Şimdi Ara

YENİ VW GOLF - YENİ SEAT LEON FARKLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
4.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

Golf sahibi olduk leon aracim var

Golfun butun motor seceneklerini kullandim

1.4 tsi 140 act disinda alinacak golf yok bu bir

Aradaki farki edecek hic birsey yok bu iki

Asil golf degilde ben a3 alana sasiriyorum 30-35 lira fark var arada

Golf ile leon arasindaki bariz farklar
    1)malzeme kalitesi golf onde hemde baya onde bunu inkar edemem
    2)ses yalitimi konusunda golf onde
    3)donanim farki var opsiyon olarak golf'de hersey var leonda bu kisitli
    4)ikinci elde deger kaybi daha az
    5)en onemlisi marka algisi vw herzaman bu konuda seattan onde

O kadar farki verip golf alirmiyim ASLA ALMAM son zamlardan sonra
    Agzina kadar dolu 1.6 tdi dsg style leonu 65.000 aliyorum
    Ayni araba golf'de 85.000 tl

Arada 20.000 tl var asla etmez
    Nasil eder oda var
    Golf 2000 tdi 4 motion olur bagimsiz suspansiyon katlanir ayna led stop olur o zaman veririm
    Ama ayni motor sanzuman oldugu surece o farki vermem

Ah be abi, sen herkesi Istanbul'da mi yasiyor saniyorsun ya...

Ankara'da oturuyorum, senelik yaptigim km 15-16.000km civari. Manuel vitese de son derece hakimim (haluk23 sahidim )

Simdi ne yapayim ben 140 beygirlik, aktif silindir kapamali, DSG'li Golf'u??

Highline donanimlisi 70.700.

Onun yerine 58.700'e duz vites 122hp Highline alirim, aradaki farkla cocugunun bir donemlik okul parasi cikiyor ya(Bilkent)...

• quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

Leonun Golften daha iyi göründüğünü düşünenlerdenim. Leon almayı düşünüyorum tabi fiyatlar biraz durulursa.

Ses yalıtımı konusunda birer kez test ettim sağlıklı bir sonuç alamadım ama Golf daha iyi gibiydi.

Evet kişiselleştirme yapıyoruz fakat, biz burada en ince detayına kadar sorgulamak istiyoruz ki aradaki 20.000TL nere gidiyor ya da uçup gidiyor mu? :)

ikincil çarpışma freni yokmuş meselahttp://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=b40c25f1-9faa-4c34-98b5-7a939db3286b

onun dışında virajda savrulduğunda golftehttp://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=0ee75082-76a9-4b93-a7ba-f92e93dae596 şöyle de birşey var ( Türkiye'de var mı bilmiyorum)

Ve de şöyle birşey varhttp://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=5e3b13b6-084d-419b-a3ea-67c0361f1164

Golfte 1.4 TSI!larda bağımsız süspansiyon varmış, bu cezbedici.

Koltuklar Golf kadar rahat olmadığı söyleniyor ki uzun yolculuklarda can sıkıcı.

Sadece bunlar 20.000 TL farka değer mi? Bence değmez.

Katkıların için teşekkürler Saygılar

2.video pre-crash sistemi yani çarpışma hazırlığı ;) araç kontrolünü kaybettiğinizde ve esp devreye girdiğinde, araç bunu kaza riski olarak görüyor ve açık olan sunroofu tamamen kapatıyor, emniyet kemerleri geriliyor ve açık olan camlar hafif aralık kalacak şekilde kapatılıyor. Camların hafif aralık bırakılmasının nedeni, airbag patladığında oluşan zararlı tozların camdan dışarıya çıkması ve içerde bir toz dumanının oluşmaması. Euroncap ödüllü bir güvenlik ekipmanıdır ve Türkiye' de opsiyonel olarak alınabilmektedir. Aracın Yurtdışındaki testlerinde bizzat bu özelliği denemiştik, trafiğe kapalı alanda tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 7 Eylül 2013; 3:21:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 207m kullanıcısına yanıt
    İzlerken buna kafa yoran adamı tebrik ettim. Adamlar icat ediyor, biz de bedeli neyse ödüyoruz. İşte mühendislik böyle bir şey, bizdeki çoğu mühendis fabrikada işçi başı gibi geziyor. Biz de de artık bir yerli araç yapılsa da biz de desek şunu da biz bulduk arkadaş koyun aracınıza verin paramızı. Şimdi bu sistemi kim bilir kaç firmaya satarlar. Helal olsun valla
  • Janjan kullanıcısına yanıt
    Baba yüreği, adam araç alırken bile çocuğun okul masrafıdır, flüt masrafıdırhttp://www.youtube.com/watch?v=I-aVV4qCQCo onu düşünür. 140ps mi yoksa flüt mü? Ben de olsam öncelik flüt :)

