Xenon farın orijinal olması avantaj tabi. Sonradan takılanlar çakma oluyor malesef. Mercek olmuyor.
makyajlı modelde bulunan xenonlar da merceksiz... o yüzden orijinali bile çakma gibi duracak...
Ben ışıkları yakmıştım mercekliydi xenonlar
Bana da servis mercekli demişti.
PERTAVSIZ'lı yani
O büyüteç demek değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: m@ni@c67
quote:
Orjinalden alıntı: ultrati4
quote:
Orjinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo
quote:
Xenon farın orijinal olması avantaj tabi. Sonradan takılanlar çakma oluyor malesef. Mercek olmuyor.
makyajlı modelde bulunan xenonlar da merceksiz... o yüzden orijinali bile çakma gibi duracak...
Ben ışıkları yakmıştım mercekliydi xenonlar
Bana da servis mercekli demişti.
bu yorumu gördüğüm için değil gören arkadaşlar öyle dediği için yaptım ben onların yalancısıyım ;)
@newerdais
biraz abartın gibi sanki. hiç ot sesini hele araba içinde iken sinema salonu dahil duymadım. acaba sendeki arabahakikaten teneke den mi? demo falan olmasın.
quote:
Orjinalden alıntı: newerdais
quote:
Orjinalden alıntı: goyildirim
bu arabaya makyaj yapana kadar yol sesini, rüzgar sesini azaltıp çukurlardaki vurmaları ortadan kaldırıp boya kalitesinide arttırsalardı olmaz mıydı?
evet aynı şeyi söylüyorum yalıtım yapsın stop gözüne girsin arabayı yıkarken o sacın çıkardığı tenekesesine biçare bulsun aracın altında hiçmi yalıtım kaplama yok hafif araziye çıkınca aracın altına sürünen ot seslerini bile dolby dijital (surround) olarak duyabiliyoruz araç yıkanınca dısklerden gelen sesler sanki arabanın altında birisi biçak bileyliyor bunları düzelmeden makyaj boş iş... camlardaki fitiller bile rüzgarda başarısız sissssttt hepsini anlatmayım
quote:
Orjinalden alıntı: emrehanci
@newerdais
biraz abartın gibi sanki. hiç ot sesini hele araba içinde iken sinema salonu dahil duymadım. acaba sendeki arabahakikaten teneke den mi? demo falan olmasın.
quote:
quote:
bu arabaya makyaj yapana kadar yol sesini, rüzgar sesini azaltıp çukurlardaki vurmaları ortadan kaldırıp boya kalitesinide arttırsalardı olmaz mıydı?
evet aynı şeyi söylüyorum yalıtım yapsın stop gözüne girsin arabayı yıkarken o sacın çıkardığı tenekesesine biçare bulsun aracın altında hiçmi yalıtım kaplama yok hafif araziye çıkınca aracın altına sürünen ot seslerini bile dolby dijital (surround) olarak duyabiliyoruz araç yıkanınca dısklerden gelen sesler sanki arabanın altında birisi biçak bileyliyor bunları düzelmeden makyaj boş iş... camlardaki fitiller bile rüzgarda başarısız sissssttt hepsini anlatmayım
Toyota Corolla'sı olan reprezant bir arkadaşım var. Bir önce ki arabası Honda Civic idi. Ona göre Honda Civiv çok daha kaliteli bir araç. Ben öyle abartılacak kadar Focus'dan, Toyota'dan ses yalıtımı konusunda bir fark göremedim.
Kesinlikle katılıyorum. Civic sahibi arkadaşların bir kısmı yol-lastik sesini fazla abartıyor. Focus, Jetta, Corolla, hepsine biniyorum. Bence civic, sessizlikte C segmenti ortalamasının üzerinde.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: emrehanci
@newerdais
quote:
quote:
Toyota Corolla'sı olan reprezant bir arkadaşım var. Bir önce ki arabası Honda Civic idi. Ona göre Honda Civiv çok daha kaliteli bir araç. Ben öyle abartılacak kadar Focus'dan, Toyota'dan ses yalıtımı konusunda bir fark göremedim.
civic ten eğer lüx beklentisi içinde binersen (kendi segmentini unutarak) o zaman şaşırıyoranlar olabilir. araçın albenisi ve segmentine göre yorum ve değerlendirme yapmak en güzeli. güzelse güzel demek lazım. kötü ise kötü ancak 50.000 euro değerindeki bir araçta olması gereken özellileri arıyorsak da biraz yanlış araba içinde olduğunuzu hatırlatmak gerek .
yol sesi almayan araç ne var çok merak ediyorum. mersedes c350 ye de binseniz fiyatı çok daha pahalı ondada asfalt sesi var.yol sesi var.
yol sesi almayan araç olamaz.diye düşünüyorum.
düşünün arkanızda ambulans sirenlerini açmış yol istiyor siz yol sesi almadığı için bihaber seyir ediyorsunuz. trafikte göz lazım olduğu kadar kulakda lazımdır.yol tek başına seyir edilen bir imkan değildir.
saygılarımla...
