Şimdi Ara

Yenilenmiş telefonlara taksit düzenlemesi hakkında Easycep'ten açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yenilenmiş telefonlara taksit düzenlemesi hakkında Easycep'ten açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yenilenmiş telefonların taksit sayısı hakkında yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Önceki düzenlemeye göre 5 bin TL'ye kadarki yenilenmiş telefonlarda 12 taksit yapılıyordu. Yeni düzenlemeyle fiyat sınırını kaldırıldı. Tutar sınırı olmaksızın tüm yenilenmiş telefonlarda 12 taksit yapılabilecek.

Ekim 2021’de yapılan düzenleme ile yenilenmiş telefonlarda KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmüştü. Yeni düzenleme ile tüm telefonlara 12 taksit imkanı tanındı. Bu iki düzenleme sayesinde tüketicilerin yenilenmiş telefonlara daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor.

Ayrıca Bkz.12 taksitle alınabilecek en iyi telefonlar: 5000-12000 TL telefon önerileri

Yenilenmiş telefon sektörünün öncülerinden Easycep, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yeni düzenlemenin tüketiciler açısından son derece olumlu bir gelişme olduğuna değinen EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, “Yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlenmesinin ardından pazarda ciddi hareketlenme bekliyoruz. EasyCep olarak sunduğumuz peşin fiyatına 6 taksit kampanyamıza da devam ediyoruz” dedi.

2021 yılında dünya çapında 251 milyon adet yenilenmiş akıllı cep telefonu satıldı. 2027 yılında ise 460 milyon satış gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye’de yenilenmiş cep pazarı hızlı büyürken, sektörün gelecek yıl 3 milyon adedi yakalayacağı tahmin ediliyor.

BDKK, yenilenmiş telefonlardaki taksit düzenlemesinin yanı sıra sıfır telefonlar için kredi düzenlemesi yaptı. Daha önce 5 bin TL’ye kadarki telefon kredilerinde 12 ay vade, 5 bin TL üzerinde ise 3 ay vade uygulanıyordu. Vade sınırı yükseltildi. Artık 12 bin TL altındaki telefonlarda 12 ay vade, 12 bin TL üzerindeki telefonlarda ise 3 ay vade uygulanacak.

• Easy cep vb sistemlerden yenilenmiş telefon alınmaz. Ellerinde her türlü donanım var. Millet ilana koyup satamadığı ekranı pili vs değişmiş telefonları bu tür firmalara satıyorlar. Bu tür firmalarda ellerindeki donanımlar yazılımlar sayesinde yan sanayi orijinal olmayan ekrana veya pile donanım+yazılım ile müdahele edip orijinal miş görünüyor gösterebiliyorlar ayarlar-halkında bölümünde değişen parça vs uyarı vermiyor.
    Yani demek istediğim görünürde ekranda veya Face ıd de bir sorun vs olmayabilir ama birden bire aniden bozulabilir mesela ekran sağlam olup ekranda meşhur yeşil çizgi vb sorunlar olabilir.
    Mağdurları demiyorum bile iyi araştırın

Geçmiş olsun.

BKNZ

https://www.youtube.com/watch?v=dIeCbn6_LNw
  • Haberi görünce fiyatlara bi bakayım dedim. Easycebin fiyatları yüksek geldi. Sıfır fiyatlardan çok az farklı. Risk alınır mı tercih meselesi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kıçı kırık ıphone 11 ler bile 17k lara cıktı taksit imkanı 12ye çıksa ne olacak.

• Ne yapsanız boş millet almıyor.
    Sıfır fiyatın bin TL altına niye her tarafı tamir görmüş cihaz alayım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulan hem kdvsiz satıyosunuz hem sıfırına yakın fiyata veriyorsunuz. Bu ne karlılık böyle?

• Açıklama yapsalar ne fark eder. Firmalar neredeyse sıfır telefon fiyatına yenilenmiş telefon sayıyorlar. ÖTV farkını kendilerine alıyorlar. Sonuçta uygun fiyatlı telefon almamız engelleniyor. Denetim olmadıktan sonra kullanıcıya bir faydası yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Easycep' in sahibi birinin damadı herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reis ülke iycene avrupanın çöplüğüne döndü sayende dünyada enflasyon düşüyor bizde yükseliyor çıkart şunlara afyonunu göster

• Easy cep vb sistemlerden yenilenmiş telefon alınmaz. Ellerinde her türlü donanım var. Millet ilana koyup satamadığı ekranı pili vs değişmiş telefonları bu tür firmalara satıyorlar. Bu tür firmalarda ellerindeki donanımlar yazılımlar sayesinde yan sanayi orijinal olmayan ekrana veya pile donanım+yazılım ile müdahele edip orijinal miş görünüyor gösterebiliyorlar ayarlar-halkında bölümünde değişen parça vs uyarı vermiyor.
    Yani demek istediğim görünürde ekranda veya Face ıd de bir sorun vs olmayabilir ama birden bire aniden bozulabilir mesela ekran sağlam olup ekranda meşhur yeşil çizgi vb sorunlar olabilir.
    Mağdurları demiyorum bile iyi araştırın

Geçmiş olsun.

