun yapıyor. Oyunları pahalı onun dışında bu konsol parasını kuruşuna kadar haketmektedir. Sony teknoloji nasıl ilerliyorsa, öyle gitmeli kimsenin yok ben ps4 aldım neden neo çıkıyor demesi çok saçma madem paran var '' Neo '' alırsın olur biter.

NEO > Grafik takıntılıların alacağı, FPS takıntısı, Ultra ayarda oynamak için geliştiren bir cihaz olacak. Belki tek çıkar, belki 3 farklı türle çıkar artık görüp bakacağız. 3 farklı tür Mesela Medium > High > Ultra böylede olabilir.

Ama fiyatı ülkemizde 2000 TL en az olur. Yurt dışında 400$

Bu arada Neo çıktıktan sonra PS4 fiyatlarıda iner, Oyun fiyatlarıda düşüş olur kafamız rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 24 Nisan 2016; 17:22:43 >

• Neo çıktığında normal PS4 fiyatlarının düşüceğini beklemeyin bence ama Neo'nun fiyatı 1.750-2.000TL arasında olacağı kesin gibi eğer bu donanımla gelirse.
  • Source kullanıcısına yanıt
    Niye düşmesin hocam? sonuçta Neo, PS4'den daha üstün olacak, oyunlarıda 20-25 TL düşüş olur.
  • PS Neo ciktiginda bile güncel bir donanım olacak eski nesil olmayacak ben şahsen bir dusus olacağını sanmıyorum oyunlarda aynı fiyattan satışa devam eder iki konsolda aynı oyunu kullanacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir şey olamaz. Olursa hepimiz PC'ye geçeriz
  • Açıkçası ben bu neslin gerçekten de "Yeni Nesil" olduğunu düşünmüyorum.Geçmiş neslin oyunlarının cilalanıp remake adı altında insanlara satılmaya çalışılması başlı başına bir faciaydı zaten.Her iki firmanın bu türden bir düşüncesi olması kendilerinin de "Yeni Nesil" diye çıkardıkları aletlerin ne kadar yetersiz olduklarını kabul etmelerinin kanıtıdır bence.Olayın ilk başında donanımsal yeterliliğe sahip ürünler çıkarılmış olsaydı biz şimdi bu tür konuları konuşmuyor olurduk.
  • Ay hadi insllah. Sony seni transfer etsin deli kar yaparlar bu fikirlerle

• Slim model denilip duruyor ps4 zaten yeterince slim daha ne kadar kücülecek makina?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 25 Nisan 2016; 13:57:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihancetintr

PS4 çıkalı 3- 3,5 yıl oldu galiba Sony bu konsolu 10 sene götüremeceğine göre? yeni bir konsolun çıkması normaldir. Adamlar bir konsolu 10 sene götürecek değil ya? zaten teknoloji maşallah yetişemiyoruz. Adamların tarafından bakarsanız hak verirsiniz. Adamlar her bütçeye uygun yapıyor. Oyunları pahalı onun dışında bu konsol parasını kuruşuna kadar haketmektedir. Sony teknoloji nasıl ilerliyorsa, öyle gitmeli kimsenin yok ben ps4 aldım neden neo çıkıyor demesi çok saçma madem paran var '' Neo '' alırsın olur biter.

NEO > Grafik takıntılıların alacağı, FPS takıntısı, Ultra ayarda oynamak için geliştiren bir cihaz olacak. Belki tek çıkar, belki 3 farklı türle çıkar artık görüp bakacağız. 3 farklı tür Mesela Medium > High > Ultra böylede olabilir.

Ama fiyatı ülkemizde 2000 TL en az olur. Yurt dışında 400$

Bu arada Neo çıktıktan sonra PS4 fiyatlarıda iner, Oyun fiyatlarıda düşüş olur kafamız rahat olur.

2.5 yil oldu daham ortalama bir pc de bu civarda goturuyor. O zaman konsolun mantigi ne?

• Ps4 ün ömrü telefon bataryası gibi oldu. İlk çıktığında %100 idi 3. Senesinde %25 lere düştü. Bu psikoloji 4.5 te de olacak. Alındığı gün geriye saymaya başlayacak. Bu yerli bir oyuncu için.

• master of darkness kullanıcısına yanıt
    ortalıkta kimse demiyor ki zaten ps4 oyun çıkmıcak, destek kesilecek bilmem ne çart çurt? konsol 5-6 sene götürür merak etme
  • Olmamış olaylara trend denmez.

Yeni Hayal: Konsol Donanımlarında Sınıflandırma diye değiştir başlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Slim model denilip duruyor ps4 zaten yeterince slim daha ne kadar kücülecek makina?

Bence PS4'ü küçültmenin bir anlamı yok tasarımı gelmiş geçmiş en şık konsollardan biri umarım slim modeli çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Ps4 ün ömrü telefon bataryası gibi oldu. İlk çıktığında %100 idi 3. Senesinde %25 lere düştü. Bu psikoloji 4.5 te de olacak. Alındığı gün geriye saymaya başlayacak. Bu yerli bir oyuncu için.

PS4'ün ömrünün kısa olacağını az çok birçok kişi tahmin ediyordu ama bu kadar da erken beklemiyordum şahsen, tamam jenerasyon değişmiyor ama yeni bir konsol çıkıcak sonuçta yalnız bu fikir tutarsa Sony artık slim model yerine güçlendirilmiş bir konsolla karşımıza çıkabilir şimden sonra.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.