Şaka bi yana ben de Eskişehir'deyim. Benim şehir içi olayım için Bu ACT olayı çok işe yaramaz gibi geliyor. Yalnız 140 ps ACT nin 1.2 TSI değerlerini tutturduğunu da unutmayalım. Aynı ekmekle daha çok köfte demektir bu. Kafa karıştırıcı kısım burası. Manuel alma şansım yok maalesef eşim de kullanacak. Keşke ilk geldiğinde alsaymışız ya fiyatların bu kadar fırlayacağını tahmin edemedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

Baba yüreği, adam araç alırken bile çocuğun okul masrafıdır, flüt masrafıdırhttp://www.youtube.com/watch?v=I-aVV4qCQCo onu düşünür. 140ps mi yoksa flüt mü? Ben de olsam öncelik flüt :)

Şaka bi yana ben de Eskişehir'deyim. Benim şehir içi olayım için Bu ACT olayı çok işe yaramaz gibi geliyor. Yalnız 140 ps ACT nin 1.2 TSI değerlerini tutturduğunu da unutmayalım. Aynı ekmekle daha çok köfte demektir bu. Kafa karıştırıcı kısım burası. Manuel alma şansım yok maalesef eşim de kullanacak. Keşke ilk geldiğinde alsaymışız ya fiyatların bu kadar fırlayacağını tahmin edemedik.

Ayni mentalitede insanlar oldugunu gormek guzel... Cihan kardesimize kalsa butun Turkiye'yi 1.6 dizel otomatik VAG araclariyla donatacak (saka yapiyorum okursa kizmasin)

Yalniz gordugum kadariyla Mazda 3 kullaniyorsunuz, VW grubu araclari Mazda'lar kadar surus keyfi vermeyebilir bastan soyliyeyim

Ayni sekilde daha japonlarin sorunsuzlugu da daha iyi malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 7 Eylül 2013; 3:50:28 >

Valla ya bu gidişle korktuğum başıma gelecek,araç değiştiriyoruz derken ya servisten çıkmayan bi Leonum olacak (kör talih), ya da kafayı bulup bi MX-5 alıp yanlaya yanlaya gidecem Sazovanın oradan :D

Kesinlikle katılıyorum, Mazdanın sorunsuzluğu artı sürüş inanılmaz güzel ve sınırlı kaymalara da izin veriyor. yol boşken arada bi viraja giriyorum içten atacak mı bakalım dışarı diye biraz kaydırıp ağzına balı sürüyor hemen topluyor kendini canavar. "Bunun senin için yaptım, aslında ben taş gibiyim " dercesine mesajı gönderiyor sana.

Bizim milletin pek önemsemediği şey, sadece gitar seçerken değil araç seçerken de önemlidir aslında fabrika. Golfü de o yüzden isterdim. Sonuçta araç gerçek alman.
  • Hmm acikcasi bir Leon ile Golf arasi 'sorunsuzluk' farkinin cok fazla olusacagini sanmiyorum

Olsa olsa malzeme kalitesi ve iscilikte bir nebze olabilir bunu da zaten belirtmisti arkadaslar, ama serbest piyasanin belirledigi gibi ; ne kadar ekmek o kadar kofte hocam yapacak birsey yok...

Gitarda tercihim cort m600 du fabrikasi nerde acikcasi bilmiyorum ikinci el almistim ama grup olaylarini birakali cok oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 7 Eylül 2013; 4:54:31 >
    Vay hocam sen de bizim gibi eski amatörlerdensin desene. Valla şunu görüncehttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2012-bmw-1.18i-urban-line-bixenon-sunroof-deri-borusan-136642700/detay tüm isteklerim değişiyor. 170 hp
  • Iki aracida inceledim leon ile test surusu yaptim,kiz arkadasim 1.6tdi highline golf6 sahibi (manuel). Golf 7nin golf 6ya gore geriye gittigi noktalar oldugunu dusunsem de yine gidip golf7 alirim muhtemelen.Ancak ve ancak su kombinasyon yatiyor aklima

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

63000e bagimsiz suspansiyonlu cicek gibi araba

• ben olsam leon alırım
  • Leon ile Golf arasında ahım şahım fark yok ama Golf kalite de biraz önde.Yalıtımı ve malzeme kalitesi çok iyi.Ancak farka değeceğini sanmıyorum.Zira birisinin en dolu modeli 92 bine çıkabiliyorken diğeri 68 i geçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Iki aracida inceledim leon ile test surusu yaptim,kiz arkadasim 1.6tdi highline golf6 sahibi (manuel). Golf 7nin golf 6ya gore geriye gittigi noktalar oldugunu dusunsem de yine gidip golf7 alirim muhtemelen.Ancak ve ancak su kombinasyon yatiyor aklima

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Xennon far şart.Ayrıca lansman rengi olan metalik petrol mavi de çok iyi olur.Bir de bahsettiğiniz koltuk mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: jour

quote:

Iki aracida inceledim leon ile test surusu yaptim,kiz arkadasim 1.6tdi highline golf6 sahibi (manuel). Golf 7nin golf 6ya gore geriye gittigi noktalar oldugunu dusunsem de yine gidip golf7 alirim muhtemelen.Ancak ve ancak su kombinasyon yatiyor aklima

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Xennon far şart.Ayrıca lansman rengi olan metalik petrol mavi de çok iyi olur.Bir de bahsettiğiniz koltuk mu?

