Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkçası ben hayalkırıklığına uğradım. Hyundai getz in orginal ampulünden hiçbir farkı yok NB nin. xenonmercek isimli arkadaştan aldım ampulleri. Ben daha beyaz olur düşüncesindeydim ama malesef.
  • Ben de H4 NIGHT BREAKER taktım. 1 hafta oldu. Aydınlatmanın artmadığını düşünüyorum, ama daha beyaz ve parlak yanıyor şimdi.
  • Bildin testinde uzun ömürlü ve iyi aydınlatan bir ampul istiyorsanız osramın light&day modelini alabilirsiniz.

R30 noktasını silverstardan %18 daha iyi aydınlattı test sonucunda görünüyor.Bir çok %30-50 fazla ışık veren modeller beklentiyi karşılayamıyor ve dağ fare doğuruyor.L&D gibi sadece uzun ömür vaad eden bir model bunun üzerine iyi de bir aydınlatma sağlıyor üstelik testte silverstardan %550 daha uzun ömür verdiği ortaya çıkmış.

Bu arada genel olarak philipsler osramlardan daha iyi performans veriyor.Night&day uzun ömürlü modeli de %730 daha uzun ömür verdiği ortaya çıkmıştabi bu silverstardan .Xenon efektli ve iyi bir ampul almak isteyenler philipsin power 2 night modelini tavsiye ediyorlar ki osram gibi bu camı boyayarak değil falamana ve tepesindeki boyalı bölgeye müdahale ile gerçekleştiriliyor ve oldukça iyi aydınlatma sağlıyor.

Bu arada en iyi aydınlatma 100w lık olan ampulden geliyorki en iyi modelden %70 daha fazla asfalta ışık gönderiyor.Kullanılmasının almanyadada yasak olduğu belirtiliyor ancak satılmasınada kimse karşı çıkmadığını yazı belirtiyor.
    Ancak farın oturduğu yer plastikse fazla ısıdan dolayı eritme tehlikesi konusunda çok uzun sürşler için !!! konulmuş ve röle kullanımını 100w ta öneriyor.

• hayır hayır.. osram all season alın. sarıdan şaşmayın, yolu harika aydınlatıyor, her hava koşulunda.
  • Bende impress üstadın tavsiyesi ile uzunlara nightbreaker düşünüyordum fakat HB3 uzun farlarıma göre üretimi yokmuş Verdiği bilgiler için impress'e teşekkürler.
  • 2007 Model Peugeot 407 1.6 Aracım var farların ömrü azalmasada xenona 700TL vermek yerine ampülleri değiştirmek istiyorum
    Önerdiğiniz Bir Marka Model Var mı?
    Benim Aklımdan geçen Osram Night Brekar?Fakat H1 H4 H7 mi alacam tam olarak bilemiyorum
  • KISALAR H7, UZUNLAR H1...
    ANCAK, AYDINLATMA ÇOK İYİ OLMASINA RAĞMEN, ÖMÜR PROBLEMİNDEN DOLAYI OSRAM NB Yİ KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM... DAHA 6 AY KULLANANI DUYMADIM. BENİM H7 LER, 3 AYDA BİRİ KESİLDİ, DİĞERİ KARARDI. UZUNLAR FAZLA KULANILMADIĞI İÇİN ŞU ANLIK PROBLEM YOK... BUGÜN PRAKTİKERDE OSRAM STANDINDA TÜM MODELLERİ İNCELEDİM. SİLVERSTAR VE NB NİN ÖMRÜ STANDART AMPULLERİN YARISI KADAR. BU BİLGİ ZATEN KUTU ÜZERİNDE MEVCUT. DİĞER MODELLERDE ÖMÜRLE İLGİLİ BİR BİLGİLENDİRME YOK. ARALARINDAKİ FARK ÇOK DİKKATLİ BAKILDIĞINDA ANLAŞILIYOR. NB VE SİLVERSTARLARIN FLAMANLARI DİĞERLERİNDEN DAHA İNCE TELDEN YAPILMIŞ. DOLAYISIYLA DAHA İYİ AYDINLATMA, AMA DAHA KISA ÖMÜRLÜLER... GÜÇLÜ AYDINLATMA OLSUN, 3-4 AYDA BİR DEĞİŞTİRMEYE RAZIYIM DİYORSAN TAVSİYE EDERİM. BU ARADA ŞUNU DA BELİRTEYİM. NB LER BEYAZ IŞIK VERMİYOR. GÜÇLÜ SARI IŞIK VERİYOR. BU BENİM ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ. TAM DA İSTEDİĞİM GİBİYDİ, FAKAT 3 AY BENİM İÇİN ÇOK KISA. BEN BİR DAHA ASLA ALMAM...
    STANDTA ALSEASON MODELİ VARDI. BU AMPUL HAVA KOŞULLARINA GÖRE DEĞİŞEN AYDINLATMA SUNUYORMUŞ.
    BİR DE 4300 LÜK MEGA WHİTE, İLE 5000 LİK HİPER WHİTE MODELLERİ VARDI... BU MODELLERDE YARI ÖMÜR UYARISI YOKTU. BEN, ÇOK FAZLA MAVİYE YAKIN BEYAZ OLACAĞI İÇİN 5000 LİK HİPERİ ELEDİM. 4300 LÜK BEYAZ IŞIK VEREN MEGA İLE ALLSEASON MODELİ ARASINDA KALDIM. GÖREVLİNİN DE PEK BİLGİSİ YOKTU. BİRAZ DAHA BİLGİ EDİNİP BU 2 MODELDEN BİRİSİNE KARA VERİP HEM UZUN HEM DE KISALARI DEĞİŞTİRECEĞİM...

