Şimdi Ara

Yepyeni sistemdeki aşırı yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi fiziksel olarak biraraya getireli 2 ay kadar oluyor ancak sistemdeki bitmeyen sorunlar yüzünden bir türlü kullanmaya başlayamadım. Önce anakart bios değişimi sırasında bozuldu, garantiden gelen yeni anakartla kurduğum sistem ise aşırı ama çok aşırı yavaş. Öyle bir yavaşlık ki, windows xp yüklemesini bitirene kadar 3-4 kere baştan başlamak zorunda kalabiliyorum. Windows xp yüklemesi tamamlandığında ise sistem daha ilk açıldığında boştayken%30-40 civarı işlemci kullanımı görünüyor ve aşırı bir kasılma oluyor.

Sıfırdan windows 7 kurmayı ne kadar denesem de başarılı olamadım, sadece 1 kere windows xp üzerinden kurunca başarabildim. Windows 7 gayet sorunsuz çalışıyordu. Ram, Hard Disk ve İşlemci testleri uyguladım ve hiçbirinde en ufak bir sorun dahi çıkmadı. Sizce sorunum anakart kaynaklı mıdır? Ona göre servise tekrar yollayıp başka bir marka veya model isteyeceğim çünkü. =/

• Sorunun Anakart Değil Büyük İhtimal hdd Ağırlıklı..
    Hddlerin 400gb ve 1TB bunları sağlam doğru bir RAİD yapman gerekir..
    Bunları yapamadın büyük ihtimal sadece 1TB takılı kalsın işletim sistemin öyle kurunuz..
    O zaman Sorun Olmuyacaktır..
  • Sadece 1 tb ve sadece 400 gb olarak denemiştim, performansta en ufak bir değişim olmadı. HDD'lere test yapmıştım zaten, bir sorun çıkmamıştı.
  • windows 7 hızlı ise onu kullan
  • Windows 7 gayet iyi ancak windows yüklemelerinde ve windows xp'deki aşırı yavaşlık beni rahatsız etti. Ben bu sistemi uzun süre kullanacağım ve defalarca windows kurmam gerekecek. Hiç kimseden de böyle bir sorunun varlığına dair birşey duymadım, bozuk bir parçam varsa değiştireyim diye size soruyorum yani.
  • şimdilik sorun yoksa değiştirme ile uğraşma.

iki yıl en az garanisi vardır zaten...Bu arada zaten zamanı gelince format atarsın...Formattan sonra yine sorun olursa o zaman değiştirirsin..
    Garanti dolmadan acele etmene gerek yok bence...

Bana xp için format attığın cd de sorun varmış gibi geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 27 Mayıs 2009; 22:40:16 >
  • Hayır, üç farklı cd'den artı windows 7 cd'sinden kurulum yaptım. Kurulumlar sırasında bilgisayar resmen ağlıyor, görmeniz lazım.
  • Samsung 1TB + 400GB HDD
    depo amaçlı kullanıyor olsan da dosyaların herhangi bir virüs yemede bozulabilir, kurtaramazsın belki de.
    400 gb' lik hdd varken gidip 1 tb' lik diski alıp kasanın içine hapsetmedin inşallah. birisini çıkar. bu boardlar üzerinde 2 sata lık yer olur belki de üç ama alayını ful doldurursun bakarsın ki board kadırmıyor. bu durumda tek disk ile boardın performansına bakman kaçınılmaz.
    OCZ Reaper 2x2gb ddr2 1066mhz kit
    ram slotlarında farklı kullanıma yönelmek de faydalı olabilir. tek ram ile deneme de yapabilirsin.
    eh geriye bir tek işlemci kalıyor. işlemci ağlarsa yanar
    o kadar atıfta bulundum, hepsi boardın üzerindeler. işlemci kaldıramıyor diye servis atıfta da bulunabilir.. geçenlerde bir üye tarafından açılan bir konuda da buna benzer bir durum yaşamıştık... servisdekiler işlemci problem mi oluyor ne demişlerdi de ben itiraz etmiştim. ha ekran kartını kaldıramıyor denmişti.. :D işlemci ne verilirse onu biçer. performansı bellidir yani. seni ağlatan bence board olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Mayıs 2009; 3:15:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.