Highline'da xenon far mevcut zaten,u led yok. Opsiyonla alınabilir.

Cam tavan en çok beyaza yakışıyor bence, cam tavan alınmayacaksa Pasifik mavi içi bej u led'ler ile uçak gibi duruyor araba. Cam tavansız ve dijon jantsız beyaz Golf 7 direk şirket arabası gibi görünüyor. 1.4 TSI Highline güzel seçim imkan varsa ama benzin fiyatları malum zaman geçtikçe üzer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 7 Eylül 2013; 10:39:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

quote:

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Cam tavan en çok beyaza yakışıyor bence, cam tavan alınmayacaksa Pasifik mavi içi bej u led'ler ile uçak gibi duruyor araba. Cam tavansız ve dijon jantsız beyaz Golf 7 direk şirket arabası gibi görünüyor. 1.4 TSI Highline güzel seçim imkan varsa ama benzin fiyatları malum zaman geçtikçe üzer.

Tamam da ben led stop sevmem.ben alacak olsam led stop yerine metalik renk alir biraz para ekleyip karamel deri koltuklardan alırdın

• quote:

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Bi-xenon highline da standart ama u Led opsiyon.Bi-xenon olsunda ilerde "R" farlariyla degisir:)

Renk konusu goreceli,sahsen beyaz veya gri yi cok yakistiriyorum golf7'ye.

Ergo active de koltuk hocam.Bu opsiyonla birlikte surucu koltugu elektrikli masajli falan oluyor.On yolcu koltugu dahil isitma oluyor.En can alici ozlelligi orta kisimlar haric yari deri,kapi cepleri yari deri,koldaya deri kapli.

Bence fiyatini en hakeden opsiyon.

• quote:

quote:

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Bi-xenon highline da standart ama u Led opsiyon.Bi-xenon olsunda ilerde "R" farlariyla degisir:)

Renk konusu goreceli,sahsen beyaz veya gri yi cok yakistiriyorum golf7'ye.

Ergo active de koltuk hocam.Bu opsiyonla birlikte surucu koltugu elektrikli masajli falan oluyor.On yolcu koltugu dahil isitma oluyor.En can alici ozlelligi orta kisimlar haric yari deri,kapi cepleri yari deri,koldaya deri kapli.

Bence fiyatini en hakeden opsiyon.

Deri değilse banane+karamel rengi deri koltuklar golf'e albeni katıyor bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Tamam da ben led stop sevmem.ben alacak olsam led stop yerine metalik renk alir biraz para ekleyip karamel deri koltuklardan alırdın

Led stop değil o, u led ön farlarda u harfi şeklinde gündüz farı oluyor ve harika duruyor.
    Led stop ayrı bir opsiyon

U led bu
     YENİ VW GOLF - YENİ SEAT LEON FARKLARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 7 Eylül 2013; 10:52:26 >

• quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Bu kadar para verip benzinli araç alacaksanız neden premium bir araç tercih etmiyorsunuz. Mesela çok beğenmesem de ikinci el tertemiz 1 serileri mevcut ve baya donanımlı. Biraz daha ekleyip sunroof lu alınabilir. Yada A serisi hatta V40.

Sıfır, dizel ve dolu bir Leon bence tercih sebebi olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta devir ekonomi devre ve dizel araç her zaman çok az yakacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Led stop değil o, u led ön farlarda u harfi şeklinde gündüz farı oluyor ve harika duruyor.
    Led stop ayrı bir opsiyon

U led bu
     YENİ VW GOLF - YENİ SEAT LEON FARKLARI

Haa,o tabii harika bencd de.Ben arka led stopları sevmiyorum nokta nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

quote:

1.4tsi highline manuel
    Cam tavan
    Ergo active koltuk
    Led stop

Bu kadar para verip benzinli araç alacaksanız neden premium bir araç tercih etmiyorsunuz. Mesela çok beğenmesem de ikinci el tertemiz 1 serileri mevcut ve baya donanımlı. Biraz daha ekleyip sunroof lu alınabilir. Yada A serisi hatta V40.

Sıfır, dizel ve dolu bir Leon bence tercih sebebi olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta devir ekonomi devre ve dizel araç her zaman çok az yakacaktır.

Halihazırda benzinli aracım var zaten.
    Dizel tercih etmiyorum.Aynı şekilde ikinci eli de.
    1 serisini çok beğensem de sıfır ve istediğim gibi bir araç yüksek meblağlara geliyor.A serisini kaliteli bulmuyorum.
    V40'ı çok beğeniyorum fakat o da 80000 lira civarında dolu bir araç.
    Golf bana istediklerimi sunuyor 63000'e 0 km olarak.

Diğer seçeneklerin hepsine saygı duyarım tabi,benim tercihlerim bu yönde sadece.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.