Şimdi Ara

Yeni yılda AMD işlemcilerini beklemelimiyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: SCWS

amd alırsa ne gibi baş ağrıları olur

forumda araştırınız sayfalarca yazıldı.

quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Haydi AMD, Mühendis_Murat'ın yüzünü karaya çıkar, Haydi yavrum ayrıldı gel

keşke, inşallah hep bekliyoruz da nafile oluyor. siz beni amd düşmanı felan mı sanıyorsunuz ? istatistiklere bakın daha fazla amd sistem öneriyorumdur bu neyin kafası ? böyle bir önyargınız varsa çok gereksiz.

Hocam, asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla birçok konuda sanki AMD fiyatını hak etmiyormuş gibi insanları İntel'e yönlendirme çalışıyorsunuz... Yaklaşık 2 sene boyunca FX 8320 kullanmış birisi olarak kesinlikle AMD'nin F/P ürünü olduğunu düşünüyorum.
    Ben de biliyorum intel'in AMD'den performans ve fiyat üstünlüğünü, ben de biliyorum intel'in müşterilerini nasıl Kaz gibi yolduğunu.

Şahsi görüşüm, bence oyun için intel'e servet harcamak resmen tüyleri yoltulmuş Kaz gibi olunuyor.

Son olarak, intel'in performans canavarı olduğunu çok iyi biliyorum ama değer biçilen fiyat beni resmen deli ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Ben de biliyorum intel'in AMD'den performans ve fiyat üstünlüğünü, ben de biliyorum intel'in müşterilerini nasıl Kaz gibi yolduğunu.

Şahsi görüşüm, bence oyun için intel'e servet harcamak resmen tüyleri yoltulmuş Kaz gibi olunuyor.

Son olarak, intel'in performans canavarı olduğunu çok iyi biliyorum ama değer biçilen fiyat beni resmen deli ediyor.

birebir aynı görüşlere sahibiz dostum ama illede performans isteyen üst sınıf sistemlere intel öneriyoruz, yazımı okumadınız mı ? daha çok amd sistem öneriyorum yazmışım bu da f/p olduğu içindir zaten babasının hayrına değil.

• AMD alıcaksan carrizzoyu bekle ekscavator çekirdeğiyle fark yaratabilir.
  • Bazı fısıltılara gore AMD zen mimarili işlemcilerini 2015 son çeyreğe cekebilirmis. Samsung 14 nm'ye erken geçti o yüzden imkânsız değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

i5 ile 6300 kıyaslanmaz i5 ile 8350 filan kıyaslanır sizin yapacağınız oyun oynamak ise.

amd fx mimarisi eskidi am3 için artık yeni işlemci çıkar mı çıkarsa nasıl çıkar belli bir şey yok ortada şu aşamada her şekilde bu gün intel almak daha mantıklı beklemene gerek yok.

ama forumun zihniyeti aynı arkadaş.

Arkadaş " intel al uzun yıllar başın ağrımasın." biri bunun mantığını anlatsın?
    AMD almanın neyi pişmanlık yaratır onu da anlatsın ...

amd nin uzun çalışmadığına dair bir bilgi mi var elinizde ?
    amd aldınız da pişman mı oldunuz ?

2002 senesinden beri eve amd işlemcili sistemler aldım athlon xp, sempron, turion, athlon x2 ve fx 8350, her dönemde markayı çok sevdiğimden dolayı baktığım kriterler çerçevesinde ideal bulduğum için aldım en aşağı 3 4 sene götürdü bu işlemciler beni, 8350 yi alalı 2 seneyi geçti memnunum, o gün i7 2600 alsam da memnun olacaktım ama amd daha ucuzdu ve ilgilendiğim konuda AMD bi tık daha performanslı idi... işlemci veya sistemimde sıkıntı var mı ? yok hala güncel mi evet.

o zaman zaten ideal kullanım süresi 3 4 sene olan işlemcinin uzun vadesi nedir arkadaşlar?
    şu an 3 senelik i7 950 ile yazıyorum bu satırları, kötü mü ? hayır, çalışıyor mu? evet . aynı dönemde 8150 alsaydım aynı memnuniyeti verecekmiydi ? evet

günün şartlarında hangisi mantıklıysa o seçilmeli 3 4 sene kullanılacak cihazlar için. i7 950 yi aldığımda nasıl ki amd mantıklı değilse, 8350 aldığımda nasıl amd mantıklı ise bu gün de intel mantıklı gerisi fasa fiso...

Konunun özeti bu bence

• 2015'te AMD'den yeni işlemci mi gelecekmiş?

