Şimdi Ara

Yeni Win10 Güncelleştirmesi Kabus Gibi!! Bu ne yaa???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün bilgisayarım nasıl olduysa win10 güncelleştirmesi yaptı kendi kendine. Yaklaşık 25 dakika sürdü. Neyse dedim kimbilir ne iyileştirmeler yapmışlardır vardır bi bildikleri bekleyeyim.

Neyse bekledim ve sonunda kapandı açıldı bilgisayar. Açılmaz olaydı. Diz üstü bilgisayarımın açılış hızı 10 saniye iken şimdi 1,5 dakika. Resmen sürünüyor! Bir kaç defa açıp kapattım fayda yok. Kapanışı da uzun açılışı da. Parola ekranı da değişmiş ama o kadar yavaşladı ki parola kutusu bile geç açılıyor. Açıldıktan sonra program ikonlarının gelmesi ise yaklaşık 15 saniyeyi bulabiliyor.

Üstelik fare yerine tablet kalemi ile kullanıyorum tablet kalemimin işaretçisi de kayboldu. Tekrar sürücüyü yükledim, yok, işaretçi kaboldu.

Lütfen ama lütfen yeni güncelleştirmeyi acil de bir işiniz var ise ve sinirleriniz de sağlam değil ise sakın yapmayın. Sakın ama sakın.

Şimdi güncelleştirmeleri geri alıp esski haline getirmeye çalışıyorum.

Not 1: Yeni güncelleştirmeye geçtiğiniz nasıl anlarsınız, ana ekranınızda aşağıdaki programlar çubuğuna eşşek kadar bir arama kutusu çıktı ise ayvayı yediniz güncelleştirilip öpüldüğünüzün resmidir. Ciddiyim aşırı derecede büyük bir arama kutusu sizi bekliyor.

Not 2: Windows 10'un hangi sürümünü kullandığınızı öğrenin
    Şunlar için geçerlidir: Windows 10
    Bilgisayarınızda hangi Windows 10 sürümünün yüklü olduğunu görmek için:
    Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar'ı seçin.
    Ayarlar bölümünde, Sistem > Hakkında'yı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 17 Eylül 2019; 11:30:1 >

• Arkadaşlar kabusun sonu yok, eğer ki ben gibi yeni güncelleştirme ile felç geçirirseniz size tarif edeceğim yolu deneyerek süratle Windowsu eski sürümüne getirerek kendinizi kurtarın.

Yönetici hesabıyla Windows 10’da oturum açtığınızdan emin olun.
    Başlangıçtaki Ayarlar uygulamasını açın ve Güncelleme ve Güvenlik ayarlarına gidin.
    Kurtarma sekmesini seçin ve Windows 10’un önceki sürümüne geri git’e gidin. ‘Başlayın’ ı tıklayın.

Ve yeni güncelleştirme adam akıllı düzeltilmeden asla güncelleştirme yapmayın. Ben yaptım kurtuldum ama bir de bana sorun üç saatim heba oldu.

• Sürüm 1809 kullanıyorum sorun yok, siz 1903'e mi güncellemiştiniz ve hangi sürüme döndünüz ?

Güncellemelerden kurtulmak için group policy ayarlarından ve arkaplan hizmetlerinden Windows Update'i kapatmak ve elle çalışacak şekilde ayarlamak gerekli fakat yine de yeni bir yazılım kurulumu yapıldığında otomatik olarak aktif hale gelebiliyor. Windows Compatibility Telemetry / compattelrunner.exe adında bir ispiyonlama hizmeti var o da güncellemeyi kendi kendine açabiliyor, silmek için dosya erişimi yetki devri vs. yapmak lazım araştırırsanız öğrenebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Sürüm 1803 kullanıyorum. Hangisini güncelleme yaptı bilmiyorum. Öyle panik oldum ve kafamın tası attı ki sürüm notlarına bakmadım.

Şimdi yeni bir güncelleştirme yapmaya korkar oldum. Yaklaşık 1+2 saate maloluyor eski yeni sürüm geçişi. Benim hayret ettiğim ise kimsenin böyle bir şikayeti olmamış! Böyle bir şikayet ve haber neden henüz yok bilgim yok!

