Şimdi Ara

YENİ VERGİ SİSTEMİ GELİYOR! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
17.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Model yada yakıta göre değilde aracın sınıfı ve faturası fiyatı üzerinden vergilendirmek daha doğru olur

Böyle bir söylenti vardı, olursa bu daha adeletli bir uygulama olur

2012 mercedes (1.6) alan adamın vergisi ile 2012 dacia logan alanın vergisi aynı

Böyle çarpık bir sistem olurmu

Motor hacmine göre vergi sistemi tam bir fiyasko

Aynı şekilde model yaşına göre alınan vergi (türkiye için) fiyasko

Avrupada eski model aracın vergisi fazla ama alım gücü yüksek, avrupada dacia alsan 10 bin tl burada 30 bin tl

Sende bu fiyata getir o zaman bu modele göre vergi olayını hemen hayata geçir o zaman seni göreyim

Şahine binen adam 2 bin tl ye arabasını verir hurdaya gider 10 bine dacia alır böyle yap seni göreyim
  • Hükümetimiz çok çevreci bir hükümet gerçekten. Okuyunca duygulandım, gözlerim yaşardı. Allah dünya üzerindeki tüm ülkelere böyle bir başbakan ve hükümet nasip etsin.
    Gelişmiş ülkelerin birer birer kapattığı nükleer santralleri cennet sahillerimizde açmaya çalışan, dereleri satıp üstüne HES'lerin kurulmasına ve doğa katliamına sebep olan, Avrupa'nın çevreci yakıt olduğu için vergi avantajı sağlayıp özendirdiği LPG'ye zam üstüne zam yapan bir hükümetimiz var. Allah başımızdan eksik etmesin onları.

Durmak yok yolmaya devam...Bunların bildiği bir yeşil var o da doların yeşili.
  • Eski araçların piyasadan kalkmasını sağlayacaksa iyi olur ama bunun altında daha fazla vergi kazanmak var sanki.Millet dizele alıştı ondan fazla vergi, eski arabadan fazla vergi alınacak diye arabayı yenilesen devir masrafları - 0 araçtaki vergi....bu böyle uzar, devletin kasası dolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: medonk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

Iyide avrupadaki sistemde Co2 emisyonuna gore vergi aliniyor ve dizeller avantajli hatta polo bluemotion sahiplerinin vergi odemedigi ulkeler var.

Karbondioksit emisyonuna göre vergi almak az yakan araçlara daha az vergi vermesi gerektiğini ifade ediyor yalnız başına yeterli değil bence. Dizel bir aracın çevreye verdiği zehirli gazlar diğer yakıtlara göre çok daha fazla. o yüzden benzinli ve dizel diye iki başlık altında süreci ilerlemesi çok daha uygun olur. mantık olarak da çevreye zararlı olan bir durumun desteklenmemesi lazım ama, malesef yakıt fiyatları buna yönlendiriyor insanları.

ben aslında lpg li araç kullanıcılarını merak ettim, benzinli gibi mi vergi verecekler acaba taslakta?

Euro5 normlarini karsilayan partikul filtresi olan dizel araclarda co2 emisyonunun yani sira partikul salinimida dusuruldu .

dpf olan araçlarda tabi daha az vergi ödenmesi gerek tabi diğer dizellere göre

Euro5 normlu,DPF'li dizeller benzinlilerden iyi mi bu anlamda peki?

bunu kesin bir yargı olarak belirtmek uygun olmaz tabi. az yakan bir benzinliye oranla daha fazla azotoksit atıyorlar ama karbondioksit emisyonları düşük oluyor, partikül maddelere güzel çözüm oldu dpf.

şöyle bir makale var; okursanız.

http://iats09.karabuk.edu.tr/press/bildiriler_pdf/IATS09_07-01_1061.pdf

teşekkürler.
    sorumun tam yanıtı olmasa da DPF'nin %99 oranında işe yaradığını söylüyor.
    O zaman yeni nesil dizeller belki de her anlamda benzinlilerden daha iyi.
    Bir de alakası yok ama makalenin özetinde bir gariplik var. Giriş ve amaç var ama bulgular ve sonuç yok.Garip geldi.

• bunlar daha iyi günler bence,yüzde 50 nin kararı çok güzel tecelli ediyor...durmak yok
  • Engellilere güncel sistemde 1600cc motora kadar araçlarda vergi muafiyeti vardı, yeni sisteme göre araç alırken nasıl yol izlenecek onunla ilgili bir açıklama var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antikariyer

bunlar daha iyi günler bence,yüzde 50 nin kararı çok güzel tecelli ediyor...durmak yok

al benden de o kadar!
  • olması gereken de buydu zaten
  • Sistemin değişmesi birkaç senedir bekleniyordu, demekki şimdi çalışmalara başlamışlar.
  • madem çevrecisin, tak ozaman arabalara mühürlü bir sayaç kim daha fazla km yapıyor ondan daha fazla vergi al sıkıyorsa. Ben sende 2000 km yaptığım 2002 model aracıma niye daha fazla vergi vereyim. Adam 2012 aracıyla senede 100 bin km yapıyorsa benden daha fazla karbonmonoksit salgılıyor. Bune pislik bir sistem ozaman ? Bu ülkede ne ypaılırsa yapılsın hep zengin için yapılıyor.
  • http://www.ntvmsnbc.com/id/25332378/

ben de okumuştum bugün bu haberi.
    tamam düşünce güzel ancak;
    zaten çok yakan araç harcadığı her litre yakıtta daha fazla vergi ödemiş olmuyor mu dolaylı yoldan?
    yeni araçlarda vergi oranının düşürülmesi doğru bir düşünce, piyasadaki araçların yenilenmesine önayak olabilir.
  • Dizel motorlu araçların vergisi neden artacak ben anlamış değilim,
    emisyon değerlerine göre ise aynı hacimdeki benzinli araçlardan daha düşük karbondioksit salınımı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