quote:

Orijinalden alıntı: mek38

2007 Model Peugeot 407 1.6 Aracım var farların ömrü azalmasada xenona 700TL vermek yerine ampülleri değiştirmek istiyorum
    Önerdiğiniz Bir Marka Model Var mı?
    Benim Aklımdan geçen Osram Night Brekar?Fakat H1 H4 H7 mi alacam tam olarak bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 12 Aralık 2009; 22:12:24 >

• Belkide arabanın ampülleri bitmedi fakat ben gece daha iyi görüş için değiştirmek istiyorum onun için hangi ampülü tercih etmeliyim?
    Marka Model Seri olarak yazarsanız sevinirim
  • quote:

Belkide arabanın ampülleri bitmedi fakat ben gece daha iyi görüş için değiştirmek istiyorum onun için hangi ampülü tercih etmeliyim?

kısalar h7, uzunlar h1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 13 Aralık 2009; 12:02:00 >
  • YUKARDA YAZDIM İŞTE... MARKA SEÇİMİ SANA KALMIŞ (OSRAM, PHİLİPS, HELLA, VS)... TİP OLARAK KISALAR H7, UZUNLAR H1 OLACAK...

quote:

Belkide arabanın ampülleri bitmedi fakat ben gece daha iyi görüş için değiştirmek istiyorum onun için hangi ampülü tercih etmeliyim?
  • @Xenon Mercek..

Sanırım Butcher adlı satıcı sensin GG'da.. Biraz önce bir tane de ben sipariş ettim.. H7 Night Breaker.. Beğenirsem 1 çiftte yedek sipariş vericem.. Ogretmen54 benim adım.. Yarın erken kargolayabilirsen çok sevinirim. Çarşamba günü servise bırakmam gerek arabayı.. (ufak bir hasar var exper görecek) o sırada ampulleri de onlara veririm takarlar..
  • synthesizer
    Kargonuzu yarın sabahtan gönderiyorum. çarşamba elinizde olucaktır.

Diğer yukarıdaki birsürü mesaja topluca cevap veriyim.

Öncelikle şunu belirtiyim ürünün kutusuna bakın üzerindeki kocaman bir simge var ampul ömrünün standart ampulden yarı yarıya az olduğunu zaten belirtiyor. Bu konu neden hala tartışılıyor onu anlamıyorum.

İkinciside hem ömrü uzun olucak hemde iyi aydınlatıcak bu nasıl olucak sormak istiyorum?? Zaten uzun ömürlü olduğu halde daha iyi aydınlatan bir ampul olsa tüm üreticiler orjinalden araca bunu takar. Dünyada öyle bir ampul yok boşuna aramayın.

Son olarakta artık ben söylemekten bıktım. Gene ürün açıklamasında yazdığı gibi ampuller %90 a kadar daha parlak """%10 daha beyazdır.""" Sürekli olarak bu ampulu satın aldım ama beyaz yanmıyor diyenlere soruyorum %10 diyince ne anlıyorsunuz???

Birde şunu eklemek istiyorum "%90 a kadar"" denmesinin sebebi ampulun kullanıldığı alan ile alakalı olmasıdır. dünyada yüzlerce çeşit h7 far vardır hepsine aynı ampulu takın hepsinin aydınlatması birbirinden farklı olur. Çünkü tasarımları farklıdır. Bu sebeple illaki bütün farlardan bu ampul aydınlatmayı çok iyi hale getirir diye bir garanti verilemez. Ben kendi aracım BMW de uzun bölümüne taktım. Eski standart ampulden az bir şey daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    Ama yakın bir arkadaşımın eski model Palio aracına kısalara taktık. Resmen aydınlatma gözle görülür şekilde 2 kat artmış durumda.

Özet olarak bu ampulu satın alan müşterlerimin %90 ı çok memnun. Buda benim için yeterli bir ölçü.