Sizin sürüm son sürüm mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Eylül 2019; 13:3:48 >
  • En Son Windows 10 Güncellemesi, Yüksek CPU Kullanımına Yol Açıyor

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    1809 kullanıyorum son sürüm 1903 olması lazım. 1809'a güncelleme yaptığımda açılış/kapanış süreleri vs. bir fark olmamıştı.
  • akcan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim link için. Evet yaşadığım her şeyi anlatmışlar. Görev çubuğunda kocaman bir araba penceresi çıkıyor ve bilgisayarınız inanılmaz yavaş çalışıyor yavaş açılıp yavaş kapanıyor. Nasıl böylesi bir güncellemeyi yaptılar nasıl onay aldı ve nasıl test etmediler aklım hayalim almıyor. Sakın yüklemeyin uzak durun.

Alıntı:

En Son Windows 10 Güncellemesi, Yüksek CPU Kullanımına Yol Açıyor
    Okan Doğan

Windows 10'a yapılan toplu bir güncelleme bazı kullanıcılar için performans sorunlarına neden oldu. KB4512941 toplu güncelleştirmesi ile piyasaya sürülen Windows 10 Build 18362.329'un yüksek CPU kullanım sorunlarına neden olduğunu bildirdi.
    KB4512941, 30 Ağustos'ta isteğe bağlı bir güncelleme olarak yayınlandı. Microsoft, bir makalesinde güncellemenin Uzak Masaüstü, Windows Sandbox ve Windows 10'un diğer yönlerini etkileyen sayısız sorunu ele alacağını söyledi. Şirket, ayrıca Edge tarayıcısının genellikle e-kitaplar için kullanılan ePUB dosyalarını önümüzdeki birkaç ay içerisinde destekleyeceğini de açıkladı.

Ne yazık ki durum Microsoft’un umduğu gibi olmadı. Windows Latest, çok sayıda kişinin güncellemeyi yükledikten sonra yüksek CPU kullanım sorunları hakkında şikâyette bulunduğunu belirtti. Görünüşe göre sorun arama kısmında. Sanal asistanın SearchUI.exe işleminin, KB4512941 güncellemesinin yüklenmesinden bu yana CPU'nun % 30-40'ını ve 150-200 MB'lık belleği kullandığı bildiriliyor ancak bu kaynaklar tamamen boşa harcanıyor. Görev çubuğundan açılan arama penceresi yüklenme problemi yaşıyor.

Arama arayüzünün KB4512941 güncellemesi ile neden bir işlemci düşmanı olmaya karar verdiği belli değil ancak açık olan durum şu ki Windows Insider Programı'nın üyeleri, bu sorunları Microsoft'a güncelleme halka açıklanmadan önce Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla bildirmişlerdi. Bu raporların çok dikkate alınmadığı bu durumla beraber ortaya çıkmış oldu. Şimdi isteğe bağlı güncellemeyi kuran insanlar, CPU'larının önemli bir bölümünü arama arayüzüne feda ediyorlar.

Windows 10 güncellemeleri, son zamanlarda sorun çözmekten çok sorun çıkarıyor:

Bu gibi sorunlar, Windows 10 toplu güncelleştirmelerinde normal bir durum hâline geldi. Nisan ayındaki bir güncelleme, performans sorunlarına neden oldu; Mayıs güncellemesi, Windows Sandbox’ı bozdu ve Ağustos güncellemesiyse Surface cihazlarında ağ sorunlarına neden oldu. Diğer toplu güncellemeler, ele aldıkları sorunları çözmede başarısız oldu. Bu noktada insanların bu toplu güncelleştirmeleri yüklemek için biraz beklemeleri hiç mantıksız bir hareket değil.

İLGİLİ HABER
    Windows 10'a Gelen Son Güncellemeden Sonra Bluetooth Hoparlörler Çalışmıyor (Çözümü)
    Windows Latest, bazı kullanıcıların bir kayıt defteri anahtarını silerek ilgili sorunu çözdüğünü söyledi ancak güncellemedeki gelişmelerden biri performansa oranla daha ağır basmadığı sürece KB4512941 güncellemesini Microsoft sorunu giderinceye kadar kaldırmak daha iyi bir yöntem olabilir.

• Microsoft, Güncellemedeki Sorunu Kabul Etti
    Windows 10 sürüm 1903 güncellemesindeki yüksek işlemci kullanımı sorunu, Microsoft tarafından doğrulandı.

Kaynak:

• akcan kullanıcısına yanıt
    Yazıda isteğe bağlı diyor ama ben güncelleştirme yapmamıştım arka planda yapmış olduğu güncelleştirme sonrası anlık çıkan komut ekranına şimdi kapat komutunu vermek suretiyle başıma iş açmış saatlerce süren bir eziyete girmiştim. Kimi bilgisayarlarda olan bir sorun gibi görünüyor ama bana renk geldiğine göre bayağı genel bir sorun olsa gerek. DH'nin bunu pek haber etmemesi enteresan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.