Dizel motorlu araçların vergisi neden artacak ben anlamış değilim,
    emisyon değerlerine göre ise aynı hacimdeki benzinli araçlardan daha düşük karbondioksit salınımı var.

biz anlamayız ya otomobilden onlar herşeyin en iyisini bilir ya hani.vatandaşa nasıl kösülecekse onu da en iyi şekilde yaparlar.
    milleti benzine yönlendirip (tabi benzinli araç daha çok yakacak) ordan geçirecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Dizelden fazla vergi mi ? Benzinden zaten sömürüyosunuz bari dizeli rahat bırakın. Adam ekonomi yapmak için dizel aliyor sen ondan daha fazla vergi aliyor. Boyle mantık nerede görülmüş arkadaş.

dunya uzerinde belki bir tek tc vardir mazotun benzinden daha ucuza satildigi.

Farketmez konu dünyada neyin nasıl satıldıgı degil.

Avrupa ülkelerinde bir kaç ülke dışında genelde benzin daha pahalıdır.Benim anlamadığım İngiltere de mazot daha pahalı olduğu halde dizel araç alımı yaygın.

YENİ VERGİ SİSTEMİ GELİYOR!

• 3.0 tdi quattro sattırıp fluence z.e. aldırtır bunlar adama! bu ne kardeşim yaa!

bir foruma giriyorum 2 dk. zaman bulup, o da telefondan. okuduğuma, yazdığıma bakın bir de. haram olsun gemicikleri, el altından götürdükleri!

iyi günler.
  • Olan yine garibana olacak. Zar zor üç kuruş biriktirip ayağımız yerden kesilsin hesabı bir araba alanların canı yanacak gibi duruyor. Ama öte taraftan bu yeni sistemde ağırlık çevre kirliliği fazla olan araca fazla vergi şeklinde olursa çok iyi olur geleceğimiz için. Piyasada dolaşan eski model arabaların neredeyse tamamında egzozdaki katalitik konvektör söktürülmüş ya da zaten başından beri hiç yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Dizelden fazla vergi mi ? Benzinden zaten sömürüyosunuz bari dizeli rahat bırakın. Adam ekonomi yapmak için dizel aliyor sen ondan daha fazla vergi aliyor. Boyle mantık nerede görülmüş arkadaş.

dunya uzerinde belki bir tek tc vardir mazotun benzinden daha ucuza satildigi.

Farketmez konu dünyada neyin nasıl satıldıgı degil.

Avrupa ülkelerinde bir kaç ülke dışında genelde benzin daha pahalıdır.Benim anlamadığım İngiltere de mazot daha pahalı olduğu halde dizel araç alımı yaygın.

YENİ VERGİ SİSTEMİ GELİYOR!

Tamam haklısınız dünya ülkelerinde dizel daha pahalıdır. Ben ülkemiz icin konusuyorum. En baştan beri benzin pahalı degil mi ülkemizde. Evet. Madem öyle benzinden yeterice kazanıyosun bide niye dizelden vergi alma derdindesin. Söylemek istedigim bu.

Benzine zam dizele başka zam. Yiyosa binin arabalarınıza diyolar heralde. Bu ülkede herseyde oldugu gibi araba kullanmakta cok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergi sistemindeki çarpıklığı düzeltmenin yolu böyle saçma sapan şeyler yapmak değil Şu andaki vergi sistemini yapanların kesinlikle akıl ve ruh sağlıklarından endişe duyuyorum Vergi sitemindeki saçma sapan kategorileri düzeltmenin tek yolu aracın kasko bedeline göre vergi almaktır Örneğin 22.000 tl ye 0 km palio alıryorsunuz devlet baba!!! sizden yıllık 768 tl vergi istiyor Aracınız 3 yaşında olsa ve değeri 18.000 tl olsa bile 768 tl yi zorla cebinizden alıyor Diğer taraftan 93.300 tl ye passat 1,6 tdi highline alıyorsunuz devlet baba!!! sizden yine 768 tl yi zorla söke söke alıyor Daha da rezili 1,2 tsi jetta highline için 49.000 tl veriyorsunuz Devlet baba size düşük motor kullandığınız için acıyor ve sizden 480 tl vergi alıyor Bunun adaleti nerede? Bunun akla mantığa uyan tarafı nerede? Nasıl bir düzen bu?

1,4 palio 2010-2011-2012 model Kasko bedelleri Yaklaşık 17.000-18.000.19.000 20.000 tl Vergisi 768 tl
    1,4 - 1,6 Passat 60.000 tl den 93.000 tl ye kadar Vergisi 768 tl

Bu örnekleri yüzlerce marka/model için çoğaltabiliriz

• akaryakıttaki vergi oranları da güncellense :)
  • Harika bir haber.. 2. el VW lere Sıfır parası isteyemeyecek galeriler.. Herkez Kaliteli araçlara binebilecek bundan böyle..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.