AMD üst düzey işlemci geliştirmeyi bırakalı yıllar oluyor. Adamlar 2011'de Bulldozer faciasından sonra artık Intel'le yarışmayı bırakıyoruz, farklı alanlara yöneleceğiz diye açıklama yaptılar. Ardından bazı spekülasyon sitelerinde Piledriver AMD'nin son üst seviye işlemci sunduğu mimari olacak diye haberler çıkıp bunu forumda paylaşınca bazı fanatikler sinir krizi geçiriyorlardı. Ama sonuç ortada. AMD 2,5 yıldır üst seviye işlemci geliştirmiyor ve dahası, ileriye dönük açıklanmış bir planları da yok. O nedenle AMD'den işlemci gelecek diye beklemeyin. O kadar övülen FX'ler bile rezalet çıkmıştı. Son bilmem kaç nesildir herhangi bir rekabet durumu yok. Anca fiyata oynuyor AMD. Ama ucuz etin yahnisi de yavan oluyor.

FX'ler çıktıkları gün itibari ile o dönemki hatta daha önceki Intel işlemcilerden daha fazla güç tüketmekteydiler. Bu sebeple de daha fazla ısınıyorlardı. Stok fanları da gürültülü çalışmakta. AMD bu sorunu bir türlü aşamadı. OC tarafında da çok iyi durumda değil. Zaten işlemci yapısı gereğinden fazla teferruatlı olduğu için çekirdeklerden tam anlamıyla faydalanılmadı uzun süre. Şimdi de faydalanan uygulamalarda Sandy Bridge'lerle yarıştığı görülüyor. Ama hepsi o kadar. Genel olarak basit kodlama tercih edildiği için Intel'in üstün çekirdek performansı kendini gösteriyor ve hemen hemen tüm oyunlarda Intel işlemciler FX'lere üstünlük sağlıyor. AMD bu durumu biraz kırabilmek için (ve APU'ları daha güçlü gösterebilmek için) Mantle'a girişti ama onun da oyun desteği oldukça sınırlı. Zaten Mantle AMD işlemcilerinde olduğu gibi Intel işlemcilerinde de getiri sağlıyor.

İşlemci sınırı söz konusu olduğunda AMD'nin son üst seviye işlemcilerinin Intel'in i3'leri ile yarışırken görmek mümkündür. Buraya test sonuçları yığmak istemiyorum. Ancak artık çok rahat söyleyebiliriz ki oyun için AMD işlemci alınmaz. i3 almak daha mantıklı hale gelmiş durumda şuan. i5 işlemcilerle adam akıllı yarışabilen bir işlemcisi bile yok. 5 GHZ'e hızaşırtılmış FX'lerin bile i5'lerin gerisinde kalması ve buna karşın onlardan çok daha fazla güç tüketip stok fanla çalışamıyor olması, AMD adına rezalettir. Athlon'lar mezarında ters dönüyor şuan.

Kısacası AMD'nin işlemci tarafında F/P avantajı falan kalmamıştır. Performans isteniyorsa Intel'in i5 işlemcilerinden biri alınır, orta karar bir de anakart seçilir, uygun miktarda ve özellikte bellek alınır, AMD'nin yüzüne bile bakılmaz şuan. Ha idareten bir şeyler alınmak isteniyorsa APU'lar ciddi olarak düşünülebilir. En azından giriş seviyesinde AMD'nin hâlâ işe yarar ürünlerinin olduğunu görmek sevindirici. Şahsen ben de Carrizo'ları gördükten sonra APU'lu bir media PC toplamayı düşünüyorum. En azından geleceği bilinen ve firmanın üzerinde kafa patlattığı ürünleri beklemek daha mantıklı geliyor bana.

• hocam sanıyorum sen fx-6300 gibi uygun fiyatlı bir işlemciyi şimdi alıp daha sonra amdnin yeni çıkaracağı işlemcilerden alacaksın.fakat şöyle bir durum var; amd 2016da %90 ihtimalle yeni zen mimarili işlemcileri piyasaya sürecek,bunlarda yeni soket olacak yani am3+ destekli olmayacak. o yüzden haswell veya haswell refresh bir i5 işlemci ve H97/Z97 chipset bir anakart daha iyi bir seçim olacaktır.
  • Yeni gelecek işlemci soketleri bence geriye dönük uyumlu olacaktır
  • Bende şuanda MSI z97-g43 ve i5-4460 almaya karar vermiş durumdayım. Bakalim 1 ay içinde AMD tarafından bi haber duyamazsak inteli kesin alıyor olacağım

• Oyunlarda işlemciden çok ekran kartı önemlidir. İşlemciye fazla para vermeden ekran kartına abanın derim. Zaten dx12 ile işlemcini üzerindeki yük kalkacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde dual den fazla çekirdek desteği olan oyunlarda amd almak mantıklı fazlasıyla,fakat benim gibi world Of tanks gibi optimizasyon özürlüsü online oyunlar oynuyorsanız intel almanız mantıklı.Hala tek çekirdek kullanan bir oyun altyapısına sahip.Bu da ne demek ne kadar overclock etseniz bile intel performansı yakalıyamazsınız demek fakat battlefield gibi oyunlar oynanıyorsa yani modern altyapıya sahip oyunlar o zaman intel almanın bir artısı yok en fullde 70 fps yerine 80 almak dışında

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.