Herkese aydınlık yollar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

synthesizer
    Kargonuzu yarın sabahtan gönderiyorum. çarşamba elinizde olucaktır.

Diğer yukarıdaki birsürü mesaja topluca cevap veriyim.

Öncelikle şunu belirtiyim ürünün kutusuna bakın üzerindeki kocaman bir simge var ampul ömrünün standart ampulden yarı yarıya az olduğunu zaten belirtiyor. Bu konu neden hala tartışılıyor onu anlamıyorum.

İkinciside hem ömrü uzun olucak hemde iyi aydınlatıcak bu nasıl olucak sormak istiyorum?? Zaten uzun ömürlü olduğu halde daha iyi aydınlatan bir ampul olsa tüm üreticiler orjinalden araca bunu takar. Dünyada öyle bir ampul yok boşuna aramayın.

Son olarakta artık ben söylemekten bıktım. Gene ürün açıklamasında yazdığı gibi ampuller %90 a kadar daha parlak """%10 daha beyazdır.""" Sürekli olarak bu ampulu satın aldım ama beyaz yanmıyor diyenlere soruyorum %10 diyince ne anlıyorsunuz???

Birde şunu eklemek istiyorum "%90 a kadar"" denmesinin sebebi ampulun kullanıldığı alan ile alakalı olmasıdır. dünyada yüzlerce çeşit h7 far vardır hepsine aynı ampulu takın hepsinin aydınlatması birbirinden farklı olur. Çünkü tasarımları farklıdır. Bu sebeple illaki bütün farlardan bu ampul aydınlatmayı çok iyi hale getirir diye bir garanti verilemez. Ben kendi aracım BMW de uzun bölümüne taktım. Eski standart ampulden az bir şey daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    Ama yakın bir arkadaşımın eski model Palio aracına kısalara taktık. Resmen aydınlatma gözle görülür şekilde 2 kat artmış durumda.

Özet olarak bu ampulu satın alan müşterlerimin %90 ı çok memnun. Buda benim için yeterli bir ölçü.

Herkese aydınlık yollar.

Osram'ın avukatlığına soyundunuz galiba. Kutu üzerinde sizin belirttiğiniz gibi standart ampul ömrünün yarı ömrüne sahip olduğuna dair hiç bir işaret ya da ibare bulunmamaktadır. Osram, ampul konusunda iyi bir markadır. Osram Night Breaker'lar da iyi ışık veren ampullerdir fakat ömürleri ne yazık ki son derece kısadır. Ben sadece 10 ay kullanabildim birer hafta arayla patladılar ki gece sık yolculuk yapan biri değilim. Normal kullanan biri eminim ki en geç 6 ayda bir bu ampulleri değiştirmek zorunda.

Diğer taraftan hem bir tüketici hem de 30 yıllık bir hukukçu olarak işin hukuki boyutuna değinmek isterim; 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereği bu tür ürünlere imalatçı ya da ithalatçı tarafından EN AZ İKİ YIL GARANTİ VERİLMESİ ZORUNLUDUR.

Yasa son derece net hükümler içermektedir. iki yıl içinde arızalanırsa ürünün yapısı gereği tamir görmesi söz konusu olamayacağından yenisi ile değiştirilmesi ya da para iadesi yapılması zorunludur. Ancak kimsenin 30, 40 lira için Osram'ın kapısını çalarak garantiden yararlanmak istediğini sanmıyorum. Bu da firmanın işine gelmektedir.

Ya adam gibi iki yıl dayanacak ampul ithal edecesin. Eğer dayanmıyorsa yenisini vereceksin, ya da bu işi bırakacaksın. Bu ülkenin kanunu bu! Kimse parayı sokaktan toplamıyor!
    Devrim Sinan KARAVELİOĞLU

• Devrim Bey sizin de belirttiğiniz gibi bu ampullerin ömrü kısa ancak kutuların üzerinde yazı ile olmasa bile şeklen ampullerin daha kısa ömürlü olduğuna dair işaret var en azından benim aldıklarım öyleydi. Halojen ampuller özellikle ısındıklarında çok hassas hale gelirler ve bu sebepten örneğin ön düzende bir sıkıntı varsa çok daha çabukta patlarlar. Başıma geldi. En fazla 4 ay kullanabildim. Sonra baktım olmayacak çünkü bir tarafın ampulunü takabilmek çok zor.

Eğer uzun ampul ömrü istiyorsanız ya Philips.in long life ampullerinden alın ki onların da aydınlatması standart ampül kadar ancak var ya da xenon kit alın. Xenon kitimi önceki Megane aracımda ve C5.i aldığımda 2 sene sorunsuz kullandım ama sonra merceksiz farda kullanmamak için söküp sattım.
  • Sayın Yavuz,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

İkazınız üzerine ampul kutusu üzerine tekrar baktığımda bu ampulün ömrünün standart ampulden yarı oranında kısa olduğuna dair bir görsel olduğunu farkettim ancak bu görselin anlamını kaç kişi anlayacak onu da bilmiyorum. Bunun açıkça yazılmasının da yine aynı yasa uyarınca zorunlu olduğuna inanıyorum.