BKNZ

FIXD I Repairyoutube
    Copy Power iPhone 11 and 12 Battery Repair 100% and No Notification
    https://www.youtube.com/watch?v=dIeCbn6_LNw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 6 Ocak 2023; 20:57:3 >

• MunOG kullanıcısına yanıt
    Çok saçma fiyatları var. Resmen keriz silkeleme mantığı. Pil sağlığı %85 olan 128 GB kapasiteli iPhone 11’in fiyatı 16.250 TL. Aynı telefonun 128 GB versiyonlu sıfırı MediaMarkt’ta 18.000 TL. Pili ölmüş üzerinde belli belirsiz bile olsa kılcal derecede çizikleri olan bir cihazı sıfır fiyatının 1.750 TL altında satıyorlar. Kıyaslama yaptığımızda indirim oranı %10 bile değil. Bu parayı verecek aklı başında kimse 1.750 TL için ikinci el cihaz almaz. Fiyatların makul olması için sıfır piyasa fiyatından %20 (14.400₺) indirimli olarak satması gerek. Ki bu %20 dediğim indirim pil sağlığı %90 ve üzeri ile sıfırdan farksız temizlikte kozmetiğe sahip cihazlar olmalı. Pil sağlığı 90’ın altında olan ve üzerinde kullanıma bağlı çizikler bulunan cihazı piyasadaki sıfır fiyatından %30 (12.600₺) ucuza satmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde bir fiyatlandırmaya kimse bir şey demez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Maalesef alanları bile var,sonra iade vs ile uğraşıyorlar

• İşlem görmüş telefonlar sıfırın olması gerektiği fiyattan satılıyor. Sıfır telefon fiyatları ise devletin aç gözlü vergi politikası nedeniyle ulaşılamaz. Bu şirket taksit seçeneği getirebiliyorsa araştırılsın kime yakın çıkacaklar orasını görelim. Bıktım bu ülkede sırtını malum partiye yaslayanların insanları yolunacak kaz olarak göremelerinden...

• bu haber galiba şaka, sıfır telefonu sen peşin sat ama tamir görmüş telefonu taksitle sat! oldu canım... ne ala memleket, siz önce yasalaştırdığınız sıfır telefon alımını taksite geri döndürün! millet telefon alamıyor be!!!

• MunOG kullanıcısına yanıt
    Ben ramazan bayramı civarı s21 ultra 256gb aldım. Bayram indirimi felan 13500tl verdim. Değişeni yok, ekranda zerre çizik yok ama pil %85. Sıfırı o zaman 19250 civarıydı.
    Takip ederseniz güzel telefonlar düşüyor.

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt

Çok iyi fiyata almışsınız. Şu an hayatta bu fiyata satmazlar. Minimum 20 bin tl isterler. Şu an sıfırı 27 bin TL civarı. Ben de S22-A73-S21 FE falan kovalıyorum. Bütçe 10-12 bin TL arası.

• quote:

Bu iki düzenleme sayesinde tüketicilerin yenilenmiş telefonlara daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor.

Sen yenilenmiş cihazı sıfırına yakın fiyata satarsan tüketiciler bok ilgi gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O üç telefonu 10-12 bandında bulman imkansız. Yılbaşından önce A73 128gb versiyonu indirimdeyken bulabilirdin ama artık zor

• ötv kaldıracaklarına daha fazla nasıl yolarız bu milleti onun derdine düşmüşler.

1990 lı yılların tekrarını yaşıyoruz. 90 larda da skorsky aldık artık ordumuzun şusu var busu var şurayı vurduk kırdık dağları inlettik diye her gün haberlerden geçilmezdi. ama bu vergiler yoktu en azından.

• Aman yenilenmiş telefon almayın. Berbat işçilik var. Arkadaşın biri aldı 1 ay sonra pili şişti meğer ekranı kırık telefonmus ekranı değiştirmişler içini tam temizlemedikleri için kırık küçük cam parçacıkları pili delmiş. Iyi ki alev almamış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.