Aynen katılıyorum emre, ses gerekli, biz çok abartıyoruz, sonuçta kamyon değil bu, içerdeki ses gayet makul
Yol sesi çoksa Nokian lastik alın,ya da sonra alacağınız araç bir üst sınıf olsun,ama yol sesi almayan araç yok.
Civic sınıfındaki araçlardan çok daha gürültülü de değil,problem yollarda araçlarda değil.
He valla , banada öyle çok sesli gibi gelmiyor yani, kullandığım arabalar içinde sadece mitsubishi-Carisma bundan daha sesssizdi ama o zaten compact sınıf değil orta sınıftı, yani civicle değil accord ile kıyaslanır
Vallaha benim kuru yolda hiç şikayetim olmuyor. Cinturato P6 lar çok iyi Maşallah. Ama yağmurda ..... zaten ıslak yolda sesi çamurluk içi sacları yapıyor. Lastikten sıçrayan su çamurluk içine çarptımı iş bitiyor işte. Al arabayı uçurumdan at...
ayrıca aklıma birşey daha geldi.
yol dediğimiz düz zemin asfalt diye düşünmemek lazım. asfaltın bile binbir çeşit kalitede olanı var. atmosferik ortama göre çakıl miktarı daha fazla asfalt çeşidi de mevcut. tabi atmosfer ortamı dışında belediye yada karayollarının taşaron firmalara yaptırımları da çok önemlidir. malzemeden çalarak sadece laf olsun diye çakıl ağırlıklı asfaltta var. avrupa standartlarında dökülen asfaltlarda var.(2 elin toplamını geçmez heralde bu şekilde asfalt türü türkiye de)
yeni golfe bindim geçenlerde. gerçekten oldukça sessiz civiclere göre.. 200le giderken bile içeriye giren ses azdı..
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Vallaha benim kuru yolda hiç şikayetim olmuyor. Cinturato P6 lar çok iyi Maşallah. Ama yağmurda ..... zaten ıslak yolda sesi çamurluk içi sacları yapıyor. Lastikten sıçrayan su çamurluk içine çarptımı iş bitiyor işte. Al arabayı uçurumdan at...
Çamurluklara vuran su, senin anlattığın kadar etki yapamaz, bence senin bagaj yalıtımın zayıf, çamurluk içlerine çarpan suyun sesi bagaj içinde akustik yaprak çoğalıyor, (Bu akustikten yararlanmak için subwooferleri bagaja koyarlar) hatırladığım kadarıyla senin bagajda yalıtım sağlayacak bir şey yoktu, (Kovayı saymıyorum o sesi kesmez aksine arttırır) birde bagaj kapağının halısınında olmadığını düşünürsek bence sorun bagajdan kaynaklanıyor... gelelim şimdi çözimlere: 1-Öncelikle kova oradan alınıp evde uygun bir yere konulur 2-orijinalini aramaktan vaz geçim kapağa uygun bir halı veya halıflex kestirilip takılır 3-taban halısı yoksa veya halı yerine plastik falan varsa bir tane de oraya uygun halı kestirilir 4-bu yetmeyeceği için ucuzundan birde bagaj havuzu alnıp halının üstüne yerleştirilir 5- ses yapabilecek her türlü meteryal bagajdan çıkarılır, aslında en doğrusu bagajı depo gibi kullanmamak , tamamen boş tutmaktır 6-keyfe keder gidip az bi masrafla çamurluk içlerine meges attırılabilinir 7-Teybe Mozartın 40th senfonisi veya Çaylkovskinin kuğu gölü balesi kaseti konur 8-yola çıkılır, gürültüden ve su şıpırtılarından uzak huzur içinde klasik müzik dinleyerek araba sürmenin keyfine varılır
Eyvallah abi sağol. Yağmurda binmesem daha ucuz bir çözüm olur gibi geliyor bana
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Eyvallah abi sağol. Yağmurda binmesem daha ucuz bir çözüm olur gibi geliyor bana
davlumbaz içlerine kaplama tür birşey yapılabilseymiş aslında hem yol rüzgarı hemde sıçrama sesleri azalırmış.
Resimde görüldüğü gibi sacın üzerine birşeyler yapıştırmışlar parça parça ama izolasyon için mi, titreşim engellemek için mi bilmiyorum. Aslında saceın tamamına bu maddeden bir kat daha yapıştırılsa belki çözüm olur....
Ya şimdi söyleyince izolasyon yaparız diyorlar %40 farkeder diyorlar. Bu olayı daha başta yapsalar olmazmıydı. Ben yüksek devirde motor sesi dışında şikayetçi değilim.
Fazladan takılan 1 vida bile binlerce araçta kilolarca vida maliyeti olduğundan bol keseden malzeme kullanmaz hiçbir fabrika.