Diğer taraftan söz konusu yasa sanayi ürünlerini kapsamaktadır. Yani her türlü ürün iki yılllık garanti belgesi ile satılmak zorunda değildir. Aşağıda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bahse konu yasaya bağlı olarak çıkardığı bir tebliği yayınlıyorum. Farlar garanti kapsamındadır. Ancak ampuller fara dahil midir bu konuda bir netlik yok. İş yoruma kalıyor. Ben tüketici lehine yorum yaparak farın bir parçası olan ampulün de faranti kapsamında değerlendirilmesi gerektiği görüşündeyim. Karşı fikirlere de saygı duyarım. Saygılarımla.

23.02.1995 tarih ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Gereğince Garanti Belgesi İstenecek Ürünler Listesi

9.9.10- Karayolu taşıtları için elektrikli, elektronik ve mekanik alet ve cihazları
    9.10.1- Komple fren sistemi
    9.10.2- Komple direksöyon sistemi
    9.10.3- Cam silecek motor ve mekanizması (Cam silecek lastiği dahil)
    9.10.4- Aks ve dingiller
    9.10.5- Süspansiyon sistemi
    9.10.6- Farlar
    9.10.7- Gösterge tablosu ve göstergeler
    9.10.8- Merkezi kilit
    9.10.9- Emniyet kemeri ve bağlantıları
    9.10.10- Güvenlik camları
    9.10.11- Egzoz susturucu ve boruları
    9.10.12- Şarj dinamosu (Oto alternatörü)
    9.10.13- Marş motoru
    9.10.14- Jant
    9.10.15- Katalitik konvertör
    9.10.16- Rot, rotil
    9.10.17- Amortisör
    9.10.18- Otomobil komple kornaları
    9.10.19- Debriyaj baskı disk ve setleri
    9.10.20 İç ve dış lastikler (Otomobil, kamyon, traktör, iş makinaları ve benzerleri)

• Yaklaşık 1 ay sonra 2. yılını dolduruyor Osram NB larım ve bir sorun yaşamadım çok şükür ...
    (H4)
  • Benimde yaklaşık 1 yıl olacak osram nb'lar. Ömür konusu kullanım ile oldukça yakın alakalı. Ben yılda 10-12.000 km yapıyorum ve genellikle gündüz farlar kapalı oluyor. O yüzden böyle uzun gidiyor heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

Philips Extreme Power bence hem uzun ömürlü hemde iyi aydınlatıyor. Gerçi Philips in birçok ampülü Osram a göre çok daha uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar Osram Night Breaker dünkü olaydan sonra bana resmen lanet olsun bir daha Osram mı dedirtti. Aracı ilk aldığımda derhal bütün ampulleri (Uzun, kısa ve sis) Osram NBR ile değiştirmiştim. Yaklaşık 10 ay kullandıktan sonra bundan 15 gün önce kısalardan sağdaki (H7) patladı. Hadi olur dedik aynısını aldım değiştirdim. Dün de bu kez sol kısa patladı. Ona de hadi olur ömrü bu kadarmış, zaten karşılıklı değiştirmeyi öneriyorlar dedik. Buraya kadar sorun yok.

Dün akşamüstü sol ampulü değiştirdim. Kontrol ettim baktım normal yanıyor, çıktım eve. İki saat sonra aşağıya indiğimde bir de ne göreyim. Ampul kendi kendine patlamış (parçalanmış). Farın içi ampul kırıkları ile dolu. Resmi servise gittim. Böyle bir olayı ilk defa görüyoruz dediler. Ben de 30 yıllık sürücüyüm ve bu benim 6. arabam ben de ilk defa görüyorum dedim. Servise bıraktım gittim.

Bugün telefon ettiler hazır dediler. Gittiğimda bir de ne göreyim farın içinin temizlenmesine rağmen basınçla patlayan ampul farın parlak kısımlarına zarar vermiş ve çok kötü bir görünüm almış. Sorunun çözümü için farın değişmesi gerekiyormuş. Telefon açıp durum bu deseydiler tamam değiştirin derdim. Şimdi bir daha işçilik parası alacaklar. Biraz titiz bir insanım ne yapayım bilmiyorum.

Ampul durduk yerde neden patlar (parçalanır) başına böyle bir durum gelen varsa forumda paylaşırsa sevinirim.

• Sis farlarında beyaz ampul olarak neyi önerirsiniz acaba? kullananlar varsa sadece sislerin fotoğrafını koyabilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.